Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Szentmise közvetítése az Országúti Ferences Plébániáról
  2020-11-06 21:35:07, péntek
 
  11.06 videó Link

Cím: Budapest, Margit körút 23,
...... ...........



...... ........... ........... ........... .......

 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Esti szentmise Csaba testvérrel 11.06
  2020-11-06 21:16:33, péntek
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Élő közvetítés 10:30 -tól. Csíksomlyó
  2020-11-06 21:14:24, péntek
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
Imádkozzunk együtt napról napra a betegekért, a járvány ....
  2020-11-06 13:58:52, péntek
 
  Imádkozzunk együtt napról napra a betegekért, a járvány megszűnéséért
A debreceni Szent Anna-székesegyházban tavasz óta mindennap elimádkozzák az európai püspökök közös imáját a járvány megszűnéséért, és minden hónap első csütörtökén egész napos szentségimádást tartanak.
...... .........


Ferenc pápa imája; Erdő Péter bíboros imája; Az európai püspökök közös imája - imádságok itt olvashatók Link
 
 
0 komment , kategória:  Szentségimádás  
Böjte Csaba testvér vallomása a saját fertőző betegségéről
  2020-11-06 13:54:01, péntek
 
  Sajnos sokan kerülnek Karanténba.... bezárva egyedül, magán cellában biztos, hogy nem jó.... de gondolj arra, hogy senki sem lakatlan sziget, mindannyian Isten templomai vagyunk. Csak a hitetlen ember magányos. A hívő ember folyamatosan a világ legjobb társaságában van.
1980-ban a katonaságnál elkaptam a sárgaságot! Az is egy fertőző betegség, kórházba kerültem, katona kórházba Bukarestbe! Aztán a leszerelés után újból besárgultam és ekkor már a Csíksomlyói fertőző kórházba kerültem, és egy hónapig bent is voltam, mondhatni karanténban, mert látogatókat nem fogadhattam... Nem volt telefon, internet azokban az években... olvastam és elkezdtem imádkozni.... hitemet, Istennel való személyes kapcsolatomat, talán ennek a fertőző betegségnek köszönhetem... én mindenképpen örvendek, hogy az életem így alakult! Azóta soha nem éreztem magányosnak magamat, sőt, ha tehetem most is visszavonulok a lelkem cellájába, hol a Szentháromság vár reám!
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Húsz embert lefejeztek a Dzsihadisták
  2020-11-06 13:52:29, péntek
 
  Mozambikban, az erőszak elől menekülők hajótörést szenvedtek.
Az Iszlám Állam Közép-Afrikai Tartományának (ISCAP) terroristái október 31-én délelőtt megtámadták Magaia, Nchinga, Namacunde, 24 de Março, Muatide és Muambula falvakat a Mozambik északi részén fekvő Cabo Delgado tartományban. A túlélők elmondása szerint a támadók húsz embert, köztük tizenöt fiatalt fejeztek le 24 de Marçóban, míg Nchingából gyermekeket raboltak el.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
Pio atya legszebb gondolatai
  2020-11-06 13:44:45, péntek
 
  - Ne aggódj a lelkedért! A Mennyei Vőlegény magához hasonlóvá akar tenni: játszik veled, szeret, próbára tesz téged. Jézus figyelemmel kíséri lelkiállapotodat és jóakaratodat. Nem tehetetlenségedet nézi, hanem a jóakaratot. És elfogadja és megjutalmazza. Légy tehát nyugodt." Pio atya

- Fiam, a tökéletességre való törekvéshez a legnagyobb figyelmet kell fordítani , hogy mindenben cselekedj úgy ahogy Istennek tetszik, és megpróbáld elkerülni a legkisebb hibákat; kötelességedet és a többit teljesíti nagylelkűen Pio atya

- Imádkozz, imádkozz, amennyire csak tudsz, a szeretteidért és azokért, akiket nem ismersz. Annyi szenvedés van a világon, hogy el sem képzeled. Olyan erős a fájdalom, hogy alig bírom." Pio atya.

- Dr Sanguinetti, Pio atya hű barátja beszélt vele egy este az 5. számú cellában.
- Mondja, atyám, amikor Isten bilokációval máshová küld egy Szentet, rájön?
Persze, hogy igen: egy ponton itt van, és egy pillanattal később ,,ott", bárhol is akarja Isten.
- Tényleg két helyen van egyszerre?
-Természetesen!
- És hogyan lehetséges?
,,Személyiségének kiterjesztésével.


- Már régóta érzem magamban az igényt, hogy felajánljam magam áldozatul az Úrnak a szegény bűnösökért és a tisztítótűzben szenvedő lelkekért,, Pio atya

- Járj örömmel, és olyan őszinte és nyitott szívvel, amennyit csak tudsz; és amikor nem tudod fenntartani ezt a szent örömöt, legalább soha ne veszítsd el Isten értékét és bizalmát." Pio atya

- Valld meg teljes őszinteséggel, hogy ha Isten nem lenne a páncélod és a pajzsod, hanyagul bántana minden bűnöd." Pio atya

- Ne félj szeretni a Hölgyünket, minél közelebb leszünk Isten anyjához, annál közelebb leszünk Istenhez." Pio atya

- Közel állsz hozzám, Uram!
"Helyezz engem, Uram, közel hozzád, hogy érezhessem jelenlétedet, mivel lényegében közel állsz hozzám. És akkor, ha az egész pokol elszabadul ellenem, nem félek semmitől." Pio atya

- Az Isten és a Sátán közötti csatatér az emberi lélek. Ebben zajlik az élet minden pillanatában. Szükséges, hogy a lélek szabadon hozzáférjen az Úrhoz, és minden részében tőle álljon, megerősödve mindenféle fegyverrel; sugározza be fénye a tévedés sötétsége ellen; felöltöztetheti Jézus Krisztussal, igazságával , a hit pajzsával, Isten Igéjével, hogy legyőzze hatalmas ellenségeit.
Jézus Krisztusba öltözve meg kell halnunk önmagunknak ". Pio atya


Forrás: Facebook - Szent Pio atya emlékoldal
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Koncertek a Szent István Bazilikában
  2020-11-06 13:36:23, péntek
 
  Több koncert itt látható Link
vagy másik linken Link

- Koncert: 2020. szeptember 16 / Sajnos videó nem lett feltöltve az Internetre./
Virágh András Gábor orgonaművész, zeneszerző, kántor, tanár. A fiatal generáció egyik kiemelkedő muzsikusa a Szent István Bazilika vezető orgonistája, itthon és külföldön egyaránt elismert zeneszerző, a Studio5 kortárszenei csoport tagja, a Zeneakadémia tanársegédje.

Műsor:
F. Mendelssohn: Sonata No. 3. in A Major Op. 65.
J. S. Bach: Präludium und Fuge in e-Moll BWV 548
improvizáció
D. Buxtehude: Ciacona e-moll BuxWV 160.
Virágh András Gábor: Impromptu
Franz Liszt: Ave Maria
L. Vierne: Final (az I. orgonaszimfóniából)
 
 
0 komment , kategória:  Szent István bazilika misék   
31. évközi hét péntek 11.06
  2020-11-06 13:27:30, péntek
 
  SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a filippiekhez írt leveléből
A feltámadáskor Krisztus átalakítja gyarló testünket, és hasonlóvá teszi megdicsőült testéhez.
Testvéreim!
Kövessétek a példámat mindnyájan! Figyeljetek azokra, akik úgy élnek, ahogy példámon látjátok. Hiszen - mint már többször mondtam, most meg könnyek közt mondom - sokan úgy élnek, mint Krisztus keresztjének ellenségei. Végük a pusztulás, istenük a hasuk, azzal dicsekszenek, ami gyalázatukra válik, és az eszüket földi dolgokon járatják.
A mi hazánk azonban a mennyben van. Onnan várjuk az Üdvözítőt is, Urunkat, Jézus Krisztust. Ő azzal az erővel, amellyel mindent hatalma alá vethet, átalakítja gyarló testünket, és hasonlóvá teszi megdicsőült testéhez.
Ezért, szívből szeretett testvéreim, örömöm és koronám: Így álljatok helyt az Úrban, szeretteim!
Ez az Isten igéje. Fil 3,17-4,1

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Okosan használjuk fel a ránk bízott javakat!
Abban az időben Jézus ezt a példabeszédet mondta tanítványainak:
,,Egy gazdag ember előtt bevádolták intézőjét, hogy eltékozolja ura vagyonát. Erre ő magához hívatta és így szólt hozzá: Mit hallok rólad? Adj számot gazdálkodásodról, mert nem maradhatsz tovább intézőm.
Az intéző így gondolkodott magában: »Mitévő legyek, ha uram elveszi tőlem az intézőséget? Kapálni nem tudok, koldulni szégyellek. Tudom már, mit teszek, hogy befogadjanak az emberek házukba, ha gazdám elmozdít az intézőségből.« Egyenként magához hívatta tehát urának adósait. Megkérdezte az elsőt: »Mennyivel tartozol uramnak?« Azt felelte: »Száz korsó olajjal.« Erre azt mondta neki; »Vedd elő adósleveledet, ülj le hamar, és írj ötvenet.« Aztán megkérdezett egy másikat: »Te mennyivel tartozol? »Száz véka búzával« - hangzott a válasz. »Fogd adósleveledet - mondta neki -, és írj nyolcvanat. Az úr megdicsérte a hűtlen intézőt, hogy okosan járt el.
Bizony, a világ fiai a maguk módján okosabbak a világosság fiainál."
Ezek az evangélium igéi. Lk 16,1-8
...... ............



Imádság
Istenünk! Te minden emberre úgy tekintesz, mint gyermekedre, még azokra is, akik önteltségükben nem hisznek benned vagy szembeszállnak veled. A szeretet isteni látásmódot kölcsönöz nekünk és arra indít, hogy a gyűlöletet és a bosszút űzzük ki szívünkből, és legyünk mindig készek a megbocsátásra. Miként te a megbocsátással új lehetőséget adsz a bűnösöknek, ugyanúgy mi is új lehetőséget akarunk adni a szeretet által azoknak, akikben talán pillanatnyilag felülkerekedett a rossz. Istenünk! A te jóságod képes legyőzni az emberi rosszat. Segíts minket, hogy minden emberi igazságtalanságot és gyűlöletet legyőzzünk a szeretet által!

Elmélkedés
Első pillanatban úgy tűnik számunkra, hogy Jézus megdicséri azt az intézőt, aki csalással kárt okozott urának, de ilyen módon barátokat szerzett magának. A dicséret természetesen nem a csalásnak szól, hanem legfeljebb az előrelátásnak. Az intéző ugyanis nehéz helyzetében sem esik kétségbe, hanem előre tekint.
A történetet nehéz helyesen értelmezni, mégpedig éppen a dicséret miatt. Ha az adósságokat rögzítő iratok meghamisításáról van szó a történetben, akkor kétségtelenül csalás történt, ami elítélendő. De az is lehet, hogy nem erről van szó a példabeszédben. Egy szentírástudós felvetette azt a lehetőséget, hogy a hitelező és az adós közti ügyletből az intéző is kaphatott valamennyi jutalékot. Az intéző az úr vagyonát kezelte és az ő megbízásából különféle ügyleteket kötött. Ő tartotta nyilván az adósságokat és gondoskodott annak beszedéséről. Ezért a munkájáért jutalékot kaphatott megbízójától. Ha a történetben szereplő intéző erről a jutalékról, tehát az őt megillető összegről mondott le az adósok javára, és ezért írtak kevesebb mennyiséget az adóslevelekre, akkor semmiféle csalás nem történt. Mivel nem vagyok az ókori hitelezési gyakorlat szakértője, ezért nem tudom, hogy helyes-e ez a feltételezés, de ha igaz, akkor megoldást jelent ahhoz, hogy miért kapott dicséretet az intéző magatartásáért.
A vagyonnak az adja meg az értékét, ha az ember szétosztja azt és segíti vele a szegényeket.
C.Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Ne csak a vágyaink mondják meg, mi a jó nekünk
  2020-11-06 13:22:17, péntek
 
  Erdő Péter bíboros volt a NEK podcastjának vendége 2020. november 6., péntek
...... ............


A terrorizmus ártatlan áldozatai miatt érzett haragról, az önvédelemről, az álhírek hatásairól és a gyermekkorban megtapasztalt félelemről is beszélt a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) podcastjának vendégeként Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek.
A Nizzában a templomban megölt katolikusokat méltán tekinthetjük vértanúknak, őket ugyanis szándékosan, a hit iránti gyűlöletből gyilkolták meg" - fogalmazott Erdő Péter a halottak napján elmondott homíliájában, miközben Bécsben ugyanekkor egy fegyveres válogatás nélkül lövöldözött ártatlan járókelőkre. A bíboros, prímás ilyen események után volt a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus podcastjának vendége, ahol arról is nyilatkozott, hogy miért lényeges, hogy az ártatlanok halála miatt érzett haragot kezeljük.

A harag rossz tanácsadó
,,Érthető, hogy az ártatlan áldozatok láttán elfogja a harag az embereket.
A harag, bár a hét főbűn egyike, önmagában nem bűn, hanem olyan beállítottság, amelyből bűnök fakadnak.
A haragból fakadhat az erőszak, a gyilkosság, a bosszú és sok minden egyéb, amivel mi nem tudunk azonosulni" - mondta Erdő Péter annak kapcsán, hogy ismét ártatlan emberek váltak terrortámadás áldozataivá. A bíboros arra emlékeztetett, hogy a keresztényi szeretet azonban mindenki felé kötelez bennünket. Hozzátette: Jézus tanítása az ellenség szeretetről azt mutatja, hogy még miközben védekezünk is, meg kell tartanunk egyfajta mérsékletet, erről szól az Egyház ősi tanítása a jogos önvédelemről."
Jogos önvédelem lehetőség, néha kötelesség
Erdő Péter elmondta, a hagyományos morálteológia felsorolja azokat az értékeket - az élet, az egészség és az életfontosságú javak -, amelyeket támadás érhet, de azt jogosultak vagyunk akár erővel is elhárítani. Persze felmerülhet a kérdés, hogy mit jelentenek az életfontosságú javak? A bíboros egykori piarista gimnáziumi tanárának példájával magyarázta el a hallgatóknak, hogy ilyen a télikabát tél idején. 1945-ben ,,vetkőztető alakulatok" járták az utcákat, és rászegezték az emberekre a géppisztolyt, úgy vették el a ruháikat, aki nem vigyázott, az megfagyott. Erdő Péter hozzátette: ,,A terrortámadásban az élet forog veszélyben. A jogos önvédelem lehetőség, néha kötelesség is."
Önmérséklet és felelősség
A főpásztor az evangéliumból Keresztelő Szent János példáját emelte ki a védekezés kapcsán, aki Jézus fellépése előtt bűnbánatot hirdetett. Mindenféle emberek odasereglettek a hívására, köztük katonák is, akik azt kérdezték tőle, hogy ők mit tegyenek. Nem azt a választ kapták, hogy ,,Dobjátok el a fegyvert!" Hanem azt kérte tőlük Keresztelő Szent János, hogy elégedjenek meg a zsoldjukkal, és ne fosszák ki a védtelen lakosságot. Végezzék a fegyveres szolgálatot, a közösség védelmét felelősséggel, önmérséklettel.

A szavak értéke és ereje
Erdő Péter ahhoz a generációhoz tartozik, amelynek tagjai gyermekként már szembenéztek egy világjárvánnyal, a fertőző gyermekbénulással. Ennek az időszaknak a személyes emlékeit is felidézte a beszélgetés során. Azt mondta, hogy a félelem természetes dolog olyan helyzetben, ha nem tudjuk, mivel állunk szemben, hogyan védekezzünk. A félelemnél erősebb probléma a nagy fokú bizalmatlanság, amely az elmúlt évtizedben kialakult az emberekben, elsősorban a tömegtájékoztatással szemben, az álhírek és az egymásnak ellentmondó információk miatt.
...... ............


Szeretet: az ember igazi javát akarni
A beszélgetés során kitért arra is, hogyan üresedtek ki, járatódtak le bizonyos kifejezések a hétköznapi használatban, amelyek a keresztény közösségek számára sokat jelentenek. Erdő Péter ezek közül kiemelte a szeretetet, ami központi fogalom. Példaként említette, hogy az alkoholista és a drogfüggő embert nem az szereti a legjobban, aki minden kívánságát teljesíti, miközben látja, hogy elpusztítja saját magát. A főpásztor hangsúlyozta, ,,ne csak a vágyaink mondják meg, mi a jó nekünk".
Isten megalkotta az embert és a világot, amelynek vannak törvényszerűségei, amelyek megmutatják, mi válik az ember javára, és mi az, ami megsemmisíti. Az ember igazi javát akarni, az a szeretet.

Az adás ITT hallgatható meg. Link

Forrás: NEK
Fotó: Ambrus Marcsi
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Szent István bazilika misék   
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2020.10 2020. November 2020.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 482 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1849
  • e Hét: 5439
  • e Hónap: 26122
  • e Év: 229035
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.