Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
Wanda Boniszewska nővér boldoggá avatási eljárás
  2020-11-17 18:38:43, kedd
 
  Wanda Boniszewska nővér 2003. március 2-án hunyt el életszentség hírében. 96 éves volt. 76 évnyi szerzetesélet után megmutatta a világnak a misztikus élet és a szenvedélyes lelkiség rendkívüli értékét
November 9-én Varsóban megkezdődött korunk egyik nagy misztikusa és stigmatizáltja, az Angyalokról Nevezett Nővérek Kongregációjának tagja, Wanda Boniszewska nővér (1907-2003) boldoggá avatási eljárásának egyházmegyei szakasza.
Kazimierz Nycz bíboros fogja vezetni a lengyel szerzetesnő életét, hősies erényeit és életszentségét vizsgáló eljárás egyházmegyei szakaszát. 17 évvel Wanda nővér halála után az Angyalokról Nevezett Nővérek Kongregációja kezdeményezte a boldoggáavatási eljárást, melyet a varsói főegyházmegye vezet mint illetékes egyházmegye, amelynek területén a szerzetesnő elhunyt. Az ügy posztulátorának Michał Siennicki pallottinus szerzetes papot kérték fel. A most kezdődő eljárás célja, hogy bizonyítsa: a hősiesség lehetséges az élet legnehezebb körülményei között is - állapították meg az első ülésen.
Wanda Boniszewska nővér az igazságtalan ítélet ellenére, mely évekig tartó szovjet raboskodást jelentett számára, hősiesen kitartott Krisztus mellett, tanúságot tett róla, és sebeit testén hordozta. Krisztus választotta ki őt arra, hogy vezekeljen mások, különösen a papok és a megszentelt életet élők bűneiért. Nagy szenvedésekkel teli életét végigkísérték a stigmák.
...... ..............


.
*
- Wanda Boniszewska 1907-ben született vallásos nemesi családban, nem messze Vilniustól (ma Litvánia). Tíz testvére volt; házukban mély vallásosság, a kölcsönös segítség, a munka iránti tisztelet és a hazaszeretet légköre uralkodott. Már fiatalkorában felébredt benne a vágy, hogy szerzetesnővérként Istennek szentelje magát. Végül 1926-ban vették fel az Angyalokról Nevezett Nővérek Kongregációjába. Wanda misztikus élményekkel gazdagított, nagyon intenzív belső életét vitte magával a szerzetesközösségbe. Lelki szemeivel látta Jézust a szentmise alatt. Jézus beszélt hozzá, nehéz és áldozattal teli utat jövendölt meg számára, és ennek készséges elfogadását kérte tőle.
A szerzetesi élet során Wanda nővér misztikus élményei megsokszorozódtak. Gyóntatói tanácsára jegyezte fel Jézus szavait, aminek köszönhetően ma ismerhetjük ennek a misztikusnak a lelki történetét. Egyre világosabb lett előtte, hogy Jézus miért ezt a papoknak segítő kongregációt választotta ki számára. Pontosan ilyen segítséget kívánt, de sokkal magasabb szinten. Nem elég ugyanis helyettesíteni a papot a hittanórán, dolgozni a plébánián vagy a plébániahivatalban, feltétlenül szükséges állandó imával és áldozattal is támogatni a papi hivatást.
A Jézus szenvedésében való részvételnek ez a kis része egyre kézzelfoghatóbbá vált. Wanda nővér időnként fájdalmat kezdett érezni az Üdvözítő sebeinek megfelelő helyeken a szentmise alatt, a keresztúti ájtatosság alatt, a hónap első csütörtökén és péntekén. A külső stigmák 1934-ben váltak láthatóvá. Wanda nővér stigmái részét képezték a papokért és a szerzetesrendekért elviselt áldozatának. Jézus sokszor elmagyarázta neki, hogy különösen a neki szentelt lelkeket szereti, ők állnak hozzá a legközelebb, és szenved, ha nem követik őt - de mindig végtelenül irgalmas hozzájuk.
Wanda nővér átlagos, habitus nélküli szerzetesnővérként élte mindennapi életét, katekétaként dolgozott az iskolában, működött a plébánián is, és részt vett a gazdasági munkákban a kolostorban. Mindig nyugodt és mosolygós volt.
A nővérek szerencsésen túlélték a második világháborút és a váltakozó megszállásokat. Ezzel viszont nem értek véget megpróbáltatásaik, a kommunista egyházüldözés őket sem kímélte. 1946-ban Wanda nővért is őrizetbe vették; kihallgatták, megkínozták, majd tíz év szovjet börtönre ítélték. Egészségi állapota miatt többet volt kórházban, mint a közös cellában. Mivel nem hagyta el imáit, melyekhez fogolytársnői is csatlakoztak, gyakran kihallgatásra vitték, ahol kínozták, azután magánzárkába zárták. Jóakarattal, alázattal és Istenbe vetett bizalommal teli hozzáállása tiszteletet és szimpátiát ébresztett. Fogolytársnői, akik imáiba is bekapcsolódtak, szerették őt, mint ahogy az orvosok és a nővérek is. Számos kihallgató és börtönőr, sőt, azok is, akik a kihallgatásokon durván viselkedtek vele, később eljöttek hozzá, hogy bocsánatot kérjenek, és kérték, hogy imádkozzon értük.
1956-ban engedték szabadon, eltörölték ítéletét, és visszatért Lengyelországba. 36 évet töltött még a rendházban, közben számos betegség kínozta. Wanda nővér minden szenvedést önként elfogadott, és felajánlotta Jézusnak, hogy megmentse az emberi lelkeket, akiket az örök élet elveszítése fenyegetett. Így részesült Krisztus kínszenvedésének, halálának és feltámadásának titkában. A testén viselt stigmák által Jézus arra emlékeztet minket, hogy ő magára vett minden emberi szenvedést, melyek így az ő szenvedései is lesznek. Ha a szenvedést, mely életünk során ér minket, felajánljuk Jézusnak, akkor az áldás és rendkívüli kegyelmek forrásává válik számunkra és mások számára is.
Wanda Boniszewska nővér rendkívüli hivatásán és életén keresztül Jézus arra is emlékeztet minket, hogy az Egyházban hordoznunk kell egymás terhét (vö. Gal 6,2). A papok felelősséggel tartoznak Isten népéért, a világi hívekért, ők pedig arra kaptak meghívást, hogy ezt a papi feladatot imádsággal és áldozattal támogassák. Wanda nővér élete arra mutat rá, hogy a papokat és a megszentelt életű embereket nem gyanakvással, ítélkezéssel és kritikával kell körülvennünk, hanem imádságunkkal és azzal, hogy Jézusnak adjuk át őket, aki szeretetből választotta ki őket.

Forrás: Vatikáni Rádió
Magyar Kurír 2020.11.17
 
 
0 komment , kategória:  Női szentek bemutatás  
II. Béke bajnok Szűz Mária - Böjte Csaba: Jézus születése
  2020-11-17 18:32:56, kedd
 
  Szűz Mária példájára, minden egyes konfliktusnál fújuk ki a levegőt és szólítsuk meg a testvérünket szeretettel.
Felvétel: Advent 2016

Magnificat.ro, Böjte Csaba OFM

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Pécs_Havas boldog asszony   
Giuseppe Verdi, Và pensiero (Nabucco)
  2020-11-17 18:19:56, kedd
 
  Videó Link

Apukámra emlékezek, aki 1998 novemberén távozott a földi életből
A fenti dal kísérte utolsó útjára a Kávási temetőben.
"Örök világosság fényeskedjék neki a mennyek országába"
...... ........... ........... ......

 
 
0 komment , kategória:  kedvenc videóm  
Szociális missziótársulat - 11.17
  2020-11-17 18:15:50, kedd
 
  Beöthy Cecilia, Gambar Anna - beszélgető partnerek

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Évközi 33. vasárnap. Csíksomlyó 11.15
  2020-11-17 18:12:33, kedd
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
Szentmise - 2020. november 16.
  2020-11-17 18:08:34, kedd
 
  Scócia Szent Margitra emlékezés

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Indián zene
  2020-11-17 18:05:50, kedd
 
  The Song Of The Ocarina - Raimy Salazar & Carlos Salazar (Panflute And Quenacho)

Videó Link

...... .............

 
 
0 komment , kategória:  kedvenc videóm  
Nagyon szomorú, gyönyörű zene! DJ Lava-angel
  2020-11-17 18:00:28, kedd
 
  Ránézve az emberekre, angyalok sírnak, mert nem állnak rendelkezésre, hogy mi elérhető számunkra: a pillanat érzése. Carlos Santana

Videó Link

A szerző: Best Music Relax
Tudom, hogy a világ összetett és végtelen... És amikor szomorú leszek... szorongás csúszik a lelkembe-jobban szeretem a gyönyörű szomorú zenét, mert tudom, hogy amikor a szív sír, a lélek megtisztult.
Barátaim, hallgassátok ezt a csodálatos dallamot a zeneszerző DJ Lava - "Calling angel". Ez a zene olyan, mint egy óceán, ami hatalmas mélységgel csap le ránk. A felkelő nap órájában egy ódát énekel a földnek, naplementekor pedig az elválás szomorú zenéjét. Képes a tudatunk legtávolabbi zugaiba gázolni, hogy ott ébredjen fel a legjobb, a fény és a nemes, ezáltal meggyógyítja a sérült lelket, és eloszlatja a fájdalmat és a kétségbeesést.
 
 
0 komment , kategória:  kedvenc videóm  
Ezt a zenét örökké lehet hallgatni !!!
  2020-11-17 17:56:09, kedd
 
  A legszebb zene a világon!
A zene állandó az életünkben. Hall egy gyönyörű dallamot, és azonnal eszébe jut egy bizonyos pillanat az életében, egy hely, vagy akár egy személy. A világ változik, de a zene megmarad, ahogy az emlékeid is. És ez csodálatos.
Ez a csodálatos dallam lehet igazán hívni a zene a boldogság, meghallgatod, és azt szeretné, hogy eltűnjön benne nyom nélkül.
A LEGFONTOSABB DOLOG EBBEN A ZENÉBEN, HOGY MEGGYÓGYÍTJA A LELKET.

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  kedvenc videóm  
Relaxing Beautiful Music - őszi képekkel
  2020-11-17 17:53:51, kedd
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  kedvenc videóm  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
2020.10 2020. November 2020.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 421 db bejegyzés
e év: 5578 db bejegyzés
Összes: 46069 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2451
  • e Hét: 28081
  • e Hónap: 155412
  • e Év: 1961367
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.