Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
Ünnepi készület Horváth Árpád jezsuitával
  2020-11-28 20:29:29, szombat
 
  Az advent esélyt ad számunkra
...... ........


Horváth Árpád SJ templomigazgatót, a Szív jezsuita folyóirat főszerkesztőjét arra kértük, segítsen bennünket az adventi készületben. Az első videoblogban - mely a Magyar Kurír YouTube-csatornáján érhető el - az adventi koszorút, annak alkotórészeit bemutatva hozza közel hozzánk a készületet, a találkozást egymással és a Megváltóval.
Az első gyertya meggyújtásával elkezdődik az advent, a karácsonyt megelőző szent idő.
Mitől szent valami, mitől szent ez az időszak? - teszi fel a kérdést Horváth Árpád.
A vlogban a jezsuita szerzetes részletesen bemutatja az adventi koszorút. Először az örökzöld alapról, annak formájáról, majd a gyertyákról, annak színeiről, jelentéséről beszél. A gyertyák sorrendben a hitet, a reményt, az örömöt és a szeretetet jelképezik. A gyertyák biblikus jelképek is, az első Ádámra és Évára, a teremtésre, és arra az ígéretre utal, hogy Isten megígéri Évának a Megváltót, helyreállhat a kapcsolat Istennel.
A második gyertyánál a választott, vándorló népre gondolunk, akik Egyiptomból kivonulnak - hálát adhatunk, hogy a személyes életünkben is úton vagyunk Isten felé. A harmadik gyertya meggyújtásakor Szűz Máriára gondolunk, érte adunk hálát - ő az, aki igent mondott az Istenre, nagy példája a hitünknek, hogy mi is követni tudjuk őt ezen az úton. A negyedik gyertya esetében Keresztelő Szent Jánosra gondolunk, aki arra hív, hogy egyengessük az Úr útját, legyen egyenessé, ami görbe - lelki értelemben átgondolva mindezt, azt jelenti, hogy Isten meg akar születni az életünkben, a szívünkben.
Az advent esélyt ad számunkra. Isten oda akar telepedni mellénk.
Amikor a családunkkal körbeüljük a koszorút, imádkozunk, hálát adunk, az összehoz bennünket és így együtt megélhetjük a meghittséget, a találkozást Vele.


Fotó és videó: Merényi Zita
Magyar Kurír 2020.11.29

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Advent  
Rorate caeli desuper - Harmatozzatok égi...
  2020-11-28 20:22:19, szombat
 
  Videó Link

- Rorate Caeli Desuper videó Link

- 707 - Rorate caeli desuper videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Advent  
Elkezdődött az advent - Vízi János atya gondolatai
  2020-11-28 20:17:39, szombat
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Advent  
Pietrelcinai Szent Pio Emlékoldal- adventi kívánsága
  2020-11-28 20:12:26, szombat
 
  A hit, a remény, a szeretet és az öröm töltse be szívünket az adventi hetekben. engedjük át magunkat a karácsonyvárás édes érzésének.
Kívánok mindenkinek nyíltszívű várakozást, kegyelmekben gazdag, békés áldott ünnepeket.
Pietrelcinai Szent Pio Emlékoldal

.....

 
 
0 komment , kategória:  Advent  
Pio atya bölcs mondatai
  2020-11-28 20:03:12, szombat
 
  - Egy nap Pio atya azt mondta egy bűnbánónak:
Amikor rosszat beszélsz valakiről, az azt jelenti, hogy nem akarod azt a személyt. Eltávolítottad őt a szívedből. De tudd, hogy amikor valakit eltávolítasz a szívedből, Jézus is elhagyja a szíved, azzal az emberrel együtt. Pio atya

- Pio atya soha nem hagyta el a zárdát - körülbelül 50 évig. Soha nem ment nyaralni. Sok szenvedése és papi munkája kimerítette, de imádkozott, meditált és imádta Jézust az Eucharisztiában. Ünnepeit rózsafüzérrel a kezében töltötte, a templomban, szemeivel Szűz Mária képére szegezve. Pihent, imádkozott. "Pihenj egy kicsit" Jézus megismétli velünk, ami azt jelenti: "Maradj egy ideig velem". Pio atya hozza meg a példát

- A gyónás szükségessége
′′ Fiam beteg vagy!!! Halottnak látlak ".
′′ Nem, de nem, jól vagyok..."
′′ Gonosz!". kiáltotta Pio atya.
′′ Nyomorult! Hogy érezheted jól magad, ha ennyi bűn van a lelkiismereteden? Legalább 32-at látok!
Gyond - Gyónd be és térj vissza élve Isten kegyelmében "

- A lelki életben minden nap függőleges vonalban, alulról a tetejére kell lépned." (Pio atya)

- Jézus mindenáron szentté akar tenni minket ... Ennek folyamatos bizonyítékát kínálja nektek."
Pio atya

- Pio atya megjelenik a harctéren, és megmenti a katonát a haláltól
Egy nap egy olasz hadsereg tisztje a sekrestyébe ment, és figyelte, ahogy Padre Pio azt mondta: "Igen, itt van! Nem tévedek!" Felkereste Padre Pio-t, letérdelt előtte, és sírt: ,,Atyám, köszönöm, hogy megmentettél a haláltól." Ez az ember azt mondta az ott tartózkodóknak: ,,A gyalogság kapitánya voltam és egy nap a mezőn. csatában, nem messze tőlem egy szörnyűséges óra alatt megláttam egy atyafit, aki azt mondta: "Uram, maradj távol ettől a helytől!" Elmentem érte, és amint megmozdultam, egy gránát berobbant ugyanarra a helyre, ahol éppen másodpercekkel ezelőtt voltam. Az a gránát krátert nyitott. Megfordultam, hogy megtaláljam az atyafit, de ő már nem volt ott ". A bilokációban lévő Padre Pio megmentette az életét.

- Hogy vigasztalj egy lelket a fájdalmában, mutasd meg neki mindazt a jót, amire még képes ". Pio atya

- Szükséges felismerni Isten kezét, amely ember keze mögé bújik ". Pio atya

*
- Honorato atya vallomása:
′′ Elmentem San Giovanni Rotondóba egy barátommal motoron. Dél előtt pár perccel megérkeztem a zárdába. Üdvözletem a feletteseimet, elmentem a gyóntatószékhez, hogy üdvözöljem Pio atyát és kezet csókoljak. Amikor Pio atya meglátott, azt mondta: ′′ belefáradtál a darázsutazásba?" eléggé meglepődtem: Pio atya valójában nem látott engem, amikor a zárdába értem, de tudta, milyen közlekedési eszközöket használok. Másnap reggel elhagytuk San Giovanni Rotondót a darázsommal, és elindultunk San Miguelbe, a következő város San Giovanni Rotondo után. A benzintartály üres volt, és úgy döntöttünk, hogy Monte San Angelóban töltjük meg. De amint elértük azt a kisvárost, problémával szembesültünk: az összes benzinkút zárva volt. Így úgy döntöttünk, hogy visszamegyünk San Giovanni Rotondóba. Nagyon reméljük, hogy találunk valakit az úton, aki tudna adni nekünk egy kis benzint. Nagyon megviseltek a kolostor testvéreim, mert már ebédidő volt, ami nem kedves... De benzin nélkül, a pár mérföldön át, a motor elkezdett zajt csapni, megállt, megnéztük a tankot, és üres volt Szomorúan mondtam a barátomnak, hogy csak percünk van elmenni a zárdába és a testvéreinkkel ebédelni. Nem találtunk megoldást, és ezért rúgta meg a barátom a pedált. Hihetetlen! A motor újra elkezdődött működni! Azonnal San Giovanni Rotondóba utaztunk, anélkül, hogy tudnánk, miért indult gáz nélkül a motor. Amikor a zárdához értünk, a motor megint megállt. Feloldottuk a tartályt és láttuk, hogy száraz. Meglepődve néztük az óráinkat: tíz perccel ebédidő előtt. Ez azt jelentette, hogy átlagosan 180 kilométer per órával tizenöt kilométert tettünk meg. Benzin nélkül!". Csatlakoztam a kolostorhoz, amikor a testvérek ebédeltek, és amikor elmentem megkeresni Pio atyát, egymást néztük és nevettünk.


Forrás: Facebook - Szent Pio atya emlékoldal
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Advent – Az Úr érkezését várjuk
  2020-11-28 19:55:48, szombat
 
  Idén november 29-én, vasárnap veszi kezdetét az advent, a karácsonyt előkészítő időszak.
...... ............


Advent szó a latin ,,adventus Domini" kifejezésre utal, ami annyit jelent: az Úr érkezése, az Úr eljövetele. Szent várakozás ez, ami megelőzi a Messiás, a Megváltó érkezését. Várakozunk négy héten át azért, hogy karácsony titka megérlelődjön bennünk, hogy méltó módon tudjuk befogadni a kisgyermekként közénk érkező Istent, az élet Urát.
A keresztény és minden emberi közösség közös tapasztalata, hogy a nagy eseményekre készülni kell. Így az ókorban az uralkodó érkezését már hetekkel az esemény előtt hírmondó adta tudtul, hogy a helyiek rendbe tehessék az utakat, a házakat. Ilyen esemény az advent is: amikor a királyok királyának érkezését várjuk, akkor nemcsak környezetünket, házainkat, hanem szívünket és emberi kapcsolatainkat is rendbe szeretnénk tenni.
Az újkor adventi szimbólumának számít az adventi koszorú. A fenyőágakból font koszorúra elhelyezett négy gyertya az adventi időszak négy vasárnapjára utal. A gyertyák színe lila (a bűnbánat színe), egyet kivéve (ami rózsaszín): ezek együttesen szimbolikusan azt jelzik, hogy a bűnbánati időszak harmadik vasárnapján van okunk az örvendezésre is, mert az Úrjövet már közel van.
A pirkadat előtt, hagyományosan hat órakor bemutatott szentmisék, az úgynevezett rorate misék az adventi időszak liturgikus sajátosságának számítanak, elnevezésük pedig a latin miseének kezdő sorának, a ,,Rorate coeli de super et nubes pluant iustum!" mondatnak a rövidítése. Mivel bűnbánati időszakról van szó, ilyenkor a templomi oltárokat nem díszítik virággal, a miséző pap pedig lila miseruhát ölt. A járványra való tekintettel idén sokan csak online módon tudnak bekapcsolódni a szentmisékbe, valamint most különösen is nagy hangsúlyt kap az otthon, illetve családi körben az adventi koszorú gyertyáinak fényében végzett imádság.
A keresztény ember számára az adventi időszak, amely egyben az esztendő utolsó hónapja is, nem az egész éves elmaradás behozatalát, önmagunk utolérését jelenti, hanem sokkal inkább azt, hogy felkészüljünk egy találkozásra, megtisztítsuk lelkünket az érkező Isten befogadására. Ezekben a hetekben megpróbálunk a lényegre figyelni, a lelkünket előtérbe helyezni és a felfokozott mindennapjaink hajszolt életviteléből a tempót visszavenni. A keresztény ember próbál elcsendesedni, önvizsgálatot tartani.
Advent, ahogy a neve is mutatja, a felkészülés időszaka: nap mint nap fel kell tennünk magunknak a kérdést, hogy kinek az eljövetelére várunk. Egyáltalán törődünk-e még azzal, hogy érkezik hozzánk Valaki, aki meg akarja újítani életünket?
,,Rajta, menjünk fel az Úr hegyére, (...) hogy tanítson meg útjaira, és így ösvényein járhassunk" (Iz 2,1-5). Az adventi készületünk legyen tudatos várakozás. Éljük át ugyanazt a Messiás-várást, amely az ószövetségi választott nép lelkében élt. Várjuk úgy Jézus eljövetelét, mint ókori elődeink, akik teljes reménységgel és bizonyossággal imádkozták nap mint nap, hogy: Marana tha, jöjj el Uram!
Kívánjuk, hogy - ebben az évben, amely mindannyiunkat a járvány miatt még inkább próbára tesz - az adventi időszak végén megtisztulva, gyermeki hittel tudjuk hirdetni szent karácsony éjszakáján: Emmánuel, Velünk az Isten!


Forrás és fotó: MKPK Sajtószolgálat
Magyar Kurír 2020.11.29
 
 
0 komment , kategória:  Advent  
Erdő Péter adventi üzenete:
  2020-11-28 19:50:27, szombat
 
  Isten nem hagyja magára az emberiséget.
...... ..........


Videoüzenetet küldött Erdő Péter bíboros, prímás advent alkalmából, melyet a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) YouTube-csatornáján tették közzé. A főpásztor a Krisztussal való találkozásra bátorít mindenkit. Az üzenet szöveges leiratát az alábbiakban közöljük.
A világjárvány ideje sokak számára gyászt, csüggedést, elbizonytalanodást jelentett. Pedig ez az alkalom arra, hogy elgondolkozzunk az életünkről. Mert az ember élete, minden nemzedék élete híd a múltból a jövő felé. Gondoljunk a híd építésére. Az élet hídját kell megépítenünk. Különösen dolgoznak ezen maguk a szülők is, de az orvosok a betegápolók, mindazok, akik az egészségünket és az életünket védik.
De meg kell építenünk a szeretet hídját is. A szeretetet pedig leginkább a családban lehet továbbadni a felnövekvő nemzedéknek.
Tehát a szülők ezt a drága kincset úgy adják tovább, hogy majd egymást szeretni tudó, az egész társadalomban barátságos és segítőkész, derűs embereket nevelnek.
De tovább kell adnunk, meg kell építenünk a tudás hídját is. Mindazt, amit az emberiség tudásban felhalmozott, tovább kell adnia a jövőnek, hogy tovább építhessék a következő nemzedékek. A pedagógusok, a nevelők, a kutatók, a tudósok mind-mind ezen fáradoznak. És ez a felelősség bennünket is, mai nemzedéket különösen terhel. De ez a kihívás egyben nagyszerű feladat is. Mindennek akkor van igazán értéke, ha van értelme a múltunknak, van értelme a jövőnknek, van értelme egyén és közösség életének.
Isten nem hagyja magára az emberiséget. Ő itt jár velünk a történelem útján és vár bennünket egy boldogító örök találkozásra. Itt a Földön is ragadjuk meg a találkozás alkalmait!
Gondoljunk arra, hogy 2021 szeptemberében itt Budapesten eucharisztikus világkongresszus lesz!
Találkozzunk Krisztussal Budapesten, legyen Ő életünk sugárzó társa, legyen Ő az, aki optimizmust és örömet hoz az életünkbe!

Forrás: NEK
Fotó: Ambrus Marcsi/NEK
Magyar Kurír 2020.11.28

Advent 2020. - Erdő Péter bíboros üzenete Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Advent  
A Szentföldi Kusztódia visszakapta .....
  2020-11-28 19:43:19, szombat
 
  A Szentföldi Kusztódia visszakapta a Keresztelő Szent János-templom területét a Jordán folyó partján
Az izraeli hatóságok újra a Szentföldi Ferences Kusztódia kezelésére bízták a Jordán folyó partján, Jézus megkeresztelkedésének helyszínén, a Qasr Al-Yahud település közelében található Keresztelő Szent János-templomot.
...... ............


Az istentiszteleti helyet és a mellette álló kolostort 1967 óta nem lehetett megközelíteni, mert az aknamentesítés elvégzéséig elkerített katonai zóna volt.
Az izraeli és a palesztin hatóságok beleegyezésével a Halo Trust elnevezésű brit szervezet, amely aknamentesítésre specializálódott, projektet indított. Ennek keretében a Jézus megkeresztelkedésének színhelyeként számontartott területről közel négyezer aknát távolítottak el. Ez a régióban jelen levő nyolc egyház számára lehetővé tette, hogy újra tulajdonába vegye saját épületeit. Ezek közé tartozik a katolikus, a görög ortodox, az örmény, a kopt, az etióp, a román, a szíriai és az orosz ortodox egyház.
A Szentföldi Kusztódia ferences atyái 1641-ben kezdték meg zarándoklatok szervezését a Jordán folyóhoz. Ibrahim Faltas elmondása szerint ,,1920 elején elkezdtek földterületeket vásárolni és terveket indítani templomok építésére. 1933-ban építettek egy kápolnát, amely ma gyakorlatilag a folyóparton áll. A Keresztelő Szent Jánosról elnevezett templom 1935-ből származik".
,,A hely hozzáférhető és használható lesz, és az elkövetkező hónapokban megkezdjük az egész ingatlan helyreállításának és hasznosításának átfogó munkálatait. Imahelyeket hozunk létre, amelyek lehetővé teszik a zarándokok számára, hogy intenzívebb élményben részesüljenek" - tájékoztatott Leonardo Di Marco, a Kusztódia műszaki igazgatója.

Forrás: Vatikáni Rádió
Fotó: Vatican News
Magyar Kurír 2020.11.28
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
Gazdagréti téren áll a fenyőfa
  2020-11-28 19:32:44, szombat
 
  Újbudán is elkezdődtek a Karácsonyfa állításai
Cikk itt olvasható Link

...... ........... .....



Saját fotó
...... ........... .........

 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Most segíts meg Mária, ó irgalmas Szűzanya!
  2020-11-28 19:12:34, szombat
 
  Csíksomlyói Szűzanyát, az én drága csíkszeredai szüleim, nagyszüleim a bajban betegségben mint gyógyító keresték fel, tisztelték! Most is hallom drága nagymamám hangját, ahogy mondja, mikor a nagy családban valaki beteg, gyertek imádkozzunk, mert a csíksomlyói babba Mária meg fogja gyógyítani!
Kiskoromban tanultam meg e drága imát, melyet nemcsak szeretettel megtanítottam sok - sok ezer gyermekünknek, de melyet ma is minden nap többször elmondok bizalommal! Szeretettel bíztatlak tanuljátok meg és imádkozzunk együtt a betegekért, Csaba t.

Most segíts meg Mária, ó irgalmas Szűzanya! Keservét a búnak, bajnak eloszlatni van hatalmad. Hol már ember nem segíthet, a Te erőd nem törik meg. Hő imáit gyermekidnek nem, Te soha nem veted meg. Hol a szükség kínja nagy, mutasd meg, hogy anyánk vagy. Most segíts meg Mária, ó irgalmas Szűzanya! Amen.
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
2020.10 2020. November 2020.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 482 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2073
  • e Hét: 18465
  • e Hónap: 31141
  • e Év: 264888
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.