Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Seprű és rózsa – Utcaseprő teológus járja Fribourg utc
  2020-11-26 11:23:39, csütörtök
 
  ...... ...........


Michel Simonet jól ismert alakja a svájci Fribourg utcáinak, főként azóta, hogy Egy rózsa és egy seprű címmel 2015-ben könyve is megjelent.
Harmincnégy éve, 1986 óta tisztítja a város utcáit abban a tudatban, hogy az emberek szemében a társadalom peremén helyezkedik el. Eredetileg könyvelői képesítést szerzett, de foglalkozása nem töltötte el elégedettséggel, ezért elvégezte Fribourg-ban a Jacques Loew által alapított teológiai ,,hitiskolát", ahol találkozott a Charles de Foucauld nyomdokain járó Jézus Kistestvérei nevű közösség tagjaival, s ekkor a hétgyermekes családapában megszületett az elhatározás: mivel mindig is emberek között akart dolgozni, utcaseprőnek jelentkezett.
...... ........... .....


Védjegyévé vált a rózsa, amelyet kis takarítókocsijára tűzött, mert tapasztalatai szerint a virág megkönnyítette, hogy az emberek szóba elegyedjenek vele. Sokan keresik a társaságát, s ha munkája engedi, szívesen beszélget másokkal, többek között a hit és a vallás kérdéseiről is. A virágot évek óta mindig ugyanaz az üzlet biztosítja számára, s modern tisztítógépéről sem hiányozhat.
A katolikus Simonet ezen kívül kiváló énekes is, havonta egyszer az ő éneke kíséri Charles Morerod fribourg-i domonkos püspök esti ünnepi szentmiséjét a város székesegyházában. ,,Az a hivatásom, hogy az emberek között legyek" - vallja a teológus utcaseprő, aki azonban tartózkodik attól, hogy eszményi képet rajzoljon a munkájáról: ,,Egy-egy nagyobb ünnep után a következő nap: a keresztutam. A szemeteskukák: a stációim."

Forrás és fotó: Vigilia szerkesztőségének Facebook-oldala
Magyar Kurír 2020.11.26
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Pio atya újabb gondolatai
  2020-11-26 11:20:13, csütörtök
 
  - Micsoda vigasztalás, hogy egy mennyei lélek őrizetében vagyunk, aki nem hagy el minket..
...... ........- "Krisztus, add meg nekünk, hogy életünk és műveink példájával közölhessük szeretettedet és hirdethessük isteniségedet". Pio atya

- Megkérdezték tőlem, hol van ISTEN, amikor fájdalmak, szenvedések és gyötrelmek érkeznek.
Azt válaszoltam, hogy ugyanazon a helyen van, mint mindig: Minden irányításában! Pio atya

- Ha te, akinek csodára van szükséged, ismernéd Pio atya imádkozásának erejét, nem hagynád abba a kérést
Így kérjed: Pio atya, spirituális gyermeked akarok lenni, neked adom minden problémámat, beleértve azokat is, amelyek lehetetlennek tűnnek, mert tudom, hogy Istennek semmi sem lehetetlen. Pio atya imádkozz értem és a családomért." Ámen!

*
- Pio atya mindennapi imája
(Ezt az imát ma is naponta elimádkozzák a San Giovanni Rotondo templomban azok szándékára, akik Pio atya közbenjárását kérik!)
1. Jézusom, Te mondtad: “Kérjetek és kaptok, keressetek és találtok, zörgessetek és ajtót nyitnak nektek." Íme zörgetek, keresek és kérem kegyelmedet, hogy... (szándék)
Miatyánk... Üdvözlégy... Dicsőség... Jézusom Szent Szíve, remélek és bízom Benned.
2. Jézusom, Te mondtad: “Amit kértek az Atyától az én nevemben, megadja nektek." Íme most nevedben kérem az Atyától a kegyelmet, hogy... (szándék)
Miatyánk... Üdvözlégy... Dicsőség... Jézusom Szent Szíve, remélek és bízom Benned.
3. Jézusom, Te mondtad: “Ég és föld elmúlnak, de az én igéim el nem múlnak." Íme most szavad csalatkozhatatlanságára támaszkodom és kérem kegyelmedet, hogy... (szándék)
Miatyánk... Üdvözlégy... Dicsőség... Jézusom Szent Szíve, remélek és bízom Benned.
Jézus Szent Szíve, Te nem tudsz részvétlen lenni a szerencsétlenek iránt, légy irgalmas hozzánk, nyomorult bűnösökhöz is. Add meg nekünk Szűz Mária Szeplőtelen Szívének, a Te és a mi gyengéden szerető Édesanyánknak közbenjárására a kért kegyelmet.
Szent József, Jézus nevelőatyja, könyörögj értünk.

*
- Padre Pio gyónására.
Egy férfi elmondta, hogy a bűnök vádja után Padre Pio megkérdezte tőle, hogy gyakran imádkozik-e. Nemleges választ adott, mert kevés ideje és vágya volt.
"Fiam, aki imádkozik, üdvözül, aki nem imádkozik, az átkozott, aki keveset imádkozik, veszélyben van" - válaszolta a szent atya.
Bűnbánatért azt mondta neki, hogy három hónapig szavaljon minden nap 90 Pater, Ave és Gloria.
A három hónap végén, a következő vallomáson, azt mondta neki, hogy 45 napig szavaljon 45 Pater, Ave és Gloria naponta.
A harmadik gyónásnál a bűnbánat a 15 Pater, Ave és Gloria napi szavalata volt, 15 napig.
Azóta az ember élete végéig minden nap 15 Pater, Ave és Gloriát szavalt.
Pietrelcinai Szent Pio a bűnbánat szentségével bizonyítékot szolgáltatott arra, hogy az Irgalmasságnak csak akkor van értéke, ha együtt áll az igazságossággal.
A szeretet nélküli igazság a formalizmus.
Az igazság nélküli szeretet érzelmesség.

- Csak azt sajnálom, hogy nem rendelkezem elegendő eszközzel ahhoz, hogy hálás legyek gyönyörű Szűz Máriánknak, akinek közbenjárása révén egyáltalán nem kételkedem abban, hogy sok erőt kaptam az Úrtól, hogy igaz lemondással bírjam el annyi szenvedést, amely nap mint nap szenvedtem.,, Pio atya

- MINDEN NAP, A HANGODBAN ÉS A MUNKÁIDBAN: ISTEN SZAVA!
Jézus a te akaratodat tekinti, ami az, hogy mindig a kedvében akarj járni. Ezért fiam, ne aggódj a kétségek és a félelmek miatt; legyen elég, ha tudod, hogy Jézus örül a te cselekedetednek. Csak azt kerüld el, amiről egyértelműen tudod, hogy bűn. Pio atya

- Ebben a szívben rejtőzködnöd kell; ebben a szívben ki kell bocsájtanod vágyaidat; ebben a szívben azt a napot is meg kell élned, amelyet a gondviselés ad neked; ebben a szívben meg kell halnod, amikor az Úr ezt kívánja. tedd vissza szívedet ebben a Szívben akkor élned, lenned és mozognod kell. " Pio atya

- Célszerű megismerni a szenvedést, amelyet az Úr küld nekünk. Jézus, aki sokáig nem bírja elviselni, hogy nyomorúságban legyél, eljön, hogy bátorítson , és szembesítsen téged, lelkét öntve a lelkedben. (Pio atya)Forrás: Facebook - Szent Pio atya emlékoldal
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
A Szűzanya 2020. november 25-i üzenete
  2020-11-26 11:15:47, csütörtök
 
  Drága gyermekek! Ez a szeretet, a melegség, az imádság és az öröm ideje. Imádkozzatok kicsi gyermekeim, hogy a kis Jézus megszülethessen a szívetekben. Nyissátok meg szíveteket Jézusnak, aki mindnyájatoknak adja önmagát. Isten küldött engem, hogy öröm és remény legyek ebben az időben, én pedig azt mondom nektek: a kis Jézus nélkül nincs bennetek gyengédség, sem a Menny érzése, amely az újszülöttben rejtezik. Ezért, kicsi gyermekeim, munkálkodjatok önmagatokon. A Szentírást olvasva fel fogjátok fedezni Jézus születését és azt az örömöt, amelyet az első napokban Međugorje adott az emberiségnek. A történelem igaz lesz, amely ma is ismétlődik bennetek és körülöttetek. Dolgozzatok és építsétek a békét a szentgyónás szentsége által. Béküljetek ki Istennel, kicsi gyermekeim, és csodákat fogtok látni magatok körül. Köszönöm, hogy válaszoltatok hívásomra.  
 
0 komment , kategória:  Száz kérdés Jézus Krisztusról   
Online Mozart és Csajkovszkij est a szimfonikusokkal
  2020-11-26 10:59:07, csütörtök
 
  Online közvetítette november 24-én a Szimfónia bérlet 3. előadását a Savaria Szimfonikus Zenekar. A hangversenyen Mozart D-dúr "Prágai" szimfóniája és koncertáriája, valamint Csajkovszkij V. szimfóniája hangzott el. A zenekart Dobszay Péter vezényelte, közreműködött Zemlényi Eszter (szoprán).

Képek itt megnézhetők Link
 
 
0 komment , kategória:  Dobszay Péter karmester  
Emlékezés Képekkel Diego Maradon-ra
  2020-11-26 10:35:13, csütörtök
 
  Képen: Diego Maradona és lánya, Dalma a 2005-ös cannes-i fesztiválon (Fotó: EPA/Nivere
...... ..............Diego Armando Maradonaa Sevilla-Espanyol meccsen 1993. március 14-én
...... .............2018. november 6-án készült kép Diego Armando Maradonáról a világbajnoki trófea másolatával
...... ............Diego Armando Maradona és Cesar Luis Menotti a Barcelona edzésén 1983. március 7-én
...... ...........Diego Maradona az évszázad argentin sportolójának járó díjjal 1998. december 23-án
...... ..........Diego Maradona és Thomas Muster egy jótékonygási meccsen 2005. június 15-én
...... .........Diego Maradona és Ferenc pápa 2014. szeptember 4-én a Vatikánban
...... .........2020. október 30-án, 60. születésnapján készült kép Diego Maradonáról, a Gimnasia y Esgrima La Plata vezetőedzőjéről a Patronato elleni mérkőzésen a La Plata-i Juan Carmelo Zerillo stadionban
...... .......Diego Armando Maradona a FIFA-gálán 2017. január 9-én
...... ......2005. június 6-án készült kép Diego Maradonáról, Robinhóról és Ronaldinhórólű
...... ......Diego Maradona szövetségi kapitány és Lionel Messi a 2010-es világbajnokságon
...... .....
Forrás: M4 sport kép galéria
 
 
0 komment , kategória:  Informatika  
Ferenc pápa katekézise: 11.25
  2020-11-26 10:14:41, csütörtök
 
  Az Egyház nem piac és nem politikai párt, hanem a Lélekből születik!
November 25-én az imádság témájának szentelt szerdai katekézisek tizenhatodik állomásához érkezett a Szentatya. Online közvetített beszédében a születő Egyház imájának jellegzetességeiről elmélkedett. Ferenc pápa teljes katekézisének fordítását közreadjuk. Link

...... .........

 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Budapesten is vörös fénybe öltözött épületekkel emlékeztek
  2020-11-26 10:09:58, csütörtök
 
  Budapesten is vörös fénybe öltözött épületekkel emlékeztek meg az üldözött keresztényekről.
...... ........... .....


Vörös színnel világították meg november 25-én, szerdán Budapest több ikonikus helyszínét és templomát, így fejezve ki szolidaritásunkat a világszerte hitükért üldözött keresztényekkel. Merényi Zita fotósunk örökítette meg a fényfestést.
November 18. és 25. között a Szükséget Szenvedő Egyház (Kirche in Not) pápai segélyszervezet kezdeményezésére idén is világszerte megtartották a RedWeek, vagyis Vörös Hét elnevezésű programot, melynek keretében a vértanúkra emlékeztető vörös színű fénnyel világítottak meg számos épületet, felhívva a figyelmet az üldözött keresztényekre.

Cikk folytatása és képek Link

*
- Novemberben világszerte vörös fénnyel emlékeznek meg az üldözött keresztényekről.
November 18. és 25. között a Szükséget Szenvedő Egyház (Kirche in Not) pápai segélyszervezet kezdeményezésére idén is világszerte megtartják a RedWeek, vagyis Vörös Hét elnevezésű programot, melynek keretében a vértanúkra emlékeztető vörös színű fénnyel világítanak meg számos épületet, felhívva a figyelmet az üldözött keresztényekre.
...... ..............


A Szükséget Szenvedő Egyház 2015-ben szervezte meg először a kampányát Rio de Janeiróban. Az azóta világméretűvé nőtt akció idén a bécsi Stephansdomban szentmisével kezdődik. November 18-án Ausztria-szerte csaknem ötven épületet világítanak meg vörös fénnyel, köztük a bécsi parlamentet is.
A Miniszterelnökség Üldözött Keresztények Megsegítéséért és a Hungary Helps Program Megvalósításáért Felelős Államtitkársága közreműködésével Magyarország részt vesz a kezdeményezésben. A szerkesztőségünkhöz eljuttatott tájékoztatásuk szerint idén az alábbi helyszíneket világítják meg vörös fénnyel Budapesten november 25-én, a keresztény ökumenizmus iránti elkötelezettség jegyében: belvárosi Nagyboldogasszony-templom, Istenszülő Elhunyta ortodox székesegyház, Szilágyi Dezső téri református templom, budavári evangélikus templom, Széllkapu parkrész installációi, Erzsébet híd, Szent Gellért-szobor.
Aztán a hét folyamán Kanadától Ausztráliáig számos ország csatlakozik a programhoz. Olyan szimbolikus épületeket is megvilágítanak, mint a pozsonyi vár, a montreali Notre-Dame-bazilika, a Rio de Janeiró-i Megváltó Krisztus-szobor és a római Colosseum. A Fülöp-szigeteken azoknak a papoknak és szerzeteseknek ajánlják a rendezvényt, akik az élvonalban küzdenek a Covid-19-járvány ellen, saját életük kockáztatása árán is.
A zárószertartás Nagy-Britanniában lesz, ahol november 25-én bemutatják a Szabadítsuk ki a rabokat! címet viselő jelentést azokról a keresztényekről, akiket hitük miatt börtönöztek be.

Forrás: Vatikáni Rádió; ACN International
Fotó: Vatican News
Magyar Kurír 2020.11.18
 
 
0 komment , kategória:  Anyák napja  
Útravaló – 2020. november 26.
  2020-11-26 10:03:26, csütörtök
 
  Régészet és Szentírás kapcsolata. A biblikus archeológia azt vizsgálja, hogy a Szentírás egyes leírásai mennyiben felelnek meg a bibliai örökség tényeinek. A Szentírás egy-egy félmondata, odavetett kifejezése mögött hatalmas ívű történelmi események húzódnak meg. Ez figyelhető meg a Lk 21,20-ban: seregek veszik körül Jeruzsálemet. Arra a történelmi tényre utal, amely során a várost körülsáncolták és lerombolták a rómaiak. A végidőkbe illő jelek borzalmait messze felülmúlta a valóság.

Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
34. évközi hét csütörtök 11.26
  2020-11-26 10:01:48, csütörtök
 
  SZENTLECKE a jelenések könyvéből
Isten ítélete elpusztítja a Gonoszság hatalmát, amelyet Babilon és a nagy parázna asszony jelképez. Boldogok, akiket meghív lakomájára Jézus, az Isten Báránya!
Én, János, látomásomban láttam egy angyalt, amint alászállt az égből. Nagy hatalma volt, és fénye beragyogta a földet. Harsány hangon kiáltotta: ,,Elesett, elesett a nagy Babilon. Ördögök tanyája lett, minden tisztátalan szellem hajléka, minden tisztátalan lénynek és undok madárnak odúja."
Ekkor egy erős angyal malomkő nagyságú követ ragadott fel, és a tengerbe dobta e szavakkal: ,,Ily robajjal dőljön le Babilon, a nagy város, és nyoma se legyen többé! Hárfapengés meg ének, fuvolaszó és harsona ne zengjen többé benned! Ne éljen benned semmilyen mesterség művelője! Ne hallatsszék malomkattogás! Mécses fénye ne villanjon fel benned! Vőlegény és menyasszony ne hallassa szavát! Kereskedőid a föld nagyjai voltak, varázslataid tévútra vezettek minden nemzetet."
Ezután nagy sereg örömujjongását hallottam a mennyben: ,,Alleluja! Üdv, dicsőség és hatalom Istenünknek! Igazak és igazságosak ítéletei. Elítélte a nagy parázna asszonyt, aki erkölcstelenségével megrontotta a földet, és számon kérte tőle szolgáinak vérét, amely a kezéhez tapadt." Majd másodszor is felhangzott: ,,Alleluja! A bűnös város füstje felszáll örökkön örökké." Akkor így szólt hozzám az angyal: ,,Jegyezd fel! Boldogok, akiket meghív menyegzős lakomájára Jézus, az Isten Báránya!"
Ez az Isten igéje. Jel 18,1-2.21-23;19,1-3.9a

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Jeruzsálem végzete: pogányok tiporják el.
Jézus így jövendölt Jeruzsálem pusztulásáról és a saját második eljöveteléről:
Amikor látjátok, hogy Jeruzsálemet hadsereg veszi körül, tudjátok meg, hogy elérkezett a pusztulása! Akkor, akik Júdeában vannak, fussanak a hegyekbe; akik a városban, meneküljenek el; és akik vidéken vannak, vissza ne térjenek! A bosszúállás napjai ezek, hogy beteljesedjék mindaz, amit az írás mond. Jaj, a várandós és szoptatós anyáknak azokban a napokban! Nagy gyötrelem lesz a földön, és az ítélet haragja sújtja ezt a népet. Lesznek, akiket kardélre hánynak. Sokakat fogságba hurcolnak pogány népek közé. Jeruzsálemet pogányok tiporják, amíg idejük be nem telik.
Jelek lesznek a Napban, a Holdban és a csillagokban, a Földön pedig kétségbeesett rettegés támad a népek között a tenger zúgása és a hullámok háborgása miatt. Az emberek megdermednek a rémülettől, miközben várják, hogy mi történik a világgal. A mindenség összetartó erői megrendülnek. Akkor majd meglátják az Emberfiát, amint eljön a felhőkben nagy hatalommal és dicsőséggel.
Amikor mindez beteljesedik, nézzetek fel, és emeljétek föl fejeteket, mert elérkezett megváltásotok.
Ezek az evangélium igéi. Lk 21,20-28
...... ........... .....Imádság
Istenünk, Fiad, Jézus országod örömhírét hirdette, gyógyulást hozott a betegeknek, szabadulást mindazoknak, akiket fogva tart a bűn, a gyöngeség, világosságot hozott azoknak, akik elvakultan, önmagukba zárkózva élnek. Add, hogy életünket őhozzá tudjuk alakítani, aki a törvényt nem megszüntetni jött. Add, hogy életünkön változtatni tudjunk. Add, hogy ne öntelten éljünk, hanem figyeljünk mindig őrá, aki botránykő azoknak, akik nem fogadják el, de akik befogadják, azoknak az élet teljessége.

Elmélkedés
Az egyházi év utolsó hetében az evangéliumok a végső időkre irányítják figyelmünket. A mai részben Jézus először arról jövendöl, hogy hamarosan milyen sors vár a szent városra, Jeruzsálemre. A várost hadsereg veszi körül, megostromolják, a lakosságot fogságba hurcolják, pogányok fogják elfoglalni a területet. Amikor Szent Lukács evangélista lejegyzi írásában Jézus ezen kijelentéseit, mindezek már bekövetkeztek. A zsidó háborúban a rómaiak elfoglalják és lerombolják Jeruzsálemet, a templomot felgyújtják.
Jézus szavai tehát, amelyeket a közeli jövőre vonatkozóan mondott, beigazolódtak, valóban megtörténtek. Ebből arra következtethetünk, hogy azok a kijelentései is valóra fognak válni, amelyeket a távolabbi jövővel kapcsolatban, azaz a végső időkről mond. Nehéz megállapítanunk, hogy a végső időkről szóló tanítás elemei mennyire jelképesek vagy valóságosak. Jézus félelmetes jelekről és természeti jelenségekről beszél, amelyek a világot érik majd. Újra megemlíti az üldözéseket és az emberi gonoszság elszabadulását. A felsorolt jelenségek látványa és megtapasztalása miatt félelem fogja eltölteni az embereket. A hívő számára azonban van remény: az Emberfia, Jézus Krisztus, az egész világ és az egész természet Ura. Egyedül neki van hatalma a gonosz legyőzésére. A szabadulást és a megújulást Jézus hozza a világ és az ember számára.
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Összhang riport műsör - 2020.05.09.
  2020-11-26 09:08:38, csütörtök
 
  Dr. Szederkényi Károly az Apostol TV igazgatója riportot készített egy vándor cirkusz tagjával.
Videón 35 perc 30 mp-nél kezdődik
Videó Link

...... ........... ........... ..............

 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2020.10 2020. November 2020.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 13 db bejegyzés
e hónap: 482 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 46977 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4415
  • e Hét: 4415
  • e Hónap: 107100
  • e Év: 107100
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2021 TVN.HU Kft.