Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Vallomás Pio atyának
  2020-11-04 20:31:08, szerda
 
  Vallomás után megöltem volna
... Elmentem a kapucinus kolostorba beszélgetni Padre Pio-val, de nem voltam bűnbánó, mint sokan mások a megbocsátás után, éppen ellenkezőleg, mindenre gondoltam, kivéve a megbocsátást.
Megedzett bűnözők bandájához tartoztam, és határozottan elhatároztam, hogy megszabadulok feleségemtől, hogy újra nősüljek
Meg akartam ölni, és egyúttal vitathatatlan alibit szerezni.
Tudtam, hogy a feleségem egy olyan barátnak volt szentelve, aki egy Gargano faluban élt,
ott senki sem ismert engem, és könnyedén megvalósíthattam gyilkos tervemet.
Egy nap ürüggyel rávettem a feleségemet, hogy távozzon. Egyszer Pugliában meghívtam, hogy látogassa meg azt a karaktert, amelyről már annyit beszéltek.
Feleségemet egy panzióban szállásoltam el, közvetlenül a falu előtt, és egyedül mentem a kolostorba, hogy sorrendet foglaljak a gyónáshoz.
Titokban megalkottam egy tévedhetetlen tervet:
<<... Amikor ehhez a fráterhez megyek, megmutatom magam a faluban, hogy építsek magamnak egy alibit.
Keresek egy kocsmát, és miután találkoztam néhány vásárlóval, meghívom őket inni és kártyajátékra.
Később elmegyek kifogással, megvallom, hogy megölöm a feleségemet.
A kolostor körül nyitott vidék található, és az esti szürkületben senki sem fog semmit észre venni, még kevésbé, aki eltemet egy holttestet.
A terv tökéletes volt, de nem vettem figyelembe a legfontosabbat: amíg a gyilkosságot terveztem, valaki meghallgatta a gondolataimat.
A kolostorba érve láttam, hogy Pio gyóntat. Hamarosan letérdeltem annak a férfinak a gyóntatószékének a tövében.
Még a kereszt jelét sem fejeztem be, hogy elképzelhetetlen sikolyok jöttek ki a gyóntatószékből:
"Távozz! Távozz! Távozz! Tényleg, nem tudja, hogy Isten tiltja, hogy egy gyilkosságban vérrel foltozza a kezét? Menj el! Menj el!"
- Aztán a karomnál fogva a kapucinus befejezte az üldözést.
Megdöbbentem, hitetlenkedtem, elkeseredtem.
Felfedezettnek éreztem magam, és rémülten menekültem a vidék felé, ahol egy szikla tövében elesve, arccal a sárban, végre tudomást szereztem bűnös életem borzalmairól.
Egy pillanat múlva újra megláttam egész életemet, és a lélek tépelő kínjai közepette teljesen megértettem rendhagyó gonoszságomat.
A szívem mélyén kínlódva visszatértem a kolostorban, és megkértem Padre Pio-t, hogy gyóntasson meg igazán.
Az atya meggyóntatott, és ezúttal végtelen édességgel úgy beszélt velem, mintha örökké ismert volna.
Tény, hogy segített abban, hogy semmit ne felejtsek el arról a feloszlott életről, mindent részletesen felsorolt, pillanatról pillanatra, a bűn után a bűn, a bűn után a bűn.
Hallottam a gyilkosságról, amelyet elmémben szültem, és amelyről a lelkiismeretemen kívül senki más nem tudott.
Kimerülten, de végül szabadon vetettem magam a fráter lábához, és alázatosan kértem bocsánatot.
De ez még nem minden.
A vallomás után, amint felálltam, Pio atya magához hívott és azt mondta:
"Gyerekeket akartál, ugye? - Hú, ezt a szent is tudja!"
"Nos, ne bántsa többé Istent, és gyermek születik nektek!".
Pontosan ugyanazon a napon tértem vissza egy év múlva a Pio-atyához, teljesen megtérve, és a fiammal , aki ugyanattól a feleségtől született, akit meg akartam ölni ...


Forrás: Facebook - Szent Pio atya emlékoldal
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Férfi kézilabda Eurokupa 1. forduló 11.04
  2020-11-04 20:08:35, szerda
 
  Magyarország- Spanyolország 32:29
A férfi kézilabda Eurokupa 1. fordulójában a rengeteg újonccal felálló magyar válogatott kiváló játékkal biztos győzelmet aratott Spanyolországgal szemben.
Részletes leírás a mérkőzésről Link
 
 
0 komment , kategória:  Egyéb sport  
Temetés feltételei
  2020-11-04 16:59:37, szerda
 
  Amikor elhunyt szeretteinket gyászoljuk, gondoljunk arra, amit a temetők bejáratán olvashatunk:
Feltámadunk! Örök életünk van.
Ha sikerült gondoskodnunk elhunyt hozzátartozónk szentségekkel való ellátásáról, akkor mindent megtettünk azért, hogy boldog örök élete legyen. Fontos az elhunyt lelki üdvéért mondott szentmise, melyet nem csak a temetéshez kapcsolódva, hanem később is rendszeresen (pl. az elhunyt halálának évfordulóján) érdemes kérni, ez is hathatós segítője örök boldogságának.
A halálozást az elhunyt lakóhelye szerinti plébánián kell anyakönyveztetni, ők az illetések a temetésre is, de lehet máshol is kérni, ez esetben a másik plébánián szabadon dönthetnek, tudják-e vállalni a temetést. A területileg illetékes helyen a temetés akkor tagadható meg, ha az elhunyt más vallású volt, vagy ha az illető nyilvánosan és véglegesen elfordult az Egyháztól. A temetés elvégzésének nem feltétele, hogy utólag, visszamenőleg egyházközségi hozzájárulást, "egyházi adót" fizessenek az elhunyt hozzátartozói. A temetésért "stóla díj" fizetendő.
Felhívjuk a figyelmet arra, hogy az egyházi temetkezést mindig az elhunyt rokonai személyesen intézzék az illetékes plébánián, és ne bízzák különféle temetkezési vállalkozásokra, mert ez esetben az anyakönyvezés gyakran nem történik meg.

*
- temetés teljes körű intézése: Segítő Kéz szolgálat Link

- Az elhunyt hamvasztása után az urna elhelyezésének egyik legelterjedtebb módja az urnafülkébe történő temetés. Minden budapesti temetőben található urnafülke, másik nevén colombárium fülke. Kis helyigénye miatt a legolcsóbb temetési mód, ha az elhunyt hamvait temetőben kívánja örök nyugalomra helyezni. A temetés megrendelésekor az urna záró lapja is megrendelésre kerül így nem kell további költségekkel számolni a síremléket illetően, nincs további sírkőmunka díj.
Bővebben Link

- Urnafülke árai /2017 évi adat/ Link

- Szomorúfűz Temetkezés Budapest Link

- Temető lelkészség - Gazdagrét Link
...... .............



...... .............

 
 
0 komment , kategória:  Halottak napjára  
Templomunk leírása_ismertetése
  2020-11-04 16:55:26, szerda
 
  Itt olvasható Link

Funig oldalon Link
A plébánia zarándokutakat is szervez az érdeklődők számára. A templom a szakrális tevékenységei mellett kulturális rendezvényeknek is otthont ad - alkalmanként irodalmi esteket, dicsőítő koncerteket is szerveznek, amelyeken bárki részt vehet. 2015-ben elindult az interneten az Apostol tv, amelyen a plébánia szentmiséit közvetítik.
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Dekrétum november hónapra az egyházban
  2020-11-04 16:29:56, szerda
 
  Ebben az évben, a ,,Covid-19" által okozott pandémia-helyzetben, az elhunyt hívek javára szolgáló teljes búcsú elnyerésének lehetőségét meghosszabbítjuk egész november hónapra, úgy alkalmazva az ehhez szükséges feltételeket, hogy a keresztény nép védve legyen.
Számos megkeresés érkezett a lelkipásztorok részéről az Apostoli Penitenciáriára, kérvényezve, hogy ebben az évben, a Covid-19 okozta járvány miatt igazítsák a helyzethez azokat a kegyes cselekedeteket, amelyek a tisztítótűzben szenvedő lelkek javára elnyerhető teljes búcsúhoz szükségesek (lásd Búcsúk Kézikönyve, 29, 1 §). Éppen ezért az Apostoli Penitenciária a Ferenc pápa által adott rendkívüli felhatalmazás birtokában az alábbi rendelkezéseket hozza erre az évre vonatkozóan, annak érdekében, hogy elkerülhetővé váljanak a csoportosulások:
- 1. A nov. 1-8. közötti időszak egyes napjaira megengedett teljes búcsú - melyet azok nyerhetnek el, akik temetőt látogatnak, és legalább lélekben imádkoznak az elhunytakért -, áthelyezhető a hónap más napjaira is. Az egyes hívő szabad választására van bízva, hogy melyik lesz ez a nyolc nap, és nem szükséges, hogy ezek a napok egymást kövessék.
- 2 A Halottak napjához, november 2-hoz kötött teljes búcsú - melyet azok nyerhetnek el, akik templomot vagy kápolnát látogatnak és ott elimádkozzák a Miatyánkot és a Hiszekegyet -, nemcsak ezt a napot megelőző vagy követő vasárnapra, illetve Mindenszentek főünnepére helyezhető át, hanem az egyes hívő szabad döntése alapján, november hónap bármely más napjára is.
Az öregek és betegek, illetve mindazok, akik súlyos okból nem hagyhatják el otthonukat - ilyen ok lehet például az illetékes civil hatóság által elrendelt korlátozás a pandémia idejére, annak érdekében, hogy a szent helyeket ne lepjék el tömegesen a hívek -, szintén elnyerhetik a teljes búcsút. Ennek előfeltétele, hogy lélekben egyesüljenek a többi hívővel, szakadjanak el a bűntől és álljon szándékukban, hogy az első lehetséges alkalommal teljesítsék a három megszokott feltételt (gyónás, szentáldozás, és a Szentatya szándékára való ima). A búcsú elnyerése számukra úgy történik, hogy Jézus vagy a Szűzanya képe előtt végeznek imádságot az elhunytakért, például a halottakért végzett zsolozsma reggeli vagy esti dicséretét, a rózsafüzért, az Isteni irgalmasság rózsafüzérét, vagy más olyan halottakért való imát, amely kedves a híveknek. Választhatják azt is, hogy elmélkednek egy-egy olyan szentírási szakaszról, amely szerepel a megholtakért végzett liturgia szövegei között. Illetve élhetnek azzal a lehetőséggel is, hogy valamilyen irgalmas cselekedetet végeznek, felajánlva Istennek saját életük fájdalmait és viszontagságait.
Azért, hogy az isteni kegyelem áradását a lelkipásztori szeretet cselekedetein keresztül előmozdítsuk, a Penitenciária nagyon kéri a gyóntatási felhatalmazással rendelkező papokat, hogy nagylelkűen álljanak rendelkezésre mind a bűnbánat szentségének kiszolgáltatására, mind a betegek áldoztatására.
- A búcsú elnyeréséhez szükséges lelki feltételekkel kapcsolatban az Apostoli Penitenciária 2020. március 19-én kiadott A bűnbocsánat szentségéről a pandémia által kialakult jelenlegi helyzetben c. dokumentumban nyerhető bővebb felvilágosítás.
- Végül, hogy a tisztítótűzben szenvedő lelkek megfelelő segítségben részesülhessenek a hívek közbenjárása által, különösképpen az oltár Istennek tetsző áldozata révén (lásd. Conc. Tr. Sess. XXV, decr. De Purgatorio), buzdítjuk a papokat, hogy mutassák be a szentmisét háromszor Halottak Napján, az Incruentum Altaris kezdetű, a tiszteletre méltó emlékű XV. Benedek pápa által 1915. augusztus 10-én kiadott apostoli konstitúcióban található szabályok szerint.
Ez a jelenlegi dekrétum egész novemberre érvényes. Minden vele ellenkező rendelkezés hatályát veszti.

Kelt Rómában, az Apostoli Penitenciária székhelyén, 2020. október 22-én, Szent II. János Pál pápa emléknapján.

Forrás. Szentangyalok plébánia Gazdagrét
 
 
0 komment , kategória:  Halottak napjára  
Borromeo Szent Károly püspök 11.04
  2020-11-04 10:23:14, szerda
 
  - Igenaptár oldalon Link

- Magyar kurír oldalon Link
"Ezt az embert vasból gyúrták"
.........


Nevéhez fűződik Jézus halotti leplének Torinóba vitele.
Az 1567. évi pestisjárvány idején, amikor a város valamennyi vezetője elmenekült Milánóból, a helyén maradt, és ápolta a betegeket. Részben saját javaival, részben a gazdagok adományaival segített: ruhát, élelmiszert, gyógyszert adott az embereknek. Menhelyeket állíttatott föl, a betegeket ideiglenes kórházakba gyűjtötték össze. A járvány tetőpontján zárlatot kellett elrendelni mindazoknak, akik saját házukban maradtak. Ezeknek - főleg a betegeknek és a haldoklóknak - az érsek ambuláns szolgálatot szervezett. Helytállása miatt az 1567-es járványt később ,,Szent Károly pestisének" nevezték el.
A járvány idején megfogadta, ha az Úr véget vet a szenvedésnek, hálából elzarándokol a franciaországi Chambérybe, ahol Jézus halotti leplét, az egyház egyik legnevezetesebb kegytárgyát őrizték. Akkoriban meglehetősen viszontagságos útnak számított az átkelés az Alpokon, ezért Emanuele Filberto herceg, aki meg akarta kímélni Károlyt az ezzel járó törődéstől, Torinóba vitette a leplet, amit azóta hívnak torinói lepelnek.
Negyvenhat évesen halt meg. V. Pál pápa avatta szentté 1610-ben. 1613 óta ünnepét november 4-én tartják.

- Katolikus oldalon Link

- Wikipedia oldalon Link

- Jeles napok oldalon Link

- Farkasréti plébánia oldalon Link

- Romai katolikus oldalon Link
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Útravaló – 2020. november 4
  2020-11-04 10:02:01, szerda
 
  Olyan gyönyörű hitvallás után, mint amit tegnap olvastunk, méltó az elvárás: ,,Tegyetek meg mindent, hogy kifogástalanok legyetek, és ragyogtok, mint csillagok a világmindenségben" (Fil 2,13-15). Szent Pálnak a második apostoli útján írott sorai nem véletlenül viselik az örömlevél megnevezést. Itt nyoma sincs a korholásnak vagy a számonkérésnek, hanem az a bizalom üt át minden során, ami a kitartást és az örömet jellemzi. Kicsit talán túl is lő a célon, amikor a kifogástalanságról és a feddhetetlenségről ír. Nagyon is jogos ez a túlzó elvárás, hiszen tudjuk, hogy az erkölcsi és a hitbeli nívónk a lelkesedésünkkel együtt folyamatosan csökken. Ezért indokolt egy kicsit magasabbra tenni a lécet, hogy úgy ,,ragyogjunk, mint csillagok a világmindenségben" (Fil 2,15b).

Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
31. évközi hét szerda 11.04
  2020-11-04 09:59:21, szerda
 
  SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a filippiekhez írt leveléből
Isten meghív az üdvösségre, és erőt is ad, hogy elérhessük azt.
Testvéreim!
Ti, akik mindig engedelmesek voltatok, félve-remegve munkáljátok üdvösségteket! Nemcsak amikor köztetek vagyok, hanem sokkal inkább most, hogy távol kell lennem. Hiszen Isten maga műveli bennetek jóakarata szerint a szándékot is, meg a végrehajtást is.
Zúgolódás és okoskodás nélkül tegyetek meg mindent, hogy kifogástalanok és tiszták legyetek: Istennek kedves és ártatlan gyermekei a gonosz és romlott nemzedék között, akik között úgy ragyogtok, mint csillagok a világmindenségben. Ragaszkodjatok az életet tápláló tanításhoz, hogy Krisztus (eljövetele) napján dicsőségemre váljatok!
Ha így lesz, akkor nem küszködtem hiába, és nem fáradtam fölöslegesen. Még ha a hitetekért hozott áldozaton és szolgálaton felül a véremet is ontják, örülni fogok, és együtt örvendezek mindnyájatokkal. Ti is örüljetek és örvendezzetek velem!
Ez az Isten igéje. Fil 2,12-18

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Csak az lehet Jézus tanítványa, aki vele együtt vállalja a keresztet is.
Abban az időben amikor Jézust nagy népsokaság követte, ő hozzájuk fordult, és így szólt: ,,Aki hozzám jön, de nem gyűlöli apját, anyját, feleségét, gyermekeit, fivérét és nővéreit, sőt még saját magát is, nem lehet az én tanítványom.
Aki tehát nem hordozza keresztjét, és nem így követ engem, nem lehet az én tanítványom. Ha valaki közületek tornyot akar építeni, vajon nem ül le előbb, hogy kiszámítsa a költségeket, hogy van-e miből befejeznie? Mert ha az alapokat lerakta, de (az építkezést) befejezni nem tudta, mindenki, aki csak látja, gúnyolni kezdi: &#187;Ez az ember építkezésbe fogott, de nem tudta befejezni.&#171;
Vagy, ha egy király hadba vonul egy másik király ellen, előbb leül és számot vet, vajon a maga tízezer katonájával szembe tud-e szállni azzal, aki húszezerrel jön ellene? Mert ha nem, követséget küld hozzá, amikor még messze van, és békét kér tőle.
Tehát mindaz, aki közületek nem mond le mindarról, amije van, nem lehet az én tanítványom."
Ezek az evangélium igéi. Lk 14,25-33
...... ...........



Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! A te életutad és főként keresztutad azt tanítja nekünk, hogy nem kitalálnunk kell a szeretetet, hanem rá kell találnunk a szeretetre és rá kell lépnünk a szeretet útjára. Nem kitalálnunk kell azt, hogy miként szeressünk, hanem azt kell tennünk, amit te is cselekedtél: szeretetből odaadtad, felajánlottad magadat Istennek értünk, emberekért. Önként tetted ezt, szeretetből, ahogyan minket sem kényszerít semmilyen külső törvény. Erre egyedül a szeretet szívünkbe írt törvénye indít minket. Segíts minket, hogy ne csak szóval hirdessük a szeretet parancsát, hanem megtegyük mindazt, amit a szeretet törvénye kíván.

Elmélkedés
Talán sokan megütköznek azon, hogy a mai evangéliumban a gyűlölet szó szerepel. Ezt olvassuk: ,,Aki hozzám jön, de nem gyűlöli apját, anyját, feleségét, gyermekeit, fivérét és nővéreit, sőt még saját magát is, nem lehet az én tanítványom." Egyes bibliafordításokban a ,,gyűlölni" szó helyett a ,,kevésbé szeretni" kifejezés szerepel, amely minden bizonnyal közelebb áll ahhoz, amit Jézus mondani akart. Ennek fényében állíthatjuk, hogy az Úr mondanivalójának lényege az, hogy az Isten iránti szeretet az első számunkra, és ezután következik a szüleink, családtagjaink és embertársaink iránti szeretet. Nem az ő gyűlöletükre buzdít minket Jézus, hanem arra figyelmeztet, hogy az irántuk való szeretet nem előzheti meg az Isten iránti szeretetünket.
Ezután Jézus a kereszthordozásról, az ő követéséről beszél. Az Úr számára engedelmességet és áldozatot jelentett a kereszt. Engedelmeskedett a mennyei Atyának, az ő akaratát teljesítette. És a kereszten feláldozta magát minden ember megváltása érdekében.
A kereszthordozás, mint Krisztushoz tartozásunk jele, a mi számunkra is engedelmességet jelent. A keresztet felvenni azt jelenti, hogy keresem Isten akaratát. A keresztet hordozni azt jelenti, hogy az Isten által számomra kijelölt úton haladok. Az áldozat pedig azt jelenti, hogy életemet felajánlom Istennek.
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2020.10 2020. November 2020.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 482 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 580
  • e Hét: 23640
  • e Hónap: 56794
  • e Év: 290541
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.