Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Meghitt történet egy hajléktalan és segíteni akaró .....
  2020-10-24 22:49:09, szombat
 
  Egyik nap egy nő az utcán sétált, mikor felfigyelt egy reszketeg, idős bácsira, aki lehajtott fejjel bámult maga elé!! A bácsi döbbenetesen szakadt és koszos ruhát viselt!!!
A többi járókelő egy pillantást sem vetett a hajléktalanra, pedig nagyon hideg volt azon a reggelen, és a bácsi testét szakadt ruháin kívül csak egy lyukas pokróc védte!
A nő odalépett hozzá, és megkérdezte:
- Uram, jól van?
- Nem igazán... - válaszolta a bácsi erőtlen hangon.
A nő elmosolyodott, majd megfogta a bácsi karját... Az öreg megijedt:
- Mit csinál, hölgyem?! Hagyjon engem békén!!!
Egy rendőr észrevette az esetet, majd odament.
- Valami probléma van, hölgyem?
- Nincs semmi baj, csak szeretném talpra állítani ezt az idős urat, segítene?
- Ismerem ezt az öreget, jó pár éve az utcán van már. Mit akar csinálni vele?!
- Látja ott azt az éttermet? Szeretnék venni neki valami meleg ételt, hogy felmelegedjen.
- Maga megőrült!!! Én oda be nem megyek - szólalt meg a bácsi.
De két erős kar körülfogta, és felemelte őt!!
Bementek a kicsi, de puccos étterembe, és leültették a bácsit egy asztalhoz...
Az étterem tulajdonosa rögtön ott termett, és magából kikelve ordította:
- Ide nem engedünk be mocskos hajléktalanokat, mert elriasztják a vendégeket!!!
Szegény öreg szomorúan elmosolyodott:
- Na, ezért nem szeretek ide járni - mondta csendesen.
A nő viszont nem hagyta annyiban!!! Odalépett a tulajdonoshoz és közelről a szemébe nézett:
- Látja azt az irodaházat ott szemben? Az egy nagy multicégnek a székháza!
- Igen, hetente szoktak összejöveteleket szervezni az éttermemben - mondta az étterem tulajdonosa.
- És mennyi bevételt kap ettől a cégtől?
- Miért érdekli az magát?
- Csak azért, mert én vagyok annak a cégnek az igazgatója!! - felelte a nő.
A tulajdonosnak elállt a szava!! A nő pedig nemes egyszerűséggel odafordult a rendőrhöz, és megkérdezte, hogy akarna-e velük reggelizni.
- Nem, köszönöm, szolgálatban vagyok - válaszolta a rendőr.
- Legalább egy kávét igyon meg velünk - kérlelte a nő.
- Rendben, hölgyem, azt elfogadom!! - felelte a rendőr katonásan!
A tulajdonos elment kávét készíteni...
- Jól helyre tette!! - mondta a rendőr elismerően.
*
A nő mosolyogva a hajléktalan bácsira nézett:
- Maga valamikor itt dolgozott. Emlékszem az arcára. Szét voltam fagyva, bejöttem ide, szinte éhen haltam, annyira éhes voltam. Nagyon rossz periódusban voltam, szinte én is az utcán végeztem mint maga.
- Nem létezik, hogy egy ilyen sikeres üzletasszony, majdnem az utcára került!! - ámuldozott a rendőr.
- Húszéves lehettem. Eljöttem a városba, hogy munkát találjak, de senki sem vett fel! Nem volt, miből fizessem az albérletet, így kidobtak! Nem volt hová mennem. Órákig mászkáltam az utcán, teljesen átfagytam, éhes voltam... Megláttam ezt a helyet, és gondoltam bejövök, hátha kapok egy tányér meleg levest.
- Már emlékszem!!!! - kiáltott a bácsi. - Megkérdezte, hogy pár órás mosogatásért kaphatna-e egy tányér ételt. Azt feleltem, hogy ,,ez nem egyezik az étterem működési szabályzatával."
- És akkor maga a világ legnagyobb szendvicsével jött ki a konyhából, meleg volt és isteni finom!!! - folytatta a történetet a nő.
- És hogy jutott ilyen magasra?!- kérdezte ámuldozva a bácsi.
- Azon a napon végre találtam munkát... Rengeteget güriztem, hogy el tudjam indítani a saját cégemet!! Ha végzett a reggelivel, akkor jöjjön át, keresse meg ezt az embert (egy névjegyet nyújtott át a bácsinak). Biztosan tudunk munkát találni önnek, sőt még előleget is adunk, hogy ruhát vehessen belőle!!
- Hogy tudom én ezt meghálálni magának? - kérdezte könnyes szemmel a bácsi?
- Istennek köszönje meg, hogy találkoztunk! - felelte a nő.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az irgalom nagyobb, mint a nyomorúság II. János Pál
  2020-10-24 22:35:31, szombat
 
  II. János Pál, 27 évig tartó egyházfősége alatt hihetetlen energiával mutatta meg, hogy a keresztény hit felszabadítja az embert és megváltoztatja mindennapjainkat és a történelmet. De honnan származik ennek az embernek, Karol Wojtyla-nak az ereje, aki 1978-ban a Római Katolikus Egyház pápája lett? Hogyan érthetjük meg? Ő maga mondta, hogy kívülről nem, csakis belülről érthetjük meg.
Anélkül, hogy megfeledkeznénk Karol Wojtyla életének Lengyelországban töltött éveiről, a jelen film feltárja előttünk II. János Pál különösen termékeny egyházfői tevékenységének kulcsát: karizmája nem külső adományainak összessége, hanem hatalmas hitének és Krisztus iránti különös szeretetének megnyilvánulása.

Videó Link

2011. május 1-én vasárnap, hat évvel és egy hónappal halála után,
II. János Pál pápát (1978 - 2005) boldoggá avatta utódja, XVI. Benedek
 
 
0 komment , kategória:  Szent II. János Pál pápa  
dr.Papp Lajos "Trianon 100 éve, és a Covid 19 ma
  2020-10-24 22:28:37, szombat
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Október 06  
Születés és halál: Prof. Dr. Papp Lajos
  2020-10-24 22:26:07, szombat
 
  1/2 Videó Link

2/2 videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Halottak napjára  
Szentírás üzenete - Évközi 30. vasárnap
  2020-10-24 22:23:09, szombat
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Szentírás üzenete - 2020. október 24.
  2020-10-24 22:22:03, szombat
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Évközi 30. vasárnap 10.25
  2020-10-24 22:18:29, szombat
 
  OLVASMÁNY Mózes második könyvéből
Ha az özvegyet és árvát sanyargatjátok, fellobban ellenetek haragom.
Ezt mondja az Úr: Az idegent ne használd ki és ne nyomd el, hiszen ti is idegenek voltatok Egyiptomban.
Az özvegyet és árvát ne sanyargassátok. Ha sanyargatjátok őket, s ők hozzám kiáltanak, meghallom panaszukat, és fellobban haragom. Kard által veszítelek el benneteket, hogy asszonyaitok özvegyek, gyermekeitek árvák legyenek.
Ha a népemből való szegénynek, aki közötted él, pénzt kölcsönözöl, ne viselkedj vele szemben uzsorás módjára. Ne követelj tőle kamatot. Ha embertársad köntösét zálogba veszed, napszálltakor add vissza neki. Hisz ez az egyetlen takarója, amelybe beburkolja testét. Különben mivel takarózna? Ha hozzám kiált, meghallgatom, mert irgalmas vagyok.
Ez az Isten igéje. Kiv 22,20-26

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a tesszaloniki hívekhez írt első leveléből
Elfordultatok a bálványoktól, hogy az Istennek szolgáljatok és várjátok a mennyből az ő Fiát.
Testvéreim!
Mindnyájan tudjátok, hogy hogyan viselkedtünk körötökben a ti szolgálatotokra. Ti pedig az Úr és a mi követőink lettetek. A tanítást a sok nehézség ellenére is a Szentlélek örömével fogadtátok, és így Makedóniában és Ahájában minden hívőnek példaképei lettetek. Istenbe vetett hitetek mindenütt ismertté vált, ezért nem is kell róla beszélnünk. Az emberek maguktól mondják el, hogyan fogadtatok minket, hogyan fordultatok a bálványoktól az Istenhez, hogy az élő és igaz Istennek szolgáljatok és várjátok a mennyből Fiát, Jézust, akit a halálból feltámasztott, s aki megment minket az eljövendő haragtól.
Ez az Isten igéje. 1Tessz 1,5c-10

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Szeresd az Urat, a te Istenedet, és felebarátodat, mint saját magadat.
Abban az időben: Amikor a farizeusok meghallották, hogy Jézus hogyan hallgattatta el a szadduceusokat, köréje gyűltek és egyikük, egy törvénytudó alattomos szándékkal a következő kérdést tette fel neki: ,,Mester, melyik a legfőbb parancs a törvényben?" Jézus így válaszolt:
-1.,,Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szíveddel, teljes lelkeddel és egész értelmeddel. Ez az első és legfőbb parancsolat.
- A második hasonló ehhez: Szeresd felebarátodat, mint saját magadat. E két parancson nyugszik az egész törvény és a próféták."
Ezek az evangélium igéi. Mt 22,34-40
...... ..............



Imádság
Uram, Jézus! Te azt kéred tőlem, hogy ne legyek türelmetlen, ne veszítsem el reményemet, ne tagadjam meg hitemet, amikor Isten a szenvedésekkel vagy bármi más ,,rosszal" próbára tesz! Azt kéred, hogy szeressem őt a jón és a rosszon keresztül is, mert minden mögött Isten rejtezik! Keresztáldozatod azt mutatja, hogy az Atya iránti szeretet engedelmességet, tehetetlenséget, szenvedést jelent, de ugyanakkor mégis állandó Istenre figyelést és Isten akaratának elfogadását is. Uram! Segíts, hogy egész életemet a szeretetnek szenteljem

Elmélkedés
A szeretet jelei
A szeretet hiányát hamarabb észrevesszük, mint a szeretet jeleit. Saját környezetünkben sokszor észre sem vesszük a szeretet apró megnyilvánulásait vagy ha észrevesszük, újabb és újabb megerősítést szeretnénk kapni. Így vagyunk Istennel való szeretetkapcsolatunkban is. Sajnos nem vesszük észre Isten felénk áradó szeretetének mindennapi jeleit vagy ha észrevesszük, tőle is újabb megerősítést várunk. Mindennek hátterében az áll, hogy vágyunk a szeretetre, az emberek szeretetére, de talán még jobban arra, hogy érezzük, megtapasztaljuk Isten szeretetét életünkben.
A mai evangéliumban Jézust megkérdezi valaki, hogy ,,Melyik a legfőbb parancs a törvényben?" (Mt 22,36). Jézus pedig a szeretet kettős irányú parancsával válaszol: ,,Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szíveddel, teljes lelkeddel és egész értelmeddel" (Mt 22,37) és ,,Szeresd felebarátodat, mint saját magadat" (Mt 22,39). Első pillanatban talán meglepődünk azon, hogy a szeretet ,,parancs." Igen, a szeretetet Isten parancsolja nekünk és kéri, hogy tekintsük kötelességünknek a szeretet gyakorlását. Ugyanakkor a szeretet több mint parancs. Aki megtapasztalta már saját életében Isten felé áradó szeretetét, annak már nem csupán ,,parancs" a szeretet, hanem ennek az isteni szeretetnek a viszonzása, Isten megelőző szeretetére adott válasz.
A szeretettel kapcsolatban el kell oszlatnunk azt a tévedést, amely a szeretetet érzelemnek, egy érzésnek tartja. XVI. Benedek pápa így ír erről: ,,Az Isten és az ember találkozásának folyamatából az is kiviláglik, hogy a szeretet nem puszta érzelem. Az érzések jönnek és mennek. Az érzés lehet egy nagyszerű, kezdeti szikra, de az egész szeretet nem ez" (Deus caritas est 17.). Ha Jézus csak annyit mondott volna, hogy szeressünk ,,teljes szívünkkel", akkor talán gondolhatnánk azt, hogy a szeretet csak egy érzés. Ő azonban azt mondta, hogy teljes szívünkkel, teljes lelkünkkel és egész értelmünkkel kell szeretnünk. A szeretet tehát áthatja és megmozgatja egész személyiségünket.
Azt is jól tudjuk, hogy nem elég szavainkkal szeretnünk, hanem jó cselekedetekben is megnyilvánul a szeretetünk. A szeretetszolgálat az Egyház küldetésének lényeges eleme, ezért minden keresztény embernek gyakorolnia kell. Napjainkban gyakran hallani, hogy nem kell ahhoz hívőnek lenni, hogy jók legyünk az emberekhez. Bizonyára olyanok hangoztatják ezt, akik nem találkoztak még az isteni szeretettel. Talán érdemes volna megfontolniuk Szent Pál apostol szavait: ,,Szétoszthatom mindenemet a nélkülözők közt, odaadhatom a testemet is égő áldozatul, ha szeretet nincs bennem, mit sem használ nekem" (1Kor 13,3). Lehet ugyanis sajnálatból is jót tenni, de lehet szeretetből is. Jó cselekedetünk akkor válik igazán értékessé, ha a másik ember megérzi belőle szeretetünket, azt a szeretetet, amelynek forrása maga az Isten.
A szeretet tehát több mint parancs, több mint kötelesség. A szeretet több mint emberi érzés és több mint emberségből fakadó jó cselekedet. Az igazi szeretetre akkor vagyunk képesek, ha Istenben élünk, mert aki szeretetben él, az Istenben él.
Szent Pál apostol így tanít a szeretethimnuszban: ,,A szeretet türelmes, a szeretet jóságos, a szeretet nem féltékeny, nem kérkedik, nem is kevély. Nem tapintatlan, nem keresi a maga javát, nem gerjed haragra, a rosszat nem rója fel. Nem örül a gonoszságnak, örömét az igazság győzelmében leli. Mindent eltűr, mindent elhisz, mindent remél, mindent elvisel. A szeretet nem szűnik meg soha." (1Kor 13,4-8). Törekedjünk a szeretetre!
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Esti szentmise Csaba testvérrel 10.24
  2020-10-24 22:05:01, szombat
 
  3. Magamnak: Sajnos az emberek nemcsak elsodródnak egymástól, hanem tudatosan el is távolodnak társaiktól! Félelmetes, hogy gyermekeinknek e járványos időszakban azt kell mondanunk, hogy senkinek semmit ne adj oda, sőt meg se engedd, hogy hozzáérjen más a te dolgaidhoz az iskolában vagy a játszótéren, de te se érj semmihez amit más megfogott! Ezerrel folyik intézményes keretek között az önzésre való nevelés!

Videó Link

...... ..............



- 2020. október 24. - Szombat
"ha nem tartotok bűnbánatot, éppúgy elvesztek ti is mindnyájan." Lk 13,1-9
Minden kornak megvan a maga hangulata, lelkülete, divatja, de megvan a maga sajátos bűne is! A XXI. század emberének talán a magának valóság, az önzés a legnagyobb bűne!
Régebb a faluközösségek, a népek, az országok, az egyházak valamilyen módon egységbe kovácsolták az embereket, egy zászló, egy jelszó, egy hitvallás mentén közösséggé formálták! Sajnos nagyon megosztottá váltak a nemzetek, a népek, de itt gondolhatok az orvostársadalomra vagy a történészekre, de akár a papokra is! Ma azt látjuk, hogy a társadalom legalapvető sejtje is kezd széttöredezni, már nincsenek több generációs nagycsaládok, de a hozzánk bekerülő gyerekek története azt bizonyítja, hogy még a kis családok is nagyon törékenyek! Mindenki csak magára gondol, a maga önző érdekeit szolgálja!
Erre az amúgy is beteg társadalomra most rászakad a Corona vírusos időszak, melynek jelszava az egymástól való el távolódás! "Ne adj oda semmit a másiknak, ne nyúlj ahhoz ami nem a tied, ne érints meg senkit, semmit ne fogj meg mihez más is hozzáért!" Az óvónénik, a tanárok, a szülők ezt mondják naponta többször is a felnövekvő generációhoz! Ha valaki köhög, elesik, azt kiközösítik, karanténba zárják, nem lehet látogatni, még a temetésére sem lehet elmenni, holmiját, hagyatékát elégetik! Itt és most, csak én számítok!
Nagyobb szeretete senkinek nincs, mint aki életét adja övéiért! Ha nem ügyelünk, lassan fényévekre sodródunk ettől a jézusi eszmétől! Ezért is bíztatok mindenkit, hogy tudatosan ápoljuk kapcsolatainkat, szeretteink, rokonaink, barátaink kezét ne engedjük el, ahogy lehet tartsuk a kapcsolatot akár a telefon, vagy internet felhasználása által is!
Jézus Krisztus egészen biztos, hogy nem koronavírusos, nem kell tőle félni, imádkozzunk, vegyünk részt akár online módon is a szentmiséken, közös Szentírásolvasáson, imádságokon! Ha Istennel való kapcsolatunk elmélyül, akkor képesek leszünk a járvány megszűnése után egymásra találni, a közösségeket újraépíteni!
Az önzés, a magunknak való elhatárolódás bűnét ne engedjük belopózni, fészket rakni az életünkbe! Szeretettel, Csaba t.
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Reményik Sándor: Rádióba mondom
  2020-10-24 14:05:23, szombat
 
  Ifjú lelkeknek csendes tanácsképpen,
magamnak késő vád gyanánt
Egy kis türelmet kérek, - induló,
Doboló, zajló, zászlós új sereg,

Egy kis türelmet, - nem lesz sok szavam,
A mikrofontól aztán elmegyek.
Én most leadó-állomáson állok,
Vannak, kik azt mondják: a posztomon:

A nemzedékek őrváltása jő,
Egy éjjel át kell adnom, jól tudom.
Higyétekj el: nem szívesen megyek:
A mikrofonnak mély varázsa van,

Szédít a hit, hogy ez az én igém,
Mely láthatatlan szikraként rohan.
És mégis, mégis boldogan megyek.
Szívemről legördül a szikla-vád,

Hogy nem hallgattam elég áhítattal
Más, nagyobb állomások dallamát.
Hogy nagy merészen adni odaálltam;
Mikor felvenni kellett volna még,

Soká voltam leadó-állomás,
Alig-alig felvevő-készülék.
Én nem füleltem éber értelemmel
Az élet orgonázó titkait,

S mögöttük a legnagyobb Leadót,
Kit minden állomás csak közvetít.
Csak azt kívánom: az új arcú más,
Ki helyembe a mikrofonhoz jő,

Mielőtt szikra-szárnyon szava szállna,
Lett légyen soká néma felvevő.
A nemzedékek őrváltása jő...
Én boldog alázattal elmegyek.

A legfőbb Leadóra hangolom
Megromlott felvevőmet: szívemet.


1931 december 5
 
 
0 komment , kategória:  versek  
Reményik Sándor: Akarom
  2020-10-24 14:02:19, szombat
 
  Emlékezzünk...1941. 10. 24.Kolozsvárott meghalt Reményik Sándor, Baumgarten-díjjal, Corvin-lánccal kitüntetett költő.

Akarom: fontos ne legyek magamnak.

A végtelen falban legyek egy tégla,
Lépcső, min felhalad valaki más,
Ekevas, mely mélyen a földbe ás,
Ám a kalász nem az ő érdeme.

Legyek a szél, mely hordja a magot,
De szirmát ki nem bontja a virágnak,
S az emberek, mikor a mezőn járnak,
A virágban hadd gyönyörködjenek.

Legyek a kendő, mely könnyet töröl,
Legyek a csend, mely mindíg enyhet ad.
A kéz legyek, mely váltig simogat,
Legyek, s ne tudjam soha, hogy vagyok.

Legyek a fáradt pillákon az álom.
Legyek a délibáb, mely meg jelen
És nem kérdi, hogy nézik-e vagy sem,
Legyek a délibáb a rónaságon.

Legyek a vén föld fekete szívéből
Egy mély sóhajtás fel a magas égig,
Legyek a drót, min üzenet megy végig
És cseréljenek ki, ha elszakadtam.

Sok lélek alatt legyek a tutaj,
Egyszerű, durván összerótt ladik,
Mit tengerbe visznek mély folyók.

Legyek a hegedű, mely végtelenbe sír,
Míg le nem teszi a művész a vonót.
 
 
0 komment , kategória:  versek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2020.09 2020. Október 2020.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 417 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 949
  • e Hét: 6750
  • e Hónap: 39904
  • e Év: 273651
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.