Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Megpróbálva
  2020-10-06 07:34:05, kedd
 
  ,,Száját nem nyitotta ki" (Ézs 53,7)

Milyen nagy kegyelem szükséges ahhoz, hogy amikor félreértenek bennünket, akkor is helyesen válaszoljunk, vagy amikor szeretetlenül elítélnek, azt szent kedvességgel fogadjuk! Semmi sem próbálja meg a keresztyén jellemünket annyira, mint amikor valami gonoszat mondanak rólunk. Ez a fajta gyötrelmes teszt mutatja meg, hogy tömör arany vagyunk-e, vagy csak aranyozott fém. Ha meglátnánk azokat az áldásokat, amelyek rejtve vannak próbáink idején, akkor Dáviddal együtt mondhatnánk azt, amit Simei átkozásakor mondott: ,,Hadd szidalmazzon... Talán... jóval fizet még ma nekem az Úr az ő átka helyett" (2Sám 16,11-12).
Egyes keresztyének könnyen elfordulnak életük elhívásának nagyszerűségétől, amikor saját sérelmeikkel és ellenségeikkel törődnek. Aztán végül életüket a hadakozás kicsinyes forgószelévé változtatják. Ez emlékeztet arra, ahogy próbáljuk kezelni a darázsfészket. Talán képesek vagyunk szétszórni a darazsakat, és talán szörnyen összeszurkálnak, de semmit nem kapunk fájdalmunkért, mert még a mézüknek sincs értéke.
Bárcsak Isten megadná nekünk bőven Krisztus Lelkét, aki ,,amikor szidták, nem viszonozta a szidalmat..., hanem ráhagyta az igazságosan ítélőre" (1Pt 2,23). ,,Gondoljatok arra, aki ilyen ellene való támadást szenvedett el a bűnösöktől, hogy lelketekben megfáradva el ne csüggedjetek" (Zsid 12,3). (A. B. Simpson)

Értünk a szenvedés útját járta,
Öklözést kapott szent orcájára,
Ismerte a fájdalmak legmélyét,
S nem jött neki sehonnan segítség.
A méreg kelyhet értünk ízlelte,
Megváltásunkért hullt ki a vére.
Érettünk a Sátánért csatázott,
S szerzett odafönt dicső országot.

I. S. P.

L. B. Cowman
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Jónás jele
  2020-10-06 07:14:15, kedd
 
  Jónás jele

,,Ámde itt nagyobb van Jónásnál." (Mt 12,41)

Olykor az Úr meglepő módon tud ragaszkodni ahhoz, hogy akaratos szolgái végrehajtsák akaratát. Jónás nem engedelmeskedett Isten parancsának. Ahelyett, hogy keletre ment volna, elment nyugatra. Ahelyett, hogy missziói körútra ment volna Ninivébe, elment egy tengeri körútra, és elaludt a hajókabinban.
Jónás nem engedelmeskedett, de a vihar és a szél engedelmeskedett Isten akaratának. És a hal is. Végül aztán Jónás is engedett Isten akaratának, ámbár csak ímmel-ámmal. Mégiscsak prédikálta a niniveieknek, hogy bánják meg bűneiket.
Nem úgy látszott, hogy Jónás missziója megvalósítható. Amikor Jónás eltűnt a hallal együtt, ez az ő végét, és az ő küldetése végét kellett volna hogy jelentse, minden emberi mérték szerint. Isten akarata viszont az volt, hogy élve kerüljön ki onnan, és hogy Ninive megtérjen.
Úgy látszott, hogy Jézus missziója is kudarcot vall. Eltemették a földbe. Minden emberi mérték szerint ez az ő végét és az ő missziói karrierjének a végét kellett volna hogy jelentse. Ő azonban feltámadt a sírból, és az evangéliuma ma a világ megtérését munkálja.
Isten akarta Ninive városának megtérését. Ezért ragaszkodott annyira ahhoz, hogy Jónás engedelmeskedjék parancsának. A parancsban kifejezett akarat mögött ott volt a megváltó akarat. Azért ragaszkodott az engedelmességhez, mert szánakozott azokon, akik a pusztulás útját járták.
Jézus nagyobb Jónásnál. Ő az Atya iránti engedelmességben halt meg, és azért támadt fel, hogy minden embert a hitbeli engedelmességre vezéreljen. Jézus nagyobb volt, mert az ő szíve együtt dobogott a megváltást akaró Istenével. Semmiféle áldozat nem volt túl súlyos neki, hogy Istennek ezt az akaratát végrehajtsa. Jézus szíve könyörületre indult, amikor látta a sokaságot. Jónás viszont megvetette a niniveieket.
Isten ragaszkodik ahhoz, hogy engedelmeskedjünk, és kívánja az emberiség megtérését. Jótetszésében elhív bennünket arra, hogy készségesen szolgáljuk őt abban a munkájában, hogy minden embert engedelmességre vezéreljen.

Napi gondolat
Mit mond neked Istenről Jónás története? És mit mond arról a magatartásról, ahogyan mi viszonyulunk az Istent nem ismerőkhöz?

Andrew Kuyvenhoven
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2020.09 2020. Október 2020.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 114 db bejegyzés
e év: 3633 db bejegyzés
Összes: 35918 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1146
  • e Hét: 14720
  • e Hónap: 26595
  • e Év: 214397
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.