Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Mary Poppins amerikai vígjátékfilm
  2020-12-19 19:08:30, szombat
 
  A Mary Poppins 1964-ben bemutatott amerikai filmmusical, amelyben valós és rajzolt díszletek, élő és rajzolt szereplők közösen szerepelnek. A film Pamela Lyndon Travers A csudálatos Mary című regénye alapján készült. Rendezője Robert Stevenson, producerei Walt Disney és Bill Walsh. A forgatókönyvet Don DaGradi és Bill Walsh írta, a zenéjét Richard M. Sherman és Robert B. Sherman szerezte. A mozifilm a Walt Disney Productions gyártásában készült, a Buena Vista Distribution forgalmazásában készült. Műfaja zenés fantasy filmvígjáték.

Amerikában 1964. augusztus 27-én, Magyarországon 1986. december 4-én mutatták be a mozikban.

Cselekmény
Az 1900-as évek elején, Londonban játszódó kedves film egy olyan családról szól, ahol az apa bank tisztviselő, az anya pedig lelkes szüfrazsett, így komoly elfoglaltságaik miatt két gyerekükre sosincs idejük. A szülői szeretetet és kellő figyelmet pótlandó, az édesanya nevelőnők egész sorát alkalmazza, ám egyikük sem marad a háznál túl sokáig, mert a kis ,,bestiák" megkeserítik az életüket. Ekkor érkezik papagájfejes ernyőjével, a keleti szél hátán a csodálatos Mary Poppins, aki szőnyegtáskájából képes egy egész szobányi berendezést elővarázsolni, aki a lépcsőkorláton felfelé is tud csúszni, aki ért az állatok nyelvén, és aki egész lényével elvarázsolja mindkét gyermeket, valamint Bertet, majd szép sorra az egész ház minden lakóját.
Az édesapa kezdeti ellenállása a szigorú nevelési elveket sutba vető Mary Poppinsszal szemben szép lassan csendes felismeréssé szelídül, és a történet végére a merev angol polgári famíliából igazi, egymásra figyelő, egymás társaságát kereső és kedvelő család lesz.

A film megnézhető: December 19-én, 19:40-től a Dunán!
...... ........... .......



/Sajnos videó nincs fent a Yotube oldalon/
 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Virtuózok V4+ . Döntő 2020.12.18 - szuper döntő II. rész
  2020-12-19 18:47:09, szombat
 
  Minden versenyző nyertes volt. Kiváló MŰVÉSZ tehetségek
- Szerbia Krisztina Vasic 8 éves
...... .........


Youtube videó Link

- Magyarország Abouzahra Amira, aki korábban Domingo művész úrral szerepelt közösen
...... .........



...... ........



- Cseh ország Kollertova Eduárd/ /Koller/
...... ..........


Youtube videó Link

- Szlovákia Alzbeta Rehakova
...... ......


Youtube videó Link


- Lengyel ország Zarina Zaradna 9 éves
...... .......




Részemről minden versenyzőnek nagy GRATULÁCIÓ.


Ha tehetném minden versenyzőnek adnék ebből a szép rózsából
...... ........

 
 
0 komment , kategória:  8-14 éves korig_ének iskolája  
Adventi gondolatok - 2020. december 19
  2020-12-19 17:46:07, szombat
 
  A Lukács-Farkas család tanúságtétele és Németh Tamás vépi plébános gondolatai.

Szombathelyi Egyházmegye videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Advent  
Plácido Domingo - Hazám, hazám - énekel
  2020-12-19 17:43:53, szombat
 
  Ferenc Erkel Bánk bán /részlet/
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  ma is élő híres Emberek  
Esti szentmise Csaba testvérrel 12.19
  2020-12-19 17:05:33, szombat
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Böjte Csaba atya miséi  
V4 Újévi Koncert 2018 a Virtuózokkal V4 New Year's
  2020-12-19 10:13:17, szombat
 
  The Visegrad Group's (Hungary, Poland, Czech Republic, Slovakia) classical celebration, held at the Music Academy in Budapest, Hungary on New Year's Day 2018.

Youtube videó Link
 
 
0 komment , kategória:  8-14 éves korig_ének iskolája  
Virtuózok V4+ . Döntő 2020.12.18 - szuper döntő első rész
  2020-12-19 10:11:38, szombat
 
  Angol nyelvű videó Link

Duna TV Magyar nyelvű videó Link

Youtube Magyar nyelvű videó Link
*
- Plácido Domingo pályájának leírása Wikipedia oldalon Link
- Virtuózok V4+ | Szuperdöntő | Plácido Domingo főpróbája a zenekarral videó Link
A műsorban vendég volt José Plácido Domingo spanyol operaénekes, aki a szűri tagjaként vett részt a műsorban.
...... .......



...... ........


Vezényelte a zenekart
...... ..........


Plácido Domingo junior, aki a virtuózok dalát szerezte és komponáálta.
...... ........


Édesapja helyén ül a zsűri asztalnál.
....



Ez a kisfiú kapta a külön díjat a Májsztrótol - Szlovák kisfiú, aki hegedűn játszott és nem jutott be a döntőbe. Teo Gertler 12 éves kisfiú hegedűn játszik zenekari kísérettel Videó Link
...... ...........



...... ...........



* * * * *
Országonként egy versenyző kapott első díjat
- Magyarország: Rozsonits Ildikó
...... ........



...... .........



...... .......


Youtube videó Link

*
- Szerbia Vuk Vulaljovics
...... .......



...... .......


*
- Szlovákia Ajna Marosz 13 éves
...... .......



...... .........



...... ..........


Yotube videó Link

*
- Lengyel David Siwiecki
...... .......



...... ........


Yotube videó Link

*
- Cseh ország Martin ©ulc
...... ...........


Martin ©ulc rádaás száma,melyet a szűri tagjai kértek
...... ..........



...... .........


*
- Csoport kép diijátadás előtt
...... ..........


*
- Porcelán hegedűt kaptak
Nagyobb kép Link

...... ..............

 
 
0 komment , kategória:  8-14 éves korig_ének iskolája  
Mai Ó-antifóna 12.19
  2020-12-19 08:26:55, szombat
 
  Wielkie Antyfony Adwentowe: 19 grudnia
Ó, Jessze gyökeréből támadt Sarj! Te jel vagy a népek számára; elnémulnak a királyok előtted, és epedve várnak a nemzetek: Jöjj, szabadíts meg minket, már ne várass tovább magadra!

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Advent  
Adventi ráhangoló: Egyszer csak…12.19
  2020-12-19 08:23:05, szombat
 
  A nap kihívása
Ma elevenítsd fel életed ,,egyszer csak" élményeit. Hogyan reagáltál akkor? Követted-e a meghívást? Megtorpantál? Kételkedtél? Természetesnek vetted? Mit tennél, ha még egyszer megtörténne ez veled?
Figyelj ezekre, mert üzen benne a Jóisten.

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Advent  
Heródesnek Júdea királyának napjaiban élt egy Zakariás 12.19
  2020-12-19 08:19:22, szombat
 
  ...... .............


Heródesnek Júdea királyának napjaiban élt egy Zakariás nevű pap, aki Ábia papi osztályába tartozott. Felesége Áron törzséből származott, és Erzsébetnek hívták. Mindketten igazak voltak Isten előtt, és feddhetetlenül éltek az Úr parancsai és törvényei szerint. De nem született gyermekük, mivel Erzsébet magtalan volt, és már mind a ketten éltesebb korúak voltak.

Amikor Zakariás egy alkalommal osztályának rendjében szolgálatot teljesített Isten színe előtt, ráesett a sors, hogy a papi szolgálat szokása szerint az Úr templomába menjen, és bemutassa a tömjénáldozatot.

A tömjénáldozat órájában nagy tömeg imádkozott a templomon kívül. Akkor az áldozati oltár jobb oldalán megjelent Zakariásnak az Úr angyala. Láttára Zakariás zavarba jött, és félelem szállta meg. Az angyal azonban így szólt hozzá: ,,Ne félj, Zakariás! Könyörgésed meghallgatásra talált. Feleséged, Erzsébet fiút szül, és Jánosnak fogod hívni. Örömöd és vigasságod lesz ő, és sokan örülnek majd születésének. Nagy lesz az Úr előtt: bort és részegítő italt nem iszik, sőt már anyja méhében betelik Szentlélekkel. Izrael fiai közül sokakat megtérít Istenükhöz, az Úrhoz. Illés szellemében és erejével fog színe előtt járni, hogy az atyák szívét a fiak felé fordítsa, az engedetleneket az igazak lelkületére vezesse, és az Úr iránt készségessé tegye a népet."
Zakariás erre megkérdezte az angyalt: ,,Miből tudhatom meg mindezt? Hiszen már öreg vagyok, és feleségem is éltesebb korú."
Az angyal így válaszolt: ,,Én Gábor vagyok, az Isten színe előtt állok, aki azért küldött, hogy beszéljek veled, és meghozzam neked ezt az örömhírt. De mivel nem hittél szavamnak, amely majd valóra válik annak idején, megnémulsz, és nem tudsz beszélni a beteljesedés napjáig." A nép várta Zakariást, és csodálkozott, hogy annyit késlekedik a templomban. Amikor pedig kijött, nem tudott megszólalni. Ebből megértették, hogy a templomban látomása volt. Intett nekik, de néma maradt. Mihelyt szolgálatának napjai elmúltak, hazament.
E napok után felesége, Erzsébet méhében fogant, de öt hónapon keresztül titkolta. ,,Így tett velem az Úr - mondta -, arra méltatott e napokban, hogy elvegye szégyenemet az emberek előtt." Lk 1,5-25

Útravaló:
Miből tudhatom meg mindezt?" Isten az ószövetségi időkben előre jelezte, ami az idők teljességében megvalósult. Sámson születését is angyal jelzi előre, ő is kap küldetést és csodálatos erőt feladata végrehajtására, de nem tudja méltón teljesíteni. Zakariás és Erzsébet igaz emberek voltak, gyermekáldásért imádkoztak. Isten pedig megmutatja, hogy ott is talál megoldást, ahol emberileg nincs remény. Zakariás a templomban kapja a hírt, ami jelzi, hogy beteljesedett a régi szövetség. Lezárul a próféták sora, mert a gyermek Illés erejével készíti elő népét a Messiás érkezésére. Zakariás kételkedik, jelet kér, ahogy később a zsidók is jelet követeltek Jézustól. Adventtben vagy?
Magyar Kurír

Elmélkedés
Keresztelő János születésének hírüladását olvassuk a mai evangéliumban. Zakariásnak templomi szolgálatteljesítése közben jelent meg az Úr angyala. Ekkor tudja meg, hogy hamarosan gyermeke születik. Emberileg talán érthető Zakariás kételkedése, ő és felesége, Erzsébet egyaránt idősek már, nem reméltek gyermekáldást. Abból a szempontból viszont érthetetlen számunkra hitetlensége, hogy ha valamit Isten angyala közöl vele, azt maga Isten mondja, tehát igaz. Miért nem hitt Zakariás? Mert nem értette meg az Isten szándékát. Mert Isten szándékai nem fértek bele abba a keretbe, amelyet ő hátralévő éveire elképzelt. Mert nem gondolta azt, hogy Isten ott is tud új életet teremteni, ahol erre emberileg már nincs remény. Zakariás jelet kér, hogy valóban igaz, amit az angyal neki mond. A jelet megkapja, de az egyúttal büntetés is lesz hitetlenségéért. Megnémul, és egészen addig nem tud beszélni, amíg a neki mondottak be nem teljesednek és meg nem születik a gyermek.
Isten megváltó tervének útjába nem állhat semmi. Az emberi hitetlenség nem akadályozhatja meg, de még csak nem is késleltetheti az Üdvözítő jövetelét.
A hitetlenség engem is némává, süketté, vakká, bénává tesz. A hit megnyitja ajkaimat Isten dicsőítésére. A hit megnyitja fülemet Isten üzenetének meghallására. A hit megnyitja szememet, hogy felismerjem mindazt, ami üdvösségemhez szükséges. A hit erőt ad, hogy Isten útján járjak.
C. Horváth István Sándor

Imádság
Istenünk, irgalmas Atyánk! A karácsony közeledtével fokozódik bennünk a nyugtalanság, az izgalom. Szeretnénk néha lassítani az adventi napokat, máskor pedig siettetnénk az ünnep érkezését. Amikor majd végre elkezdünk ünnepelni, rögtön szeretnénk megállítani az időt, hogy az ünnep ne érjen véget, a karácsony tartson tovább és az a béke, nyugalom és öröm ne csak néhány napig, hanem egész éven keresztül tartson. Istenünk, köszönjük, hogy velünk vagy földi életünk éveiben, évtizedeiben, és köszönjük, hogy az örökkévalóságba hívsz minket. Irgalmad vezessen a te Fiadhoz, a betlehemi Gyermekhez!

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2020.11 2020. December 2021.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 594 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4634
  • e Hét: 15696
  • e Hónap: 28372
  • e Év: 262119
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.