Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Esti szentmise Csíksomlyó 01.22
  2021-01-22 21:37:09, péntek
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Csiksomlyo szentmisék  
Triduumos szentmise közvetítés Veszprém 01.17
  2021-01-22 21:35:51, péntek
 
  Árpád-házi Szent Margit ünnepére készül a veszprémi Árpád-házi Szent Margit plébánia három napos lelkigyakorlatos szentmisével. A triduumot Mórocz Tamás c. apát bodajki plébános atya vezeti.

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
A magyar női vízilabda-válogatott legjobb 4 közt
  2021-01-22 21:21:14, péntek
 
  A magyar női vízilabda-válogatott 20-7-re legyőzte a francia csapatot a Triesztben zajló olimpiai selejtezőtorna pénteki negyeddöntőjében, így bejutott a négy közé, ahol már a kvótáért száll harcba szombaton, Olaszország ellen.
A magyarok Keszthelyi Rita találataival hamar 4-0-s előnyre tettek szert, és bár a franciák később két gólra felzárkóztak, a nagyszünetre visszaállt a négygólos különbség.
A második félidőben tovább nőtt a differencia a válogatottak között, az ötgólos Keszthelyi vezette magyarok továbbjutása egy pillanatig sem forgott veszélyben.
,,Könnyednek nem volt nevezhető az összecsapás, keményebb volt, mint egy edzés, de tökéletesen megfelelt arra, hogy a szombati nap előtt összerakjuk, ami a görögök ellen szétesett, főleg támadásban" - mondta Bíró Attila, aki kemény meccsre számít szombaton a házigazda ellen.
Elmondta, bízik abban, hogy megfelelő lesz a bíráskodás, ugyanakkor hozzátette, az eddiginél legalább 20-25 százalékkal jobb játékra lesz szükségük ahhoz, hogy akár csak egy góllal, de legyőzzék az olaszokat. Bíró Attila Európa-bajnoki bronzérmes együttese a szombati elődöntőben 20 órától a házigazda olasz csapattal találkozik majd, amely Izraelt múlta felül a legjobb nyolc között.

Eredmények, negyeddöntő:
Magyarország-Franciaország 20-7 (4-2, 3-1, 5-2, 8-2)
a magyar csapat gólszerzői: Keszthelyi 5, Illés 3, Garda, Leimeter, Szilágyi, Gurisatti és Rybanska 2-2, Vályi és Szücs 1-1

További eredmények:
Olaszország-Izrael 15-6 (3-0, 3-1, 7-1, 2-4)
Görögország-Szlovákia 22-3 (4-1, 5-0, 7-2, 6-0)
Hollandia-Kazahsztán 19-6 (5-1, 4-2, 4-0, 6-3)
 
 
0 komment , kategória:  vízi sport  
Hoppá! A kézilabda-vb eddigi legviccesebb pillanatai
  2021-01-22 10:08:34, péntek
 
  Média klikk videó Link  
 
0 komment , kategória:  Viccek  
állatkerti nyugalom
  2021-01-22 09:58:59, péntek
 
  ...... ...........

 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Boldog Batthyány-Strattmann László, hitvalló 01.22
  2021-01-22 09:51:05, péntek
 
  Boldog Batthyány-Strattmann László nemcsak a beteg szemeket gyógyította, hanem arra is gondja volt, hogy a hit szemeit gyógyítsa, és nyitogassa azokat Isten titkaira. A boldoggá avatott hitvallóra és szemorvosra emlékezünk liturgikus emléknapján, január 22-én.
.....



...... ........... .........



- TVN blogomba Link

- Igenaptár oldalon Link

- Magyar kurír oldalon Link

- Batthyány-Strattmann László - Batthyány-Schmidt Margit és Batthyány Ádám Antal
Videó Link
Herceg az orvosok között, orvos a hercegek között". A szegények orvosa, szemorvos, az Aranygyapjas rend lovagja, a Szent István-rend kis keresztese, felsőházi tag, Vas megye főispánja. Batthyány-Strattmann László életéről beszélgettünk Batthyány-Schmidt Margittal a Batthyány Családi Örökség Alapítvány elnökével illetve Boldog Batthyány unokájával Batthyány Ádám Antallal.

- Batthyány-Schmidt Margit videó Link

- Ünnepi püspöki szentmise és a Boldog Batthyány László-díj átadása Dr. székely János
Videó Link

- Böjte Csaba testvér gondoltai
"Van akire büszke örömmel felnéznünk.....
Vannak példaképeink, kövessük őket!"
- BOLDOG BATTHYÁNY-STRATTMANN LÁSZLÓ HERCEG,
A SZEGÉNYEK INGYENES ORVOSA,
TISZTELETRE MÉLTÓ CSALÁDAPA...
(január 22.)
Aki Dunakilitiben született 1870. október 28-án és Bécsben halt meg 1931. január 22-én...
Az imádságra kivétel nélkül mindannyiunknak feltétlenül szükségünk van. (...)
Egyesek erre azt szokták mondani: ,,Isten úgyis tudja, mire van szükségem," E kifogásra az a válaszom: Az apa is tudja, mi kell a gyermekének, és mi szerez neki örömet. Mégis elvárja, hogy mindezt kérje tőle. Ezáltal lesz ugyanis tudatossá a gyermekben: kitől kapta az adományokat, és kinek kell érte köszönetet mondani.
Van-e nagyobb jótevőnk, mint Isten? Neki köszönhetjük ugyanis minden testi-lelki javunkat. Ne késlekedjünk hát egészen rá hagyatkozni, ezeket a javakat tőle kérni, és értük minden nap őszinte köszönetet mondani.
Mások meg azt kifogásolják: ,,Sokszor imádkoztam, mégsem kaptam meg, amit kértem." S AZ ÉDESAPA TALÁN TELJESÍTI GYERMEKEI MINDEN KÉRÉSÉT? UGYE CSAK AZT, AMELYIK A JAVUKRA VÁLIK.
Isten végtelenül bölcs, és az ő csodálatos rendelései, útjai kifürkészhetetlenek (vö. Róm 11, 33). Ezért nyugodtan rábízhatjuk, hogy döntse el ő: kéréseink közül mi válik a javunkra. S azt adja meg nekünk.
Imádkozzál állhatatosan! ARRA UGYANIS NINCS ÍGÉRETÜNK, HOGY IMÁDSÁGUNK AZONNAL MEGHALLGATÁSRA TALÁL. Gondolj Szent Mónikára. Ő sok-sok évig imádkozott, hogy fiának elméje megnyíljék az igazság világossága előtt. S könyörgése végül is meghallgatásra talált. Fiából lett a nagy ,,szent", Ágoston.
IMÁDKOZZÁL TELJES BIZALOMMAL!
(Boldog Batthyány-Strattmann László lelki útravalója a meggyógyult betegeknek)
Könyörögjünk!
Istenünk, te Boldog Batthyány-Strattmann László hitvallót
csodálatos buzgósággal ajándékoztad meg,
hogy a szegényeken és betegeken segítsen,
családja iránt pedig a hűséget és a szeretetet gyakorolja.
Az ő közbenjárására add,
hogy szükséget szenvedő testvéreinknek
mi is segítségére legyünk,
és életünk folyamán minden körülmények között
állhatatosan szolgáljunk neked.
A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által,
aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben,
Isten mindörökkön-örökké.
Ámen.
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Oltás utáni tapasztalatok ......
  2021-01-22 09:40:30, péntek
 
  Fellélegeztünk" a Katolikus Szeretetszolgálat egyik idős otthonából
Januárban az idős otthonokban is megkezdték az ellátottak és a dolgozók Covid-19 elleni beoltását. A járvány és az oltás tapasztatairól, valamint a 70 éve működő intézményről Kocsis Edina, a dabasi Zárdakert Idősek Otthonának intézményvezetője számolt be, nem titkolva, milyen felszabadító élményként élik át, hogy a vakcinának köszönhetően védettséget szerezhetnek a koronavírus ellen.
2020-ban ünnepelte a Katolikus Szeretetszolgálat a saját és néhány intézménye, így a dabasi Zárdakert Idősek Otthona alapításának 70. évfordulóját is. A szervezetet a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia alapította a szerzetesrendek feloszlatásának évében azzal a céllal, hogy a gondoskodás nélkül maradó idős papok, szerzetesek és apácák megfelelő és méltó ellátást kaphassanak. 2017-ben hunyt el a dabasi otthon utolsó szerzetesnővér lakója. Az utóbbi időben valamelyest változott az intézmény arculata: a szép korúak napi gondozása mellett szakszerű ápolást nyújtanak azoknak a bentlakóknak, akik demenciával küzdenek.
A hatalmas, három és fél hektáros területen fekvő négy épületben - mely 1950 előtt a Jézus Isteni Szívéről Nevezett Karmelita Nővérek rendháza volt, és amelyben akkor a nővérek árvaházat, óvodát és napközit is működtettek - ma három idős gondozási egység található, 3-4 ágyas szobákban összesen 165 férőhelyet biztosítva. A koronavírus-járvány tavaszi első hullámától kezdve - a korlátozások figyelembevételével - a három egység teljesen elkülönült egymástól, közös programokat csak a házakon belül szerveznek. Izolációs szobákat is létrehoztak az épületekben, hogy a kórházi kezelésből hazatérő vagy koronavírus-fertőzöttségre utaló tünetekkel küzdő bentlakókat megfelelően elkülönítsék, így tavasszal és ősszel is megelőzhették a tömeges megbetegedéseket.
...... ...........



Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk megörzése  
Útravaló – 2021. január 22.
  2021-01-22 09:35:59, péntek
 
  Magához hívta, akiket kiválasztott, és hatalmat adott nekik. Az evangéliumnak ez a mondata a papszentelést idézi föl bennem, amikor a fiatalemberek a püspök elé térdelnek, kezüket a kezébe teszik, és a püspök, ugyanúgy, ahogy az első apostolok kapták, átadja a hatalmat, az imádság szavainak kíséretében: ,,Adj, Urunk, a mi gyöngeségünknek is hasonló támaszt, mert apostoli munkánk végzésében nagyon is rájuk szorulunk!" A kép, ahogyan ez történik, bibliai, nem spontán egyetlen mozdulat sem, mégis annyira emberi, amennyire Jézus valóságos ember. Fölismerjük benne nemcsak az esendőséget (a nevek között ott van Júdás is), hanem a bátorságot is, mind a meghívó, mind a meghívottak részéről.

Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
2. évközi hét péntek 01.22
  2021-01-22 09:34:30, péntek
 
  SZENTLECKE a Zsidókhoz írt levélből
Jézus az Újszövetség közvetítője.
Testvéreim!
A mi Főpapunk, Jézus Krisztus, annyival kiválóbb papi szolgálatot kapott, amennyivel magasabb rendű és tökéletesebb ígéreten alapul az a szövetség, amelynek ő a közvetítője.
Ha ugyanis az első szövetség kifogástalan lett volna, nem lett volna szükség a másodikra. Ám Isten megfeddte az első szövetség népét, amikor (Jeremiás próféta által) így szólt:
,,Íme, eljön az idő és új szövetségre lépek a választott néppel. Nem olyan szövetségre, mint amilyent atyáitokkal kötöttem, azon a napon, amikor kézen fogtam, hogy kivezessem őket Egyiptom földjéről. Mivel pedig ők nem tartottak ki szövetségemben, én is magukra hagytam őket. A szövetség, amelyet ama napok után népemmel kötök, ilyen lesz: Elméjükbe vésem, és szívükbe írom törvényemet. Istenük leszek, és ők népemmé lesznek. Akkor majd senkinek sem kell társát vagy testvérét így tanítania: »Ismerd meg az Urat!« Hiszen a kicsinytől a legnagyobbig mindenki ismer majd engem. Irgalmas leszek bűneik iránt, és vétkükre többé nem emlékezem."
Ha tehát Isten itt új szövetségről beszél, a régit elévültnek tekinti. Ami pedig elévült és idejét múlta, az közel van a megszűnéshez.
Ez az Isten igéje. Zsid 8,6-13

EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
Jézus kiválasztja apostolait.
Abban az időben Jézus fölment egy hegyre, és magához hívta, akiket kiválasztott. És ők csatlakoztak hozzá.
Tizenkettőt választott ki, hogy vele tartsanak, és hirdessék az igét. Hatalmat is adott nekik a betegek gyógyítására és az ördögűzésre.
A következő tizenkettőt választotta ki: Simont, akinek a Péter nevet adta; Jakabot, Zebedeus fiát és Jánost, Jakab testvérét - akiket Boanergesznek, vagyis ,,mennydörgés fiainak" hívott. Továbbá kiválasztotta Andrást, Fülöpöt, Bertalant, Mátét, Tamást, Jakabot Alfeus fiát, Tádét, a kánaáni Simont és a karióti Júdást, aki később elárulta őt.
Ezek az evangélium igéi. Mk 3,13-19
......



Elmélkedés
Az előzményekben láthattuk, hogy Jézus többféle helyszínen tanítja az embereket. Megszólal az istentisztelet helyén, a zsinagógában, belép az emberek házába és magánéletébe, a város utcáin és terein megszólítja a közösségeket, a tengerparton pedig nagy tömegek járulhatnak hozzá. A mai evangéliumban egy új helyszín jelenik meg, Jézus felmegy egy hegyre. E felmenetelnek van egy kis ünnepélyes jellege, és arra utal, hogy itt valami fontos, valami kiemelkedő fog történni. Ilyen körülmények között zajlik a tizenkét apostol kiválasztása, akiket Márk evangélista név szerint felsorol. A kiválasztásnak hármas oka van: először is az, hogy legyenek mindig vele, osztozzanak a Mester életében. Másodszor, hogy megismerjék tanítását, amit majd nekik is hirdetniük kell. Harmadszor pedig az, hogy megossza velük saját küldetését, rájuk bízza hatalmát, hogy ők is képesek legyenek a gyógyításra, Isten irgalmának közvetítésére.
Mind a meghívásban, mind a küldésben az Úr a cselekvő, ő a kezdeményező, minden tőle indul. A tanítványok elfogadják a hívást, elsajátítják Mesterük életmódját és engedelmeskednek neki, amikor szavára útnak indulnak és az Úr nevében tanítanak.
Álljunk mi is az Úr szolgálatába! Legyünk vele, mellette csendesen, hallgassuk őt figyelmesen, aztán pedig induljunk az ő szavára, hogy munkálkodjunk Isten dicsőségére!
C. Horváth István Sándor

Imádság
Urunk, gondviselő Istenünk! Köszönjük, hogy figyelsz életünkre, vigyázol ránk, gondviselő szereteteddel átölelsz minket. Látod gondjainkat és küzdelmeinket, jól ismered fáradozásainkat és aggodalmainkat. Hozzád fordulunk nehéz helyzeteinkben: adj nekünk jó tanácsot és útmutatást! Adj erőt, bátorságot és kitartást. Erősítsd bennünk a hitet, hogy amikor már erőtlenek és tehetetlenek vagyunk, te akkor is tudsz segíteni, mert mindent megtehetsz, s jóságodnak köszönhetően segítesz mindazzal, ami üdvösségünket szolgálja. Ösztönözz minket arra, hogy készséggel és engedelmesen megtegyünk mindent, amit kérsz tőlünk.

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2020.12 2021. Január 2021.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 392 db bejegyzés
e év: 745 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1659
  • e Hét: 18051
  • e Hónap: 30727
  • e Év: 264474
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.