Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
Rorate szentmise 12.15
  2020-12-17 20:42:08, csütörtök
 
  Meg emlékezés Brenner János vértanú-ról
Videó Link

......



...... ..........



Felolvasó
...... ..............


- Pilinszky János Fiát
Legyen, mondotta Szűz Mária, amikor az angyal tudtára adta, hogy méhében a szentlélek erejével megfogant az Isteni gyermek..
Ez az igen szimbóluma lehetne minden emberi döntésnek
Máriának e- véghetetlen kiejtett szava Isten Anyjává emelt Őt és ez a legyen teljes mélységében befolyásolja azóta is az emberiség drámáját. Tökéletes engedelmességgel kiejtett szó volt, ami azonban a lélek abszolút szabadságában született. Ahogy igazán engedelmes - egyedül szabad lélek lehet. S e csoda a szabad választási és a tökéletes engedelmesség csodája a véghetetlen szeretettel szemben azóta is nap_nap után is megtermi a maga Isteni gyümölcsét.
Minden gyökeres és szerető igen, amivel állapotunkat elfogadjuk Isten megtestesülése bennünk.
Más szinten, de mégis valóságos megismétlése, annak a üdvtörténeti pillanatnak,ami Mária igenjét követte. Az igazán szabad választás szükségszerűen együtt jár adott helyzetünk elfogadásával.
Egy teljes mélységében kiejtett igen - már nem is az adott helyzetnek szól, hanem az adott állapot mögött megpillantott istennek. Nem is jelenthet egyebet, hogy a dolgok sűrűjén át rá találjunk Istenre.
S egyedül Isten szeretetének és akaratának engedjük át magunkat. Hiszen akitől maradéktalan bizalommal kérünk valamit, annak a gondviselésében is maradéktalanul bízunk. De ez a bizalmunk nem jelentheti egyszer, s mindenkorra szóló mentességet a nehézségek terhe alól.
A "Fiát", amit Mária kiejtett az üdvözítő megtestesülésének hajnalán nem áll egymagában a történet elején. Egy másik "legyen" is társult hozzá az amit a történet végén mondott ki az Üdvözítő az olajfák hegyén, amiben a megváltás végső drámája testesült meg.
Két Fiát,, két Igen, amely mostantól fogva örökre vágyóan várja már a harmadikat a Mi Igenünket.

Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Hol és mikor követhető élő szentmise-közvetítés?
  2020-12-17 20:10:07, csütörtök
 
  Magyar kurír oldalon Link

 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Névadójára emlékezett a Brenner János Hittudományi Főiskola
  2020-12-17 20:00:09, csütörtök
 
  ...... ..........


A Brenner János Hittudományi Főiskola és Papnevelő Intézet növendékei és elöljárói december 15-én emlékeztek meg névadójukról, a ház egykori lakójáról, a Szombathelyi Egyházmegye vértanú papjáról.
Az idei adventi időszakban a szeminárium lakói megnyitották a kápolna ajtaját az online tér felé, ezáltal lehetőséget nyújtva a hívők számára, hogy hétköznap bekapcsolódjanak a gyertyagyújtásba.
Az intézmény névadójának emléknapján, gyertyagyújtás után, Flehner Péter elsőéves papnövendék osztotta meg adventi gondolatait, majd Bognár István spirituális kezdte meg imádságát Boldog Brenner János ereklyéjénél. Az imádságot követően a kispapok az elöljárókkal együtt - a Horváth Csaba papnövendék által a boldoggá avatásra írt himnuszt énekelve - vonultak le a szeminárium udvarán helyet kapott emlékműhöz.

A mellszobornál gyertyát és koszorút helyeztek el, felidézték a ház egykori lakójának életútját, lelki naplójából olvastak fel részleteket, és imádkoztak szentté avatásáért.
...... .......


A megemlékezés zárásaként papi hivatásokért imádkoztak, Boldog Brenner János közbenjárását is kérve.
Mindenható örök Isten, aki Boldog János szolgádnak megadtad a papi hivatás kegyelmét és méltónak találtad őt a vértanúság nagy ajándékára, kérünk: dicsőítsd meg Őt egyházadban mielőbbi szentté avatásával is! Égi közbenjárása esdje ki számunkra a kegyelmet, hogy megerősödjünk szent hitünkben, és mi is vállaljuk érted a küzdelmet és szenvedést a Te Országodnak eljöveteléért. Krisztus, a mi Urunk által. Ámen.



Forrás: Győri Egyházmegye
Szöveg: Járfás Ádám papnövendék
Fotó: Kálmán Imre püspöki irodaigazgató
Magyar Kurír 2020.12.17
 
 
0 komment , kategória:  Dr. Székely János püspök  
Kós Károly 1883 dec 16 született Temesváron
  2020-12-17 19:53:58, csütörtök
 
  Kós Károly 1883 dec 16 született Temesvár, építész, író, grafikus, könyvtervező, szerkesztő, könyvkiadó, tanár, politikus, a transzilvanizmus gondolatának az atyja - számomra Isten drága ajándéka, kire mindannyian, kik Kárpát medencében élünk büszkék lehetünk! Csaba t.
Kós Károly a transzilvanizmus gondolatát tömören, szépen megfogalmazza: ,,Ezer esztendő alatt Erdély földjén megtörténik az a gyönyörű csuda, hogy három nép és három kultúra éli életét úgy egymás mellett, hogy mindhárom megőrzi - mert megőrizheti - a maga külön való egyéniségét, de amellett közös és minden környező néptől idegen és rokon néptől és kultúrától elütő karaktert is veszen fel" (Erdély. Kolozsvár, 1929. 87-88)
 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
Betlehem Pio atya városában
  2020-12-17 19:26:39, csütörtök
 
  San Giovanni Rotondo városában
...... .............



...... ............



- Örülj: Nagyon közel van, igen, nagyon örülj az Úrnak! " Pioa atya

- Amikor Jézusra tekintünk a kereszten, láthatjuk az emberiség üdvösségét ". Pio atya
 
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi üdvözlet  
Vízkereszt 2021 évben
  2020-12-17 19:11:08, csütörtök
 
  Nagyobb kép Link
...... ..........

 
 
0 komment , kategória:  saját készítés  
Pio atyától karácsonyi képeslap
  2020-12-17 19:08:52, csütörtök
 
  Nagyobb kép Link
...... .........



Nagyobb kép Link
...... ...........

 
 
0 komment , kategória:  saját készítés  
Virrasszatok és imádkozzatok
  2020-12-17 09:51:39, csütörtök
 
  Virrasszatok és imádkozzatok, nehogy kísértésbe essetek. A lélek ugyan készséges, a test azonban erőtlen." Mt 26,41
A sötét éjben, fontos hogy higgyük, hogy jön a hajnal, hogy csak idő kérdése és ránk köszön a gyönyörű reggel, s a fény mindent betölt, láthatóvá tesz!!
Csendben, imádkozva, Csaba t.
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Pio atya szép gondolata karácsonyra
  2020-12-17 09:48:43, csütörtök
 
  Legyen a szívünk egy kis jászol, ahol Jézus megszületik."Pio atya

...... ......

 
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi üdvözlet  
Útravaló advent 3. hetére
  2020-12-17 09:41:10, csütörtök
 
  Az Advent ÚJRA LEHETŐSÉGET AD ARRA, ami már megtörtént: egyszer már megszületett közénk, de most újra megszülethet bennünk, mert itt van. Jelenlétét bárki megtapasztalhatja, aki nyitott marad Feléje. - Sajgó Balázs atya hétindító gondolatai.

,,Közöttetek van, akit nem ismertek" (Jn 1, 26)
Az Advent ÚJRA LEHETŐSÉGET AD ARRA, ami már megtörtént: egyszer már megszületett közénk, de most újra megszülethet bennünk, mert itt van. Jelenlétét bárki megtapasztalhatja, aki nyitott marad Feléje.
,,Közöttetek van, akit nem ismertek" - hirdeti Keresztelő János. Kérdés csupán az, hogy nyitottan várom, vagy elvárások vannak bennem. Az elvárás saját elképzeléseimet erősíti fel, a nyitott várakozás pedig megadja az igazi látást. Látó - Istent és embert látó - emberré tesz.
Ha jól látok, észreveszem az embert is, akire valóban szükségem van, s akit csak nekem küld az Isten. Ha még nem látok, kérjem Őt, hogy küldje el emberemet.
Ha Istentől kérek embert, akkor nem lesz sok, de biztos, hogy elég lesz.
Hányan álltak Jézus keresztje alatt? Hárman: az édesanya, Mária Magdolna és János. Ez elég, mert igazán jelen vannak Jézus számára!
Imádkoztam már ki magamnak olyan embert, mint amilyen Jézusnak János apostol, vagy Mária Magdolna volt? Imádkoztam már igazi barátokért? Az igazi társ, az igazi barát AJÁNDÉK. Felülről kapjuk. Ha igazán imádkozom az én ,,Máriámért", ,,Jánosomért" és ,,Magdolnámért", megadatik. Akkor érzem majd azt az örömöt, amelyet SENKI MÁS NEM ADHAT, CSAK EGYEDÜL Ő. Ha Istentől kérem kitartóan - megadja az örömet, amit nem pótol semmi más. HA igazán kérem...
Az ember igazi öröm után kutat, amely mély és tartós. A hamis örömök olyanok, mint a pótszerek, a zaharin, az alkoholmentes sör. Hasonló az ízük az eredetihez, de fogyasztásukkor nincs meg az a felemelő érzés az emberben.
Az Istentől kapott örömöt semmi és senki nem tudja megadni. Pál apostol a börtönből írja: ,,Örüljetek" (Fil 4,4)! A körülmények nem akadályozzák meg az Úrban való igazi örömöt! Az Úrban való öröm EREDETI. Erre vágyunk.

Sajgó Balázs atya
a Gyulafehérvári Caritas lelki igazgatója
 
 
0 komment , kategória:  Advent  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
2020.11 2020. December 2021.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 594 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3114
  • e Hét: 9804
  • e Hónap: 22480
  • e Év: 256227
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.