Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Elhunyt Diego Maradona
  2020-11-25 18:38:31, szerda
 
  Minden idők egyik legjobb futballistája szívrohamban halt meg hatvanévesen.
Hatvanéves korában szerdán szívrohamban elhunyt Diego Maradona, minden idők egyik legjobb futballistája - jelentette be a világbajnok argentin játékos jogi képviselője.
A világbajnok labdarúgó a hónap elején agyműtéten esett át, ugyanakkor halálát szívroham okozta.
A Boca Juniors, a Barcelona és a Napoli legendája 1986-ban világbajnoki címre vezette az argentin válogatottat, ám 1997-es visszavonulása óta egészségi problémákkal küszködött.
- Több argentin lap tudósítása szerint Diego Armando Maradonának ma megállt a szíve, és 60 éves korában meghalt. Link

*Diego Armando Maradona világbajnok argentin labdarúgó, edző. Tizenöt éves korától profi labdarúgó, az argentin labdarúgó-válogatott volt tagja. 1977-ben 16 évesen mutatkozott be a válogatottban egy Magyarország elleni barátságos mérkőzésen. Wikipédia
Született: 1960. október 30., Lanús
Meghalt: 2020. november 25.
Gyermekek: Diego Sinagra, Giannina Maradona, Dalma Maradonna, Jana Maradona, Diego Fernando Maradona
Mezszám: 10 (SSC Napoli / Középpályás), TOVÁBBIAK
Edzett csapatok: Club de Gimnasia y Esgrima La Plata (Futballcsapat-menedzser, ez óta: 2019.),

- Wikipedia oldalon Link
...... ........... ............



- Origó oldalon Link
Képen Messivel
...... ..............


Messi először játszik Maradona templomában - ezzel a hangzatos címmel harangozta be az egyik spanyol sportnapilap a labdarúgó Bajnokok Ligája mai nápolyi nyolcaddöntőjét.
Nápolyban nem érezni, hogy az ország északi részében elkeseredetten küzdenek a koronavírus ellen. Mindkét csapat a szokásoknak megfelelően edzett a találkozó előtti napon, megtartották a kötelező sajtótájékoztatókat, s továbbra sem vetődött fel, hogy ne mehetne be - várhatóan legalább félszázezer - néző a Stadio San Paolóba.

- Index oldalon Link

- 30 éve törték el Maradona lábát Link

- Nyugodj békében, legenda! - Diego Maradonától búcsúzik a világ Link

- Két nagy ember Argentínából!! Egészen más utakon jártak és mindketten megbecsülést hoztak hazájukba!! Tiszteljük egymást, még ha más pályán is játszunk!! Szeretettel, Csaba t.

- Ferenc pápa tisztettel emlékszik Diego Maradona-ra Link
 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
VI. Béke bajnok Remete Szent Pál
  2020-11-25 18:27:21, szerda
 
  Jézus Krisztus bízik bennünk, Máriában, Szent Józsefben, a pásztorokban, a napkeleti bölcsekben benned és bennem!! Isten hisz az emberiségben, bízik bennünk ezért is jött egyedül kisbabaként közénk Karácsony éjjelén.
Szeretettel, Csaba t.
Felvétel Advent 2016 videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Az utolsó ítélet
  2020-11-25 15:02:07, szerda
 
  Szentírás Mt 25,31-46
31 Amikor eljön dicsőségében az Emberfia és vele minden angyal, helyet foglal fönséges trónján. 32 Elébe gyűlnek mind a nemzetek, ő pedig különválasztja őket egymástól, ahogy a pásztor különválasztja a juhokat a kosoktól. 33 A juhokat jobbjára állítja, a kosokat pedig baljára. 34 Aztán így szól a király a jobbján állókhoz: Jöjjetek, Atyám áldottai, vegyétek birtokba a világ kezdetétől nektek készített országot! 35 Éhes voltam, és adtatok ennem. Szomjas voltam, és adtatok innom. Idegen voltam, és befogadtatok. 36 Nem volt ruhám, és felruháztatok. Beteg voltam, és meglátogattatok. Börtönben voltam, és fölkerestetek. 37 Erre megkérdezik az igazak: Uram, mikor láttunk éhesen, hogy enned adtunk volna, vagy szomjasan, hogy innod adtunk volna? 38 Mikor láttunk idegenként, hogy befogadtunk volna? 39 Mikor láttunk betegen vagy börtönben, hogy meglátogathattunk volna? 40 A király így felel: Bizony mondom nektek, amit e legkisebb testvéreim közül eggyel is tettetek, velem tettétek. 41 Ezután a balján állókhoz is szól: Távozzatok színem elől, ti átkozottak, az örök tűzre, amely az ördögnek és angyalainak készült. 42 Mert éhes voltam, s nem adtatok ennem. Szomjas voltam, s nem adtatok innom. 43 Idegen voltam, s nem fogadtatok be. Nem volt ruhám, s nem ruháztatok fel. Beteg és fogoly voltam, s nem jöttetek el meglátogatni. 44 Ekkor ezek is megkérdezik: Uram, mikor láttunk éhesen vagy szomjasan, idegenként vagy ruhátlanul, betegen vagy börtönben, s nem voltunk szolgálatodra? 45 Erre majd ezt feleli: Bizony mondom nektek, amit a legkisebbek valamelyikével nem tettetek, velem nem tettétek. 46 Ezek örök büntetésre mennek, az igazak meg örök életre."
 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Talentumok Mt25,14-30
  2020-11-25 14:50:17, szerda
 
  14,,Mert úgy van ez, mint amikor egy idegenbe készülő ember hívatta szolgáit, és átadta nekik vagyonát. 15 Az egyiknek adott öt talentumot, a másiknak kettőt, a harmadiknak pedig egyet, kinek-kinek képessége szerint, és elment idegenbe. 16 Az, aki az öt talentumot kapta, azonnal elindult, vállalkozásba fogott velük, és nyert másik ötöt. 17 Ugyanígy az is, aki a kettőt kapta, nyert másik kettőt. 18 Aki pedig az egyet kapta, elment, gödröt ásott a földbe, és elrejtette ura pénzét. 19 Hosszú idő múlva aztán megjött ezeknek a szolgáknak az ura, és számadást tartott velük. 20 Eljött az, aki az öt talentumot kapta, odavitte a másik öt talentumot, és így szólt: Uram, öt talentumot adtál át nekem: nézd, másik öt talentumot nyertem. 21 Ura így szólt hozzá: Jól van, jó és hű szolgám, a kevésen hű voltál, sokat bízok rád ezután, menj be urad ünnepi lakomájára! 22 Odament az is, aki a két talentumot kapta, és ezt mondta: Uram, két talentumot adtál át nekem: nézd, másik két talentumot nyertem. 23 Ura így szólt hozzá: Jól van, jó és hű szolgám, a kevésen hű voltál, sokat bízok rád ezután, menj be urad ünnepi lakomájára! 24 Odament hozzá az is, aki az egy talentumot kapta, és ezt mondta: Uram, tudtam, hogy kérlelhetetlen ember vagy, aki ott is aratsz, ahol nem vetettél, és onnan is gyűjtesz, ahová nem szórtál. 25 Félelmemben elmentem tehát, és elástam a talentumodat a földbe: nézd, itt van, ami a tied. 26 Ura így válaszolt neki: Te, gonosz és rest szolga, tudtad, hogy ott is aratok, ahol nem vetettem, és onnan is gyűjtök, ahova nem szórtam? 27 Ezért el kellett volna vinned a pénzemet a pénzváltókhoz, és amikor megjöttem, kamattal kaptam volna vissza azt, ami az enyém. 28 Vegyétek el tőle a talentumot, és adjátok annak, akinek tíz talentuma van! 29 Mert mindenkinek, akinek van, adatik, és bővelkedni fog; attól pedig, akinek nincs, még az is elvétetik, amije van. 30 A haszontalan szolgát pedig vessétek ki a külső sötétségre: ott lesz majd sírás és fogcsikorgatás."  
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Kempis Tamás: imája az angyalokhoz és minden szentekhez
  2020-11-25 14:45:50, szerda
 
  Ég polgárai, halljatok
és figyeljetek, angyalok!
Én kérlek, ki e bánatok
völgyében száműzött vagyok.

Ti örök örömök között,
én pedig szegény száműzött;
ebből kell megbecsülnötök:
csoda-e hogyha így nyögök?

Sokáig élni idelenn
s Krisztust nem látni sohasem:
fáj a léleknek végtelen,
kit érte lankaszt szerelem.

S mint délben aggódó ara:
kérdi, mátkája hol marad,
kihez misztikus szín alatt
e távolból is hú maradt?

Hit, remény s tiszta szeretet
kérdik Jézust, hová siet?
,,Rabbi, hol a ház, mely tied?
Mért téssz úgy, mint ki messze megy?"

,,Hogy tőled így távolodok,
ne sírj, óh lélek, ne zokogj!
Ama honba küldd sóhajod,
hová előtted indulok!

Vigaszod támaszom legyen,
cseppenként hulló kegyelem,
társaidtól segedelem
s hogy kínod égi bért terem.

Én az Atyához fölmegyek
s Szentlelkem küldöm el neked,
hogy benne, mint bennem, szíved
viduljon, míg jársz föld felett."

(Babits Mihály fordítása)
 
 
0 komment , kategória:  versek  
Hosszú Katinka: Sokkal motiváltabb és elszántabb vagyok, ...
  2020-11-25 11:43:37, szerda
 
  Hosszú Katinka: Sokkal motiváltabb és elszántabb vagyok, mint az ISL előtt
A háromszoros olimpiai bajnok szerint minden versenyző dicséretet érdemel, hogy betartoták a szigorú protokollt, és jelentős sportdiplomáciai sikernek tartja, hogy a magyar főváros rendezhette az idei versenyt.
...... ........... ..........


Véget ért a Nemzetközi Úszóliga (ISL) versenysorozata Budapesten, melynek keretében több mint egy hónapon keresztül a világ legjobb úszói mérették meg magukat a Duna Arénában. A verseny egyik kitalálója, Hosszú Katinka a közmédia érdeklődésére elmondta, számára is nehéz lett volna elképzelni, hogy így alakul az idei év, de azt hatalmas sportdiplomáciai sikernek tartja, hogy az ISL befektetőit sikerült meggyőzni, hogy Budapestre hozzák a versenyt.
,,Úgy vettem észre, az edzők, az úszók és a stábtagok is nagyon élvezték az itteni versenyt" - mondta a háromszoros olimpiai bajnok, aki sajnálta, hogy csapatával nem tudott bekerülni a legjobbak közé, ugyanakkor bízik benne, jövőre sikerül fináléba jutniuk, miként annak is, hogy azt a versenyt már nézők előtt rendezhetik.
,,Nekem hiányzott az idén, hogy versenyezzek és készüljek úgy, ahogy szoktam. Úgy éreztem, ha lenne még tíz meccs, akkor én is formába tudnék lendülni. Remélem, hamarosan minél több versenyen tudok indulni" - mondta Hosszú, aki elárulta, magával sosincs megelégedve, még akkor sem, ha világcsúcsot úszik.
,,Mindig van valami, amit jobban csinálhattam volna. Idén pláne így érzem. Én ebből fogok erőt meríteni a következő versenyekre. Sokkal jobb formában érzem magam és sokkal motiváltabb és elszántabb vagyok, mint amikor hosszú hónapokon keresztül nem volt verseny. Nagyon nagy löketet adott nekem az ISL idén" - mondta Hosszú.
A fejében már alakul a Team Iron jövő évi összetétele, de az idei szezon is azt mutatja, jó az irány, amit a sorozat indulásakor kitaláltak. Kiemelte, a sportolók nagyon fegyelmezettek voltak, betartották a protokollt, és reméli, jövőre már a nézők is élvezhetik a versenyeket. Kedden már valószínűleg edzésbe áll és készül az országos bajnokságra.

Forrás: M4 sport hírek
 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
Ferencváros a Juventus vendégségében 2-1
  2020-11-25 11:38:31, szerda
 
  Cikk itt olvasható Link

- PIRLO: AZ TETSZETT A LEGJOBBAN, HOGY AZ UTOLSÓ PILLANATIG KÜZDÖTTÜNK
Itt olvasható Link
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi foci  
Puskás-díjat érhet Szoboszlai gólpassza
  2020-11-25 11:35:44, szerda
 
  A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség szerdán nyilvánosságra hozta azt a 11 gólt, melyek közül a decemberi FIFA-gálán kikerül a 2020-as esztendő legszebb találata. Az egyikben a magyar válogatott üdvöskéje, Szoboszlai Dominik is oroszlánrészt vállalt.
A FIFA által közzétett listán szebbnél szebb gólok sorakoznak, de a hatodiknak érdemes külön figyelmet szentelni.
A Red Bull Salzburg az osztrák Bundesliga előző szezonjában az akkor második helyén álló Rapidra idegenben mért 7-2-es zakót, melyből Szoboszlai 70 perc alatt góllal és három gólpasszal vette ki a részét.
A magyar középpályás második asszisztja egyenesen élményszámba ment, annál is inkább, mert Zlatko Junuzovic irgalmatlanul eltalálta a szögletből érkező hajszálpontos labdát, ami a felsőlécről vágódott a Wien kapujába.
 
 
0 komment , kategória:  Magyar sikerek sportban  
Urai Annamari gondolatai a járvány idején
  2020-11-25 11:24:20, szerda
 
  AZ EMBERI ÉRTÉKEKET ÉS A SZERETETET SEMMI NEM GYŐZI LE
NEM SZABAD: kezet fogni, nem szabad ölelni,
nem szabad este kijárni, nem szabad maszk nélkül járni, nem szabad előadásokat és baráti összejöveteleket szervezni, nem szabad színházba, moziba menni, nem szabad osztálytársakkal szünetben önfeledten játszani, nem szabad óvodában elesett síró kisgyereket megvigasztalva magunkhoz szorítani. Rádióban, újságban, az internetes portálokon akarva akaratlanul ezzel a két ijesztő szóval szembesülünk nap mint nap: NEM SZABAD! Belénk gyömöszölték a félelmet a rettegést, a bizalmatlanságot.
*
De! MÉG MINDIG SZABAD: őszintén tiszta szívből szeretni, szabad bízni ás hinni, szabad szeretnünk, gyermekünk kezét megfogva kisétálni a természetbe, szabad megcsodálni az ősz millió árnyalatban pompázó színeit, szabad leülni meghallgatni csemeténk vidám csacsogását, szabad megölelni kedvesünket, szabad felhívni idős szüleinket, és szabad türelemmel meg is hallgatni napi beszámolójukat, szabad az egyedül élő szomszéd és beteg öreg néninek bevásárolni, szabad cipőt húzni és kocogni egyet egy őszi délután, biciklire pattanni családunkkal ,szabad leülni kedvenc könyvünkkel a kezünkben egy csésze gőzölgő teát kortyolgatva, szabad mosolyogni, szabad önfeledten nevetni ,szabad megcsodálni a lemenő nap sugarát, szabad felnézni az égre hálát adni mindezekért.
Tény: forr a világ, nagy a baj. Ezen változtatni nem tudunk, a már belénk sulykolt óvintézkedéseket kivéve.
Viszont van két lehetőségünk: vagy engedjük, hogy megbénítson a félelem és a pánik átitassa lelkünket is, legyengítve testünket, teret adva a virus romboló erejének, vagy megpróbálunk az adott körülmények közt még mindig a jó dolgokra fókuszálva és azokért hálát adva testünk, lelkünk és ezáltal szeretteink immunrendszerét erősítve tenni AMIT SZABAD.
......



Forrás: Facebook oldal
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Testemet gyógyító orvosok.......
  2020-11-25 10:59:14, szerda
 
  Kilenc nappal ezelőtt állapították meg, hogy én is pozitív vagyok, azaz a szervezetemben dolgozik ez a vírus! Fáradtság, köhögés, tüdőgyulladás.... Az orvosságokat gondos kiszerelésben, napi bontásban adják a bölcs orvosok, és szervezetem érzi a segítséget, Istennek legyen hála, gyógyul!
Kis könyvemmel, napi fogyasztható "kvantumokba" csomagolt gondolatokkal én is küzdök a sötétség, az előítéletek, a világunkat bénító félelmek vírusai ellen! Az embereket foglalkoztató kérdésekre, a kétezer éves krisztusi tanítás fényében kerestem és fogalmaztam meg a válaszokat.
Testemet gyógyító orvosok nemcsak végzik a munkájukat, hanem vizitre jönnek, kíváncsiak a szervezetem által a kezelésre adott válaszokra! Az internet jóvoltából e könyv olvasói megszólíthatnak, ezen a fórumon így, egy-egy kérdést tovább finomíthatunk! Ha hívnak, fogadnak akkor szívesen állok a rendelkezésre, írjuk meg a következő könyvet együtt!
Köszönöm a bizalmat, jó olvasást kívánok, Csaba t.
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2020.10 2020. November 2020.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 482 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1119
  • e Hét: 12749
  • e Hónap: 45903
  • e Év: 279650
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.