Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
A teljes búcsú elnyerésének feltételei a Szent József-évben
  2020-12-13 15:10:33, vasárnap
 
  Amint arról hírt adtunk, Ferenc pápa december 8-án, Szeplőtelen Fogantatás ünnepén Szent József-évet hirdetett, amely során a hívek teljes búcsút nyerhetnek. Az alábbiakban a vonatkozó rendelkezés részleteit olvashatják a búcsú elnyerésének feltételeiről.

Bővebben Link

- Ferenc pápa Apai szívvel kezdetű apostoli levele Szent Józsefről Link
...... ............

 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Márton Áron üzenete ma is érvényes
  2020-12-13 15:02:49, vasárnap
 
  Márton Áron üzenete ma is érvényes, nagy püspökünk hangja ma is utat mutat. Szeressük az elcsigázott, fáradt, bűnös embert, segítsünk egymásnak a bajból, bűnből talpra állni, úgy ahogyan nagy püspökünk kéri tőlünk! Szeretettel, Csaba t.

Elhangzott a Szent Mihály templomban 2014 február 10-edikén
Videó Málnási Pál Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Pio atya gondolatai
  2020-12-13 14:53:46, vasárnap
 
  - Imádkozz Jézushoz egyszerűséggel, ahogy a gyermekek teszik . Pio atya

- Imádkozz Jézushoz egyszerűséggel, ahogy a gyermekek teszik Pio atya

- A tisztítótűzben lévő lelkeket ne felejtsük el!
Meghalt egy jámbor hölgy testvére. Ez a veszteség, annál fájdalmasabb, mert a testvér valóban jó keresztény volt, a hölgy álmodott. Látta Pio atyát, aki megvigasztalta őt, és azt mondta neki:
200 rózsafüzért mondjál el és a bátyád hamarosan a mennybe jut ".
Amikor a hölgy felébredt, eszébe jutott az álom, de azt hitte, hogy ez csak álom.
Másnap reggel azonban elment Pio atyához. Amint meglátta őt, többé nem gondol az álomra, a könnyes hölgy megkérdezte tőle, hol van a testvére lelke, és mit tehet érte.
Pio atya hamarosan így válaszolt: És nem mondtam el tegnap este? 200 rózsafüzér ima és a bátyád hamarosan a mennybe jut "

- PADRE PIO DON PEPPINO ORLANDÓNAK: "CSAK BENNED BÍZOM"
Padre Pio ír Don Giuseppe Orlandónak. 1921. december 14-e volt
Don Giuseppe Orlando Pietrelcinában született 1877. október 26-án, majd 1911. május 17-én Ferdinando Di Girardi márki és Maria Emmanuela Caracciolo márki örökbe fogadták.
Pago Veiano-ban (Benevento) hunyt el 1958. augusztus 29-én.
Aktívan közreműködik Padre Pio karitatív műveinek megvalósításában , akihez mindig is nagyon szeret. A levelezés n. A 4. cikk mintegy húsz levelet őriz, amelyeket 1921. július 18. és 1923. között írtak. Ezek emberséges levelek, néha a testvériségi barátságot feltáró kifejezések realizmusa és egyúttal az őket átjáró szellemi lehelet is meglepetést okozhat .
Éppen ezért Padre Pio kedves " Peppino" barátjához fordul, hogy elindítsa jótékonysági munkáját: a San Francesco Kórházat, amelyet 1925 januárjában avatnak fel.
,, Kedves Peppino , különféle okokból írok neked, de főleg azért, hogy nagyon boldog karácsonyi ünnepeket kívánjak, tele örökös jólétgel és örök boldogsággal. Kérem, fogadja el ezeket a kívánságaimat, amelyeket először neked adok Jézus előtt, majd neked a jelen révén. Most pedig szívességet kérek tőled, és azt akarom, hogy, mint mindig, örülj nekem. Jól tudod, hogy az volt a vágyam, hogy vásároljak egy webhelyet, hogy szép művek céljából építsek. Úgy tűnik, hogy ezt a vágyamat meghallgatta az Úr. A megvásárolható föld készen áll, és sietnie kell vásárolni, különben később lehetetlenné válik. Tizenötezer lírát ajánlottak fel nekem erre a célra. Ez a jótevő nem akarja, hogy más élő ember ismerje meg ezt a jótékonysági munkáját, és azt akarja, hogy találjak egy megbízható személyt, akinek mindenki előtt úgy kell megjelennie, mint aki kifizeti a pénzt egy ilyen vásárlásért. Most azonnal rád gondoltam. Ha téged választottam erre a vállalkozásra, azért tettem, mert teljesen bízom benned, és mivel nincsenek csalások, és azért is, mert hiszem, hogy nagyon titoktartó vagy ".

*
- Ha úgy éreznéd, hogy a türelmetlenség beléd van telepítve, azonnal fordulj imához; emlékezz arra, hogy mindig Isten jelenlétében vagyunk, akihez minden tettünket meg kell valósítanunk, legyen jó vagy rossz. Mindenek előtt irányítsd gondolatod a megaláztatásokra, amelyeket Isten fia szenvedett a szeretetünkért." Pio atya



Forrás: Facebook - Szent Pio atya emlékoldal
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Böjte Csaba, ferences rendi szerzetes gondolata a mai napra
  2020-12-13 14:43:13, vasárnap
 
  December 13-án elérkeztünk advent harmadik vasárnapjához.
,,Földi létünk talán egyik legfontosabb célja, hogy ünnepet szervezhessünk magunknak és egymásnak. Életünk apróbb győzelmeit közösen, együtt meg kell ünnepelnünk. Az ünnepek erősítik hitünket, összetartozásunkat, közösségünket." - Böjte Csaba, ferences rendi szerzetes. 2020.12.13

*
- A sötét, hideg, szeles éjszaka, szépen ragyogó fehérbe öltözteti a tájat!
A nehézség, a megpróbáltatások, bennünket is új, tiszta, értékes vonásokkal látnak el, erényeket hoznak, megszépítenek!
A gyönyörű hajnal ma is korom sötétségből született! Bízzunk benne, hogy eljön az a nap, amikor vírusmentes hajnalra virradunk!!
E gyönyörű adventi napon, az öröm vasárnapján, szép jó reggelt kívánok, Csaba t.

*
- TÜRELEM ÉS A SZERETET MUTATJA AZ UTAT.....
Teológián az első nagy leckét Jakab Antal püspök atyától kaptam. Több mint tíz évet ült börtönben, számunkra egy élő vértanú volt, és nála kellett a hét minden napján egyedül ministrálnom. Addig soha életemben nem ministráltam, sőt, hogy őszinte legyek, engem ezek a csipkés lebernyegruhákban való fontoskodások messzemenően irritáltak.
Mint Böjte Csaba, a névsor elején voltam,és mindjárt a tanév kezdetén beosztottak a főpásztorom mellé ministrálni.A püspök atya elkezdte latinul a szentmisét. Dominus vobiscum (az Úr legyen veletek),erre kellett volna mondanom, hogy Et cum spiritu tuo (és a te lelkeddel), de én csak lapoztam kegyetlenül a nagy misekönyvben.A püspök szépen, nyugodtan megvárta, míg kikeresem abból a hatalmas könyvből a választ, amit nagy nehezen felolvastam. Huszonöt évesen akkora stresszben voltam, hogy talán a nevemet se tudtam volna megmondani. Össze-vissza forgattam a misekönyvet, ő hagyta, majd türelmesen helyreigazította. Olvasni kellett az olvasmányt, hát... maradjunk annyiban,hogy a mennyei Atya hathatós segítségével valahogy a szentmise végére értünk. Meg voltam győződve, hogy ott véget is ért a teológiai karrierem. Meg fogják köszönni a jó szándékomat, és azzal pá.
A mise végén a püspök atya szépen letérdelt adorálni, ahogy minden mise végén szokott, hosszan imádkozott, aztán felállt, elindult, és mentében arra kért, hogy várjam meg. Valahonnan hozott egy szép érett narancsot, és a szemembe nézve komolyan
ezt mondta:- Köszönöm szépen az asszisztenciát, várom holnap is.
Mindig hittem, hogy nyugodtan, szép szóval lehet embert nevelni, de a főpap ezzel a gesztusával a pedagógiai irányvonalamat egy életre meghatározta. Mondanom sem kell, hogy egész éjjel tanultam a latin szentmise szövegeit, hétvégére nagyjából tudtam is. Hat évvel később Ő szentelt fel, ugyanabban a templomban, Gyulafehérváron. Tettével örökre beírta a szívembe, hogy nem káromkodva, veszekedve, poroszos pálca lengetéssel kell gyereket nevelni, hanem úriemberként, higgadtan, türelmes szeretettel.
Csaba t.
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Linhárt Léna 3. osztályos tanuló szaval
  2020-12-13 14:40:43, vasárnap
 
  Adventi gondolatok - 2020. december 13.
Linhárt Léna 3. osztályos tanuló szaval, aki a szombathelyi Szent Kereszt Lelkészség ministránsa.

Szombathelyi Egyházmegye Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Advent  
Egy sálban Krisztus és Pio atya arca:
  2020-12-13 14:37:49, vasárnap
 
  Pio O atya szent tiszteletes zsebkendővel lepte el arcát, majd később egy rejtélyes kép bukkant fel. A torinói Szudary szakértő szerint a kép acheroopit - nem emberi kezek által készült.
A történet 1968 februárjában kezdődik, és Francesco Cavicchi-t érinti az olaszországi Coneglianoból, aki Pio atya egyik spirituális fia volt. Francesco feleségével, Carla-val és néhány barátjával San Govanni Rotondo-ba ment észak-olaszországi otthonából, mert személyesen akart tanácsot kérni a baráttól egy bizonyos témában. De amikor megérkeztek, tudták, hogy a pap nem érzi jól magát, és a kolostorban kellett maradnia a cellájában. Úgy döntöttek, hogy néhány napig San Giovanniban maradnak, mielőtt hazatérnek.
A távozásuk napján Francesco felkereste a zárda felettesét, hogy megtudja, rajta keresztül üzenhet-e Pio atya számára, és választ kaphat-e. ′Miért nem kérdezed meg tőle volt a válasz. Hamarosan lejön és bevallja a férfiaknak." Aztán a felettes rámutatott egy liftre, és azt mondta Francesco-nak, hogy várjon ott. Francesco idegesen, egyedül, a liftajtó előtt várakozott, aggódva azon, hogyan közelítse meg Pio atyát kérdésével, mivel tudta, hogy a szerzetesnek nincs vesztegetni való ideje hiábavaló beszélgetésekben. Kapkodása közben izzadni kezdett a keze, ezért kihúzott egy sálat a zsebéből, és szorosan megfogta, hogy felszívja a nedvességet. Közben lement a lift, és amikor meglátta, hogy az ajtó kinyílik, letérdelt előtte. Ott volt Pio atya, aki előtte állt, felajánlotta enyhített kezét, hogy megcsókolják. Így mosolyogva mondta: Fiam, ha nem kelsz fel, hogyan jutok el melletted?
Francesco felállt, és így Pio atya meglátta a zsebkendőt, amit a kezében tartott, és kinyújtotta a kezét, elvette. Milyen csodálatos , Francia gondolat. Így amikor visszatér, lesz egy drága ereklyém!" A barát mellett sétálva mindent elmondott neki a problémájáról, és mint mindig, azonnal kapott egy pontos választ. Megérkeztek a terem bejáratához, ahol a férfiak a vallomásra vártak. A tömeg megszorította a szentet, hogy csókolózni próbálja vagy megérinteni, Francescót pedig elnyelte a rohanás, elfelejtve a sálat. De Pio atya ezt nem felejtette el. Francesco felé fordult, megmutatta neki a ruhát. Így aztán kibontotta és letörölte vele az arcát, mintha izzadna, pedig tél volt. Francesco szemébe nézve gyengéd gesztussal szállított vissza hozzá. Szívből jövő, Francesco megértette, hogy most kapott egy nagyszerű ajándékot.
Francesco biztos benne, hogy akkoriban nem voltak szokatlan jelek, csak egy gyűrött sál volt. De mivel Pio atya előadta és megérintette az arcát, kiemelkedő ereklye volt. Amikor visszatért a hotelbe, elmondta a feleségének, és ő is izgatott volt miatta. Miután a Cavicchi megtette az utat Coneglianoban lévő otthonukba, továbbra is odaadóan fontolgatták. Francesco mindig vitte őt, mint egy szerencsét hozó báj. A kabátzsebében tartotta, amikor nem mutatta meg a barátainak és mesélt róla. Idővel sötét lett és piszkosnak tűnt.
23 szeptember 1969-én volt Pio atya és a Cavicchi halálának első évfordulója néhány barátjával San Giovanni Rotondo felé zarándoklaton. Éjszaka busszal utaztak, majd másnap kora reggeli érkezésük után Francesco rendkívül fáradt volt. Miután imádkozott a szent sírjában, felmászott a templomba, és egyedül ült egy padon pihenni egy kicsit. Hamarosan elaludt, és Pio atyáról kezdett álmodni. A barát ott volt az oltár előtt, majd otthagyta őt, és Francesco felé ment. Mosolygott, majd amikor Francesco-ba ért, felnyitotta a szokást, és megmutatta neki a mellkasi sérülést. Érintsd meg mondta Pio atya. Francesco félt bántani őt, de Pio atya ragaszkodott hozzá. A sebre tette az ujjait, és miután kihúzta őket, látta, hogy egy fehér ragacsos film borítja őket. A semmiből bukkant elő valamilyen szövet, és a fehér anyag ujjait törölte, ami fekete nyomot hagyott a szöveten. Tehát az ujjai között észrevette Pio atya képét. Kereste a barátot, de elment abban a pillanatban, a felesége felébresztette, mondván, nagyon fáradtnak tűnt. Elmondta neki, hogy kipihente magát, és kiment hűsölni.
A zárda előtti udvaron volt egy kis szökőkút, ami azóta máshová költözött. Az emberek oltani akarták a szomjat, mert Pio atya vize volt. Francesco leöblítette a kezét és az arcát, és kihúzott egy szövetet, hogy száradjon. Véletlenül, ahelyett, hogy tiszta ruhát vett volna fel, eltávolította a sálat, amit Pio atya adott neki. Egy közeli nő észrevette, hogy milyen piszkos volt, és megkérdezte, hogy szeretné-e, hogy elmossa. Látván, hogy foltos volt, azt mondta: igen, mossuk meg. Amint kimondta ezeket a szavakat, csodálkozott, mert valahányszor a felesége meg akarta mosni, megelőzte őt. A nő elkezdte önteni a vizet egy palackból, és a kezébe öblítette. A nő hirtelen elkezdett kiabálni: Pio atya, Pio atya! Hol?, kérdezte. Ott a sálban!" Folytatta,
Az emberek futni kezdtek, és Francesco félt. Emlékezett arra, hogy egy nappal azelőtt, hogy egy hölgy kiabált a templomban, hogy láthatja Pio atyát az oltár előtt. A Carabinieri rendőkapitányságra hirtelen bevitte. Gyorsan zsebre vágta a zsebkendőt, és elsétált, mondván: ′Nincs mit látni. Egy darabig menedéket vett a templomban, majd visszament a szállodába. De a valóságban volt mit látni. Olyan sötét jeleket látott, mint amilyeneket álmában látott. Arcra hasonlítani lehetett őket, de nem voltak egyértelműek. Rájöttem, hogy valami rejtélyes dolog történik azzal a sállal. Nem akarva, hogy átverjék, senkinek sem mondott semmit, még a feleségének sem. Száradni a fodrászatban terjesztette. Másnap reggel mise közben Pio atyahoz imádkozott, segítséget kért, hogy megértse a sál jelek jelentését, és el kell mondania feleségének, Carlának. Hirtelen megérzett egy erős parfüm illatát, és engedélyként értelmezte, hogy beszéljen a feleségével.
Visszatérve a misére a szállodába, elmondott mindent, ami történt. A szobájában fogta a ruhát, és a szeme láttára tartotta. ′Mit látsz?, kérdezte tőle. Jézus arca , felelte a lány. Milyen Jézus? Ez Pio atya - újraszerelt. ′Nem, nekem Jézus arca - ragaszkodott hozzá. Aztán rájött, hogy a felesége ugyanannak a sálnak a másik oldalát nézi. Az egyik oldalon Pio atya arca volt, ugyanazokból a vonalakból állt, amelyeket előző este észrevett, de most már tisztábban és részletesebben nézett ki az arc. A másik oldalról láttuk, a kép Jézusnak tűnt.
Összezavarodott és megijedt Francesco nem volt biztos benne, hogy mit kellene tennie. Konzultált néhány vallásos és még a püspökével is, akik meglepődtek, hogy látják, de azt tanácsolta, hogy rejtse el. Padre Pio atya verési oka épp most kelt fel a földről, és féltek, hogy ez fanatizmushoz vezethet, és kárt okozhat az ügynek. Szót fogadott és hallgatott sok éven át, amíg Pio atya 1999-es verésének bejelentését ki nem jelentették. Feleségével egy kis menedéket hoztak létre Conegliánban lakó otthonukban, és minden évben több száz hűséges jött el imádni a szövetet. A falakat számos exszavazat díszíti a kapott kegyelem tiszteletére. 2005-ben hunyt el, 2009.-ben pedig özvegye, Carla. Akkoriban a sálat nem zárt zárdába szállították.
A baráti közösség úgy döntött, hogy a képet a Paduai Egyetem szakértője, Giulio Fanti professzora vizsgálja meg. A világ egyik legnagyobb hatóságának tartják a torinói Szudáriumban, és más rejtélyes eredetű, acheopita , nak nevezett képekben, nem emberi kézzel készített. Fanti professzor szerint a szövetben lévő képek hasonlítanak a Szudáriumban lévő képekre. Nem festették, nem rajzolták, és nem találhatók pigmentnek, színnek nyomai. A szövet egyik oldalán van egy kép, amely Pio atya emlékére emlékeztet, a másik oldalon pedig Jézusra. Jézus képe gyengébb, de a jobb szemében egy vágást, mintha ostor lenne, mint a Szudáriumban. Megcáfolhatatlan a következtetés, lehetetlen, hogy ezek a képek emberi munkából származzanak.


Forrás: Facebook - Szent Pio atya emlékoldal
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Advnt 3. vasárnapi szentmise
  2020-12-13 14:36:09, vasárnap
 
  Média klikk videó Link

 
 
0 komment , kategória:  Szent István bazilika misék   
Imádkozzunk együtt a járvány megszűnéséért! 12.13
  2020-12-13 14:07:37, vasárnap
 
  Angyalföld templom Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Gyönyörű havas táj
  2020-12-13 13:51:45, vasárnap
 
  ...... ..........

 
 
0 komment , kategória:  tél képekben és versben  
havas karácson - egyenlőre csak a képeken
  2020-12-13 13:45:43, vasárnap
 
  ...... ........



...... ........... ......



...... ...........

 
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi üdvözlet  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
2020.11 2020. December 2021.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 594 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1234
  • e Hét: 6925
  • e Hónap: 27608
  • e Év: 230521
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.