Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Gyermek Jézus kilenced
  2020-12-18 10:49:51, péntek
 
  - Gyermek Jézus kilenced - I. nap Bizalom videó Link
Még van kilenc nap és Jézust várva, arra biztatlak, hogy gyertek végezzünk el, a gyermek Jézus tiszteletére egy kilencedet! A gyermek Jézus egy - egy szép erényét elmélkedjünk át és így szépen mi magunk is, Megváltónk képére, hasonlatosságára öltözzünk ünneplőbe.
Szeretettel, Csaba t. 2020.12.17

- Gyermek Jézus kilenced - II. nap videó Link
Jézus 12 évesen zarándoklatra indul a jeruzsálemi templomba, amíg mások játszanak, Ő ott marad a templomban, keresi a mennyei Atyával való találkozást! Aki őszintén, keresi a Szentháromság társaságát, az biztos, hogy megtalálja, mert ez a létünk értelme és célja és ez Isten akarata.
Úton a végtelen felé, Csaba t.

Imádság
Add meg, kérünk, mindenható Istenünk, hogy Karácsony közelgő ünnepe gyógyító kegyelmedet
bőségesen árassza földi életünkre, és hozza meg nekünk örök javaidat.
A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben,
Isten mindörökkön-örökké.
Ámen.

- Gyermek Jézus kilenced - III. nap videó Link
A mi Teremtőnk nem töri ránk az ajtót, Ő a párbeszéd Istene, Máriának, Szent Józsefnek, de a pásztoroknak, vagy a napkeleti bölcseknek, nem utasításokat, parancsszavakat harsog, hanem nyugodtan érvel, kér, szelíden meggyőz, a párbeszéd útján éri el, hogy megszülessen a közös döntés! Ezen az úton jár Jézus Krisztus is, ezen az úton akar vezetni bennünket is! Gyertek tanuljunk a párbeszéd Istenétől és öltsük magunkra e szép világot teremtő vonást!

- Gyermek Jézus kilenced - IV. nap videó Link
Megváltónk egész életét fémjelzi a megbocsájtásra, a kiengesztelődésre való készség. Nagycsütörtököt, nagypénteket, a kereszthalál minden sérelmét, szenvedését képes elfelejteni, és egy szóval nem említi az emmauszi tanítványoknak, vagy a galileai tenger partján halászó apostolainak a csodálatos halfogás után! Ez a szép erény ott ragyog az Újszövetség szentjeinek arcán is, gondoljunk az első századok vértanúira, de akár a számunkra oly kedves szentéletű Márton Áron püspök urunkra! Nem hiába énekelte meg Gyöngyösi István még az erdélyi fejedelemség korában ezt a szép erényt:
"Nem nemes elme az, mely hamar változik,
Akármi szélre is mindjárt ingadozik;
Ott tisztul az arany, hol a tűz lakozik:
A rózsa is tövis között virágozik!"
Gyöngyösi István (1620-1704)

- Gyermek Jézus kilenced - V. nap videó Link
Karácsonyra készülve elmélkedjünk át Jézus Atyja iránti gyermeki engedelmességét! Ne csak csodáljuk Mesterünket, hanem kövessük is Őt a Mennyei Atyára való figyelés útján!!
Atyánk útjára lépve, Csaba t.

- Gyermek Jézus kilenced - VI. nap videó Link
Roráté szentmise: Jézus növekedett
A sötétséget mi bennünk és körülöttünk gomolyog érezzük, látjuk, de a hasadó hajnal motozó apró jeleit észrevesszük?
Hisszük, hogy mi magunk is, de világunk is Teremtőnk kezében
szépül, épül, Isten Országa készül a szemünk előtt??
Szeretettel, Csaba t.
---------------
Jöjj el Krisztus, Napkelet, az örök fény ragyogása, az igazságosság Napja.
Oszlasd szét lelkünk sötétségét, kétségeinket.
Szüntesd meg bennünk fényeddel az előítéleteket, a bizonytalanságot, és a kételyt.
Ne engedd, hogy a világ homálya beburkoljon sötét pesszimizmusával bennünket.
Te vagy a fény a szívemben Jézus,
add, hogy ne szólhasson bennem a sötét!
Te vagy a fény a szívemben Jézus,
Krisztus jöjj, Te vezess utamon!
Avilai Szent Teréz

- Gyermek Jézus kilenced - VI. nap videó Link
Gyermeki Kedvességben növekedett napról napra, írja a szentírás Megváltonkról! Ez a szép erény ott ragyog az én életemben is? Egyáltalán értékelem, ebben az eldurvult, követelőző világban ezt a csodálatos, az életet lakhatóvá tevő erényt? 2020.12.23

- Gyermek Jézus kilenced - VII. nap videó Link

- Gyermek Jézus kilenced - VIII. nap videó Link
A Gyermek Jézus Kilencedünk utolsó előtti elmélkedését is szeretettel megosztom! Ma gyermek Jézust, mint a Megtestesült Bölcsességet csodáljuk szeretettel, Csaba t.
 
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
Hiányoznak az emberi kapcsolatok a híveknek
  2020-12-18 10:39:26, péntek
 
  A Szent Imre-plébániatemplom Újbuda jelképe. 2020 azért is emlékezetes év marad az ottani közösségnek, mert befejeződött az épület állagmegóvása és felújítása. A koronavírus-járvány viszont a Szent Imre városi katolikus közösség életét is nagyon megnehezíti. Szkaliczki Csaba Örssel, a templom plébánosával készült interjúnkat az Újbuda lap legfrissebb számában olvashatják.
...... .........


*
Ámulva állunk a megújulás csodája előtt. Nemcsak mi, akik mindennap ide járunk, de az erre közlekedők, a Feneketlen-tó partján sétálók is csodálkozva néznek a szépen felújított templomra - mondta Szkaliczki Csaba Örs plébános, aki rengeteget dolgozott azért, hogy megóvja a ciszterek templomát. Ám a Szent Imre városiak örömét is beárnyékolja a világjárvány. Sokan, főleg az idősek közül, félnek attól, hogy elkapják a vírust. Bár a plébános szigorúan betartja és betartatja a járvány megfékezése érdekében hozott rendelkezéseket, sok az érzékeny veszteség. A templom csoportjainak találkozási lehetőségei beszűkültek. Bár akadnak innovatív megoldások, hogy online tartsák a kapcsolatot, például a közösségi alkalmakon összegyűlő házaspárok, ez nem jó minden korosztálynak. A vasárnap 11 órás szentmisét közvetítik az interneten, de a plébános szerint nem pótolja semmi a személyes jelenlétet, és ezt a hívek is így élik meg. - Emberi kapcsolatokat ápolni személyes találkozásokkal, sokkal gazdagítóbb, mint egy monitort nézni - fogalmazott Örs atya, aki bízik abban, hogy hamarosan visszatér minden a járvány előtti állapotba, és újra megerősödnek a Szent Imre-plébániatemplom közösségei.
Az adventi várakozás most erről is szól. Sokan magányba kényszerülnek a pandémia miatt. Örs atya nekik üzeni, hogy ne tragédiaként éljék meg az elcsendesülést, ne romboló legyen ez az időszak, hanem igyekezzenek azt termékeny magányként megélni. - Érdekes, hogy a járvány első és ez a második szakasza is böjti időszakra esett. Ilyenkor amúgy is fontos, hogy a világ zajait jobban kizárjuk, és magunkra figyeljünk. Ez a visszavonulás segít minket az Istennel való találkozásokban is - emelte ki.
A fiatalabb generációk elcsendesülését megnehezíti, hogy a világ ott van a szobájukban, a kommunikációs eszközök tartalmai sokak figyelmét elvonják az advent lényegéről. - Én mindenkit bátorítanék arra, hogy ne ijedjen meg a csöndtől, a bezártságtól, hogy magában kell lennie, hanem fordítsa termékennyé, gazdagítóvá saját maga számára ezt az állapotot, hogy lelki élményekben részesülhessen. Ez az időszak tökéletesen alkalmas az önvizsgálatra, a korábban önmagunknak feltett kérdések megválaszolására, lelki egyensúlyunk beállítására - hangsúlyozta Örs atya.
Az újbudai templomban nem kellett még létszám korlátozást bevezetni, a hívek a nagy térben a biztonságos távolságot meg tudják tartani, a szenteltvíz helyett a kézfertőtlenítőhöz érintik kezüket. Lapzártánk idején még kérdéses, lehet-e idén éjféli misét tartani karácsonykor; Örs atya kéri a híveket, figyeljék a templom információt a honlapon és a közösségi oldalakon, hogy mindenki részt vehessen az ünnepi szentmiséken, akár személyesen is.
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Ferenc pápa tanítása a mai napra 12.18
  2020-12-18 10:19:43, péntek
 
  A Betlehem lassanként elvezet a barlanghoz, ahol Mária és József szobrát találjuk. Mária egy édesanya, aki aki szemléli gyermekét és bemutatja őt azoknak, akik meglátogatják. Szobra arra a nagy titokra irányítja figyelmünket, amely megérintette ezt a lányt, amikor Isten az Ő szeplőtelen szívének ajtaján kopogtat. Az angyal híradására, aki arra kérte, hogy legyen Isten anyja. Mária teljes engedelmességgel válaszolt: "Íme az Úr szolgája vagyok történjen velem szavad szerint". (Lk 1,38). Mindannyiunk számára bizonyságot tesznek arról, miként kell Isten akaratára hagyatkoznunk a hitben..
*
Lelki olvasmány:
Mit tett Mária? Hogy volt jelen az eseményekben? Mit tanít nekünk?
Ezeknek a misztériumoknak mélysége aligha menthető ki, de töredékesen annyit mégis mondhatunk, hogy Mária mintájára szüntelenül a szívünkben kell hordoznunk az igét, és közbenjárókká kell válnunk, mint a Szűzanya a kánai menyegzőn. A kereszt alatt pedig, ahol Jézus rábízta Jánost a tanítványt, vagyis az egyházat Máriára, vele együtt anyává kell lennünk. Vállalnunk kell az egyházzal a szülés, a vajúdás kínjait egy - egy lélekért., hogy mindenki megszülethessen az Életnek.
 
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi üdvözlet  
Rorate III hét, péntek Csíksomlyó 12.18
  2020-12-18 06:26:12, péntek
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
Roráte szentmise Csaba testvérrel- 12.18
  2020-12-18 06:24:46, péntek
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
József Attila: Betlehemi királyok
  2020-12-18 06:22:32, péntek
 
  Adjonisten, Jézusunk, Jézusunk!
Három király mi vagyunk.
Lángos csillag állt felettünk,
gyalog jöttünk, mert siettünk,
kis juhocska mondta - biztos
itt lakik a Jézus Krisztus.

Menyhárt király a nevem.
Segíts, édes Istenem!
Isten fia, jó napot, jó napot!
Nem vagyunk mi vén papok.
ůgy hallottuk, megszülettél,
szegények királya lettél.

Benéztünk hát kicsit hozzád,
Üdvösségünk, égi ország!
Gáspár volnék, afféle
földi király személye.

Adjonisten, Megváltó, Megváltó!
Jöttünk meleg országból.
Főtt kolbászunk mind elfogyott,
fényes csizmánk is megrogyott,
hoztunk aranyat hat marékkal,
tömjént egész vasfazékkal.
Én vagyok a Boldizsár,
aki szerecseny király.

Irul-pirul Mária, Mária,
boldogságos kis mama.
Hulló könnye záporán át
alig látja Jézuskáját.
A sok pásztor mind muzsikál.
Meg is kéne szoptatni már.
Kedves három királyok,
jó éjszakát kívánok!

1929. december
*
Koncz Zsuzsa - Betlehemi királyok videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi üdvözlet  
Adventi ráhangoló: Álmaink jelentősége
  2020-12-18 06:15:51, péntek
 
  A nap kihívása
Gondolj vissza az ébredésedre. Álmodtál valamit? Van ennek valamilyen jelentősége? Az elmúlt napokban? Milyen képek, érzések jelennek meg? Kérd Szent József segítségét az eligazodásban.

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Advent  
Jézus Krisztus születése így története 12.18
  2020-12-18 06:09:47, péntek
 
  ...... ........


Anyja, Mária, jegyese volt Józsefnek. Mielőtt azonban egybekeltek volna, kitűnt, hogy Mária gyermeket fogant méhében a Szentlélektől. A férje, József igaz ember volt, nem akarta őt megszégyeníteni, ezért úgy határozott, hogy titokban bocsátja el. Míg ezen töprengett, megjelent neki álmában az Úr angyala, és így szólt: ,,József, Dávid fia, ne félj attól, hogy feleségül vedd Máriát, mert a benne fogant élet a Szentlélektől van. Fia születik majd, akit Jézusnak nevezel, mert ő váltja meg népét bűneitől." Mindez pedig azért történt, hogy beteljesedjék, amit az Úr a próféta által mondott: Íme, a Szűz gyermeket fogan és fiút szül, és az Emmánuel nevet adják neki, ami azt jelenti: ,,Velünk az Isten." Amikor József felébredt álmából, úgy cselekedett, amint az Úr angyala parancsolta neki. Mt 1,18-24

Útra való:
József, Dávid fia, ne félj attól, hogy feleségül vedd Máriát, mert a benne fogant élet a Szentlélektől van." József igaz ember volt. Készült a házasságra választott jegyesével, Máriával, akit nagyon szeretett. Álmodozott családról, boldogságról és otthonról. Ekkor, mint villámcsapás, jön a pletyka: jegyese gyermeket vár. Mi zajlott le József lelkében? Nem tudjuk, de csöndben akarta elbocsájtani, mert ha törvény elé viszi, akkor vége. Most is a szeretet vezeti. Töprengésében jön az angyal, aki fölfedi a titkot: a születendő Gyermek megváltja népét bűneitől. József pedig feladja minden tervét, engedelmeskedve Isten akaratának. Mit teszel, ha Isten átrajzolja terveidet, egész életedet?
Magyar Kurír

Elmélkedés
Szent Máté evangélista írásában többször találkozunk a következő kifejezéssel: ,,mindez azért történt, hogy beteljesedjék, amit az Úr a próféta által mondott," illetve ,,beteljesedjék, ami az Írásokban áll." Tudnunk kell, hogy Máté elsősorban a zsidók, a zsidóságból a krisztusi hitre tértek számára írta le Jézus történetét, s fontosnak tartotta kiemelni számukra, hogy az ószövetségi idők prófétai jövendölései az Úr személyében valósultak meg. Főként Jézus szenvedésével és halálával kapcsolatban jelentős ez az utalás, de az Úr születésénél is előfordul. Az evangélista azt szeretné ezzel hangsúlyozni, hogy minden Isten terve szerint történt. A próféták, akik Isten ígéreteit közvetítették, előre megjövendölték a Megváltó érkezését, most pedig beteljesednek ezek az ígéretek.
Isten tette egykor ezeket az ígéreteket és most ő teljesíti be, valósítja meg azokat. Ő irányítja a történéseket, az eseményeket az egész világegyetemben. A mai evangélium szerint József álmában utasítást kap Istentől, hogy vegye feleségül Máriát. Ezt Isten küldöttétől, egy angyaltól tudja meg. Tanulságként megfogalmazhatjuk, hogy akkor járunk el helyesen, ha aggodalmainkat félretéve hallgatunk Isten küldötteinek szavára, és mindenben úgy cselekszünk, ahogyan Istenünk kéri tőlünk.
C. Horváth István Sándor

Imádság
Mindenható Istenünk! Te azt akarod, hogy minden gyermek boldog felnőtté váljon. Add, hogy gyermekeink ne csak testben, hanem lélekben is növekedjenek, felnőtté váljanak! Add, hogy gyermekeink az ismeretek elsajátítása mellett hitükben is napról napra fejlődjenek! Ültesd el lelkükben Igéd magjait, adj nekik erőt, hogy életükben hűségesek legyenek hozzád, és majd egykor felnőttként ők is továbbadják gyermekeiknek a hit igazságait! Segítsd őket, hogy gyermekként és felnőttként országod építésében munkálkodjanak

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi üdvözlet  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2020.11 2020. December 2021.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 594 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 10329
  • e Hét: 21959
  • e Hónap: 55113
  • e Év: 288860
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.