Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Magyarország Története 20. rész - A Török Kor Vége
  2020-11-19 22:43:06, csütörtök
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Rózsafüzér imádkozás - 2020.11.19
  2020-11-19 22:40:31, csütörtök
 
  Magnificat.ro, Böjte Csaba OFM

Csaba testvér betegsége miatt nem volt jelen az imán.
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Kilenced 8. napja Krisztus király ünnepére készülve
  2020-11-19 22:34:36, csütörtök
 
  Facebook oldali videó Link  
 
0 komment , kategória:  Litániák gyűjteménye  
IV. Béke bajnok Szent Pál
  2020-11-19 22:17:24, csütörtök
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Összhang - 3. évad - 13. rész - 2020.04.25.
  2020-11-19 22:08:53, csütörtök
 
  Videó Link
Marco Rupnik atya a mozaik kép magyarázata

Templomunk orgonájának bemutatása
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Elhunyt Benkő László az Omega együttes tagja
  2020-11-19 21:49:52, csütörtök
 
  A 77 éves zenész halálhírét az Omega jelentette be
Elhunyt Benkő László Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zenész, az Omega tagja.
A 77 éves legenda halálhírét most jelentette be a zenekar a hivatalos
- Benkő László (1943-2020)
Megrendülve tudatjuk, hogy Benkő Laci, az Omega együttes alapítója, hosszas betegség után elhunyt. A magyar rockzene meghatározó alakját rajongók és tisztelők milliói gyászolják itthon és külföldön egyaránt. Hiábavalók a szavak, fájó a csend, döbbenten idézzük fel életművét, zenéjét, szeretetteljes mosolyát. Benkő Laci örökre velünk marad.
A temetéséről később intézkednek, de a járványhelyzetre való tekintettel a temetésen mindössze 20 fő lehet jelen. Ezért családja kívánságát tolmácsolva azt kérjük, hogy a háza előtti, tiszteletére ültetett emlékfánál
*
2017-ben derült ki, hogy szervezetét megtámadta a rák, 2020 februárjában újra meg kellett műteni, májusban és júliusban is kórházba került. Benkő László 1943. június 12-én született Szombathelyen. Középiskolás korában kezdett zenélni, rövid ideig tagja volt a Benkó Dixieland Bandnek, majd a Próféta együttesben játszott, ami az Omega egyik elődjének tekinthető.
Képen: Az Omega együttes 1974-ben: balról jobbra Debreczeni Ferenc, Benkő László, Mihály Tamás, elöl Kóbor János és Molnár György.
...... ............


Az Omega fennállását 1962. szeptember 23-ától számítják. Az együttes első évtizedében Benkő kezdetben zongorán játszott, majd orgonán. Miután 1968-tól Presser Gábor személyében másik billentyűse lett az együttesnek, Benkő játszott furulyán (Kiabálj, énekelj, Ha én szél lehetnék), trombitán (Trombitás Frédi, Régi csibészek), citerán (Kállai kettős) és időnként zongorázott is az orgonán játszó Presser mellett. A kezdeti években a zenekar nyugati slágereket dolgozott fel, ekkor Benkő sokszor énekelt, később az Omega saját szerzeményű dalai közül a Rózsafák és a Vasárnap című számokat adta elő. Presser távozása óta kizárólag billentyűs hangszereken játszott, köztük szintetizátoron is, amit 1973-ban az Omega használt először Magyarországon.
Benkő László a legendás együttes mellett önállóan és más produkciókban is sokszor alkotott, illetve játszott. 1980-ban mutatták be a Planetáriumban az Űroperát, aminek a zenéjét írta, 1982-ben megjelent első szólóalbuma (Lexikon). Az 1990-es évektől szerepelt a Rádiókabaré műsoraiban is, leginkább Ihos Józseffel együtt. 2002-ben alapította meg az instrumentális szintetizátorzenét játszó B-Project együttest. 2006-tól rendszeres vendégszereplője volt a Bulldózer együttes koncertjeinek. 2009-ben a szombathelyi Weöres Sándor Színház zenei vezetője lett. 2013-tól rendszeresen fellépett a Megapolis tribute együttessel, amivel kizárólag az Omega együttes dalait játszották.
Képen: Benkő László 2018 márciusában a Fonogram - Magyar Zenei Díj gálaesten, amelyen az Omega együttes kapta az életműdíjat
...... ........... ...........


Az Omega együttes tagjaival megosztva 1986-ban Liszt Ferenc-, 2013-ban Kossuth-díjjal, 1995-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend kiskeresztjével, 2011-ben Pro Urbe Budapestért díjjal, 2018-ban Fonogram Életműdíjjal tüntették ki. 2020-ban a Magyar Kultúra Lovagja lett.Benkő László több mint ötven évvel ezelőtt, 23 évesen nősült meg, Zsuzsanna hű társa volt a rákkal folytatott küzdelemben is. Egy fiuk született, Balázs. A zenész 2017 júniusában az ATV-n futó Egyenes beszéd című műsorban jelentette be, hogy rosszindulatú daganattal küzd, májusban áttétes májrákot diagnosztizáltak nála. Tavasszal egészen más okból ment el kivizsgálásra, amikor felfedezték a foltokat a máján. Kemoterápiás kezelést kapott, sokat fogyott, a munkát és a koncertezést azonban nem hagyta abba, csak egyetlen fellépést hagyott ki. Több életmentő műtéten is átesett, az utolsó daganatot 2017 novemberében távolították el a májáról. 2018 januárjában bejelentette, hogy legyőzte a rettegett kórt.
2020 februárjában kontrollvizsgálatra ment, ami után rögtön megműtötték, egy basaliomát, bőrdaganatot vágtak ki a jobb lábából. Kisebb operáció volt, nem is altatták, csak helyi érzéstelenítést kapott.Május végén úgy érezte, nagyon legyengült, ezért a koronavírustól tartva bement a kórházba: ijesztően alacsony volt a vérnyomása, ezért vizsgálatoknak vetették alá, és a belgyógyászaton kiderült, a gyomra és a nyelőcsöve két hónapja vérezhetett, két és fél liter vér hiányzik belőle. Ha nem megy be aznap a klinikára, pár nap múlva bele is halhatott volna.2020 júliusában ismét kórházba került, miután elesett az utcán, és eltört a térde, valamint a bordája. A lábát meg kellett műteni, és bár a beavatkozás jól sikerült, tüdő- és mellhártya-vizesedése lett, a fekvőgipsz miatt pedig ágyhoz lett kötve.
Szeptemberben úgy tűnt, jobban van, akkor egy jótékonysági rendezvényen újra hangszer mögé is ült a Fészek Kulturális Központban. - Jól vagyok. Sőt, tele vagyok energiával, és úgy érzem, már képes lennék végignyomni egy Omega-bulit - mondta akkor a Blikknek. A koronavírus második hulláma az ő életét is megnehezítette. A vírus és bevizesedett tüdeje miatt nem tudott kimenni a szabadba, az pedig, hogy a négy fal közé szorul, megviselte. Legyengült szervezete az időjárás-változásokat is nehezen tolerálta.- Az utóbbi időben már a frontokat is megérzem. Fáj a fejem, de ha melegedés várható nyom a mellkasom. Nagyon kellemetlen tud lenni és tönkreteszi a közérzetemet. Van, hogy egész nap az ágyban maradok, mert úgy elviselhetőbb - nyilatkozta a november 16-án megjelent Riportnak.
*
- Omega - Régi csibészek videó Link Minden ember kívülről tudta a dalt és énekelte.

- Omega - Gyöngyhajú lány /másik nagyon közismert daluk videó Link
Omega 50 Jubileumi Nagy koncert 2012.10.06 Papp László Sportaréna

*
- Wikipedia oldalon Benkő László élete Link

- Index oldalon Link

- Magyar Nemzet oldalon Link

- Benkő László - Emlék videó Link

- Benkő László - Omega (vágatlan) videó Link

- .Adj Uram örök nyugodalmat neki és az örök világosság fényeskedjék neki nyugodjék békében az Úr Jézus szent nevében Amen.
Benkő László ravatala
......

 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
Szentmise a Sziklatemplomból 11.19
  2020-11-19 21:34:20, csütörtök
 
  P. Pál Dániel Csaba misézett . Árpád-házi Szent Erzsébetre emlékezett a misében

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Nemzetek Ligája elitjébe jutott Magyarország
  2020-11-19 10:17:55, csütörtök
 
  A magyar labdarúgó-válogatott fegyelmezett és okos játékkal 2-0-s győzelmet aratott Törökország felett a Nemzetek Ligája B divíziójában, ezzel - miután az eddigi éllovas Oroszország kikapott Szerbiában - megnyerte a 3. csoportot és feljutott a legmagasabb osztályba "A" divíziójába.
......



Puskás Aréna, zárt kapus, v.: Ivan Kruzliak (szlovák)
gólszerzők: Sigér (57.), Varga (95.)
sárga lap: Cseri (53.), Dibusz (77.), Holender (78.), Gyurcsó (91.), illetve Tekdemir (48.)

Magyarország:
Dibusz - Fiola, Lang, Szalai A. - Nego (Botka, 89.), Nagy, Sigér, Hangya (Holender, 75.) - Kalmár (Cseri, a szünetben) - Nikolics (Gyurcsó, 64.), Könyves (Varga, a szünetben)
...... ............


Törökország:
Günök - Sangare, Demiral, Ozan Kabak, Erkin - Tufan (Özcan, 71.), Tekdemir (Ayhan, 88.) - Can Kahveci (Yazici, 55.), Calhanoglu, Karaman - Tosun (Türüc, 71.)

Optimistán várta mindkét válogatott a mérkőzést.
A törökök a szeptemberi Magyarország elleni mérkőzés óta nem kaptak ki, pedig olyan csapatokkal mérkőztek, mint Horvátország vagy Németország. Az oroszok vasárnapi verése csoportunk pedig azt jelentette számukra, hogy válogatottunk legyőzése esetén akár meg is nyerhetik a kvartettet.
Ugyanakkor a Rossi-legénység is veretlen öt mérkőzés óta, és Izland legyőzésével az Eb-pót selejtezőn kijutott a kontinensviadalra, ami elsődleges célja volt a magyar nemzeti csapatnak. Az őszi menetelés viszont annyira meghozta az étvágyat, hogy a nehézségek ellenére is abban bízott Marco Rossi, a válogatott szövetségi kapitánya, hogy megverhetjük Törökországot.
Mint fogalmazott, mindenképpen elégedett lesz a csapat idei teljesítményével, de hogy mennyire, az attól is függ, hogy sikerül-e megverni a törököket, illetve megcsípjük-e a csoport első helyét, amire komoly esély nyílt, hiszen azonos pontszámmal állt a csoport élén az oroszokkal, akik pedig a jó erőkből álló szerbek vendégei voltak szerdán este.
A kispadról a szerbek elleni meccshez hasonlóan Gera Zoltán irányította nemzeti csapatunkat, de a koronavírussal szenvedő Rossi a távolból végig kapcsolatban volt vele. Az alaposan megtizedelt válogatottat is az olasz szakember állította össze:

*
- A magyar labdarúgó-válogatott 2020-as mérkőzései:

2020.09.03., Sivas: Törökország-Magyarország 0-1 (0-0) - Nemzetek Ligája
gól: Szoboszlai (80.)

2020.09.06., Budapest: Magyarország-Oroszország 2-3 (0-2) - Nemzetek Ligája
gól: Sallai (62.), Nikolics (70.), illetve Mirancsuk (15.), Ozdojev (33.), Mário Fernandes (46.)

2020.10.08., Szófia: Bulgária-Magyarország 1-3 (0-1) - Eb-pótselejtező
gól: Jomov (89.), illetve Orbán (17.), Kalmár (47.), Nikolics (75.)

2020.10.11., Belgrád: Szerbia-Magyarország 0-1 (0-1) - Nemzetek Ligája
gól: Könyves (20.)

2020.10.14., Moszkva: Oroszország-Magyarország 0-0

2020.11.08., Budapest: Magyarország-Izland 2-1 (0-1)
gól: Nego (88.), Szoboszlai (92.), illetve G. Sigurdsson (11.)

2020.11.11., Budapest: Magyarország-Szerbia 1-1 (1-1)
gól: Kalmár (39.), illetve Radonjic (17.)

2020.11.14., Budapest: Magyarország-Törökország 2-0 (0-0)
gól: Sigér (57.), Varga (95.)
Ünneplés képei
......



...... .........



Forrás: M4 sport hírek
 
 
0 komment , kategória:  Magyar foci  
Novemberben világszerte vörös fénnyel emlékeznek meg az.....
  2020-11-19 09:49:16, csütörtök
 
  Novemberben világszerte vörös fénnyel emlékeznek meg az üldözött keresztényekről
...... .........


November 18. és 25. között a Szükséget Szenvedő Egyház (Kirche in Not) pápai segélyszervezet kezdeményezésére idén is világszerte megtartják a - RedWeek, vagyis -VörösHét elnevezésű programot, melynek keretében a vértanúkra emlékeztető vörös színű fénnyel világítanak meg számos épületet, felhívva a figyelmet az üldözött keresztényekre.
A Szükséget Szenvedő Egyház 2015-ben szervezte meg először a kampányát Rio de Janeiróban. Az azóta világméretűvé nőtt akció idén a bécsi Stephansdomban szentmisével kezdődik. November 18-án Ausztria-szerte csaknem ötven épületet világítanak meg vörös fénnyel, köztük a bécsi parlamentet is.
Aztán a hét folyamán Kanadától Ausztráliáig számos ország csatlakozik a programhoz. Olyan szimbolikus épületeket is megvilágítanak, mint a pozsonyi vár, a montreali Notre-Dame-bazilika, a Rio de Janeiró-i Megváltó Krisztus-szobor és a római Colosseum. A Fülöp-szigeteken azoknak a papoknak és szerzeteseknek ajánlják a rendezvényt, akik az élvonalban küzdenek a Covid-19-járvány ellen, saját életük kockáztatása árán is.
A zárószertartás Nagy-Britanniában lesz, ahol november 25-én bemutatják a Szabadítsuk ki a rabokat! címet viselő jelentést azokról a keresztényekről, akiket hitük miatt börtönöztek be.

Forrás: Vatikáni Rádió; ACN International
Fotó: Vatican News
Magyar Kurír 2020.11.19
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Omega együttes 50 LIVE
  2020-11-19 09:28:55, csütörtök
 
  OMEGA 50. Születésnapi Koncert - Budapest -
Hihetetlen kor egy zenekar történetében... 50 év. A mai tablettaslágerek, és sokszor pár évre szavatolt zenekarok korában szinte össze sem mérhető, ha egy banda nem csak, hogy fél évszázadon át aktív de sikeres is. Pedig a 'Kelet-Európa Rolling Stones'-a ként emlegetett csapat nem csak, hogy mindkét kitételnek eleget tesz, de 2012-ben, egy hatalmas turné keretében be is bizonyítja, hogy a mai napig ők a legjobbak ha hazai rockzenéről van szó.
A fél évszázad persze hozott hideget-meleget az Omegának, de a mai napig lendületes színpadi teljesítmény és az ígéret, hogy bizony nem hagyják el előbb a színpadok világát, mint a gyakorlatilag elpusztíthatatlan Rolling Stones, még sokáig garantálja, hogy párszor elénekeljük a Lénát a közönség soraiban.
Na igen, a slágerek... Nem könnyű, azaz szinte lehetetlen kiemelni egyet-egyet, hiszen a Petróleum Lámpától a Gammapolisig, a Gyöngyhajú Lánytól a Babylonig tucatszám találunk örökre a fejünkbe és fülünkbe vésődött strófákat a zenekartól, legyen szó a zenekart pár éve a szülei bakelit lemezén felfedező 18 évesről, vagy sok évtizeddel ezelőtt még az Omegát gyakorlatilag titokban hallgató, ma már 50-60-as korosztályról.

6/1 rész videó Link



Emlékezés az 74 éves korában Elhunyt Benkő Lászlóra - Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zenész, az Omega tagja.
- Omega - Régi csibészek videó Link Minden ember kívülről tudta a dalt és énekelte.

- Omega - Gyöngyhajú lány /másik nagyon közismert daluk videó Link
Omega 50 Jubileumi Nagy koncert 2012.10.06 Papp László Sportaréna
 
 
0 komment , kategória:  kedvenc videóm  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2020.10 2020. November 2020.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 482 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1225
  • e Hét: 12287
  • e Hónap: 24963
  • e Év: 258710
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.