Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Szarvasbőgés alkonyatkor
  2021-01-25 22:05:16, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Állatvilág  
Szalakóta
  2021-01-25 22:04:12, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Állatvilág  
Őzike család
  2021-01-25 22:03:20, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Állatvilág  
Őrgébics
  2021-01-25 22:02:16, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Állatvilág  
Bagoly
  2021-01-25 22:01:32, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Állatvilág  
Mit tegyünk a köhögés ellen?
  2021-01-25 19:50:41, hétfő
 
  A köhögés és a megfázás nem minden esetben súlyos, azonban az állandó köhögés nagyon megzavarhatja az életünket. Cikkünkben olyan gyógymódokat sorolunk fel, melyek segíthetnek a köhögés csillapításában és megszüntetésében.

A köhögés nem más, mint a testünk védekező mechanizmusa a tüdőbe vagy a légcsőbe került idegen, irritáló anyagok ellen. Leggyakrabban a vírusok és baktériumok váltják ki, de az egyik tünete is lehet az influenzának vagy a megfázásnak. Ok lehet még az asztma, a COPD, a tüdő daganatos megbetegedése is, de más egyéb tüdőbetegség tünete is lehet a szűnni nem akaró köhögés.

A sós vízzel történő gargalizálás nagyon hasznos lehet ebben az esetben is, mivel segít megszabadulni a felesleges nyáktól, és a torok gyulladását is nagyon jól csillapíthatja.

A köhögést soha nem szabad elhanyagolni, mert bizonyos esetekben komoly szövődményei is lehetnek amennyiben hosszú ideig fennáll. A torokgyulladás csillapítására az egyik leghatékonyabb gyógymód a forró tea, de akár egy meleg leves is hatékony lehet a gyulladás csökkentésében és a fájdalom enyhítésében.

A köhögés csillapításában az is segíthet, ha a fejünk magasabban helyezkedik el alváskor, mint a lábunk. Próbáljon olyan párnán aludni, amelyen kellemes a pihenés és így meglátja, hogy éjszaka is kevésbé kínozza majd a köhögés.

A gyógycukorkák és szirupok is a segítségünkre lehetnek ebben a helyzetben. Ezek a torokpasztillák nyugtató összetevőket tartalmaznak, például mézet, mentolt, borsmentaolajat vagy eukaliptusz-olajat.

Nagyszerű ájurvédikus módszer lehet a méz alkalmazása, ugyanis csökkenti a torok gyulladását és irritációját, így a köhögés is jelentősen csillapodhat. Keverjen el 2 dl meleg vízben pár csepp citromlevet és egy teáskanál mézet, naponta 3 alkalommal is ihat ebből keverékből.

A meleg tej és a méz kombinációja is nagyon hatásos, amennyiben száraz köhögéssel küzdünk. Igyuk a meleg tejet este lefekvés előtt, ez a finom ital még a gyors és pihentető alvást is elősegíti.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Citromos víz - éhgyomorra
  2021-01-25 19:45:44, hétfő
 
  A citromos víz 20 egyedülálló jótékony hatása, ha üres gyomorra issza :

1. Löketet ad az immunrendszernek
A C-vitamin segít az immunrendszer szuper erősségének fenntartásába és a citrom tele van C-vitaminnal!A citromos víz fogyasztásával megelőzheti a megfázást és az influenzát, mialatt proaktívan támogatja immunrendszerét, hogy az a legjobbat nyújthassa.

2. Feltölt energiával
Kutatások bizonyítják, hogy a citromos víz jobban élénkít, mint a kávé, ami a fantasztikus antioxidáns tartalmának és lúgosító tulajdonságának köszönhető. Beinditja az egész szervezetét, egyetlen sejtet sem hagyva lanyhán, vagy fáradtan a nap kezdetén.

3. Kimossa a méreganyagokat
Kutatás kimutatta, hogy a citromos víz utánozza a nyál és az emésztőnedvek viselkedését, amivel előcsalogatja a méreganyagokat. Emiatt a víz azt kitudja mosni a szervezetből, méregtelenítve az egész testet.

4. Segíti az emésztést
A citromos víz felpörgeti az anyagcserét, löketet ad az emésztőnedvek termelődésének és segít a szabályozásukban is. Emellett tartalmaz élelmi rostokat, ami segít abban, hogy ön már a nap legelején is a toppon lehessen.

5. Egyensúlyban tartja a vércukor szintet
Az utolsó dolog amire az ember reggelente vágyik, az a leesett vércukorszint és a citromos víz megelőzheti ezt. Tartalmaz rostokat, gyengéd szénhidrátokat és káliumot is ezzel egyensúlyban tartva a vércukorszintet, emiatt remek ital a cukorbetegek számára is.

6. Csökkenti a koleszterin szintet
Az élelmi rost segít kimosni a szervezetből az LDL (rossz) koleszterint, a citromos víz pedig ehhez megfelelő adagot biztosít a rostokból. Emellett tartalmaz citromsavat és erőteljes antioxidánsokat, amik bizonyítottan segítik csökkenteni a koleszterin szintet.

7. Enyhíti az izmok feszültségét
A mangézium elengedhetetlen ásványi anyag a krónikus fáradtság, az izomgörcsöt és a stressz megelőzésében és a citromos víz éppen megfelelő mennyiségű magnéziumot tartalmaz. Emellett bizonyítottan segíti az izmokat az edzés vagy feszültség után formába hozni.

8. Erősíti a fogakat és a csontozatot
A citromos víz tartalmaz kálciumot, ami nagyon fontos annak érdekében, hogy a fogak és a csontok erősek maradjanak. Emellett tartalmaz antibakteriális anyagokat, amik segíthetnek a szájban található baktériumok megsemmisítésében, ezáltal fehérebb fogakat és jobb lehelletet biztosítva önnek.

9. Tartalmaz fehérjét
Habár csak nagyon kis mennyiségben, a citromos víz azért tartalmaz az elengedhetetlen izomépítő és formáló aminosavakból. Ha erősebb és formásabb izmokat szeretne, akkor a citromos vízben mindent megtalál.

10. Alacsony kalóriatartalmú ital
Ízletes és frissítő és ezek mellett a citromlé csak 20 kalóriát tartalmaz poharanként. A folyadékban található kalóriák csökkentésével segíthet szervezetének elveszíteni a lerakódott súlyt és egészségesen hidratálva maradni.

11. Ösztönzi a fogyást
Mindegy, hogy vizet, zsírt, vagy salakanyagot szeretne veszíteni, a citromos víz mindenképp segít majd ebben. Tartalmaz rostot, vizet és citromos savat, amik együttműködnek annak érdekében, hogy a test lebontsa a zsírokat, kiengedje a méreganyagokat, növelje a bélműködést és kevesebb súlyt mutasson a mérlegen.

12. Okosabbá teszi önt
A citromos víz rendkívüli C-vitamin és vas tartalma segíti az agy működését azzal, hogy gazdagon ellátja oxigénnel és hidratálja is. A vas ösztönzi az oxigén szállítást az agyba, amivel önt éberebbé teheti, a memóriáját pedig fitten tarthatja.

13. Felgyorsítja az anyagcserét
A citrom gazdag B6 vitamin forrás, ami lehetővé teszi a test számára, hogy az elfogyasztott ételt gyorsabban és hatékonyabban váltsa át energiává és növelje az anyagcserét. Az egészségesebb anyagcsere, egészségesebb és karcsúbb és elevenebb testhez vezet.

14. Kiegyensúlyozza a folyadék szinteket a szervezetben
A kálium és a magnézium a citromlében együttes erővel dolgoznak azon, hogy eltávolítsák a felgyülemlett folyadékot és egyensúlyozzák a folyadék szintet a szervezetben. Emellett tartalmaz citromsavat is, ami segít a méreganyagok mielőbbi eltávolításában a szervezetből, amik szintén okozhatnak vízmegkötést.

15. Segít a sebesülések gyorsabb gyógyulásában
Az aszkorbin sav egy erőteljes és hatékony seb gyógyítóként funkcionál, emellett pedig enyhülést ad a test gyulladással küzdő területeinek.

16. Tisztítja a bőrt
Az erőteljes antioxidánsok amik megtalálhatóak a citromos vízben segítenek kimosni azokat a méreganyagokat, amik az aknékat, az ekcémát és a pikkelysömört okozzák. Emellett nagy mennyiségben tartalmaz C-vitamint, ami növeli a kollagén termelést és kiegyensúlyozza a bőr állagát, ezzel biztosítva a jól hidratált, egészséges és fiatal bőrt.

17. Csillapítja a torokfájást
A meleg citromos víz remekül enyhíti a torokfájást, emellett segít feloldani a váladékot, megsemmisíteni a baktériumokat és elősegíteni a felgyógyulást a magas C-vitamin tartalmának és a lúgosító erejének köszönhetően.

18. Lúgosítja és hidratálja az egész testet
Bár sok ízletes ital hidratálja a testet, de emellett viszont savas környezetet generálnak, ami a szervezetet kimerülten hagyja tele baktériumokkal és zsírral. A citromos víz ennek az ellenkezőjét teszi, hidratálja a szervezetet tiszta vízzel és lúgosítja az egész testet, ami a testet egészséges állapotban tartja, azután is, hogy már elmúlt a szomjúsága.

19. Segít megelőzni a rákot
Az erőteljes antioxidánsok és a bioflavonoidok a citromos vízben segítenek csökkenteni a sejtek oxidációját amit a szabad gyökök általi károsodásnak köszönhető. A lúgos környezet, amit a citromos víz teremt elő segít a későbbiekben kimosni a károsult sejteket, megelőzve a rák vagy szívbetegségek kialakulását.

20. Csökkenti a gyulladást
A krónikus gyulladás a szervezetben többféle betegséghez is vezethet, de a citromos víz a tökéletes ellenszer, telis tele káliummal,magnéziummal, rostokkal és antioxidánsokkal, amik segítenek csökkenteni bármilyen duzzanatot a szervezetben. Emellett segít felszámolni a húgysavat, ezzel megelőzve a fájó izületeket és csontokat, és az idült izületi gyulladás tüneteit.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Gyógynövények az egészségünk szolgálatában
  2021-01-25 19:35:31, hétfő
 
  Sok gyógynövényt, fűszert használunk nap mint nap a főzés és sütés során, hogy ízletesebb legyen az ételünk, azonban sokat közülük az egészségünk megőrzése érdekében is fogyaszthatunk. A fűszerek nemcsak antioxidánsokban, hanem bioaktív vegyületekben is rendkívül gazdagok, némelyik még a gyulladás csökkentésében is segítségünkre lehet.

Egyes gyógynövények és fűszerek évszázadok óta szerves részét képezik az ájurvéda, azaz a hagyományos indiai orvoslásnak.

A kurkumát általában sokféle indiai ételben használják szín és íz fokozására. Ez a fűszer számtalan egészségügyi előnnyel rendelkezik, egyik hatóanyaga a kurkumin segíthet az Alzheimer-kór, a szívbetegség és egyes rákos betegségek megelőzésében.

A kurkumin egy természetes antioxidáns, amely gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik. Ennek köszönhetően hozzájárul az ízületi gyulladás tüneteinek csökkentéséhez, valamint a méreganyagok szervezetből történő eltávolításához, sőt a légzőrendszerünk egészségét is támogatja.

A köménymag az egyik leggyakrabban használ fűszer Indiában. Segíthet a jobb emésztésben, kezeli az álmatlanságot, de a náthát és a bőr rendellenességeit is. Emellett fokozza az immunitást, de fájdalmat is csillapít, főleg az emésztési zavarok miatt kialakult fájdalom esetén hasznos.

A fahéj segíthet a vércukorszint és a koleszterinszint szabályozásában. Rendszeres fogyasztásával hozzájárul a cukorbetegség és a szívbetegség megelőzéséhez. A fahéjolaj pedig nagyon hatékony a fogszuvasodás ellen és az ínygyulladás kezelésében.

A curry antioxidáns és antidiabetikus tulajdonságokkal rendelkezik. Segíthet a koleszterinszint csökkentésében, a fogyásban, a székrekedés és a hasmenés kezelésében, illetve a stressz csökkentésében.

A menta erőteljes antioxidáns hatású gyógynövény, támogatja az emésztést, a vércukorszint stabilizálását, de a nátha, az asztma esetében, illetve a fejfájás gyógyításában is nagyon hasznos. Mindezek mellett az agy teljesítményének növelésében, illetve a friss és üde lehelet fenntartásában is hasznát vehetjük.

Az ashwagandha, vagy más néven az indiai ginszeng az egyik legerősebb gyógynövény az ájurvédikus gyógyításban, hiszen kiváló antioxidáns-forrás, de sok vasat és aminosavat is tartalmaz. Csökkenti a stresszt és a szorongást, enyhíti a fájdalmat, illetve hormon-kiegyensúlyozó, gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatással is rendelkezik. Pozitív tulajdonságai miatt nagyon sok szépségápolási termékben is megtalálható.
Forrás :Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Tippek, hogy télen is jól érezzük magunkat
  2021-01-25 19:32:35, hétfő
 
  Az emberek többsége nagyon nem szereti a hideg őszi és téli napokat, mert ez egyet jelent a hónapokig tartó bezárkózással, a korai sötétedéssel és azzal, hogy a szürke hideg napokon nincs mit csinálni a lakásban.

Csakis rajtunk múlik, hogyan állunk hozzá az élet dolgaihoz, mi módon formáljuk a napjainkat, azaz mit hozunk ki az életünkből, és ez által mennyire lesz jó vagy kevésbé jó a hangulatunk.

Az életben mindig meg kell találni az apró örömöket, és lehetőleg ne a külső tényezőkhöz kössük a hangulatunkat. Természetesen amikor süt a nap, akkor mindenkinek jobb kedve van, de teremtsük meg ezt a napsütést a lelkünkben, az életünkben, így még a hideg, fagyos téli hónapok is kellemesebben, vidámabban telnek.

A tél alkalmas arra, hogy olyan dolgokat is megtegyünk, melyekre nyáron nem volt időnk. A jó időben sokan töltik az idejüket a szabadban, télen azonban bekényszerülünk a lakásba, így ideje elővenni a nyáron vásárolt könyveket és elolvasni őket.

Télen mindenféle lelkiismeret-furdalás nélkül végignézhetjük a kedvenc filmjeinket és sorozatainkat is, hiszen odakint sokszor esik a hó, szemerkél az eső, kinek van kedve ilyenkor a hidegben kint lenni. Néha azért jó kimozdulni is, hiszen a szervezetünknek szüksége van mozgásra és friss levegőre.

Télen olyan dolgokat is megtehetünk, amit már régóta halogattunk, mert nem volt hozzá kedvünk. Ez lehet egy alapos takarítás a lakásban, illetve egy rendrakás a ruhásszekrényben. A házimunkával is égethetünk némi kalóriát, a rend, a tisztaság a lelkünknek is jót tesz.

Ha az időjárás engedi, töltsünk annyi időt a szabadban, amennyit csak tudunk. A kinti mozgás, a rendszeres kirándulások, erdei séták, a kutyánkkal történő gyaloglás jót tesz a lelkünknek és az egészségünknek is. Miért ne mozoghatnák télen is, amikor kicsit hidegebb van?

Ha az év során életmódváltásba kezdett, semmiképpen ne adja fel ebben az időszakban, hiszen akkor jövőre mindent újrakezdhet.

Töltsük hasznosan az időnket, játszunk a párunkkal, a gyerekeinkkel, az unokáinkkal. A társasjátékok, a puzzle, a sakk és az olyan fejtörő játékok, mint például az activity remekül építik a kapcsolatokat, fejlesztik a memóriát, márpedig az egészségmegőrzésbe az agy gondozása is beletartozik. A gyerekek is élvezni fogják, ha sok időt tölthetnek együtt a nagyszüleikkel a szüleikkel, így mindenkinek kellemesebben telnek a téli hónapok.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Freud híres mese-tesztje
  2021-01-25 00:26:07, hétfő
 
  Ezt a híres "mese" tesztet maga Sigmund Freud alkotta meg, hogy rálásson a páciensei különleges élethelyzeteire. Neked nincs más dolgod mint végigolvasni, válaszolni magadban a kérdésekre, majd elolvasni a hozzá tartozó, részletes elemzést, hogy jobban megismerhesd önmagad.

Egy út elején találtad magad, de vajon milyen út ez?
Csendes erdei út, földút a semmi közepén vagy egy forgalmas autópálya melletti zajos út?
Sima vagy kátyúk tarkítják?
Hol járhat a nap?
Éjszaka van, nappal, alkonyat? - kérdezed magadtól, miközben útnak indulsz, ám utadat hirtelen megszakítja egy kerítés.
Mekkora a Te kerítésed? Apró, amit könnyedén átlépsz, vagy óriási? Hogyan jutsz át rajta? Nekiszaladsz, kaput keresel, megkerülöd?
Túljutva a kerítésen egy erdőbe érkezel.
Sűrű, sötétbe?
Vagy szép madárcsicsergős, világosba?
Milyen pontosan a Te erdőd?
Mindenféle fa van az erdődben vagy csak fenyő? Mit mutat a képzeleted?

Egy kis úton bandukolsz befelé az erdőbe, s egyszer csak egy kulcsot pillantasz meg magad előtt a földön.
Milyen a Te kulcsod, hogy néz ki? S vajon mit kezdesz vele? Felveszed, otthagyod? Felakasztod egy fára vagy magaddal viszed?

Hamarosan egy víztömeghez érsz.
Leülsz mellé, vagy csak megpihensz a partján?
Tó, folyó, zuhatag? Nyugodt vagy sebes sodrású?
Megpillantasz egy házikót a közelben, amiből kijön álmaid nője/férfija, s beinvitál, kér, maradj vele örökre.
Te mit teszel?
A ház mögött ott van egy út?
Ez ugyanaz, amin idáig jöttél? S vajon van-e rajta ugyanolyan akadály, mint idefelé?
S most, hogy itt állsz, hol van a nap?

A válaszaidhoz tartozó elemzés:
Az út, amin elindultál, a körülötted lévő világhoz való hozzáállásodat jelképezte. Ha forgalmas, nagyon aktív ember vagy, ha földút, nagyon csendes életet élsz. Ha az utadon kátyúk voltak, vannak nehézségeid, valami aggaszt.
A nap a terveket, ötleteket, célokat jelenti. Ha most kel, még előtted a cél, ha magasan jár, épp benne vagy a feladatok sűrűjében, s ha már nyugszik, te már elérted, amit akartál.
A kerítés az akadályt szimbolizálja. Minél nagyobb, annál inkább hajlamos vagy eltúlozni az akadályokat magad előtt.
Az, ahogyan átjutsz a kerítésen azt szimbolizálja, hogyan küzdesz meg a nehézségekkel. Ha körbemész vagy kaput keresel, akkor te hajlamos vagy arra, hogy rugalmasan kezeld a problémákat, kompromisszumokra törekszel. Ha fejjel mész a kerítésnek, akkor te többnyire gondolkodás nélkül cselekszel, villámgyors döntéseket hozol.
Az erdő, amibe jutsz, a belső világodat jelképezi. A választás a világos és sötét erdő közt jelezheti, hogyan érzékeled az életet, negatív vagy pozitív színben. A vegyes erdő azt jelenti, hogy Te egy nagyon érdekes egyéniség vagy, aki mindig arra törekszik, hogy valami újat tanuljon. A fenyő erdő lehet egy racionális elme jele. Ha ezt láttad, Te megbízható ember vagy, aki tudja, mit akar az életben.

A kulcs, ami a földön fekszik, a boldogságot jelképezi. Minél kisebb az a kulcs, annál fontosabb számodra a partner, a boldogság, a lelki jólét. S minél nagyobb a kulcs, annál nagyobb prioritást élveznek az anyagiak. A szép kulcs azt jelzi, mennyire fontosak a külsőségek, az esztétikai dolgok. Minél szebb a kulcs, annál jobban szereted, ha a dolgok szépek körülötted, annál jobban törekszel az esztétikára.
Ha a kulcsot magaddal vitted, az azt jelképezi, hogy Rád vár még egy lehetőség, amit nem kaptál meg, ha a fára akasztod, akkor olyan ember vagy, aki észre sem veszi a kínálkozó alkalmakat, s nem is él velük.
A víz a partner iránti érzéseket jelképezi. Minél mélyebb a víz, amit elképzeltél, annál mélyebbek az érzéseid. Ha nyugodt tavat képzeltél, akkor Te egy kiegyensúlyozott ember vagy, ha viszont sebes sodrású patak vagy zuhatag van előtted, akkor Rád a szenvedély jellemző, és azt szeretnéd, hogy a partnered több figyelmet szenteljen Rád. Ha a parton üldögélsz, számodra elég, ha csak a partnered közelében lehetsz, ha belementél a vízbe, szereted, ha a társad odafigyel Rád.
A házból kilépő alak azt szimbolizálja, mennyire tudsz ellenállni a kísértésnek.
Az út a ház mögött a jövődet szimbolizálja. Ha ez az út továbbra is kátyús, és az akadály továbbra is fennáll, akkor Te nem tanulsz a saját hibáidból.
A nap pedig azt mutatja meg, a terveidet mennyire sikeresen tudod megvalósítani.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2020.12 2021. Január 2021.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 388 db bejegyzés
e év: 2611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1637
  • e Hét: 11751
  • e Hónap: 25500
  • e Év: 230201
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.