Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Mindnyájan utazók vagyunk
  2020-10-26 07:38:36, hétfő
 
  ,,Mert tudjuk, hogy ha ez a sátorházunk elbomlik. épületünk van Istentől, nem kézzel csinált, hanem örökkévaló ház a mennyben" (2Kor 5,1).

Annak a háznak a tulajdonosa, ahol sok éven át éltem, közölte velem, hogy keveset vagy semmi javítást nem végez rajta. Azt is tanácsolta hogy legyek kész az elköltözésre.
Először ez nem volt örvendetes hír. Sok tekintetben a környezet nagyon csöndes volt és bizonyos leromló körülmények ellenére a ház szépnek látszott. Egy közelebbi vizsgálat azonban elárulta, hogy még egy gyengébb szél is megrázhatná, mert az alapok nem biztonságosak. Ezért készültem a költözésre.
Amint fontolgattam az elköltözést, furcsa módon, az érdeklődésem hamarosan áttevődött az én leendő új otthonomra egy másik országban. Tanulmányoztam a térképeket és az ott lakókról szóló beszámolókat. Valaki, aki onnét jött, hogy meglátogasson, elmondta, hogy az leírhatatlanul gyönyörű hely, és hogy a nyelv képtelen visszaadni azt, amit hallott, amíg ott volt. Azt is elárulta, hogy az ottani beruházás érdekében itt minden értékét elveszítette, mégis örül annak, amit mások áldozatnak neveznének. Egy másik személy, akinek irántam való szeretete kiállta a legnagyobb próbát is, már ott lakik. Küldött nekem jó néhány szőlőfürtöt, ami ízletesebb volt, mint amilyet valaha ettem, és megízlelve azokat, itt minden nagyon szerénynek tűnt.
Több esetben elmentem a folyópartra, ami a határt alkotja az itteni terület és az ottani között, és vágyakoztam azokkal lenni, akik dicséreteket énekelnek a Királynak a másik oldalon. Sok barátom átköltözött már a folyón, de mielőtt távoztak, szóltak arról, hogy követni fogom őket később. Láttam a mosolyt az arcukon, amint eltűntek szemem elől. Ezért minden alkalommal arra kértek, hogy itt új beruházásokat ne tegyek, amire most válaszolok: "Kész vagyok a költözésre."
Jézus szavai utolsó földi napjai alatt elevenen kifejezik az Ő vágyakozását: "...visszatérek az Atyához" (Jn 16,28). Mi mint az Ő népe, szintén kaptunk valami látomást messziről, a nehézségeken és az élet kiábrándulásain túlról, és utazunk a beteljesedés, a tökéletesség és a meggazdagodott élet felé. Mi is megyünk ,,az Atyához". Új otthonunkról még sok minden nem világos előttünk, de kettő bizonyos. ,,Atyánk háza" (Jn 14,2) a mi otthonunk, és az az Úr jelenlétében van. Mint hívők tudjuk és értjük, hogy mindnyájan utazók vagyunk és nem állandó lakók ezen a világon. (R. C. Gillie)

A kismadár dalolva repül el
Észak erdejéből, hol zúg a szél,
És szárnyal a légben boldog hittel
A nyári honba, hol jobbat remél.

Menjünk hát énekelve, ne sírva,
Mert tudjuk, Isten kezében vagyunk,
Mért félnénk, hisz nem sötét sírba,
Hanem nyári otthonba utazunk.

L. B. Cowman
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Isten vezetése
  2020-10-26 06:47:28, hétfő
 
  ,,Mózes pedig apósának, Jetrónak, Midján papjának juhait őrizte. Egyszer a juhokat a pusztán túl terelte, és az Isten hegyéhez, a Hórebhez jutott. Ott megjelent neki az Úr angyala tűznek lángjában, egy csipkebokor közepében." (2Móz 3,1-2)

Az Úr angyalának látomása érkezett Mózeshez, amikor mindennapi munkájában serénykedett. Pontosan ez az a hely, ahol az Úrnak öröme telik abban, hogy megadja kijelentéseit. Keres egy embert, aki halad egy átlagos úton, és ,,hirtelen fény sugározta körül az égből" (Csel 9,3). Aztán egy ,,létra volt a földön fölállítva" (1Móz 28,12), amellyel el lehetett érni a mennyet, átalakítva az ember életét a robotosból a kegyelemre.
Szeretett Atyám, segíts nekem, hogy várjalak Téged, amint utazom az élet mindennapi útján! Nem kérek szenzációs tapasztalatokat. Társulj hozzám mindennapi munkámban és szolgálatomban, és légy társam, amikor átlagos utakat teszek meg! Engedd meg, hogy alázatos életem átalakuljon jelenléted által!
Egyes keresztének azt gondolják, hogy mindig a rendkívüli öröm és kinyilatkoztatás hegyének tetején kell állniuk, de ez nem Isten útja. Ezek a magasztos, spirituális időszakok és csodálatos érintkezések a láthatatlan világgal nincsenek benne a nekünk szóló ígéretekben, hanem csak a vele való mindennapi élet találkozásai. És ez elég nekünk, mert Ő megadja azoknak a kivételes kinyilatkoztatásoknak az ideit is, amikor az szükséges nekünk.
Csak három tanítványnak engedte meg az Úr, hogy lássa a megdicsőülést, és ugyanaz a három élte át a Gecsemáné sötétségét. Senki nem maradhat a kedvelt hegytetőn örökké, mert vannak felelősségteljes feladatok a völgyben. Krisztus betöltötte életének munkáját, de nem a dicsőségben, hanem a völgyben, és ott volt Ő igazán és teljesen a Messiás. A látomás és a vele társuló dicsőség értéke az az ajándék, amely felkészít minket a szolgálatra és kitartásra.

L. B. Cowman
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Isten békessége
  2020-10-26 06:30:16, hétfő
 
  ,,Isten békessége, amely minden értelmet felülhalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban" (Fil 4,7).

Van a tengernek olyan része, amit úgy ismernek, mint ,,a tenger párnája". A felszín alatt fekszik. A felszínt a viharok felkavarják, és habosra veri az orkán. Ez azonban annyira mély része a tengernek, hogy soha nem kavarodik fel. Ha az óceán alja ezeken a mély helyeken tele van növényi és állati maradványokkal, akkor ez bizonyíték arra, hogy zavartalanul maradt évszázadokon, ha nem évezredeken át.
Isten békessége örökkévaló nyugalom, mint a tenger párnája. Olyan mélyen fekszik az emberi szívben, hogy semmilyen külső nehézség vagy zavar nem érheti el. Aki belép Isten jelenlétébe, részese lesz ennek a zavartalan és felkavarhatatlan nyugalomnak. (Arthur Tappan Pierson)

Ha orkán dúl az óceán szívén,
És hullámok hánykódnak dühösen,
Azt mondják, hogy a tenger legmélyén
Béke uralkodik fenségesen.

Lent a mélyben a vihar nem hallik,
És békés meg szelíd a hullámzás,
Semmilyen orkán nem ér el odáig,
És nem hat oda a nagy tombolás.

A szívnek, amely jól ismer Téged,
Megvan a maga belső temploma,
Mit az élet dühe el nem érhet,
Ott úr az Alkotó nagy nyugalma.

A mélyben a zajongás csöndesül,
És a béke zeng harmóniákat,
Fent tombolhat vihar kegyetlenül,
De az Úrban élőknek nem árthat.

Harriet Beecher Stowe

A Zarándokot bevezették egy nagy felső szobába, amely a napkeltére nézett, és a szoba neve Béke volt. (A Zarándok útjá-ból.)

L. B. Cowman
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2020.09 2020. Október 2020.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 114 db bejegyzés
e év: 3633 db bejegyzés
Összes: 35918 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1146
  • e Hét: 14720
  • e Hónap: 26595
  • e Év: 214397
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.