Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2. rész:
  2020-02-25 01:29:48, kedd
 
  MAJD, HA AZONOS MÉRCÉVEL MÉRI A HATALOM A MAGYAR NEHÉZ-SORSÚSÁGOT A SORSTALANSÁGGAL...
HOLOKAUSZTOK, 2.rész:

Negatív megkülönböztetések (diszkriminációk) sora érte a közvetlen 1945 utáni születetteket is.

Ki kell végre mondani, hogy a FASISZTA -KOMMUNIZMUS-ESZME JEGYÉBEN IS MILLIÓKAT IRTOTTAK KI a világ számos országában, köztük MAGYARORSZÁGON is!

Ráadásul, ez a népirtás nem egy-két évig tartott, hanem évtizedekig. Ugyanis, akiket nem sikerült 1956-ig LIKVIDÁLNIUK az 1945 után HATALOMRA KERÜLŐ, magukat KOMMUNISTÁNAK és SZOCIALISTÁNAK sulykolóknak, azok váltak NEHÉZ-SORSÚVÁ a velük szembeni negatív megkülönböztetések sora miatt, aminek nem lett vége még 1990-ben sem! Erről azonban majd a következő részben írok majd.

1.1. Azokat, akiket 1956-ig sikerült likvidálniuk - az 1945 után hatalomra kerülő, magukat kommunistának és szocialistának hazudóknak - az "osztályidegennek" kikiáltott "burzsuj-reakciós elemek"-et.
De nem jártak jobban azok sem, akik túlélték a ,,hazai" recski- és a hozzá hasonló büntető- és átnevelő tábort. Mert, mint ilyenek, soha nem élhettek szabad életet, hanem a társadalom peremére kontra-szelektálva, egyfajta belső emigránsként tengődtek. az is csodával volt határos, ha családot alapíthatott...viszont, a mit sem sejtő utódai is megörökölték ezen NEHÉZ-SORSÚSÁGOT szüleiktől

1.2. Mert, aki túlélte a II. világháborút valamilyen fogságban, majd a háború befejeztével hazavergődött, azt kikiáltották fasiszta ellenségnek, és úgy is kezelték még utódaikat is.

1.3. Aki túlélte a málenkíj robotot a Szovjetunió szibériai településein, az hazavergődve soha többé nem lehetett szabad, mert örökre rásütötték a láthatatlan skarlátbetűt, amit belül a lelkében kellett viselnie, mint a II. világháborúban a zsidóságnak kívül a ruháján a sárga csillagot, és ezt örökítették tovább a mit sem sejtő utódaikra is, mert nem beszélhettek róla;

1.4. Azoknak a horthysta kertgazdálkodást megvalósító kisbirtokos földműves - ,,kuláknak" kikiáltott - magángazdáknak és utódaiknak, valamint, az éppen polgárosodó értelmiségieknek, vagy a szakmát tanuló iparos - saját műhellyel rendelkezős - mesterembereknek, akiknek nem volt lehetőségük Nyugatra emigrálni sem oda menekíteni családtagjaikat, belső emigránsként, a társadalom peremére kontraszelektáltan kellett leélniük életüket.

Van egyetlen-egy és végképpen tragikus körülmény, amiben megegyeznek és ez: annak elhallgatása, hogy az 1945-öt- és főleg 1956-os véres megtorlást követően megtörtént az a HELYCSERÉS TÁMADÁS, amivel részben fölszámolták, átnevelték és proletarizálták a Horthy-korszak polgárosodó középosztályát és a kertgazdálkodást megvalósító kisbirtokos parasztságot.
Kitermelte az alulról fölhozott és ,,kiemelt" kádereivel az új hatalomhoz hűséges elvtelen- réteget, akit meg lehetett vásárolni a saját fajtája tönkretételére.


Felhívnám a figyelmet az alábbi képre, ami egy munka melletti továbbtanulni vágyó negatívan diszkriminált dolgozónak kellett kitöltenie. Ebből is látszik, hogy akit (és utódaikat) ellenségnek tartottak, esélye sem volt a munka melletti továbbtanulásra sem, mert teljességgel előnyt élveztek azok, akik, vagy szüleik:

- ,,a Magyar Szabadság Érdemrend(1),

- a Munkás Paraszt Hatalomért Emlékérem(2)

- a Szocialista Hazáért Érdemend(3),

- illetve akinek szülei a Magyar Ellenállók Antifasiszták Szövetsége azon tagjai, akik fegyveres harcokban vettek részt(4)

- a munkásmozgalom mártírjai(5),

- a Magyar Népköztársaság fegyveres testületeinek hősi halottai(6),

- nemzeti gondozottak(7). ,,.
*
(Idézet a képen látható 12. pontban megfogalmazott ,,Szüleim, saját kitüntetéseim": címszó alatti szövegből.)
Külön felhívnám a figyelmet arra, hogy ez a Jelentkezési lap még az 1980-as évek végén és az 1990-es évek elején is érvényben volt. (A dátum zöld kiemelővel.)
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=159784&aid=242463
*
(Folytatása következik.)
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A munkakönyv
  2020-02-23 10:05:46, vasárnap
 
  1997-ben közölte velem az, akit anyámnak hittem, hogy nem ő szült engem... csak azt felejtette el megmondani, ha nem ő, akkor ki? Majd 1999-ben azt is megtudtam apa halálát követően, hogy ő is csak a ,,nevére vett"!
*
Rettenetes életérzés szakadt rám. Élő halottként botorkáltam abban az életben, amit addig a sajátomnak hittem. És akkor elkezdtem nyomozni...
Először a Történeti Hivatalban szerettem volna kutakodni. ,,Tartó" tudta, hogy oda készülök és legnagyobb meglepetésemre, amikor én beléptem az épületbe, ő szembe jött velem már kifelé... De még csak meg sem akart ismerni!!! Nagyon feszült volt és ellenségesség áradt belőle. Ezért, úgy elmentem mellette, mintha nem is a gyermekeim apja lett volna! Ma már tudom, hogy ő akkor azért ment oda én előttem, hogy minden iratot biztonságba helyeztessen. Természetesen úgy, hogy én azokba soha ne tudjak betekinteni. De én akkor még csak sejtések szintjén éreztem, hogy ,,Tartónak" köze van ahhoz, hogy én ne tudjak meg semmit a valódi szüleimről, rokonaimról. Ez engem még eltökéltebbé tett és az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának címezve is írtam egy beadványt, amit leadtam szabályosan az ügyfélszolgálati irodán. Beadványomra hosszú ideig nem jött válasz. Majd bementem érdeklődni és akkor ismét nem találták még azt a beadványt sem, amit pár hónappal korábban személyesen adtam le! Ott helyben ismét megírattak velem egyet kézzel és ismét hosszas várakozás következett. Megint bementem személyesen érdeklődni és akkor leültettek azzal, hogy várjam meg az eredményt. Kaptam egy rövid tájékoztatást arról, hogy nem találtak rólam semmilyen adatot!
El lehet képzelni, hogy meglepődtem, amikor 2002. március 21-i keltezéssel, ,,Az egyes fontos, valamint közbizalmi és közvéleményt formáló tisztségeket betöltő személyek ellenőrzésére létrehozott III. sz. Bizottság" nevében, ,,Dr. Cseicsner Éva bíró a III. Bizottság soros elnöke, a sokadik számú ügyiratban ellenőrzi a tevékenységemet. Az ellenőrzést úgy kérték, mint a ...Színes Iránytű Főszerkesztőjétől... Azt sem tudtam, hogy én lettem bejelentve, mint főszerkesztő! Honnan is tudhattam volna, amikor soha semmilyen kérdésemre nem kaptam sehonnan választ. Eredetileg, amikor bejegyeztettünk egy alapítványt a bíróságon, akkor én is aláírtam, mint az alapítvány egyik alapító tagja. Nem is értem, hogyan lettem én annak az alapítványi újságjának a főszerkesztője!
*
Végső elkeseredésemben írtam egy levelet az akkori adatvédelmi biztosnak, aki nagyon részletes válaszában felvázolta a törvényes lehetőségeimet. Ez alapján fordultam a bírósághoz. Majd, a sokadik beadványt követően onnan is szabályosan elkergettek. Közölve velem, hogy nekem azok a szüleim, akiket annak idején az anyakönyvbe bejegyeztek... és punktum. Nehéz volt tudomásul venni, hogy az maradt az első számú személyi azonosítóm az okmányaimban, aki ellenségesen viselkedett velem gyerekkorom óta, és aki szándékosan tönkretette az életemet.
Azt azért még most sem értem, hogy kinek és milyen érdeke fűződhet ahhoz, hogy ez az én életemben most már örökre így is maradjon?
Azt gondolják életem megrontói: talán, ha egy ,,törvényen kívüli" én-tudattal élem a további életemet, elmegy a kedvem az igazság keresésétől és hangoztatásától?
Talán, talán...
*
Már ez az egész nem is érdekelne, ha nem küldött volna ,,Tartó" - egy övön aluli ütéssel a padlóra, ahonnan nagyon nehéz volt fölállni. Talán nem is sikerült még a mai napig sem igazán... Az történt, hogy - a 2002-es választásokat követően - ,,Tartó" közölte velem, hogy neki már nincs rám szüksége és, hogy a gyerekeknek sem, mert már felnőttek... Hozzáfűzte még, hogy:
- ,,Kezdhetnél végre magaddal valamit!"
*
Akkor már évek óta - főleg anya halála után - nem tudtam elhelyezkedni és ezért nem volt saját jövedelmem sem. Abban bíztam, hogy majd a művelődésszervező diplomával sikerül valamilyen felnőttképző- vagy kulturális intézményben állást kapni. Ez a reménységem - a diplomával együtt - elszállt 1998-ban. http://furaila.xfree.hu/248314
Csak néztem nagyot, hogy mi a csudának nekem egy minta arról 1999-ben, hogyan is kell kinéznie egy diploma dolgozatnak? Még csak meg sem kérdeztem, hogy minek mutogatja nekem, ha egyszer már írtam egy szakdolgozatot 1998-ban? http://furaila.xfree.hu/248314
Valami olyasmit mondott, hogy
- ,,...talán akkor lehet diplomád, ha újra belevágsz és elfelejted a Felnőttképzési Atlaszt! Vagyis választasz egy új témát, ami nem sérti senki érdekeit. Valami művészetekkel kapcsolatosat..."
Most, utólag megnézve látom, hogy még az új tanév új államvizsga tételeit is csatolta valaki ehhez a mintához...
Mondanom sem kell, hogy 1999-ben nem vágtam bele egy újabb szakdolgozat megírásába! Sértette az önérzetemet ez az egész, és nagyon nem tetszett, hogy bármit megtehetett velem bárki... Nagyon kiszolgáltatott helyzetben voltam és ,,Tartó" ezt - mint mindig - ki is használta!!!
Tétlenül nézte végig, hogy mennyire padlót fogtam! Sőt, az volt az érzésem, hogy legszívesebben engem is eltemetett volna a ,,szüleimmel" együtt. Aztán, mégis sikerült feltápászkodnom és megpróbáltam ismét talpra állni.
Próbáltam takarítónőként is elhelyezkedni, de azon nyomban ,,kiderítették", hogy ahhoz én ,,túlképzett" vagyok. Vendéglátóban mosogatónak... de mindenhol már mosogatógéppel mosogattak. Óvodában, dadusnak... ahol a korom miatt - mint pályakezdőt - alkalmatlannak találtak. Azért nem írom a varrást, mert azon már túl voltam. Őrző azt már több alkalommal ellehetetlenítette. Az az igazság, hogy bármilyen munkát elvállaltam volna, amit nem ,,otthon" kell végezni... Jelentkeztem betegápolónak is, de ahhoz nem volt meg a szakmai végzettségem. Maszekban eljárhattam volna idős emberekhez- házakhoz, de mindenhol ,,lekádereztek" és sehogy nem értették, hogy mi szükségem van nekem: a férjes asszonynak ilyen alamizsna-szerű jövedelemforrásra.
A közeli kórházban dolgoztam pár hónapot... de ott is képes volt a felvételkor azt mondani a személyzetis, hogy: ,,Ha férjnél van és a férjének van jövedelme, miért veszi el a lehetőséget az egyedülállóktól?"
Állandóan önéletrajzokat írtam - többnyire zokogva, mert már annál az adatnál elakadtam, hogy: ,,Anyja neve:". Akkor, a három gyerekkel gyesen töltött kilenc évet is megpróbáltam kihagyni... mert kiderült, hogy azt hitték az alatt ,,pihentem és elszoktam a munkától"! Mert, bizony volt ahol azt mondták nekem, hogy nekik olyan ember kell, aki tud dolgozni! Mert ,,...ennyi év után nagyon elszokhatott a munkától!"
Nagyon rossz lelkiállapotban voltam...
Túl az ötvenen ott tartottam, ahol tizenhét éves koromban! Megerőszakolva (csak most lelkileg) megtagadva és lejáratva... szégyenkezve minden miatt. Ráadásul, akkoriban mentek nyugdíjba az osztálytársnőim. A barátnőm is... Csakhogy, amiért ő hat hónappal előbb született, vagyis az előző év végén... ezért ő még elmehetett 55 éves korában nyugdíjba. Én meg legkorábban hat év múlva! Bújtam az erre vonatkozó törvényeket és előszedtem az előnyugdíjazáshoz szükséges összes iratot. A MUNKAKÖNYVET legelsőnek... Már minden együtt volt a kérvényezéshez és megérdeklődtem az ügyfélszolgálati iroda fogadói időpontjait és kiválasztottam egy időpontot, amikorra bejelentkeztem. Csakhogy, közben ELTŰNT A MUNKAKÖNYVEM!!! Az ügyfélszolgálati irodáról elhajtottak azzal, hogy keressem meg. Feldúltam a lakást, amúgy találomra. Majd szisztematikusan átnéztem minden papírt... A rengeteg írásaimat, hogy nem keveredhetett-e közé. Közben, határozottan emlékeztem arra, hogy hova tettem és nem is értettem hogyan tűnhetett el. ,,Tartó" meg csak szidott, hogy:
- Mit csodálkozol, hogy eltűnt, hiszen itt hevert szanaszét hetek óta!
Az igaz, hogy elöl volt, mert dolgoztam a munkaviszony kigyűjtés miatt belőle... Közben, éltem az életet úgy, hogy akkor már nálunk laktak a gyerekeink párjaik is, akiket minden este vacsorával vártam haza. Nekem is minden nap tovább kellett tudni lépni... és tenni a dolgomat! Hiszen, egy nagycsaládos édesanya voltam! Önálló jövedelem nélkül, férj nélkül... mert ,,Tartó" a 2002-es választásokat követően, már színleg sem volt hajlandó a férj szerepére!!!
Nem győztem a régi és azóta már megszűnt munkahelyeimen érdeklődni az iratok után. Nagyon nehéz volt összeszedni a papírokat, az adatokat, mert valahogy, amit az egyik nap megírtam, az eltűnt a számítógépről másnapra... és kezdhettem mindent elölről. Viszont, addigra meg a nagy-nehezen előkerített munkaszerződések tűntek el... Már teljesen kiborultam. Örökösen zokogtam és szerettem volna meghalni!!! Már vacsorát sem készítettem, és amikor este megjött az ifjúság menekültek a szobájukba! A lelkem mélyén éreztem, hogy ,,Tartó" nagyon is tudja azt: hol van az a Munkakönyv! Ekkor már annyi jelét adta annak, hogy terhére vagyok nagycsaládostól, keresztény-népnemzeties életfelfogásomtól, mindenestől... Ekkor megterveztem hogyan tudnék fizikailag is elkülönülni tőle. Megszüntettem az ebédlőt és leválasztva a nappalitól, beköltöztem oda. Majd, amikor elértem azt az időpontot, amikor végre elindíthattam a nyugdíjazásomat és sikerült annyi pénzhez jutni, hogy meg tudtam venni a 12.000,- Ft-os okmánybélyeget a válási beadványomra, beadtam a bíróságra a válókeresetet. El is váltunk - közös beleegyezéssel. Csakhogy, ezután döbbentem arra rá, hogy milyen kevés kis nyugdíjra lettem jogosult. Hogy én abból soha-de soha nem tudnék egyedül megélni!!! ,,Tartó", pedig álságosan ,,vállalta", hogy ,,gondoskodik" rólam! Ha kell, elTART engem! Bizony, maradt továbbra is a ,,Tartó"-m, mintha mi sem történt volna! Továbbra is ő a minta családfő és én a családanya... Csakhogy, ez soha nem volt igaz!!!! Ez egy nagy hazugság és én minden nap belehalok ebbe a hazugságba! Minden nap, a nap minden órájában, minden percében hiteltelen hazugnak érzem magamat... és akárhogy is igyekszem szabadulni, annál szorosabbra fonódik körülöttem a háló(zat) ,,Tartó" irányításával... Ebbe bele lehet őrülni!!!
*
Nagy nap volt a tegnapi (2014. aug. 2.) mert ,,Tartó" ,,megtalálta" és átadta nekem a MUNKAKÖNYVEMET egy csomó irattal együtt... http://furaila.xfree.hu/260793
Csak néztem rá döbbenten... Majd felismerve a helyzet tragikusságát, mosolyogtam egyet és azt mondtam ,,köszönöm"! Láttam rajta, hogy óriási kő gördült le a szörnyűséges lelkéről... Nekem, pedig megszűnt a BŰNTUDATOM, amiért őt okoltam a Munkakönyvem eltűnéséért, meg minden másért, amivel megkeserítette az életemet!
Igen, mosolyogtam, mert a közben eltelt évek alatt rájöttem, hogy neki ez a MEGBÍZATÁSA. Az, hogy élő halottként éljem le az egész életemet, hogy halálom úgy következzen be, mintha meg sem születtem és soha nem is léteztem volna. Eltüntessen mindent, amit hagyhatnék magam után. Még az egyetlen művemet is, amit saját családomnak hittem, és amit kezdetekkor közösen hoztunk létre. Ma már tudom, hogy csak alibiül szolgálunk, amíg szolgálhatunk, mert a HATALMI MEGBÍZÓVAL szemben tehetetlenek vagyunk.
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A mostani NAT-tal kapcsolatban elégedetlenkedőknek
  2020-02-19 17:54:21, szerda
 
  A mostani NAT-tal (Nemzeti Alaptanterv) kapcsolatban elégedetlenkedők az un. szocialista pedagógiára emlékeztetnek.
Vagyis, arra a korszakra, amikor a szocialista eszmére hivatkozva, valójában diktatúrát valósítottak meg. Vagyis, nem az eszmeiséggel volt akkoriban sem baj, hanem azzal a móddal, ahogy arra való hivatkozással egészen másként valósult az meg!
*
Most is ez a helyzet - sajnos! Emlékszel még arra, amikor a munkaügyi hivatalban valósággal büntették az ügyintézők a munkára jelentkező munkanélkülieket?
Ahol a régi-új bürokraták úgy kezelték őket, mintha ők árulták volna el a szocializmust!!! Mondván:
- ,,TI AKARTATOK KAPITALIZMUST! Hát, akkor most itt van nektek és egyétek meg, amit főztetek!"
*
A mindenkori NAT-tal is ez történik. Úgy valósul meg, hogy minden jó-szándékú kezdeményezés a visszájára fordulva inkább ÁRTSON diáknak tanárnak, szülőknek, családoknak egyaránt!!!! Csak azért, hogy a politikailag ellenkező oldalon álló betartson az aktuális hatalomnak. Ez a hatalomért folytatott harc része és ez az egészben a legtragikusabb!
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Íróként, az elhallgatott történelmi tények ismertetése
  2020-02-19 16:31:35, szerda
 
  Íróként, számomra már csak egyetlen tényező fontos: AZ ELHALLGATOTT TÖRTÉNELMI TÉNYEK ISMERTETÉSE.

ÍGY, AZ UTOLSÓ ÉLETSZAKASZOMBAN már csak az foglalkoztat: NEM HAGYHATOM az utánunk jövő nemzedéket (legalább a saját utódaimat) hazugságba bebetonozva!

Azt már tisztán látom, hogy a korosztályom szüleinek (fényes szelek) nemzedéke mekkora hazugsághalmazt hagyott ránk. Ami azért vált végzetesen veszélyessé, mert AMIRŐL NEM TUDUNK az ÚGY MŰKÖDIK, mint egy LÁTHATATLAN CSAPDA, vagy egy TAPOSÓAKNA, amit, ha felfedezünk már későn van!!!! Tragikusan későn! Korosztályom NEHÉZ-SORSÚINAK (mint nekem is) RÁMENT az egész (magán)ÉLETÜNK arra, hogy sorra BELESÉTÁLTUNK az összes HAZUGSÁG-CSAPDÁBA!!!!!!

Meggyőződésem, hogy az ISMERET és a TUDÁS birtokában már könnyebben lehet eligazodni utódaim számára is az ESZMÉK ÚTVESZTŐJÉVEL MANIPULÁLHATÓ POLITIKAI-HATALMI JÁTSZMÁKBAN.

Tessék csak olvasni hogyan vélekedik a FÉLISMERETEK és a TUDATLANSÁG alapján hozott döntéseinkről Boross Péter az általa írt visszaemlékezésben! Arról a PAKTUMRÓL ír, amelynek megkötését helyesli.

“...Ezért kötötte meg az ismert paktumot és nem tette lehetővé, hogy a TUDATLANSÁG, vagy FÉLISMERETEK ezt lehetetlenné tegyék." (Mármint, a paktum alapján történő rendszerváltoztatás végrehajtását.)

https://www.facebook.com/mariailona.bona/posts/1637212192981437
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az ellenség kívülről-belülről is támadja Magyarországot
  2020-02-09 01:14:51, vasárnap
 
  Az ELLENSÉG KÍVÜLRŐL és BELÜLRŐL is egyszerre - folyamatosan támadja Magyarországot és a benne élőket. A szemünk láttára, félelmetes migrációs stratégiával "hódítják" meg és pusztítják le egész Európát.

2020. február 6-án, csütörtök délután - leginkább Szíriából és Afganisztánból érkező, az MTI szerint körülbelül 750 főből álló menetoszlop megindult a Toma-Kelebia magyar határátkelő felé.
Az érkező csoportok miatt a magyar rendőrség végül napközben már teljesen lezárta a határt, így az oda megérkezők az út szélén telepedtek le, illetve néhányan sátrakat állítottak fel, és hálózsákokat vettek elő, láthatóan felkészülve arra, hogy az éjszakát ott töltik. A menet résztvevői hangsúlyozták, hogy ez egy békés vonulás, és így akarják elérni, hogy TOVBBENGEDJÉK őket Magyarországon keresztül Nyugat-Európába, leginkább Németországba. Sokan közülük azt mondták, már jó ideje Szerbiában vannak.
Este a szerb védelmi miniszter is megjelent a helyszínen, és azt nyilatkozta, álhírt terjesztettek a szerbiai menekültek között arról, hogy meg fogják nyitni a magyar határt, ezért is jöttek ide ennyien az országból több helyről is. Az országban 6 ezer körüli számban vannak jelen migránsok, akik a magyar határzár után leginkább Horvátország irányába próbáltak továbbjutni.

Estére egyértelmű volt, hogy a határt a magyar fél nem fogja megnyitni, már csak az volt a kérdés, hogy mi lesz ebből az egészből a szerb oldalon. És hajnali egykor megérkezett 15-20 busz. A szerbek így zárták rövidre ezt az egészet. Hajnal kettőkor hajtott ki egyszerre vagy hat-hét tömött busz, és ment velük több rendőrségi kisbusz is. A média képviselőit ekkor már nem engedték a történések közelébe.

Minden esetre tudnunk kell, hogy Szerbia nem EU tagország. Vagyis, a szerb-magyar határ schengeni határ, amit Magyarországnak kötelessége megvédeni! https://eur-lex.europa.eu/legal-content/HU/TXT/?uri=CELEX%3A32016R0399
Ezt a szerb védelmi miniszter is elismerte és a jószomszédi kapcsolatok megtartása érdekében segített megoldani a csütörtöki helyzetet.

Csak az nem látja, hogy a migránsok, KÜLSŐ TERÜLETFOGLALÓ MEGSZÁLLÓK, aki nem akarja!
Ezt a KÜLSŐ MEGSZÁLLÁST segíti a BELSŐ ELLENSÉG is, akikhez tartozók, ,,ellenzéki" politikusoknak sulykolják magukat. Van benne már gyakorlatuk, ugyanis, általuk folyamatos BELSŐ ÉLETTÉRFOGLALÁS is zajlik évtizedek óta!
Őket, a BELSŐ ellenséget (,,ellenzéket") nehezebb felismerni, mert sokuk, ellenzéki- és bal-liberális politikai szerepben tetszelegve elárulják közös hazánkat, mondván, ,,... még a térképről is el kell törölni Magyarországot"!
https://magyarkozosseg.net-nyiltan-kimondta-magyar-allamisag-megszuntetese-celja/
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A cigányság úgy tudja: a magyarok is ingyen jutnak lakáshoz
  2020-02-06 12:56:43, csütörtök
 
  A MAGYARORSZÁGI CIGÁNYSÁG ÚGY TUDJA, HOGY A MAGYAROK IS KIUTALÁSSAL=ingyen JUTHATTAK LAKÁSOKHOZ 1990 ELŐTT ÉS UTÁN!

EZ ÓRIÁSI TÉVHIT, MERT az 1960-as évek végére a MAGYAROKNAK MÁR NEM JUTOTT - az 1945 UTÁN A POLGÁRSÁGTÓL ELRABLOTT - úgynevezett ,,TÁRSADALMI TULAJDONBA" VETT TANÁCSI BÉRLAKÁSOKBÓL!

Az történt, hogy mire az 1945 után született ifjaknak (az 1960-as évek végére családalapító korba kerültek) meg kellett vásárolni a házgyári panelekből épült lakásokat. Azonban, mint minden, ez is KÁDERFÜGGŐ volt! Azt is a FÜGGETLENÍTETT vállalati (üzemi, intézményi) KISZ- PÁRT és SZAKSZERVEZETI bizottságok vezetői döntötték el, hogy ki vásárolhat 30 éves törlesztő részletre OTP (banki) hitelből lakást! A fővárosban még külön követelmény volt (a házaspár legalább egyik tagjának) az 5 éves állandóra bejelentett lakhatósággal való rendelkezés. ,,Megtelt ugyanis Budapest"... Kelendőek lettek a fővárosi ifjú férfiak és nők a vidékiek számára. A lakásvásárlás reményében még a kényszer-házasságra is képesek voltak ezek az akkori vidéki fiatalok! Hiszen, a lakásvásárlási szerződés megkötése előtt be kellett mutatni a házassági anyakönyvi kivonatot, és, ha még nem volt gyermekük, akkor alá kellett írni legalább 2 gyermek vállalásáról szóló szerződést, valamint a lakás vásárlási árának 30 %-át készpénzben.

Mit jelentett ez akkor, amikor egy szakmunkásnak átlag 2.000,- Ft volt a havi (teljesítmény)bére?! Ebből nem lehetett takarékoskodni!!! Mindenképpen szükség volt a napi 8 órai hivatalos munkahelyi munkavégzésen TÚLI MUNKÁVAL MEGSZEREZHETŐ JÖVEDELEMRE! ISMERTEM OLYAN PÁLYAKEZDŐ ORVOS HÁZASPÁRT, AKIK MOSÓKONYHÁBAN LAKTAK ALBÉRLETBEN 2 KISGYEREKKEL ÉS NEM KAPTAK LEHETŐSÉGET A LAKÁSVÁSÁRLÁSRA!

MINDEN CIGÁNYNAK ÉS NEM CIGÁNYNAK MEG KELL TUDNIA VÉGRE, HOGY ez a KOROSZTÁLY - az ÚJ GAZDASÁGI MECHANIZMUS IDEJÉN napi 16 órát dolgozott azért, hogy be tudjon fizetni egy OTP értékesítésű "öröklakás" nevezetű betonkalodára!!!! Ez, az 1969-től az 1970-es évek MUNKÁS-FIATALJAIRA volt érvényes.
Éppen ezért, ideje, hogy MEGTUDJA AZ UTÓKOR (MAGYAROK ÉS CIGÁNYOK) AZ 1970-ES ÉVEK IFJÚSÁGÁNAK RÁMENT AZ EGÉSZ ÉLETE ARRA, HOGY EGYÁLTALÁN LAKJON VALAHOL!!!!

Az ily-módon megnehezített otthonhoz-jutás és családalapítás miatt el lehetett érni, hogy NE tudja sem MINŐSÉGILEG, sem MENNYISÉGILEG REPRODUKÁLNI ÖNMAGÁT A MAGYARSÁG!
1.) Magyarország speciális helyzetbe került ebben a tekintetben mert:
- míg a magyar arra kényszerült, hogy lemondjon az utódok világra hozataláról - nehogy elveszítse társadalmi státuszát és ezzel a MINŐSÉGI REPRODUKCIÓ lehetőségét;
2.) - addig a cigányságot oly módon segélyezték, hogy önmaga MENNYISÉGI REPRODUKCIÓJÁBÓL biztosított volt (legalább 6 gyermek életre-hívásával) a család MUNKA-NÉLKÜLI MEGÉLHETÉSE!

Ebből is világosan kiderül, hogy GENERÁCIÓK MARADTAK KI A MAGYAR CSALÁDOKBAN! Pontosan azért, mert a segélyezésből megélő és önmaga MENNYISÉGI REPRODUKCIÓJÁRA szoktatott cigányság segélyét is a MUNKAVÁLLALÓ magyarságnak kellett évtizedekig megtermelnie.

A 2010-es választásokat követően "reformprogrammal" próbálták ezt a folyamatot megállítani. A segélyhez jutást különböző feltételekhez kötötték/kötik.
- Ezek közül a legfontosabb, hogy csakis azok a szülők (legyen az cigány, vagy magyar) részesülhettek a családtámogatásból, akik bölcsődébe, óvodába és iskolába járatják gyermekeiket!
- Ez: egyfelől előnyt jelent a cigányság felzárkóztatásában - anélkül, hogy a szegregáció vádjával megvádolná az EU Magyarországot!
- Másfelől, viszont a jó szülő-gyermek kapcsolatban nagy törést jelent a magyarság számára... Valósággal az 1950-es években elkezdett erőszakos KOLLEKTIVIZÁLÁSI törekvéseket idézi.
- Arról nem is beszélve, hogy nincsenek megteremtve annak feltételei, hogy fogadóképes ÓVODÁK, ISKOLÁK álljanak rendelkezésre - megfelelő férőhelyekkel és körülményekkel! Gondoljunk csak a szocialistának sulykolt baloldalinak hazudott kormányok iskolabezárásos és vasútmegszüntető rendelkezéseire!!!!

Most, ismét rendeletileg és törvényekkel KÉNYSZERHELYZETBE került a magyarság, a családi élet rovására. Ez azért is tragikus, mert a családi minőség társadalmi minőséget is jelent.
- Ismét az a cél, hogy minél előbb bevonják a magyarságot a társadalmi munkamegosztásba a szakmunkásképzés erőltetésével már 14 éves kortól... mint az 1950-es években! Csakhogy, akkor voltak munkahelyi TANMŰHELYEK! Most, meg nincsenek!

A FELNŐTTKÉPZÉSBEN, pedig nem voltak képesek 30 éven keresztül megszervezni az ELADHATÓ ISMERETEK INGYENES OKTATÁSÁT!
Már régen a közoktatás részévé kellett volna tenni a felnőttképzést, illetve átképzést! Mert pontosan a legrászorultabbak nem képesek megfizetni a tanfolyami díjakat. Miközben a RENDSZER-VÁLTOZTATÁSKOR első dolguk volt felszámolni az un. esti és levelező iskolákat!
A munkanélküliek tanfolyamain is illene differenciálni a képzési anyagot! Ne ültessék már egy padba a diplomás munkanélkülit az analfabétával!!!
Főleg akkor, ha az a tanfolyam az írás-olvasás és számolás alapvető műveleteire korlátozódik! Mindezt azért, mert retteg a hatalom attól hogy az EU megvádolhatja őket a szegregációval!!!

30 éves lemaradást kellene megszüntetni azzal, hogy MEGSZERVEZZÉK a TÁVOKTATÁS RENDSZERÉT is... ingyenesen lehetőleg, hogy az esetleg GYED-en, GYES-en lévő kismama (kispapa) minél zavartalanabbul vissza tudjon térni a "munkaerő piacra"... eladható szakmai ismereteket tudjon szerezni anélkül hogy magára hagyná gyermekeit.
Az interneten keresztül ez nem okozna gondot!!
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
1Majd azonos mércével mérik nehéz-sorsúságot=sorstalansággal
  2020-02-03 16:02:11, hétfő
 
  MAJD, HA AZONOS MÉRCÉVEL MÉRI A HATALOM A MAGYAR NEHÉZ-SORSÚSÁGOT A SORSTALANSÁGGAL...
Az a tragédia, hogy (sok)mindent elhallgatnak az 1956 előtti Rákosi-időkben történt NÉPIRTÁSRÓL. Arról, hogy 1945 utáni években megtörtént a Horthy-korszakban kialakult középosztályhoz tartozók KIIRTÁSA.
Valószínű, hogy azok (utódaik) akik olvashatják ezt az írást, nem tartoztak a kiirtandók közé! Az enyém, viszont igen!!!! A nagybirtokosoknak és a nagy gyáriparosoknak volt lehetőségük nyugatra menekülni. Igaz, sokszor teljes vagyonuk hátrahagyásával!
A középosztályhoz tartozó, kertgazdálkodást megvalósító kisbirtokosokat azonban kikiáltották "KULÁKNAK" és amikor a MEGÉLHETŐSÉGÜKET jelentő FÖLDJÜKET ÉS JÓSZÁGAIKAT nem voltak hajlandók önként átengedni a beszolgáltató minisztérium padlásokat lesöprőinek, akkor egészen egyszerűen ELHURCOLTÁK őket oda, ahol megkínozhatták és MEGSEMMISÍTETTÉK őket!

6 éves koromig (1946-1952) kuláknak kikiáltott nagyszüleim tanyáján éltem. MINDENT LÁTTAM A SAJÁT SZEMEMMEL ÉS NEM FELEJTEK!!!!

A kis saját műhellyel rendelkező iparos-embereket (mint szövőmester apámat is) szintén minden ellenszolgáltatás nélkül - megfosztották műhelyeiktől... de még a lakásaikat, otthonaikat is un. "társadalmi tulajdonba" vették!
Aki ellenállt, azonnal a rencskihez hasonló büntető- és átnevelő-táborokba szállították. Amit, ha túlélt is nem biztos, hogy szabad lehetett valaha is, hiszen, priuszos ELLENSÉGNEK számító (utódaival együtt) un. káderlappal kellett leélnie életét a társadalom peremére száműzötten!!!!!!!!

Éppen ezért, ki kell végre mondani, hogy a KOMMUNISTA ESZMÉK JEGYÉBEN IS MILLIÓKAT IRTOTTAK KI a világ számos országában, köztük MAGYARORSZÁGON is! Ezek a népirtásos módszerek ma már ismertek. Csak nem kapnak elég nyilvánosságot!

https://vimeo.com/20674078

A PINCEBÖRTÖN című filmben sátáni kegyetlenséggel - sósavkádban való megfürdetéssel, halálra-veréssel, majd TETEMEIKET LEDARÁLVA https://www.youtube.com/watch?v=_80fzdAybG4 vagy ELÁSVA, MINT HULLOTT-ÁLLATOKÉT - IRTOTTÁK a MAGYAR EMBEREKET...
https://www.youtube.com/watch?v=yJAjNPodzlM
Később, a PINCEBÖRTÖNÖK megszüntetése és átépítése során, a napvilágra kerülő ÁLDOZATOK CSONTJAIT a sittel együtt a SZEMÉTRE HORDTÁK teherautókkal!
https://www.youtube.com/watch?v=orbVogUsHLI&feature=youtu.be&fbclid=IwAR3 Pvm_6xwrirmdv4AEOo7aZ6n-kflxO-gJ_DBWwwyBnoQMeC9v9apXgCCU

Ráadásul, ez a népirtás nem egy-két évig, hanem évtizedekig tartott. Ugyanis, akiket nem sikerült 1956-ig LIKVIDÁLNIUK az 1945 után HATALOMRA KERÜLŐ, magukat KOMMUNISTÁNAK és SZOCIALISTÁNAK sulykolóknak, azok váltak NEHÉZ-SORSÚVÁ a velük szembeni negatív megkülönböztetések sora miatt, aminek nem lett vége még 1990-ben sem! Erről azonban a következő részben írok majd.
*
Bóna Mária Ilona
*

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Történelmi lecke
  2020-02-02 01:28:39, vasárnap
 
  TÖRTÉNELMI LECKE
Kár, hogy fogalmam sem volt arról, hogyan is kezdődött 1956-ban az a bizonyos ,,történelmi lecke"! Az idézőjelbe tett két szó: ,,történelmi lecke" utalás Albert Camus: A magyarok vére c. írására, ami itt is olvasható:
http://www.andrassygimi.hu/joomla/files/Albert_Camus_A%20magyarok_vere%20.pdf?fbc lid=IwAR1UsZPaZ1nVo1f81aiQxrUDaIH2cTSHwq1JMG6m6k8IjWyfl83ozuihiK4

Valójában a Magyar Néphadsereg repülőgépeiről bálaszám hullottak azok a RÖPCÉDULÁK a beavatottak portáira - meg a nyugati országrészek településeinek közelében az erdei tisztásokra és mezőkre - melyek terjesztésével forradalmat lehetett ROVOKÁLNI. Ami "csak" ÜRÜGY volt később arra, hogy az Ausztriából kivont SZU hadserege (hadosztályai) bevonuljon Magyarországra.
Ürügy volt, mint a II. világháborúba való belépésünket ki-PROVOKÁLÓ kassai bombázás is ÜRÜGY volt...

Minden felelősségem tudatával kijelenthetem, hogy én láttam azokat a röpcédulákat, már 1956 augusztusában!
Sajnos, pont ott ,,nyaraltam" nagybátyáméknál. Kár, hogy csak 1999-ben, Hegedüs András halálát követően tudtam meg, hogy nagybátyám felesége féltestvére volt az akkori miniszterelnöknek, Hegedüs Andrásnak.

Azonban, még 1999-ben sem ismertem föl az összefüggést az életen át tartó hátrányos megkülönböztetésem között és eme tény között! Esküszöm, hogy csak az utóbbi hat évben jöttem rá azokra a tragikus összefüggésekre, amelyek miatt tíz éves koromtól CÉLKERESZTBEN éltem le - és élek, talán halálomig - az életemet!

Kár, hogy akkora hallgatás van HEGEDÜS ANDRÁS-ról, ami miatt fogalmunk sincs arról, hogy 1956-ban ő volt Magyarország miniszterelnöke!

A történetet megírtam és egyik ismerősöm - az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának 1956-ot kutatója - elmondta ifj. HEGEDÜS ANDRÁSNAK, akinek nem volt tudomása arról, hogy apjának lett volna Hegedüs Etelka nevű féltestvére.... Pedig, mindaddig nem kerülhetek ki a célkeresztből, míg nincs tisztázva hogyan kezdődött valójában 1956-ban a forradalom!

HEGEDÜS ANDRÁS, a volt miniszterelnök," 1956. október 24-én, a nép és kormányának követelésére kénytelen volt átadni a hatalmat Nagy Imrének. "Október 28-án ő írta alá antedatálva a szovjet hadsereg segítségül hívásáról szóló kérelmet. Október 28-án elvesztette KV és PB tagságát, majd október 29-én a Szovjetunióba menekítették" https://hu.wikipedia.org/wiki/Heged%C3%BCs_Andr%C3%A1s_(politikus)

AZÓTA ÉLEK CÉLKERESZTBEN!
Az úgy történt, hogy 1956 augusztusában láttam azt a repülőgépet, amelyikről nagybátyámék legelőjére - ahol éppen az állatokat őriztem - hullottak a röpcédulákat tartalmazó csomagok. Ezek egyike kiszakadt és szanaszét keringtek a nyomtatványok a levegőben. Egyet sikerült elkapnom. Csakhogy, amikor kezdtem olvasni olyanokról, mint ,,Felhívás", ,,sztrájk", amelyeknek a jelentését sem tudtam... odaszaladtak nagybátyámék és kikapták a kezemből, mondván:
- “Ez nem gyeröknek való!"
Pedig, pont meg akartam kérdezni tőlük ezeknek az ismeretlen szavaknak a jelentését.

ÉVTIZEDEKIG nem jutott el a tudatomig, hogy elgondolkodjak mindezeken, mert egyfolytában MINDEN EGYES NAP a TÚLÉLÉSÉÉRT MEG KELLETT KÜZDENEM!
Évtizedek teltek el teljes elszigeteltségben és CÉLKERESZTBEN - NEHOGY KIBESZÉLJEM A NAGY TITKOT!!!
Arról se volt sejtelmem sem, hogy 1956 novemberétől - a forradalom leverését követően - gyerekek - "pesti srácok" - százait csukták le v. ítélték tíz évi börtönre ezeknek a röpcéduláknak a terjesztéséért!

Kósa Csaba: ALHATTÁL-E KISFIAM? című könyvéből ide másolok egy oldalt, ami erről szól...
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Wass Albert, magyar író személyét gyalázókhoz...
  2020-02-01 05:44:52, szombat
 
  A WASS ALBERT CSEPELI SZOBRÁNAK MEGGYALÁZÁSÁRÓL SZÓLÓ ÍRÁSHOZ érkezett gyalázkodó megjegyzéseket nem hagyhatom szó nélkül!

Meg azt sem, akik azt visítozzák, hogy Wass Albert fasiszta volt!

Senkinek nincs erkölcsi alapja mutogatni a másik oldalról!!!!

Nem hagyhatom szó nélkül azért sem, mert ÍRÓ vagyok, méghozzá tiltom-listán évtizedek óta!

Nem tehetem, mert a gyalázkodóknak is van szavazati joguk!!!! Vagyis, ilyen "beteg" emberek szavazhatják újra és újra vissza a hatalomba a volt kommunistákat!
*
TUDOMÁSUL KELL VENNI VÉGRE, hogy nincs különbség a KOMMUNIZMUS és a FASIZMUS nevében elkövetett NÉPIRTÁS között!

Vagyis, van, méghozzá legalább 3.
1. Az első: a fasiszta bűnök miatt máig fizetjük a jóvátételt az áldozatoknak és utódaiknak.

2. A kommunista eszmék jegyében elkövetett népirtásos bűnökről még mindig tilos írni és beszélni!

3. Van még egy nyelvészeti szempontból érdekes megállapítása egyik - a kommunisták által is kedvelt költőnknek, JÓZSEF ATTILÁNAK, aki fasiszta jelzővel írt a kommunizmusról a következő versében:

VILÁGOSÍTSD FÖL
(Részlet)
Világosítsd föl gyermeked:
a haramiák emberek;
a boszorkák - kofák, kasok.
(Csahos kutyák nem farkasok!)
Vagy alkudoznak, vagy bölcselnek,
de mind-mind pénzre vált reményt;
ki szenet árul, ki szerelmet,
ki pedig ilyen költeményt.
És vígasztald meg, ha vigasz
a gyermeknek, hogy így igaz.
Talán dünnyögj egy új mesét,
fasiszta kommunizmusét -
*
(Vége a vers-részletnek.)
*
Azért ez is jelent ám valamit!
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2020.01 2020. Február 2020.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 9 db bejegyzés
e év: 89 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 173
  • e Hét: 515
  • e Hónap: 3641
  • e Év: 35371
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.