Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Tíz parancsolat - Amerikai filmdráma - vallásos téma
  2020-11-12 21:55:13, csütörtök
 
  Az Ószövetség- a Tíz Parancsolat is-az Újszövetségtől el nem választható.Aki nem fogadja el az Újszövetséget,az nem fogadja el az Ószövetséget sem.Az Újszövetség által teljesedett be az Ószövetség.
A film záró mondata átgondolatlan.Több vonalon is ellehetne indulni,hogy miért....az Úr Jézus ezt mondja:"Hát mit látni mentetek ki? Prófétát-é? Bizony, mondom néktek, prófétánál is nagyobbat! 0Mert ő az, a kiről meg van írva: Ímé én elküldöm az én követemet a te orcád előtt, a ki megkészíti előtted a te útadat. 11Bizony mondom néktek: az asszonyoktól szülöttek között nem támadott nagyobb Keresztelő Jánosnál;"
Az Úr Jézussal találkoztak sokan,így a Megtestesült Istennel,szemtől-szembe találkozhattak,többek között Keresztelő János is.
A mai világ prófétái között pedig ott van például az ír prófétanő,aki a Mennyei Szentháromsággal,és az Üdvösség Anyjával kommunikál szemtől-szembe,és az egész világnak közvetíti az üzeneteket. Semmi esetre sem Mózest szeretném "lenyomni" hiszen szerepe vitathatatlan,csak úgy mint a többi prófétáé,ettől függetlenül muszáj észrevenni,Isten mindig kommunikál a világgal a választott prófétáin keresztül,bár szükséges a tisztánlátás,hogy- a mai világban is sajnos jelen lévő -hamisakat,megkülönböztethessük az igazaktól.
Videó Link Animációs film


*
- A tízparancsolat animációs film videó Link
Chris és Joy szülei a szép időt kihasználva úgy döntenek elmennek a Fenyőhegyre táborozni, ami egészen addig tetszett Chris-nek, amíg nem jött meg a park őre, aki elmondja nekik, hogy mit szabad és mit nem. Ez nagyon nem jön be Chris-nek ezért úgy dönt, hogy Joy-al és Gizmóval az okos robottal karöltve a többieket becsapva a kijelölt ösvény helyett egy életveszélyes útvonalra tereli őket és mielőtt még rosszabbra fordulna a helyzet egyszer csak megjelenik nekik a barlang mélyéről a világító kapszula és a Superbook elrepíti Christ Joyt és Gizmót a Sínai pusztába, ahol nagyon hamar megtanulják, hogy a szabályokat nagyon is érdemes komolyan venni.

Chris nem tartja be a túrázás alapszabályait, ezért a gyerekek bajba keverednek. Superbook elviszi őket a Sínai pusztába, hogy megtanulják, mire jók a szabályok
 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Esti szentmise Csaba testvérrel 11,12
  2020-11-12 21:47:08, csütörtök
 
  "Őszinte párbeszéd"
Videó Link

A mai napon ünnepli Timár Asztrik testvérünk a névnapját!
Ad multos annos!
Assisi Szent Ferenc atyánk áldásával és papszentelési jelmondatod felidézésével kívánunk Számodra egy áldott, örömteli névnapot és életet!
Köszönjük, hogy vagy nekünk!
A fölséges és dicsőséges Isten tegye teljessé a jót, amit megkezdett Benned!
Áldjon meg téged az Úr és őrizzen meg téged;
mutassa meg neked arcát
és könyörüljön rajtad.
Fordítsa feléd arcát és adjon neked békét.
Áldjon meg téged az Úr, Asztrik testvér!
,,Áldom szent nevedet, hűséges szeretetedért." Zsolt 137.

 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Imádkozzunk együtt ismét napról napra a járvány ......
  2020-11-12 15:19:42, csütörtök
 
  Imádkozzunk együtt ismét napról napra a járvány megszűnéséért!
A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Titkársága, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, a Magyar Kurír és az Új Ember szerkesztősége, Böjte Csaba, Csókay András és Szikora Róbert, a világesemény hírnökei, valamint Fodor Réka missziós orvos közös imafelhívását adjuk közre.
Itt olvasható Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Koronavírus az idős otthonban
  2020-11-12 15:17:50, csütörtök
 
  Két lábbal a földön állva kell az égre nézni.
A Magyarok Nagyasszonya Társaság Budapest II. kerületében, a Szerb Antal utcában működteti az Időskorúak Árpád-házi Szent Erzsébet Szociális Otthonát. Az utóbbi időben ebben az intézményben is több koronavírussal fertőzött személyt találtak, mind az ellátottak, mind a dolgozók között. Dr. Nagy Viktor igazgatóval beszélgettünk.


Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
Koronavírus VS Jézus Krisztus videó
  2020-11-12 15:14:30, csütörtök
 
  Ha te is betegeskedsz a Covid-ban vagy az ismerőseid közül valaki. Nézd meg ezt a 7 perces videót, amiben Vivient elmeséli hogyan gyógyította meg Jézus Krisztus.

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk megörzése  
Szilágyi Gyula orgonaművész ibériai orgonairodalom bemutatás
  2020-11-12 14:39:54, csütörtök
 
  Szilágyi Gyula orgonaművész ibériai orgonairodalom bemutatása.
ZENEI VIRÁGOK 400 - V. rész 2020. október 11
Videó Link

*
- TVN blogom linkje az eddigi koncertekről Link /06.26. -i blogom/

*
Kereken 400 éve, 1620-ban jelent meg Lisszabonban nyomtatásban az Ibériai félsziget egyik legnagyobb jelentőségű billentyűs gyűjteménye, Padre Manuel Rodrigues COELHO (c.1555 - c.1647) tollából, Flores de Musica (Zenei virágok) címmel, melynek gericét képező, a korabeli hangnemek (móduszok) mindegyikében írott három-három, összesen 24 Tento, polifón szerkesztésű fantázia, valamint az Ave Maris stella és a Pange lingua (hispán változat) himnuszdallamaira írt cantus firmus feldolgozású verzettók, a népszerű Susana dallamra írt négy fantázia és egyéb liturgikus hátterű művek (Kyrié-k, Magnificat-ok) hat didaktikus hangversenyen hangzanak el a Budapest Gazdagréti Szent Angyalok-templom kora 18. sz.-i kasztíliai stílusú Aeris orgonáján, Szilágyi Gyula tolmácsolásában. Az orgonaművek között különféle összetételű énekegyüttesek a portugál Reneszánsz polifónia aranykorából (16-17 sz.), Rodrigues COELHO közvetlen, vagy közvetett mukatársaitól, kortársaitól adnak elő reprezentatív válogatást Estevão Lopes MORAGO, Damião de GÓIS, António PINHEIRO, Manuel MENDES, Pedro de CRISTO, Felipe de MAGALHÃES, Manuel CARDOSO, Duarte LOBO, Estêvão de BRITO, Vicente LUSITANO műveiből.

 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Kiürültek Zalaegerszeg utcái /Ország utcái/
  2020-11-12 14:30:06, csütörtök
 
  2020.11.11 - Szerdától érvényesek a kormány járványügyi intézkedései. Mindez azt is jelentette, hogy este 8 óra és reggel 5 óra között kijárási tilalom lépett életbe az egész országban.
Elnéptelenedett utcák, csendes terek. A vidéki élet nyugalma költözött a kijárási tilalom első éjszakáján, kedden a városokra és falvakra.

Zala megyei hírlap Link képek és videó látható - Zalaegerszegről

Nagykanizsa Link képek itt láthatók

 
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
Szent Jozafát püspök és vértanú 11.12
  2020-11-12 08:14:57, csütörtök
 
  - Igenaptár oldalon Link

- Katolikus oldalon Link

- Jeles napok oldalon Link

- Magyar kurír oldalon Link

- Szentek blogja Link
.....



...... ............



Dr. Szederkényi Károly Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Szent Márton-napi gyűjtés:
  2020-11-12 08:07:46, csütörtök
 
  Nemcsak Istenhez, egymáshoz is közelebb léphetünk.
Humanitárius katasztrófahelyzetet okozott a világjárvány Nigériában. Arra kértük olvasóinkat, Szent Márton napján imáikkal és adományaikkal segítsék az éhezőket. Kuzmányi István főszerkesztőt a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Titkárságának - a szolidaritási nap támogatójának - munkatársa kérdezte a ,,Szőjük együtt Szent Márton köpenyét!" kezdeményezésről.
Az elmúlt években sokszor tudósítottunk a dr. Csókay András és dr. Fodor Réka által a nigériai Onitshában végzett orvosmisszióról. Szembesülve azokkal a körülményekkel, amelyek közt dolgoznak, egyértelmű volt, hogy melléjük állunk, bemutatjuk tevékenységüket és az ottaniak életét.
A szentmisén megvalljuk, hogy hiszünk a Katolikus Egyházban, amely ,,egyetemes", azaz olyan, mint ahogy Szent Pál leírja: ,,A test sem egy tagból áll ugyanis, hanem sokból." (1Kor 12,14)

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Ferenc pápa katekézise: 11.11
  2020-11-12 08:03:53, csütörtök
 
  Akkor is imádkoznunk kell, ha úgy érezzük, csak az időnket vesztegetjük!.
A Szentatya november 11-én az állhatos ima témájának szentelte az imádságról szóló katekézissorozat 14. alkalmát.
Krisztus a minden számunkra, imaéletünkben is! Szent Ágoston ragyogó megfogalmazását a katekizmusban is megtaláljuk: Krisztus ,,imádkozik értünk mint papunk; imádkozik bennünk mint főnk; mi pedig imádkozunk hozzá mint Istenünkhöz. Ismerjük fel tehát benne a mi hangunkat és az ő hangját mibennünk!" (KEK 2616). Ezért az imádkozó keresztény nem fél semmitől, rábízza magát a Szentlélekre, akit ajándékba kaptunk, aki imádkozik bennünk és imára indít bennünket. Maga a Szentlélek, az imádság mestere legyen az, aki megtanítja nekünk az imádság útját!

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2020.10 2020. November 2020.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 482 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3608
  • e Hét: 9409
  • e Hónap: 42563
  • e Év: 276310
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.