Belépés
klarika47.blog.xfree.hu
Ha érted a saját lényedet, érted mindenki lényét. Kiss Tiborné
1947.10.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Letojom
  2020-12-07 19:00:37, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  A nap képe  
Rejtvény
  2020-12-07 18:46:41, hétfő
 
 


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyermek szerelem
  2020-12-07 16:49:21, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  GIF képek 4.  
Babgulyás
  2020-12-07 16:07:39, hétfő
 
  HOZZÁVALÓK

70 dkg marhanyak
40 dkg szárazbab
1 ek zsír
1 szál sárgarépa
1 szelet karalábé
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöld
1 db zöldpaprika
1 szem paradicsom
1 csap ek pirospaprika
1 egész babérlevél
kevés majoránna
őrölt bors

1 mk kömény
kevés ételízesítő

ELKÉSZÍTÉS

Forró zsiradékon megpirítjuk a finomra aprított vöröshagymát, rajta megfuttatjuk
a zúzott fokhagymát és a köményt, a felkockázott marhahúst rátesszük, pár percig
dinszteljük, amíg a hús kifehéredik. A tűzről lehúzzuk, megszórjuk pirospaprikával
elkeverjük, és felengedjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi.

Amíg a leves felforr, a beáztatott babot előfőzzük: bő vízben, a forrástól számított
5 perc múlva a puffasztó levét leöntjük, a forró babot a forró leveshez adjuk.
(Hideg vízhez ne adjuk, mert a forró bab megedződik, és nehezebben puhul meg.)
Ha kell, vizet öntünk rá, hogy bőven ellepje.

A levest fűszerezzük sóval, borssal, majoránnával, babérral, és takarékon főzzük
tovább. Amikor félpuha a hús, belerakjuk a zöldséget, a zöldséglevél-csokrot, az
egész paprikát, a paradicsomot, és további vizet adunk hozzá, sóval, fűszerekkel
utánaízesítjük, majd takarékon puhára főzzük.

A főzés ideje alatt a tojásból, a lisztből, egy csipet sóval, egy kis tálban kemény
(levestészta keménységű) tésztát gyúrunk, kicsit pihentetjük, majd enyhén
lisztezett tálcára csipegetjük.

Amikor a hús és a bab puha, a csipetkét is beleadjuk, és pár perc alatt készre
főzzük.

Tálalás előtt a főtt zöldséglevél csokrot, zöldpaprikát, paradicsomot eltávolítjuk
a levesből.





 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia 1.  
Szerelem
  2020-12-07 08:35:27, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Grafika-rajz 4.  
Szemed
  2020-12-07 08:30:04, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A szerelem szigete
  2020-12-07 07:55:58, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mikulás
  2020-12-07 07:41:22, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  GIF képek 4.  
Várakozás
  2020-12-07 07:24:15, hétfő
 
  Ünnep van a levegőben és vasárnapi csend.

Fekete István





 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hinni
  2020-12-07 07:05:12, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Képes gondolatok 1.  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2020.11 2020. December 2021.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 231 db bejegyzés
e év: 3092 db bejegyzés
Összes: 30359 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 51
  • e Hét: 1678
  • e Hónap: 5908
  • e Év: 112935
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2021 TVN.HU Kft.