Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Most már tudjuk, Messi miért akarta elhagyni a Barcát
  2020-09-09 23:17:30, szerda
 
  A volt klasszis labdarúgó vicces meglátása révén jutott el a megoldásig.
Az elmúlt hetek legnagyobb érdeklődésére számot tevő híre volt Lionel Messi és esetleges távozása a Barcelonából. Számos hír és álhír után az argentin játékos végül mégis maradt a katalán csapatnál.
Gary Lineker, az angol válogatott korábbi klasszis támadója saját Twitter-oldalán megfejtette, miért akart távozni a hatszoros aranylabdás. Az FC Barcelona néhány nappal ezelőtt bemutatta a harmadik számu mezét, amely a rózsaszín egyik érdekes árnyalata. A korábbi klasszis szerint ez lehetett a fő ok.
"Most már tudjuk, hogy Messi miért akarta elhagyni a Barcát" - írta ki a mára műsor vezetővé és szakkommentátorrá lett hajdani klasszis, akinek korábban is voltak vices és félig vicces megnyilvánulásai.
2015 decemberében amikor a Leicester élen állt a bajnokságban, megfogadta, ha a csapat megnyeri a PL-t, a BBC-n futó Match of the Day című műsorában a következő idény első meccsét alsónadrágban fogja vezetni. A Leicester nyert, Lineker pedig tartotta a szavát.

Forrás M4 sport hírek
 
 
0 komment , kategória:  Lionel Messi  - Barcelona   
Budapestre költözik a Nemzetközi Úszóliga
  2020-09-09 23:13:45, szerda
 
  Szinte teljes egészében Budapesten rendezik a Nemzetközi Úszóliga második évadára, melynek döntője december 26-27-én kerül sor Tokióban - jelentették be a szerdai sajtótájékoztatón.
Az ISL-sorozatot tavaly indították útjára, akkor minden állomást külön helyszínen bonyolítottak le, ebből az egyik volt a magyar fővárosi. Idén azonban a koronavírus-helyzet miatt nem utazgatnak majd az úszók, hanem hat héten át, október 16-tól - az elődöntőkkel bezárólag - november 22-ig Budapesten, buborékba zárva, nézők nélkül zajlik majd a verseny.
A versenynapokon egyszerre négy csapat küzd egymással, a lebonyolítás szerint mindegyikből - együttesenként 12 férfi és 12 női úszó vehet részt egy viadalon - egy számban két úszó versenyez, a helyezések alapján pontokat kapnak a klubok, így alakul ki a végső sorrend. Az alapszakasz során tíz fordulót rendeznek, összesen tíz csapat részvételével. Közülük a legjobb nyolc kerül majd az elődöntőbe. A tokiói döntőbe a négy legjobb egység jut be.
A Nemzetközi Úszóliga küzdelmeiben így hazai medencében úszhat az Iront képviselő Hosszú Katinka, Lobanovszkij Maxim, Milák Kristóf és Verrasztó Dávid, a NY Braekres színeiben Kapás Boglárka és Telegdy Ádám, valamint Jakabos Zsuzsanna az Energy Standardból.
,,Minden úszóval együtt nagyon várjuk már, hogy Budapesten újra versenyezzünk. Azt gondolom, nagyon jót fogunk szórakozni hétről hétre, mi az Ironnal pedig keményen odatesszük magunkat" - mondta Hosszú Katinka a sajtótájékoztatón.
...... .........


Az idei kiírásban versengő tíz csapat:
Aqua Centurions
Cali Condors
DC Tridents
Energy Standard (címvédő)
Frog Kings
Iron
LA Currents
London Roar
NY Breakers
Toronto TitansI
 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
Szentmise és szentségimádás 09.09.
  2020-09-09 23:09:22, szerda
 
  Városmajori Jézus Szíve plébánia

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
23. évközi hét csütörtök 09.10
  2020-09-09 23:07:13, szerda
 
  SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a korintusiakhoz írt első leveléből
A felebaráti szeretet ellen elkövetett bűn egyúttal vétek Krisztus ellen is.
Testvéreim!
A tudás könnyen felfuvalkodottá tesz, a szeretet azonban épít. Aki tetszeleg tudásában, az még nem ismerte föl, hogy mi a helyes ismeret. Aki azonban szereti Istent, azt Isten is magáénak tudja.
Ami a bálványoknak áldozott hús fogyasztását illeti: tudjuk, hogy nincsenek bálványistenek a világon, hanem csak egy Isten van. Igaz, a pogányok égi és földi istenekről beszélnek, mivel sok istenük és uruk van, nekünk azonban egy Istenünk van: az Atya, akitől minden származik, és mi is őérte vagyunk. Egy Urunk van: Jézus Krisztus, aki által minden van, és mi is őáltala vagyunk.
De nincs meg mindenkiben ez a tudás. A bálványokkal kapcsolatban némelyek még most is a régi meggyőződésben élnek, és úgy fogyasztják a húst, mint áldozati eledelt. Mivel lelkiismeretük téves, beszennyeződnek.
(Ha viszont te, annak tudatában, hogy nincsenek bálványok, megeszed az áldozati húst, de bizonytalankodó testvéred csak azt látja, hogy bálványoknak áldozott húst eszel, és szintén eszik belőle, akkor) a te tudásod miatt követ el bűnt, pedig Krisztus érte is meghalt. Ezért amikor testvéred ellen vétkezel, mert megsérted bizonytalankodó lelkiismeretét, Krisztus ellen vétkezel.
Ha tehát az étkezésem a testvéremnek lelki romlására vezet, inkább sohasem eszem húst, csakhogy testvéremet meg ne botránkoztassam.
Ez az Isten igéje. 1Kor 8,1b-7.11-13

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Legyetek irgalmasok, amint mennyei Atyátok is irgalmas.
Jézus a hegyi beszédben így szólt tanítványaihoz:
,,Nektek, akik hallgattok engem, ezt mondom: Szeressétek ellenségeiteket, tegyetek jót azokkal, akik gyűlölnek titeket. Azokra, akik átkoznak titeket, mondjatok áldást, és imádkozzatok rágalmazóitokért. Ha arcul üt valaki, tartsd oda a másik arcodat is. Annak, aki elveszi köntösödet, add oda a ruhádat is. Mindenkinek, aki kér tőled, adj, és aki elviszi, ami a tied, attól ne kérd vissza. Úgy bánjatok az emberekkel, ahogy szeretnétek, hogy veletek is bánjanak.
Mert ha csak azokat szeretitek, akik titeket is szeretnek, milyen jutalmat várhattok érte Istentől? Hisz a bűnösök is szeretik azokat, akik őket szeretik. Ha csak azokkal tesztek jót, akik veletek is jót tesznek, milyen jutalmat érdemeltek? Hisz ezt a bűnösök is megteszik. Ha csak a visszafizetés reményében adtok kölcsönt, milyen hálára számíthattok? A bűnösök is kölcsönöznek a bűnösöknek, hogy ugyanannyit kapjanak vissza.
Szeressétek inkább ellenségeiteket: tegyetek jót, adjatok kölcsön, és semmi viszonzást ne várjatok. Így nagy jutalomban részesültök, és fiai lesztek a Magasságbelinek, hisz ő is jóságos a hálátlanok és a gonoszok iránt. Legyetek tehát irgalmasok, amint Atyátok is irgalmas.
Ne mondjatok ítéletet senki fölött, s akkor fölöttetek sem ítélkeznek. Ne ítéljetek el senkit, s akkor titeket sem ítélnek el. Bocsássatok meg, és nektek is megbocsátanak. Adjatok, és akkor ti is kaptok. Jó, tömött, megrázott és túlcsorduló mértékkel mérnek öletekbe. Mert amilyen mértékkel ti mértek, olyannal mérnek majd nektek is."
Ezek az evangélium igéi. Lk 6,27-38
...... .........



Imádság
Istenünk, segíts, hogy örömhíredet hirdethessük! Add, hogy hívásodra mindig figyelni tudjunk! Te azt kívánod, hogy az emberek szabadon kövessenek téged. Nyisd meg, kérünk, az emberek szemét, hogy meglássák az evangélium fényét. Nyisd meg az emberek szívét, hogy befogadják a te igéd igazságát, és boldogok legyenek, mert az örömhírben életet találnak.

Elmélkedés
Néha elgondolkodunk azon, hogy mi különböztet meg minket, keresztény embereket a más vallásokhoz tartozóktól. Több dolgot is felsorolhatnánk, de talán az a legjellegzetesebb különbség, hogy még az ellenségeinket is szeretjük. Tesszük ezt egyrészt azért, mert Jézusnak ez volt a kérése, másrészt azért, mert Isten is kivétel nélkül mindenkit szeret. Erről a két dologról olvasunk a mai evangéliumi részletben.
Az ellenségszeretet alapja a megbocsátás, ami két összetartozó mozzanatból áll: bocsánatot kérek attól, akit megbántottam, és megbocsátok annak, aki vét ellenem. Ez a két mozzanat olyan, mint a madárnak a két szárnya. Ha az egyik szárny törött vagy hiányzik, a madár nem tud repülni, hiába erős a másik szárnya.
Jézus szeretet-parancsa az ellenség szeretetében éri el csúcsát. Jót tenni azzal, aki rosszat tesz nekünk, valóban nem könnyű. Áldást mondani arra, aki átkoz bennünket, nem egyszerű. Az igazságtalanság mindenkinek fáj. Jézus azt kéri tőlünk, hogy legyünk jóindulatúak azokhoz, akik velünk szemben valamilyen igazságtalanságot követtek el. A rosszat nem lehet egy másik rossz cselekedettel legyőzni. Az erőszakot nem lehet megszüntetni újabb erőszakkal. A bosszú, a megtorlás világából át kell lépnünk a megbocsátás és a szeretet világába. Ezzel a jóságos Isten példáját követjük, aki szeretetét a hálátlanok, a hűtlenek és minden bűnös felé megmutatja.
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Dr. Székely János megyéspüspök szentbeszéde 09.09
  2020-09-09 23:02:53, szerda
 
  Templommegáldás Vönöckön

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Dr. Székely János püspök  
Elkapta a koronavírust a gyulafehérvári érsek
  2020-09-09 22:58:41, szerda
 
  Imádkozzunk Erdély érsekéért és minden koronavírusos betegért!
Kovács Gergely imát és óvatosságot kér mindenkitől.
A Gyulafehérvári Római Katolikus Érseki Hivatal közölte papjaival és a hívekkel, hogy kedden, szeptember 8-án Kovács Gergely érseket magas lázzal és rossz közérzettel kórházba szállították. A hírt szeptember 9-én a Romkat.ro erdélyi katolikus hírportál tette közzé.
Ahogy a gyulafehérvári érsekség közleménye írja, Kovács Gergely egészségi állapota segédpüspöke augusztus 29-i szentelése óta egyre romlott. Kezdetben meghűlés tünetei mutatkoztak nála, ezért azonnal kapcsolatba lépett háziorvosával, és segítségét kérte. Az érsek szeptember 8-án estig elkülönült a szobájába, követve egészségi állapotát, hogy ne veszélyeztesse a környezetében élők és dolgozók egészségét. A hűlésre alkalmazott kezelés nem hozta meg a várt eredményt, megmaradt a magas láz, a száraz köhögés, a fejfájás és a rossz közérzet.
A tegnapi nap folyamán elvégzett Covid-19-teszt eredménye pozitív lett.
,,Az érsek úr imát kér tőlünk, és felszólít arra, hogy vigyázzunk a magunk és mások egészségére! A Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekség a továbbiakban ezen az oldalon ad tájékoztatást a helyzet alakulásáról" - írja a Romkat.ro.

Forrás: Romkat.ro
Magyar Kurír 2020.09.09

*
- Még több cikk Kovács Gergely érsekkel kapcsolatos Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Ismét Mária-szobor várja a zarándokokat a Máriabesnyői vasút
  2020-09-09 22:53:27, szerda
 
  Ismét Mária-szobor várja a zarándokokat a Máriabesnyői vasútállomáson
...... ........



...... .......



...... .......


Kis_Boldogasszony napján, szeptember 8-án Sztankó Attila, a Máriabesnyői Nagyboldogasszony-bazilika plébánosa Szűz Mária-szobrot áldott meg a zarándokhely vasúti megállójának peronján. Gödöllő Város Önkormányzata és a Gödöllői Értékvédő Közhasznú Egyesület hívására nagyon sokan jöttek el, hogy részt vegyenek a szobor átadási ünnepségén.
A környéken lakók régi álma valósulhatott meg a süttői mészkőből készült szobor felállításával. Gaálné Merva Mária, a Gödöllői Múzeum nyugalmazott igazgatója az ünnepségen felidézte: az 1930-as évek második felében a Máriabesnyői zarándokhely új vasúti megállóhelyet kapott. Ekkoriban nagyon sok vasutas zarándokolt Máriabesnyőre, ezért a Magyar Királyi Államvasutak igazgatósága a megállónál egy Mária-kút elhelyezéséről döntött, kifejezve a Mária iránti tiszteletet.
A Madonnát és a Kis Jézust ábrázoló szobor elkészítésre felkérték Bory Jenő festő- és szobrászművészt. Az alkotó a zarándokhely kegyszobrának felnagyított változatát készítette el vörös márványból, melyet ezerötszáz vasutas jelenlétében Hanauer Árpád István váci püspök áldott meg 1936. október 12-én.
A szobor a II. világháború alatt megsérült; 1951-ben a Máriabesnyői lakosok, félve a hatalomtól, a kegytemplomban helyezték el. 2000-ben Koós Albert és Szűcs Józsefné kezdeményezésére restaurálása után a templom előtt, egy kút közepén állították fel újra a szobrot. Ennek - Varga Attila és társa által készített - másolatát helyezték most el a vasútállomás peronján.
Az ünnepségen megjelent Gémesi György, Gödöllő polgármestere is, aki először arról beszélt, nagyon fontosnak tartja, hogy civilek kezdeményezése, kitartó munkája eredményeként sor kerülhet a szobor megáldására. Hangsúlyozta, hogy épp jókor kereste fel Koós Albert a szobor elhelyezésének ötletével, hiszen az állomás egésze megújult, s így annak régi hangulatát idézheti meg egy kicsit a kegytemplom felé forduló Mária-szobor
Ezzel a múlt gyökereiből, értékeiből sikerült valamennyit a mai világnak és a jövőnek is megmutatni - mondta a gödöllői polgármester.
A szobor leleplezése után, megáldása előtt Gémesi György Polgármesteri Ezüstérem Gödöllőért elismerésben részesítette a felállítást kezdeményező Koós Albertet.
Az ünnepségen Kája Sándor, a máriabesnyői Nagyboldogasszony-bazilika kántora vezetésével hangzottak el Mária-énekek.


Fotó: Merényi Zita
Bókay László/Magyar Kurír 2020.09.09
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Csaba testvér szentmisét mutat be Székelyvarságon 09.09
  2020-09-09 22:43:44, szerda
 
  Székelyvarságon felvett szentmiséjét adjuk le ma.

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Folytatás Pio atya gondolatiból
  2020-09-09 22:38:35, szerda
 
  - Szakadj el a világtól !Aki a világhoz ragaszkodik, egészen hozzáragad. De jobb fokozatosan elhagyni a világot, mintsem egyszerre. Gondoljunk mindig az égre. Pio atya

- Egy abortusz nélküli nap is elég lenne, és Isten a világvégéig békét adna a világnak. Pio atya

- Jézus neve a démonok terrorja." Pio atya

- Akár tetszik, akár nem, a szenvedés mindenkié. Tegyük erényessé, és kérjük a Szűzanyát, hogy mindig segítsen nekünk." Pio atya

- Mindig imádkozom a betegekért. Minden nap mondok értük egy szent rózsafüzért." Pio atya

- Amikor Pio atyát megkérdezik, hogy fájnak-e a stigmák:
′′ Szerinted az Úr adta nekem őket dísznek?

- Assisi Szent Ferenc legnagyobb csodája, hogy 700 évvel később a fiatalok még mindig ,,testvérek,,_szerzetesek: akarnak lenni".
Assisi Szent Ferenc és Pietrelcinai Szent Pio, a Krisztus szenvedélye sebeinek szentjei!

- Kapaszkodj erősen a rózsafüzérbe. Légy nagyon hálás a Madonnának, mert ő adta nekünk Jézust.
Pio atya

- "Szeretnünk kell az igazságot, amely hitünk mozdíthatatlan alapja." Pio atya



Forrás: Facebook - Szent Pio atya emlékoldal
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Farkas Ancus köszöntése névnapomon
  2020-09-09 22:18:00, szerda
 
  Boldog névnapot Marokám.


 
 
0 komment , kategória:  Névnapomra kaptam  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2020.08 2020. Szeptember 2020.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 436 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 538
  • e Hét: 7228
  • e Hónap: 19904
  • e Év: 253651
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.