Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
Krisztus szenvedése
  2020-09-04 22:27:20, péntek
 
  Krisztus szenvedése örökös fényt derít reánk, betölti lelkünket, s meggyógyítja bűneink sebét.

Ágoston
 
 
0 komment , kategória:  Ágoston idézetek  
Krisztus szenvedése
  2020-09-04 22:25:40, péntek
 
  Fájdalom! Barabás helyett Isten fekszik a kereszten, s gonoszként szenvedi el a büntetést az, akiben a bűnnek még nyoma sem található.

Ágoston
 
 
0 komment , kategória:  Ágoston idézetek  
Krisztus szenvedése
  2020-09-04 22:23:52, péntek
 
  Krisztus elfogadta az italnak szánt ecetet, hogy a mennyei vágy és véget nem érő öröm édességével részegítsen meg bennünket.

Ágoston
 
 
0 komment , kategória:  Ágoston idézetek  
Isten igent mond Krisztusra
  2020-09-04 22:11:38, péntek
 
  Isten igent mond Krisztusra

Jézus Krisztus feltámadása, Isten igenje Krisztusra és annak kielégítő működésére. A kereszt volt a vég, Isten fia halála, az átok és az ítélet minden felett, ami hús. Azonban, ha a kereszt lenne az utolsó szó Jézus felett, akkor a világ elveszne a halálban, és az elátkozottság reménytelenségében, akkor a világ győzött volna Isten felett. De Isten, aki egyedül megszerezte számunkra a megváltást, felébresztette Krisztust a halottak közül. Ez volt az új kezdet, mely a végre következett felülről jövő csodaként. Nem úgy jött, mint a természet működésének törvényszerűsége alapján bekövetkező tavasz, hanem Isten semmihez nem hasonlítható szabadságából és hatalmából fakadó tett, mely széttöri a halált. ... A Fiú visszakapja örök isteni dicsőségét, az Atya visszakapja a Fiát. Így Jézus, mint Isten Krisztusa, aki kezdettől fogva volt, megerősítést és megdicsőítést nyer. Így Jézus Krisztus helyettesítő és kielégítő művét Isten elismeri és elfogadja. Jézus a kereszten a kétségbeesés kiáltását hallatta, és aztán lelkét a mennyei atya kezébe ajánlotta (Márk 15, 34), és kérte, hogy tegyen azt vele és művével, amit kíván. Krisztus feltámadásában vált bizonyossá az, hogy Isten igent mondott fiára és annak művére.

Dietrich Bonhoeffer
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Isten hatalmi szava
  2020-09-04 22:04:37, péntek
 
  Isten hatalmi szava

Isten hatalmi szavával ítélt a halál felett, megsemmisítette azt, és feltámasztotta Jézus Krisztust. Mit jelent ez? Hogy érthetjük ezt? Kérdések sokasága ébred bennünk: mi a helyzet a testi feltámadással? Mi a helyzet az üres sírral? Mi a helyzet Jézus megjelenéseivel? Kérdések sokasága. Ezek a babonás dolgok iránti kíváncsiságból, érdeklődésből fakadnak. Szeretjük boncolgatni a titkokat, kalmárkodni velük, holott ez soha nem ad beteljesülést. Száz, akár ezer kérdés, melyek soha nem elégíthetök ki. Az bizonyos, hogy a sír üres volt. Egy dolog fontos azonban csak: Isten hitet tett Krisztus mellett, és megérintette örök életével. Így Krisztus él. El azért, mert Isten él, és mert Isten szeretete él. Ez elég nekünk. Az, hogy mindez hogy történt, erről töprenghetünk. Az, hogy megtörtént, az tény, ezen semmi sem fog változtatni. Amenynyiben azonban Isten él, úgy a szeretet is él a kereszt ellenére, és akkor nem élünk már bűnben, hiszen Isten megbocsátott nekünk. Hitet tett Jézus mellett, Jézus pedig hitet tett mellettünk. Amennyiben Jézus él, akkor hitünk új értelmet nyer. Akkor mi vagyunk a legboldogabbak minden ember közül. Isten igenje a bűnös emberiség felé új értelmet ad minden cselekedetünknek. Ez a húsvét.

Dietrich Bonhoeffer
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Ősrégi húsvéti kérdések
  2020-09-04 21:59:14, péntek
 
  Ősrégi húsvéti kérdések

Minden attól függ, vajon helyesen értjük-e, mit ért Pál a ,,feltámadt" kifejezésen. Mit jelent a feltámadás, és mit jelenthet számunkra? Ezek azok az ősrégi húsvéti kérdések, melyek megválaszolását ki kell küzdenünk, ha ezt megpróbáljuk megúszni, meggondolatlanságot követünk el. A mindig megújuló tavasz lenyűgöző ténye, mely az emberiségnek az egész világon sejtetni engedte a sötétség és a világosság ősharcát, melyben kemény küzdelem árán győz a világosság a sötétség felett. Minden évben megújul a természet fantasztikus színjátéka, és felébreszti az emberiségben a feltámadás reményének sejtelmét. Ez a remény azt fejezi ki, hogy minden sötétség egyszer megvilágosodik. ... A természet halálában már benne vannak az élet csírái. A halál új értelmet nyer, a halál eszerint az élet egy korszaka, mely csírájában tovább él a látszólag megmerevedett testekben. Az életnek és a világosságnak győzni kell, a halál és a sötétség csak az élet megjelenési formái. Ezek a gondolatok az emberiség közös javát, ősjavát képezik, kezdve a legprimitívebb szellemi életétől, és ezek azok a gondolatok, melyre visszavezethető a mi modernizált húsvéthitünk. Közben észre sem vesszük, hogy a kereszténység a húsvétról egész más dolgokat kíván mondani.

Dietrich Bonhoeffer
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Egy veszélyes húsvéti ige
  2020-09-04 21:50:46, péntek
 
  Egy veszélyes húsvéti ige

Ha azonban Krisztus nem támad fel, semmit nem ér a hitetek, mert még mindig bűneitekben vagytok (Korinthusiaknak írt első levél 15, 17).
Ez egy nagyon veszélyes húsvéti ige, mert ha egész pontosan megnézzük, és engedjük, hogy hasson ránk, akkor előfordulhat, hogy megfoszt minket a teljes húsvéti örömünktől. Úgy tűnik, hogy húsvétkor nem illik ilyen komoly és ilyen veszélyes dolgokról beszélni. És mégis, a keresztény ünnepek között nem ez az egyetlen, amely azok számára, akik egészen komolyan veszik, nem tűnik fenyegetőnek. Egész egzisztenciánkat, egész lelki életünket megtámadja, ítéletre kényszeríti és döntés elé állítja, így van ez a karácsony üzenetével, és a húsvét eseményeivel ugyancsak. Akkor azonban, ha engedjük, hogy újra és újra, minél mélyebben hasson ránk ennek a kihívása, akkor tudunk megbirkózni vele, és valamit megérezni abból a tulajdonképpeni húsvéti örömből, aminek semmi köze bármiféle szentimentalitáshoz. Ha Krisztus nem támad fel, akkor hitünk semmit sem ér mondja a szöveg -, mert akkor még mindig bűnben élünk Isten előtt. S ez végső soron azt jelenti, hogy mi vagyunk a legnyomorultabb emberek a földön. Más szavakkal: ha Krisztus nem támad fel, akkor támaszpontunk, amely életünket hordozza, köddé válik, minden összedől, és életünk az értelmetlenség mélységébe zuhan. A húsvéttól függ életünk ezt fejezi ki a páli szöveg.

Dietrich Bonhoeffer
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
A hívő ember élete
  2020-09-04 20:14:41, péntek
 
  A gyakorlati élet forgatagában akkor valódi a hívő ember élete, ha önmagát tudatosan átadja egy másik személynek, akit mindenkinél többre tart, és ez Jézus Krisztus.

Oswald Chambers
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Bizonyságtétel
  2020-09-04 20:14:01, péntek
 
  Valahányszor csak egy keresztyén laikus, szolgáló, író, tanító vagy bárki is legyen, akiben az a gondolat ébred, hogy benne is van valami fontos, az megszűnik Krisztus hatékony bizonyságtevője lenni.

James M. Boice
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Bizonyságtétel
  2020-09-04 20:13:30, péntek
 
  Megélni a hitet a legalapvetőbb alapja minden sikeres bizonyságtételnek. Ha nem éljük azt, amit vallunk, a megvallás hiteltelenné válik. Mégis, a hit megélése önmagában még nem bizonyságtétel. A bizonyságtétel az, amikor másoknak Jézus Krisztusról beszélünk.

James M. Boice
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2020.08 2020. Szeptember 2020.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 2 db bejegyzés
e hónap: 295 db bejegyzés
e év: 3633 db bejegyzés
Összes: 35937 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 10933
  • e Hét: 22644
  • e Hónap: 51956
  • e Év: 239758
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.