Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Szentségek kiszolgáltatása járványveszély idején
  2020-11-11 16:38:43, szerda
 
  Az alább letölthető dokumentumban közöljük az MKPK 2270/2020 sz., november 9-én kiadott rendelkezéséhez tartozó, Szentségek kiszolgáltatása járványveszély esetén című liturgikus mellékletet, amelyet az MKPK Állandó Tanácsa hagyott jóvá. Előkészítését a Magyar Liturgikus és Egyházzenei Intézet végezte.

Itt olvasható Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Őszi szünetben gyümölcsládákat pakolt, már az olimpiára ....
  2020-11-11 14:45:23, szerda
 
  Őszi szünetben gyümölcsládákat pakolt, már az olimpiára fókuszál Halász Bence
Kép linkje Link
Teljes gőzzel a 2021-re halasztott olimpiára koncentrál világbajnoki bronzérmes kalapácsvetőnk, Halász Bence, aki szeretne dobogóra állni a japán fővárosban.
Téved, aki azt gondolja, hogy a kalapácsvető világ- és Európa-bajnoki bronzérmes Halász Bence süttette a hátát az őszi szabadsága alatt, mert ennek éppen az ellenkezője igaz. A szombathelyi Dobó SE büszkesége két hétig semmi mást nem csinált, csak ládákat rakodott és teherautót vezetve almát és körtét fuvarozott, így segített be édesapja gyümölcstermesztéssel foglalkozó vállalkozásába.
,,Hiába marasztaltam Bencét, ráadásul Németh Zsolt, a mestere is beleegyezett volna a hosszabbításba, a fiú két munkás hét elteltével visszatért Szombathelyre, mert ott is akadt bőven dolga. Amíg velünk volt, pirkadatkor kelt, kettesével könnyedén pakolta az almával teli ládákat a teherautóra, miközben a munkásaim ugyanezt egyesével tették meg és abba is belefáradtak. Amikor nekivetkőzött, a brigád minden tagjának leesett az álla, ilyen jó felépítésű csupa izom embert testközelből még soha nem láttak. Bence soha nem riadt vissza a kemény munkától. Amióta pedig tizennégy és féléves korában Szombathelyre költözött, azt is folyamatosan bizonyítja, hogy messze a családi fészektől, tőlünk több mint 400 kilométerre is mindenből a legtöbbet szeretné kihozni. Ha így folytatja, legszebb álma is valóra válhat a tokiói olimpián" - ezekkel a szavakkal fejezte ki szülői elismerését Halász Tamás, Bence édesapja, akit az SzPress Hírszolgálat szólaltatott meg.
,,Ha a diszkoszvetést és a súlylökést is beszámítom, idén 30 versenyt vívtam meg az ellenfeleimmel, de önmagammal is, mert kalapácsvetőként az első 80 méteres dobásom volt a legfőbb célom. Az országos bajnokságon kétszer is egyéni csúcsot javítottam, de 12 centiméter így is hiányzott a boldoguláshoz. Ha nincs az a fránya hosszú kényszerszünet, nem lomboz le az olimpia elhalasztás, és még a szerencse is rám kacsint legalább egyszer, most azért vidámabb lennék. Keserűségre így sincs okom, mert a 78 méter fölötti eredményeim a fejlődésemet tükrözik. Most, november elején még csak hangolódunk az igazán nagy munkára, ebbe még jó kis focizások is beleférnek, de hamarosan kiengedjük a féket, és nekifeszülünk az olimpiai felkészülés maratonijának. Kilenc hónapig nem lesz megállás, csak toljuk a mázsákat ezerrel, a robbanékonyságunkat is megpróbáljuk fejleszteni és csak az után következhet a forgás és a dobás legapróbb technikai részleteinek csiszolgatása. Abban biztos vagyok, hogy a kitartásomra, ahogy azt az édesapám is emlegette, nem lesz panasz" - mondta Halász Bence.
Bence úgy futhat neki az olimpiai évnek, hogy egy-egy világ- illetve Európa-bajnoki bronzérem már ott díszeleg a gyűjteményében. Az sem mellékes, hogy a nemzetközi szövetség 2020-as világ ranglistáján két lengyel szuper rivális, Pawel Fajdek és Wojciech Nowicki mögött az előkelő és már önmagában is motiváló harmadik helyet foglalja el.
,,Lehet, hogy kapok egy kis szidást a mestereimtől, a Németh-fivérektől, mégsem tudok lakatot tenni a számra, amikor az olimpiai terveimről kérdeznek. Ha két nagy világversenyen sikerült bronzérmet nyernem, akkor nem az ördögtől való a harmadik dobogós hely megszerzésének emlegetése. Ehhez az kell, hogy szintet lépve a 79 méteres eredményeimet állandósítani tudjam, amiből egy szép napon aztán kirobban az első 80-as dobásom is. A képlet azért ennél egy kicsit bonyolultabb. Bírnom kell a gyűrődést, elkerülni a sérüléseket és a betegségeket, és megőrizni az optimizmusomat" -mondta befejezésül a szombathelyi Savaria Egyetemi Központban diplomaszerzésre készülő élsportoló.

Forrás: M4 sport hírek
 
 
0 komment , kategória:  Egyéb sport  
Koronavírusos a Veszprém világbajnok átlövője - kézilabda
  2020-11-11 14:41:23, szerda
 
  Megfertőződött a koronavírussal Jorge Maqueda, a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatának világbajnok spanyol jobbátlövője.
A klub honlapjának hétfői közleménye szerint Maquedának nagyon enyhe tünetei vannak. Mivel a múlt héten a spanyol válogatottal edzett, és veszprémi csapattársaival legutóbb október 28-án Kielben találkozott, a Nép egészségügyi Osztály városi kirendeltségének döntése alapján csak neki kell karanténba vonulnia, így csapata ezen a héten lejátszhatja a Ferencváros és az Eger elleni bajnoki mérkőzéseit.
A spanyol válogatott múlt szerdán Veszprémben 32-29-re kikapott a magyar nemzeti együttestől az Eurokupa első fordulójában, Maqueda négy gólt dobott.
A veszprémi keretből koronavírusos megbetegedés miatt továbbra is hiányzik Lékai Máté, Rodrigo Corrales, Kentin Mahé és Blaz Balgotinsek.

Forrás: M4 sport hírek
 
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
Újra karanténban a Győri Audi ETO - kézilabda
  2020-11-11 14:38:01, szerda
 
  A szokásos heti tesztelés után kiderült, ismét többen koronavírusosak a Győri Audi ETO női kézilabdacsapatánál.
A klub honlapján olvasható beszámoló szerint - az MKSZ előírásának megfelelően - a Boglári Akadémia-SZISE elleni K&H Női Kézilabda Liga mérkőzés lejátszásához szükséges tesztek közül négy lett pozitív.
A fertőzöttek miatt a teljes csapat és a szakmai stáb tagjai is tíznapos hatósági házi karanténba kerülnek. A győriek a hazai szövetség mellett az EHF illetékes szerveit is tájékoztatták a kialakult helyzetről, és kezdeményezték a nemrég lekötött eheti meccseik, valamint a jövő heti Buducnost Podgorica elleni mérkőzésünk halasztását is.
A zöld-fehérek októberben egyszer már hatósági karanténba kerültek, akkor Fodor Csenge és a norvég Veronica Kristiansen kapta el a betegséget. Akkor szintén a montenegrói rivális elleni BL-találkozót kellett elhalasztani.

Forrás: M4 sport hírek
 
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
Szentírás üzenete - 2020. november 11
  2020-11-11 14:30:41, szerda
 
  Wimmer Roland sárvári plébános gondolatai

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Blogom Márton napi
  2020-11-11 13:24:04, szerda
 
  TVN blogom Link  
 
0 komment , kategória:  Márton napi  
Tours-i Szent Márton püspök 11.11
  2020-11-11 10:27:20, szerda
 
  - Igenaptár oldalon Link

- Magyar kurír oldalon Link
A Jeromos-féle Martirológium november 11-re teszi Szent Márton temetését. Rómában a 6. század óta ünneplik. Ő az első szentként tisztelt hitvalló.
A másik hagyomány Savariát, vagyis Szombathelyet tartja Márton szülővárosának. Az itteni, többszörösen átépített Szent Márton-templom, mely a régebben különálló Szentmárton falu temploma volt, a hagyomány szerint Márton szülőházának alapjaira épülhetett. Az előtte lévő kutat már a középkorban ,,Szent Márton kútja" néven emlegették. Esterházy Pál szerint ennek vizével keresztelték meg ,,dicsőséges Szent Mártonunkat".
...... .....


,,Aki Márton napján libát nem eszik..."
A Szent Márton lúdja voltaképpen egy régi római étkezési szokás és hagyomány későbbi továbbélése. Ehhez kapcsolódott a legenda: Márton alázatból a ludak óljába bújt, hogy ne válasszák püspökké. A libák azonban hangjukkal elárulták őt..
...... ...........



- Wikipedia oldalon Link

- Szent Márton élete Link
Videó Link

- Katolikus oldalon Link

- Jeles napok oldalon Link

- Kultúra oldalon Link

- Jeles újság oldalon Link

- Szent Márton lelkisége - Horváth József pápai prelátus gondolatai Videó Link

- Böjte Csaba videó Link

- Szent Mártonnal a szív útján Link

- Pannonhalma videó Link

- Szent Márton napi gyűjtés Link

- Szombathely videó Link

- Szederkényi Károly Videó Link

- SZENT MÁRTON ÉLETE SZOMBATHELY FÉNYFESTÉS videó Link

 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Útravaló – 2020. november 11.
  2020-11-11 10:03:58, szerda
 
  Ha nem a Biblia könyvei között olvasnám a Tituszhoz írott levél részletét, azt gondolnám, hogy illemkódexet tartok a kezemben. Valójában minden vezető pozícióban lévő ember számára útmutatást jelent. Tenni a jót, és bele nem fáradni. Kerülni a pletykát, megszólást, a feszültséget és a konfliktust semmi esetre sem hangerővel megoldani, hanem keresni a munkatársban a jót, a problémák között a megoldást. Egyéni életvitelben kerülni a nagyképűséget. Tenni mindezt nem az üzleti siker érdekében és nem a ,,keep smiling" terjedéséért, hanem őszinte szeretetből. Ami a Szentlélek motorja.

Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
32. évközi hét szerda 11.11
  2020-11-11 10:02:24, szerda
 
  SZENTLECKE Szent Pál apostolnak Tituszhoz írt leveléből
Irgalmas szeretetével Krisztus megváltott minket.
Szeretett Fiam!
Figyelmeztess mindenkit, hogy vessék alá magukat a fölöttes hatóságoknak! Legyenek engedelmesek és minden jóra készek! Senkit se szidalmazzanak, és ne veszekedjenek, hanem legyenek barátságosak, és mindenki iránt kellő szelídséget tanúsítsanak! Hiszen egykor mi magunk is oktalanok, hitetlenek és tévelygők voltunk. Átadtuk magunkat mindenféle vágynak és gyönyörnek. Gonoszságban és irigykedésben éltünk, gyűlöletesek és gyűlölködők voltunk. Amikor azonban megjelent Üdvözítő Istenünk jósága és emberszeretete, megmentett minket, nem azért, mert igazak voltak tetteink, hanem irgalmasságból, a Szentlélekben való újjászületés és megújulás fürdőjében. Bőséggel árasztotta reánk a Szentlelket Jézus Krisztus, a mi Üdvözítőnk által, hogy kegyelmével igaz életet éljünk, és az örök élet reménye legyen osztályrészünk.
Ez az Isten igéje. Tit 3,1-7

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Mindenért adjunk hálát az Úrnak, és dicsőítsük őt!
Jézus egyszer útban Jeruzsálem felé áthaladt Szamaria és Galilea határvidékén. Amikor betért az egyik faluba, tíz leprás férfi jött vele szembe. Még messze voltak, amikor megálltak, és hangosan így kiáltottak: ,,Jézus, Mester! Könyörülj rajtunk!" Ő rájuk tekintett, és így szólt hozzájuk: ,,Menjetek és mutassátok meg magatokat a papoknak." Útközben megtisztultak. Az egyik, amikor észrevette, hogy meggyógyult, visszament, hangos szóval dicsőítette Istent, arcra borult Jézus lába előtt, és hálát adott neki. És ez az ember szamaritánus volt. Jézus megkérdezte: ,,Nemde tízen tisztultak meg? Hol maradt a többi kilenc? Nem akadt más, aki visszajött volna, hogy hálát adjon Istennek, csak ez az idegen?" Aztán hozzá fordult: ,,Kelj fel és menj! Hited meggyógyított téged."
Ezek az evangélium igéi. Lk 17,11-19
...... .............



Imádság
Uram, Jézus Krisztus! Annak tudatában élek, hogy egyszer előtted kell megállnom, aki megítéled majd életem. Ismered jellemem, ismered életem minden pillanatát. Előtted semmi sem maradhat titokban. Sem cselekedeteim, sem szavaim, sem szándékaim. Előtted már nem játszhatok semmilyen szerepet, nem bújhatok álruhába, nem tarthatok álarcot magam elé. A látszat ruhája, a vallásosság látszatának ruhája is lehull rólam. Mesterségem, hivatásom, hivatalom ruhája is. Tudom, hogy ítéleted igazságos lesz és hiszem, hogy irgalmas leszel hozzám.

Elmélkedés
Jézus csodás gyógyításai esetében mindig megjelenik az isteni irgalmasság, amelynek köszönhető a testi vagy lelki bajtól való szabadulás, a gyógyulás. A betegségtől való szabadulás annak köszönhető, hogy az irgalmas Isten nem nézi tétlenül az ember nyomorúságát, hanem szánalom, együttérzés, irgalom ébred benne. A mai evangéliumban olvasott csoda, a tíz leprás meggyógyulása is erre példa. Amikor a leprások kifejezik kérésüket, akkor az irgalmasságot kérik Jézustól. Ezt mondják: ,,Könyörülj rajtunk!" Nem azt mondják tehát, hogy ,,gyógyíts meg bennünket" vagy ,,szüntesd meg betegségünket", hanem könyörületet kérnek. Abban reménykednek, hogy megérinti őket az isteni irgalmasság és ennek köszönhetően majd megtisztulnak, elmúlik leprájuk.
Az irgalom nem egy felületes érzés. Isten irgalma nem ilyen és az emberé sem. Az irgalom mélységes fájdalmat jelent, amit valakinek a szenvedése, nyomorúsága, szerencsétlensége ébreszt a szívben. De az irgalom nem áll meg az érzésnél, főleg nem törődik bele a helyzetbe, hanem cselekvésre ösztönöz. Isten átérzi az ember szenvedését és nyomban annak megszűnését akarja.
A történet a hálára is felhívja figyelmünket. Legyünk hálásak Isten jóságáért! Legyünk hálásak mindazért a jóért, amelyet érdemtelenségünk ellenére kapunk tőle, legfőképpen irgalmasságáért!
C.Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2020.10 2020. November 2020.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 482 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 253
  • e Hét: 6054
  • e Hónap: 39208
  • e Év: 272955
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.