Belépés
sandrapolke.blog.xfree.hu
A gondolkodás szabadsága Böröndi Lajos
1954.06.19
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
Beoltottak - kutya bajom
  2021-02-27 16:37:41, szombat
 
  Tegnap beoltottak kínai vakcinával. Délelőtt még éreztem egy kicsit, aztán semmi. Örülök a dolognak. A facebook nevű "médium", inkább nevezném Fleto seggnyalónak, ezerrel nyomja a halálkoalíció oltás ellenes uszítását. Ez szerintem bűncselekmény. Gyilkossági kísérlet. A Dk nevű nyilas koalíciót el kell takarítani a közéletből. Most már biztos, hogy soha nem szavaznék rájuk. Akik polgártársaik halálára játszanak, azok nem politikai tényezők.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Holnap beoltanak
  2021-02-25 12:21:57, csütörtök
 
  Végre ma jött telefon, hogy holnap megkapom az oltást. Kínait, Én bízom a magyar orvosokban. Jobban mint a nyugatiakban, bár nagy részük nálunk tanult.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Metszegettem
  2021-02-23 08:10:18, kedd
 
  A kert, a természet gyógyszer. A lélekre és a testre is. Ez utóbbi minden ízében fáj a tegnapi munkától. De három meggyfát megmetszettem, kinyitottam a kert i kutat, és működött a hidrofor. Pedig nem szereltem le. Bundival játszottam, simogattam, most pótolja a néhány nap magányt.
Ma egy kör a városban, a suliba is benézek, aztán szervezem az érettségizőkkel a találkozót. A mai ebéd a tervezettel szemben egyszerűbb lesz. Rántott camarbert sajt áfonyalekvárral és rizzsel.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fotelforradalmárok
  2021-02-22 06:49:13, hétfő
 
  A hét végén Jászapátin voltunk, sógornőmnél. A faluról nem sok jó mondható, iszonyatos utak, kb az ötvenes években láttak betont, piszkos emberek, rogyadozó házak. Meg az ellentét is persze. Pócs az országgyűlési képviselő. Az ő birodalma nem ilyen.
Sógornőmön látom, hogy milyen az, ha a facebook az egyetlen hírforrás, ez a gyűlöletszító közösséginek nevezett moslék. Nem kell kimozdulni sem a házból, de politizálni kell, mert erre bíztatnak. S mindenbe belekötni. Szerintem, ha nem lenne Orbán, nagyon magányosak lennének az emberek. Igaz, találnának más gyűlölni valót maguknak. Fotelforradalmár népség, ahelyett, hogy saját képviselőjüket, polgármesterüket szorongatnák meg a falut elöntő szemét, és a gazdátlanság miatt, nagypolitikát játszanak. Meg persze mindenki agysebész, meg vakcinaszakértő. Állítom, ha az öt vakcina mellé fölajánlanák a méreginekciót, lenne aki azt választaná, ha az nem kínai vagy orosz.
A bezártság a hülyeségre még csak rátesz egy lapáttal.
Jó volt hazajönni, s látni, ahogyan örül a kutya. Vettünk neki útközben a gumicsibét. Azt nyaggatta egész délután,boldogan rohangált vele.
Úgy határoztam, hogy a mai nappal elkezdődik a tavasz, megmetszem a gyümölcsfákat.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ajövő heti menű
  2021-02-20 18:31:54, szombat
 
  A jövő héten enyém a konyha - összeállítottam a menüt. Meg is főzőm.

Étlap - Február 22-28.

Hétfő: zöldségleves, Lencsefőzelék, fasirt
Kedd: zöldségleves, rákolló rántva, krumplipüré
szerda: gyümölcsleves, tenger gyümölcsei tészta, sajt
csütörtök: Bakonyi borda, sütőtök
Péntek: étterem rendelés
Szombat: káposztaleves, rántott hal, franciasaláta
Vasárnap: húsleves, rántott karaj, uborkasaláta



A keddi változott. Haluski lesz.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Radnóti
  2021-02-20 14:24:50, szombat
 
  Csütörtökön elővettem Radnóti verseit. Újraolvastam mindet. Milyen mívesek, szépek, gyöngédek. Árad belőlük a természet átjárta ember szépsége és rettenete. S 38-től ott a halál csírája bennük, amely lassan rágja szét az embert.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szolidaritás - Gulag tempó
  2021-02-20 11:36:32, szombat
 
  Olvasom, a EU bizottsága - annak vezetője az orosz vakcinával kapcsolatos megjegyzéseire nagyon okosan reagált az orosz fél. Most tegyük zárójelbe, hogy vakcinaügyben az EU megbukott. bürokratikus útvesztőiben meghalt az értelem.
Az orosz tudomány, és a magyar orvostudomány elismerten világhírű. És pont. Az orosz lélek tele van szeretettel, hatalmas érzelmekkel. A vakcina nem politika. A halott ember viszont halott, akár az Eu nyomorúsága öli meg, akár a szolidaritás hiánya. Lassan nem orosz fóbiának kell lenni, hanem Nyugat bolsevizmussal kompenzált náci örökségére kell rávilágítani. Amelyet újratermelnek liberális köntösbe bújtatva. Politikusaik szerint a szolidaritás azt jelenti, hogy terroristákat kell dédelgetni, beteg embereket kell egészségesnek hazudni. S aki nem ezt teszi, azt eltaposni. Vele nem kell szolidárisnak lenni, megérteni sem kell. Kihasználni, meglopni, sértegetni inkább. Ez Gulág tempó. Magyar nyomorultjaik azt gondolják, hogy az új Gulágon is ők lesznek a verőlegények, erre gyúrnak.
Vakcina dologban pedig nincs más megoldás, mint oltani kell. Mindegyikkel, amit az orvostudomány erre alkalmasnak talál.
Tévedés ne essék, a menekültek - akik nem azonos a bevándorolni akarókkal - megérdemlik a törődést, a feltételekkel történő befogadást, s a kíméletes visszatelepülést segítő szándékot. S azok is, akiken átgázolnak a terroristák, akikbe belehajtanak az utcán. S akiket azért rúgnak ki a liberális újságoktól, mert le merik írni a véleményüket. Akik szabadon szeretnének élni, s megélni vallásukat is.
De ez nem a mai Európa. Főként nem Nyugat. Az ,,álszent röfögés" már ordítássá erősödött.
Morgolódik az ember, morgolódik. Ennyi joga maradt.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Próba volt
  2021-02-19 06:34:31, péntek
 
  Ámbár tudtam, hogy ha a tegnapi olvasói levelet fölteszem ide, rögtön megugrik a számláló. Mégis kíváncsi voltam a hatásra. Tényleg megugrott. Ez most vagy azt jelzi, hogy tényleg baj van a véleményszabadság körül, vagy csak annyit, hogy az egymásnak feszülés jobban izgatja az embereket, mint az elmúlt tíz év békés, nyugodt (?) fejlődése.
Vagy azt is jelzi, hogy a kritika, a rágalmazás, a gyűlölködés, az ellenvélemény egymásba mosva hozza az emberben a rossz érzést elő.
Persze az igazság mint mindig, valahol középen van. Ettől még nem örülök, hogy 2007 óta, mióta itt feljegyzéseket teszek közzé, folyamatosan figyelik is kis cenzorok e bejegyzéseket. Hol egy-egy "újságíró", hol egy-egy hivatalnok a hatalom különböző szintjein. Nem tudom, minek lehetek a birtokában, hogy félnek. S mit feltételeznek rólam, aki mindig igyekeztem kerülni a konfliktusokat, s ezért persze többször is a közepükben találtam magamat.De sosem törtem mások "életére". Vagy talán az bosszant egyeseket, hogy szánom őket?
Lassan úgy érzem, folyamatos választási kampány van. Leírom, az utóbbi négy választáson nem mindig a jelenlegi kormánypártokra szavaztam. Az ok sokkal egyszerűbb, mint azt sokan gondolnák: szeretem, ha a hatalom némi kontroll alatt áll. Most viszont egyértelmű, látva az ellenzéket, amit én csak baloldalinak nem látok, hogy egyetlen voksomat a ma hatalmon lévő politikára adhatom. Még akkor is, ha sok döntést kritizálok, a válságkezelést is másként látom jónak, ha ebben lehet jó valami.
Így e magánbejegyzések közül ezennel törlöm a tegnapi olvasói levelet. Nem ide való.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kaptam
  2021-02-18 16:48:00, csütörtök
 
  -  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Böjt - az "öregek" ehetnek
  2021-02-17 06:04:34, szerda
 
  A vasárnapi szentmisén ismét megtudtam, hogy öreg vagyok, s hogy a feleségem sem fiatal. A plébános fölhívta a figyelmünket, hogy szerdán hamvazószerda, a hatvan év alattiaknak be kellene tartani a böjtöt. Elsőre arra gondoltam, hogy krumplifőzelék. Kádár elvtárs is szerette, régen is volt. Tükörtojással egészen finom tud lenni. Aztán tegnap elmentünk Győrbe bevásárolni, s vettem egy főtt csülköt az Intersparban. Bundika jól megszagolta a szatyrot, ahogyan kiszálltunk a kocsiból.
Tegnap különben rántott hal volt ebédre,s vacsorára.
Most ott a kísértés a hűtőben, amúgy meg már elmúltam hatvan. Meg éhes is vagyok.
Kihívás előtt állok.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2021.01 2021. Február 2021.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 19 db bejegyzés
e év: 177 db bejegyzés
Összes: 3562 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 190
  • e Hét: 7599
  • e Hónap: 9606
  • e Év: 54579
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.