2021-01-27 15:35:33, szerda
|
|
|
60 dkg liszt,3 dkg élesztő,1 dl tej,1 csapott tk cukor
25 dkg margarin,25 dkg félzsíros tehéntúró
20-30 dkg trappista sajt reszelve,175 gramm tejföl
3 tojássárgája,1 csapott ek só
Elkészítés:
A langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A tejfölben (ne legyen hideg) simára keverjük a 3 tojássárgáját.
A liszttel elkeverjük az 1 evőkanál sót, és elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojásos tejfölt és a túrót. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd fél órát pihentetjük.
A tésztát 1 cm vastagra kinyújtjuk. Megszórjuk a reszelt sajt 2/3-ával, szorosan feltekerjük (mintha bejglit készítenénk). Fél órát hűtőben pihentetjük.
A tésztatekercsből egyetlen, kb. 3 cm vastagságú, téglalapot nyújtunk. Megkenjük 1 tojássárgájával, és rászórjuk a maradék reszelt sajtot.
Késsel kb. 4×4 cm-es kockákat vágunk, sütőpapírral kibélelt tepsiben, előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel 200 C fokon 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.
Természetesen lehet pogácsaszaggatóval is szaggatni, ekkor vigyázni kell, hogy ne legyen sok megmaradt rész, mert az újra gyúrva már nem lesz leveles!
|
|
|
0 komment
, kategória: Kelt tészta édes és sós |
|
|
|