Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
A mi mennyei Atyánk
  2020-10-29 20:28:14, csütörtök
 
  ,,Mostanáig semmit sem kértetek az Atyától az én nevemben, kérjetek, és megkapjátok, hogy
a ti örömötök teljes legyen!" (Jn 16,24)

Az amerikai polgárháború idején egy bizonyos férfinak volt egy fia, akit besoroztak az Unió
hadseregébe. Apja bankár volt, és jóllehet beleegyezését adta fiának az elmenetelre, mégis úgy tűnt, mintha összetörte volna szívét az, hogy elengedte.
Miután fia távozott, mélységesen érdekelni kezdte a katonák szenvedése, és amikor csak látott valakit katonai egyenruhában, szíve annyira megindult, mintha a saját, drága fiára gondolt volna.
Gyakran munkájának az elhanyagolása árán kezdett időt és pénzt áldozni azoknak a katonáknak a gondozására, akik munkaképtelenül tértek haza. Barátai könyörögtek neki, hogy ne hanyagolja el az üzletét ilyen módon, túl sok időt és energiát fordítva a katonákra. Ezért elhatározta, hogy elfogadja barátai tanácsát.
Miután azonban meghozta ezt a döntést, egy fiatal közkatona kopott, kifakult egyenruhába lépett be a bankba. Könnyű volt felismerni az arcán és a kezén levő sebekről, hogy a területi katonai kórházban volt kezelésen. A szegény fiatalember turkált a zsebében, hogy találjon valamit, amikor a bankár meglátta. Észrevéve a katona célját a bankba lépésekor, és ezt mondta neki: ,,Drága Barátom, nem tudok segíteni Önnek ma, végtelenül el vagyok foglalva. El kell mennie a hadsereg parancsnokságára, ahol a tisztek gondoskodnak Önről".
A szegény sebesült katona továbbra is ott állt, mintha nem értette volna meg teljesen, amit mondtak.
Folytatta a turkálást a zsebeiben, és végül kihúzott egy szennyes papírfoszlányt. Lefektette a piszkos lapot a bankár előtt, aki a következő szavakat olvasta, ceruzával megírva:

Drága Apám!
Ez az én egyik barátom, aki megsebesült az utolsó csatában, és közvetlenül a kórházból megy hozzád. Kérlek fogadd be őt, mintha engem fogadnál! Charlie

A bankár minden előző döntése azzal kapcsolatban, hogy csak az üzletre figyel, nem pedig a katonára, hirtelen elszállt. Befogadta a fiatalembert a saját csodálatos otthonába, és átadta neki Charlie szobáját, majd leültette a vacsorázó asztal mellé. Gondoskodott róla, amíg az étel , a nyugalom és a szeretet vissza nem adta neki az egészségét, és aztán elküldte őt szolgálati helyére, hogy ismét kockáztassa életét saját országának zászlaja alatt.

,,Majd meglátod, mit cselekszem" ( 2Móz 6,1).

L. B. Cowman
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Isten bánásmódja
  2020-10-29 20:17:26, csütörtök
 
  ,,Íme, éles fogú, új cséplőhengerré teszlek" (Ézs 41,15).

A huszadik század fordulóján egy acélrúd ára körülbelül 5 dollár volt. Mégis, amikor patkóvá kovácsolták, 10 dollár lett az értéke; és amikor varrótűket gyártottak belőle, 350 dollár értékűvé emelkedett; amikor kis zsebkéseket csináltak belőle, 32 ezer dollárt ért; amikor meg órarugókká alakították, az értéke 250 ezer dollárra emelkedett. Milyen kalapálást kell egy acélrúdnak elviselnie, hogy ilyen értékűvé váljék! Azonban minél jobban alakították, kalapálták, tűzben olvasztották, verték, zúzták és fényesítették, annál értékesebbé lett.
Bárcsak felhasználnánk ezt a hasonlóságot emlékeztetőként arra, hogy nyugodtak, csendesek és hosszútűrők legyünk, mert akik a legtöbbet szenvednek, azok hozzák a legtöbb termést. Isten fájdalom által váltja ki belőlünk a legértékesebbet az Ő dicsőségére és mások áldására.

Add szolgádnak, hogy türelmes legyen
Készségesen;
Bátorságot, hogy rád bízza magát
S minden útját;
Bölcsességet, hogy el ne tévedjen
Az ösvényen;
Szeretetet, szenvedést hordozni,
S megnyugodni.

Életünk nagyon titokzatos. Valójában teljesen megmagyarázhatatlan lenne, hacsak nem hinnénk, hogy Isten készített el nekünk eseményeket és szolgálatokat, amik láthatatlanok az örökkévaló világ kárpitja mögött - ahol a lelkek, mint az edzett acél, megkövetelnek bizonyos különös bánásmódot.
Minél élesebb a kézműves kése, annál finomabb és nemesebb a munkája.

L. B. Cowman
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2020.09 2020. Október 2020.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 114 db bejegyzés
e év: 3633 db bejegyzés
Összes: 35820 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 6349
  • e Hónap: 68018
  • e Év: 187110
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.