Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
Katharina Luther Német életrajzi film
  2020-11-01 22:36:44, vasárnap
 
  Katharina von Bora (Bóra Katalin) 1499-ben elszegényedett nemes leányaként született. 1504-től a bencés kolostoriskolában Brehnában tanul és lakik. 1508-tól lakik a nimbscheni kolostorban, ahol 1515-ben fogadalmat tesz.Amikor Luther 1517. október 31-én tételeit kiszögezte a wittenbergi templom kapujára, Katharina apácaként nevelkedett a nimbscheni kolostorban. Luther Ágoston-rendi szerzetes volt, és talán eszébe sem jutott, hogy neki egyszer felesége lesz. Luther Márton regényes módon szerzett magának társat. Az eredetileg apácának készülő Katharina von Borát szabályosan kimenekítette a nimbscheni kolostorból. A gondolat, hogy a világban, asszonyként és feleségként is lehet Istennek tetsző életet élni, annyira felkavarta az apácákat, hogy Katharina vezetésével kilencen úgy döntöttek, kilépnek a rendből. Mivel kérelmüket a rendfőnök elutasította, Lutherhez fordultak segítségért. Luther felbérelte az öreg kocsist, Leonard Koppét, aki a kolostorba a heringet hordta, és 1523 nagypéntek éjszakáján az üres heringeshordókban kicsempészték Katharinát és rendtársait a kolostorból. Ezzel az akcióval Luther mintegy atyai felelősséget vállalt a volt apácákért, hiszen szüleikhez hazamenni nem tudtak. Luther, a tökéletes férj - nem így ismerjük a nagy reformátort. Katharina von Bora és Martin Luther 1525. június 13-án házasodnak össze. Az egykori apácából a 16. század egyik legismertebb női személyisége lesz. A nők és a férfiak egyformán értékesek - állítja Luther, és hirdeti az egész birodalomban. Katharina feleségként tekintélyes gazdasszonnyá és egyenjogú beszélgetőtárssá lép elő, amint azt Luther Budapesten őrzött 1542-es végrendelete is tanúsítja. Luther szívből szerette és tisztelte a feleségét, akit "Wittenberg hajnalcsillagának" nevezett. Katharina Luther 6 gyermeknek adott életet.

- Bemutatták Németországban a Katharina Luther című filmet Link

Sajnos videót nem találtam a Neten
 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Karol a Pápa, aki ember maradt I. - II. rész
  2020-11-01 22:25:37, vasárnap
 
  Kanadai-Olasz Lengyel film

Ez a hatalmas költségvetéssel készült szuperprodukció Giacomo Battiato rendező mély és érzelmekben gazdag alkotása. A több mint háromórás film II. János Pál pápaságának történetét meséli el 1978. október 22-i beiktatásától kezdődően 2005. április 2-án bekövetkezett haláláig. Láthatjuk mély emberségét, valamint azt a toleranciát és megértést, amit a más vallások követői iránt tanúsított.

Az alábbi linken megrendelhető a videó Link

Karol - A pápa, aki ember maradt (1. rész) videó Link

Karol - az ember aki pápa lett 2. rész videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Szent II. János Pál pápa  
Újbuda írása mindenszentekre
  2020-11-01 22:18:00, vasárnap
 
  November 1-jén, Mindenszentek napján, illetve 2-án, a Halottak Napján emlékezzünk a már eltávozottakra Jelenits István gondolataival: "Halottak napja azért is különleges, mert ilyenkor nemcsak a saját halottainkra emlékezünk, hanem mindazokra, akik előttünk jártak, és az életük, örökségük fontos mindnyájunk számára. Akkor is, ha név szerint nem tudjuk, hogy ki készítette az első kenyeret, ki találta fel a betűt vagy az írást. Mindez hozzátartozik az életünkhöz, és nem a semmiből került elénk: ősi örökségeink ezek, amelyeket halottainktól, az egykori élőktől kaptunk.  
 
0 komment , kategória:  Halottak napjára  
2020-11-01 vasárnapi szentmise - Mindenszentek
  2020-11-01 18:42:50, vasárnap
 
  Videó Link

III. Gergely pápa (731-741) kiszélesítette az ünnepelendők körét: a ,,Szent Szűznek, minden apostolnak, vértanúnak, hitvallónak és a földkerekségen elhunyt minden tökéletes, igaz embernek" emléknapjává tette mindenszentek ünnepét.
IV. Gergely pápa (827-844) döntése értelmében került az ünnep november 1-jére.
Károly atya a beszédében külön kiemelte a fiatal korú /vértanúságot szenvedő/ vagy súlyos betegségben elhunyt testvéreinket, akik a vallásukat szívből, emberi szeretetből gyakorolták.
Krisztushoz hasonló módon vállalták az élet megpróbáltatásait a HITÜKÉRT.
Három fiatal szent:
- Szent Tarzíciusz vértanú- védelmezte az eucharisztiát. Felbőszült társai halálra verték.
- Savió Szent Domonkos - Don Boszkó növendéke volt. Béketeremtés példaképe volt.
- Goretti Szent Mária - A gazda fia bűnös vágyakat érzett Mária iránt. Heves helyzetben több kés szúrással oltotta ki Mária életét.
- Carlo Acutis 15 évesen a sz Internet apostola volt. 2006 évben hunyt el rövid ideig tartó súlyos betegségben.

Szentmise után rövid áhítatot tartott Károly atya, majd elimádkoztuk a Dicsőséges rózsafüzért.
Mise előtt és utána az altemplomban mécseseket gyújtottam az urnákban eltemetett holtakért
és imádkoztam a lelki üdvükért.
*
Mottó:
Mindenszentek napja (röviden mindszent; latinul Festum Omnium Sanctorum) a keresztények ünnepe, az üdvözült lelkek emléknapja, amit a katolikus keresztény világ ezen a napon tart.
Ki lehet szent? Kit emel oltárra az Egyház?
Hittek, mégpedig olyan biztonsággal és erővel, amit nem ingatott meg semmi. Sem a maguk lelki üressége, sem a világ nyomora nem tántorította el őket.
Mindig azt a belső tekintetet élesítették, amivel meglátták a hit fényét.
A kilátástalan helyzetekben is belekapaszkodtak a remény bizonyosságába, és szerettek, amikor már kihűlni látszott a szívekben a szeretet. - Útravaló/magyar kurír/
Az életszentség vágy, szüntelen törekvés marad bennünk, és majd Isten eldönti rólunk halálunk után, hogy mit sikerült megvalósítanunk belőle.
Induljunk el bátran az életszentség útján! Induljunk el a szeretet útján! Induljunk a boldogság útján! - C. Horváth István Sándor

Saját fotózás
...... ........... .................... ........... ............. ........... ............. ........... ........... ..........


Nagyobb kép Link
........


Apostol TV adásáról készültek a képek
........


A zöld tálkában van az elhunytakért ima kérő cédulák
........


Rövid csendes fohász az elhunytakért
........


Saját szerkesztés - Húsvéti gyertya meggyújtása, mely jelképezi a feltámadást
Nagyobb kép Link
...... ........... ............ 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Mindenszentek - ünnepi szentmise 11.01
  2020-11-01 18:35:08, vasárnap
 
  a Pécsi Székesegyházban

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Pécs_Havas boldog asszony   
30. évközi hét szombat Csíksomlyó 10.31
  2020-11-01 18:33:06, vasárnap
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
Laczkó Zsolt atya különleges kérése születésnapjára
  2020-11-01 15:24:20, vasárnap
 
  Különleges gondolatokkal szólította meg paptársait és a püspököket október 23-i születésnapján Laczkó Zsolt Debrecenben szolgáló görög katolikus kórházlelkész, családterapeuta, aki két éve a betegek oldaláról is szembesül az egészség(ügy) világával.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Emlékezzünk! Mindenszentek napján - Mága Zotlán
  2020-11-01 15:18:43, vasárnap
 
  Emlékezzünk!
Mindenszentek napján meggyújtott mécseseink lángja élessze fel szívünkben a szeretetet, miközben emlékezünk mindazokra a szeretteinkre, akik ma is sokat jelentenek nekünk, de sajnos már nem lehetnek közöttünk! Nyugodjanak békében!

Facebook oldali videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Halottak napjára  
Örök nyugodalmat adj, ó Uram, néki
  2020-11-01 15:14:06, vasárnap
 
  Menjünk ki, ha tehetjük szeretteink sírjához, vagy szobánk csendjében mondjunk el egy imát a halottakért!
A legnagyobb fájdalom édesanyám elvesztése volt. Tudtuk, hogy beteg, rákos daganata van... behívott az orvos, és azt mondta, hogy amire lehullanak a levelek, valószínűleg anyukád nem fog élni. Szegény húgom nem tudta ezt elfogadni, imádkozott, hogy ne így legyen...
Édesanyámat megöleltem, persze ő is tudta, hogy mit mondott az orvos, és azt mondta, hogy fiam, ne félj, én nem félek, szívesen vagyok veletek, ahány napot ad nekem az Isten, azt én mind nektek ajándékozom.
Minden este elmentem misézni, prédikálni, ahová hívtak, de napközben vele voltam. Imádkoztuk együtt a rózsafüzért... Szívesen mesélt, talán soha nem beszéltem annyit drága édesanyámmal, mint abban a hat hétben. A húgom kérdezte, hogy miért kell ez így legyen? Mondtam neki, hogy nézd, édesanyánk megtanított minket járni, beszélni, imádkozni és most megtanít meghalni. Az élettől, szeretteinktől szépen méltósággal elbúcsúzni. Hidd el, nagyon fontos ezt megtanulnunk, majd eljön a nap, mikor ennek is hasznát vesszük." Csaba testvér
...... ........... .........


Örök nyugodalmat adj, ó Uram, néki,
S örök világosság fényeskedjék néki:
Hogy szent trónod körül ő udvarolhasson,
S téged, boldogítót, örökké áldhasson.
 
 
0 komment , kategória:  Halottak napjára  
Gyönyörű videó - Trianon_Erdély
  2020-11-01 15:06:12, vasárnap
 
  Facebook oldali Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Trianon Országunk feldarabolás  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
2020.10 2020. November 2020.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 421 db bejegyzés
e év: 5578 db bejegyzés
Összes: 46069 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2154
  • e Hét: 27784
  • e Hónap: 155115
  • e Év: 1961070
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.