Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Esti szentmise Csaba testvérrel 10.15
  2020-10-15 17:04:24, csütörtök
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
20. század szentjei
  2020-10-15 17:02:57, csütörtök
 
  ...... .......

 
 
0 komment , kategória:  Szent II. János Pál pápa  
Ferenc pápa katekézise 10.14
  2020-10-15 16:57:56, csütörtök
 
  Arcok és szívek vagyunk, Isten egyenként, név szerint ismer bennünket!
Nem szabad elfelejtenünk: ahhoz, hogy jól imádkozzunk, úgy kell imádkoznunk, amilyenek vagyunk, nem sminkelve! Az imádkozáshoz nem kell előtte tetszetősre kenegetnünk a lelkünket! ,,Uram, én ilyen vagyok", lépjünk az Úr elé úgy, ahogy vagyunk, együtt a szép dolgokkal, de a csúnya dolgokkal is, melyeket senki sem ismer, de mi, lelkünk mélyén ismerünk.
A Szentatya október 14-én folytatta az imádságról szóló katekézisét a VI. Pál-csarnokban tartott általános kihallgatás keretében. Úgy mutatta be a Zsoltárok könyvét, mint amelyben hús-vér imádkozó emberek imáit találjuk, és amely megtanít bennünket is imádkozni.
Ferenc pápa teljes katekézisének fordítását közreadjuk. Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Püspöki áldásban részesültek a nagyszülők az első ......
  2020-10-15 16:51:51, csütörtök
 
  Püspöki áldásban részesültek a nagyszülők az első magyarországi fatimai kegyhelyen
Amikor Máriára tekintünk, tanuljunk tőle és vele együtt éljük meg a szavak lényegét: szívünkben és lelkünkben, legyen nekem a te igéd szerint
Az első magyarországi fatimai kegyhelyen, Alsószentivánon Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök az egyházmegye megjelent papságával együtt mutatott be szentmisét október 13-án. A többéves hagyomány szerint a főpásztor a szertartás keretében megáldotta a nagyszülőket.
Az alsószentiváni fatimai kegyhely októberi búcsúnapja annak a zarándokévadnak a zárása, amelynek során minden hónap 13-án engesztelő imádságra várják a híveket. Spányi Antal évek óta hívja a nagyszülőket ezen a napon zarándoklatra, hogy áldásban részesítse az időseket, és arra buzdítson mindenkit, keresse az égiekkel a kapcsolatot, különösen is a Boldogságos Szűz Máriával.
Az ünneplő közösséget Helter István plébános köszöntötte, és örömmel jelentette be, hogy két pár hatvanéves házasságkötési jubileumát ünnepelheti az alkalmon a megyéspüspök áldásával. A szentmise elején a Fatimai Boldogasszony Általános Iskolába és Óvoda közössége nevében diákok köszönték meg Spányi Antal püspöknek azt a törődést és segítséget, amit a Székesfehérvári Egyházmegyétől kapnak.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
PADRE PIO, Isten szeretetének jele
  2020-10-15 16:47:48, csütörtök
 
  Ő a keresztre feszített szenvedéseivel Isten szimbolikus szeretetének élő szimbóluma
Istennek végtelen eszköze van, hogy megnyilvánítsa és érzékeltesse az embereket a irántunk és a teremtés iránt érzett szeretettel. Ezek közül az egyiket a szentek képviselik, vagyis azok, akik az ő iránti gyengédségének különleges követei lesznek számunkra. Padre Pio Krisztus élő jele és katalizátora volt; karizmatikus módon tükrözi Isten szeretetét; ő Isten keresztény szenvedésének élő szimbóluma ennek az oblatív Isten-szeretetnek: minden ember elérheti Istent testvérein keresztül; minden ember, aki szereti, közvetlenül éli meg Krisztus valóságát. Minden csodálatos csodájában Isten úgy dönt, hogy emberi lényeken keresztül tárja fel magát.
apa benne, ahol én vagyok a szomszéddal. szentségim, vagyis minden keresztény arra hivatott, hogy képviselje Isten úgy dönt, hogy élőlényeken keresztül kinyilatkoztatja magát.
Padre Pio Isten bélszerelmének szentségévé vált, mert Isten szeretetének megtestesülése és kifejezője volt benne . Benne ez a teljes szimbiózis ott zajlott le, ahol az isteni kézzelfoghatóan találkozott az emberrel. Az emberek ránézve rájöttek, hogy lehet Isten, hogy az ember csak a felebarát iránti szeretet szemével láthatja. Minden keresztény küldetése szentségi, vagyis minden keresztény arra hivatott, hogy képviselje a világban élő jótékony és gyengéd Krisztust. Nem arra vagyunk hivatva, hogy megmentsük azokat a lelkeket, amelyeket Krisztus egyszer és mindenkorra megmentett, hanem arra, hogy győztes feltámadásának és a világban való folyamatos jelenlétének jelei legyünk; arra vagyunk hivatva, hogy megtestesítsük Krisztust egymásért. A papi szolgálat gyakorlásának alázatában Padre Pio Isten szeretetének, annak a szeretet teljességének a jele volt, amely a legnagyobb ajándék, amelyet felajánlhat másoknak és különösen lelki gyermekeinek.A kegyelem volt az a kincs, amelyet a legjobban féltékenyen őrzött, és amelyet örömmel és nagylelkűen megosztott másokkal. Ő, Isten barátja, mély hittel, megvilágosult reménységével és állandó szeretetével válaszolt a világ elvárásaira mindenféle és mértékű szenvedésben; valójában Istentől élt és bőségesen adta neki, mert ő volt az, akinek "lyukak voltak a kezében". Ez az ember számára a materializmus és a technikalizmus keveréke volt, Isten jelenlétének szentsége, szeretetének csatornája. Mindazok, akik más irányt adtak életüknek, miután megkeresték a megfeszített Krisztus nyomtatott képviselőjét, biztosan megértettek és megtapasztaltak valamit Isten csodáiból és jóságából a Padre Pio megfeszített és teljes hűségén keresztül Keresztre feszített Krisztushoz.

*
- Pio atya nagyon jelen volt az életünkben, és Carlo különös odaadással fordult iránta és az Eucharisztia iránt."
(Carlo Acutis anyja.)

- Meditálj Isten Igéjén, és erőd lesz arra, hogy átalakítsd természetes hajlandóságaidat, hogy tiszta és fenséges gondolatokkal növeld a lelkedet." Pio atya

*
- Bilokáció - Padre Pio megjelent egy fiatal férfiban,
Egy nap Padre Pio a kolostor egyik ablakának támaszkodott, és félrenézett. hirtelen megmerevedett, elsápadt és felszívódott. aztán felemelte a jobb kezét, és intett, mintha megáldana valakit. később kiderült, hogy éppen abban a pillanatban, több száz kilométerrel arrébb, Padre Pio megjelent egy fiatal férfiban, akit egy klinikán kórházba szállítottak, halálának pillanatában, és nem volt hajlandó fogadni az utolsó szentségeket. nővére fémesen a paphoz intézett, és könyörgött, hogy sürgesse testvérét, hogy valljon be. aztán a testvéréhez lépett, és megpróbálta meggyőzni, hogy fogadja el, hogy egy pap vallja be. fiatalember válasza:
- Már megvallottam bűneimet egy itt lévő szürke szakállú kapucinusnak.
A nővér tökéletesen megértette a történteket. senki sem lépett be abba a szobába, ahol a fiút kórházba helyezték. Ezért ez a kapucinus csak Padre Pio lehetett.

- Csak egy szegény szerzetestestvér akarok lenni aki imádkozik....Isten látja a foltokat angyalain is, hát még rajtam !,, Pio atya

- A gyermek rózsafüzér akciót 2005-ben, Venezuelában indították el. Az alapötletet Szent Pio atya egyik mondása adta, ami így hangzik: ,,Mennyire megváltozna a világ, ha egymillió gyerek imádkozná a rózsafüzért!". Innen a kezdeményezés elnevezése is. A katolikus egyházban az október a rózsafüzér hónapja.

- Tudatában vagyok nyomorúságomnak és egészen összezavarodom. Tudom, hogy Isten mily nagy kegyelemmel van irántam, és érzem, hogy meghasad a szivem, mert tudom, hogy egyre méltatlanabb vagyok az Ő szeretetére,, Pio atya


Forrás: Facebook - Szent Pio atya emlékoldal
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Önazonosságunk Krisztusban
  2020-10-15 16:44:03, csütörtök
 
  Online Nagymaros ősszel is.
A járványhelyzetre való tekintettel a tavaszihoz hasonlóan online rendezték meg október 3-án az őszi Nagymarosi Ifjúsági Találkozót is. A rendezvény központi gondolata Szent János apostol első leveléből való volt: ,,Nézzétek, mekkora szeretettel van irántunk az Atya: Isten gyermekeinek hívnak minket, és azok is vagyunk." (1Jn 3,1)
Mit jelent Isten gyermekének lenni? Mi a keresztény identitás? Erről szóltak az idei őszi nagymarosi találkozó előadásai.
Az online résztvevőket Balázs András Dunakeszi-Fő és Dunakeszi-Alag plébános-helyettese és Földváry Katalin szociális testvér köszöntötte.
Emlékezzetek meg imáitokban a koronavírus-járvány által sújtott emberekről - kérte Katalin testvér, András atya pedig arról tájékoztatta a fiatalokat, hogy az online imafalra várják a személyes imaszándékokat, amelyeket majd Marton Zsolt váci megyéspüspök ajánl fel a találkozót záró szentmisében.
Várták az érdeklődők kérdéseit is, amelyekre a Kérdezz-felelek fakultáción válaszolt Hugyecz János gödöllői plébános, a nap főelőadója, Farkas László és Brückner Ákos Előd atya.
A Nagymarosi Ifjúsági Találkozó napindítóját helybeli hívő fiatalok és a Boanergész zenekar tartották a nagymarosi templomban.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Ima az Oltáriszentség napján
  2020-10-15 16:40:14, csütörtök
 
  Pio atya imája
Maradj velem, Uram, hogy el ne feledjelek. Tudod, hogy milyen könnyen elfordulok tőled.
Maradj velem, Uram, mert gyenge vagyok, szükségem van erődre, hogy annyiszor el ne essek.
Maradj velem, Uram, mert Te vagy az én életem: nélküled lankad buzgóságom.
Maradj velem, Uram, mert Te vagy az én világosságom - nélküled sötétségben járok.
Maradj velem, Uram, hogy megmutasd nekem akaratodat.
Maradj velem, Uram, hogy halljam hangodat és kövesselek.
Maradj velem, Uram, mert nagyon akarlak szeretni, és mindig veled akarok lenni.
Maradj velem, Uram, ha azt akarod, hogy hűséges legyek hozzád.
Maradj velem, Jézus, mert bármilyen szegény is a lelkem, azt kívánom: számodra a vigasz helye és a szeretet fészke legyen.
Maradj velem, Jézus, mert már késő van és a nap lenyugvóban: múlik az élet, közeledik a halál és szükséges megkettőzni az erőmet, hogy útközben el ne hagyjon.
Nyugtalanítanak a kísértések, a sötétség, a szomorúság, a keresztek, a szenvedések: mennyire szükségem van Rád a számkivetésnek ezen az éjszakáján.
Maradj velem, Jézus, mert az élet és veszedelmek éjszakájában szükségem van Rád. Add, hogy úgy felismerjelek, mint a tanítványok a kenyértöréskor: az eucharisztikus egyesülés legyen világosság, mely megtart engem; legyen egyetlen boldogsága szívemnek.
Maradj velem, Uram, mert amikor jön a halál, akkor is veled egyesülve akarok lenni, ha nem is a szentáldozás által, legalább a kegyelem, a szeretet álta1.
Maradj velem Jézus, nem kérem isteni vigasztalásodat, mert nem vagyok rá méltó, de igenis kérem a Te szentséges jelenlétedet.
Maradj velem, Uram, Téged kereslek, a Te lelkedet, a Te szeretetedet, a Te irgalmadat, a Te szívedet, mert szeretlek Téged, és nem kérek más jutalmat, mint a szeretet gyarapodását. Szeresselek Téged egész szívemmel itt a földön, hogy tökéletesebben tovább szerethesselek az örökkévalóságban. Ámen.


Forrás: Facebook - Szent Pio atya emlékoldal
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
A félhomályban ő maga bocsátotta ki a fényt
  2020-10-15 16:38:51, csütörtök
 
  A félhomályban ő maga bocsátotta ki a fényt - Pio atya fényképésze számos csoda tanúja volt.
Pio atya imái, találkozásai, tekintete, hétköznapi gesztusai elevenednek meg hivatalos fotósának képkockáin. Elia Stelluto fotóiból készült válogatást, négyszáz fényképet állítottak ki Pietrelcinától nem messze, Paupisiben, a Santa Maria del Bosco-templomban.
A fényképész a Vatikáni Rádió olasz adásában beszélt a szent életű kapucinus szerzetesről, akinek a fényképésze volt. ,,Pio atya olyan volt számomra, mint egy apa. Nekem ugyanis nem volt apukám" - mondta. Hétéves volt, amikor először találkoztak, a második világháború idején, 1942-ben. Elio az utcákon bóklászott, ennivalót keresett, és befogadták a San Giovanni Rotondó-i rendházba, ami az otthona lett: ,,Kulcsom volt a rendházhoz, akkor jöttem-mentem, amikor akartam." Pio atya egyik ministránsa lett. Vett egy kis fényképezőgépet, hogy azzal keresse meg a kenyerét. Mindenki más számára szigorúan tilos volt Pio atyát fotózni, de neki megengedte. Stelluto több ezer fotót készített, amelyeken feltárulnak a szent hétköznapjai, megmutatkozik lelkisége. A fotók bejárták egész Olaszországot és a világot, a tengerentúlra is eljutottak, Atlantától Bostonig. Ez az első kiállítás, amelyet egy ilyen kicsiny településen rendeznek meg.
Elia Stelluto elmondta, milyen bizalmatlanul állt Pio atya a fényképezőgéphez és főleg a vakuhoz, tájnyelvi szóval ,,mastrillu"-nak nevezte, ami egérfogót jelent. ,,Folyamatosan fotóztam, de ő nem szeretett pózolni, a meglepetésszerűen kattintott fotók sokkal jobbak lettek" - mondta el a fényképész. ,,Egy napon a mesterem, Federico Abresh, aki a felesége és a fia csodás gyógyulása után tért meg, ötezer lírát ígért nekem cserébe egy fotóért, amelyen Pio atya áldást ad. Nagyon jól jött az a pénz, elfogadtam az ajánlatot. Hajnalban keltem, mert Pio atya hajnali négykor mutatott be szentmisét. A templomban elkészítettem a fotót, de a vaku nagyon felidegesítette a szerzetest." A kép egy piros szegfűkkel díszített oltár előtt készült. Attól kezdve csak egy feltétellel fotózhatott: ha nem használja ,,az egérfogót". Stelluto elkeseredett: ,,Lehetetlen volt: a kolostor félhomályában, amelyet csak a gyertyák halvány fénye tört meg, hogyan lehet jó minőségű fényképeket készíteni? A sötétkamrában azonban minden alkalommal hihetetlenül meglepődtem: a fotók tökéletes megvilágításban jelentek meg! Ő maga bocsátotta ki a fényt! Ő volt a fényképész, nem én! Vannak ellenfények, amelyekben Pio atya arca hihetetlen megvilágításban látszik."
Hogy melyik a kedvenc fotója? Nem tud választani: ,,Nekem mindegyik szép, olyanok, mint a gyermekeim." Vannak olyan emlékei is, amelyeket a kamera nem örökített meg, hanem a szívében őrzi őket. Mint amikor mise után a sekrestyében megcsókolta a szent kesztyűtlen kezét, amelyen ott voltak a sebek. Vagy amikor 1947-ben megjelent a kolostorban egy nem sokkal korábban szentelt lengyel pap, és Pio atya azt mondta: ,,Ez a pap bíbort fog viselni, esélyes a pápaságra, és ő lesz az én védelmezőm." A fiatal pap Karol Wojtyła vo
...... ...........


Raffaele Petenuzzo plébános kezdeményezésére jött létre a kiállítás Paupisi, egy hangulatos olasz városka templomában. A plébános elmondta: ,,Eliából mintha Pio atya szeretete áradna. Ez a kiállítás azt akarja megmutatni, hogy a szentnek, Isten barátainak lenni nem rendkívüli dolog. Amikor ezeket a fényképeket nézzük, látjuk Pio atya egyszerűségét: olyan ember, mint mi. Spontán arckifejezései minket is arra hívnak, térjünk vissza a hétköznapok egyszerűségéhez, legyünk emberségesek és bátrak a szeretetre."

Fordította: Thullner Zsuzsanna
Forrás és fotó: Vatican News

Magyar Kurír 2020.10.14
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Holy Mass and Beatification of Carlo Acutis from the Basilic
  2020-10-15 16:03:16, csütörtök
 
  Holy Mass and Beatification of Carlo Acutis from the Basilica of Saint Francis in Assisi
2020.10.10 videó Link

*
- Pio atya nagyon jelen volt az életünkben, és Carlo különös odaadással fordult iránta és az Eucharisztia iránt."
(Carlo Acutis anyja.)
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Szentmise a budapesti Médiamissziós központból 10.15
  2020-10-15 16:01:15, csütörtök
 
  Videó Link

Mészáros Domonkos misézett
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2020.09 2020. Október 2020.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 417 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 10329
  • e Hét: 21959
  • e Hónap: 55113
  • e Év: 288860
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.