Belépés
foldinefehereva.blog.xfree.hu
Embernek lenni nehéz, de másnak lenni nem érdemes. földes éva
2010.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Szabadságra elmenni
  2021-02-20 23:19:27, szombat
 
 


Szabadságra elmenni valójában azt jelenti, hogy örömet szerzel magadnak. Ha nem vagy képes erre, nem tudod dicsérni és kényeztetni magadat, akkor nem fogsz tudni elmenni szabadságra sem, mert azt fogod hinni, hogy nélküled megáll az élet. És ez azért van, mert nem mersz nemet mondani. Nem mersz nemet mondani, éppen ezért megállás nélkül dolgozol, hogy bizonyítsd, milyen erős és fontos is vagy te.

Csernus Imre
 
 
0 komment , kategória:  Csernus Imre  
Minél több
  2021-02-20 23:14:41, szombat
 
 


Minél több kompenzációs eszköz (zabálás, nyugtatók, sok munka, vásárlás, drogok, alkohol, szerencsejáték, internet, pénz) van a birtokodban, annál hosszabb időt fogsz eltölteni a mocsárban - mert így több feszültséglevezető eszközzel tudsz port hinteni a saját szemedbe.

Csernus Imre
 
 
0 komment , kategória:  Csernus Imre  
Másom nincsen..
  2021-02-20 23:03:54, szombat
 
 


Szebenyi Judit
Másom nincsen...

Szegénynek születtem erre a világra,
pénzem nékem nem igen volt soha.
Kihasználták minden fizikai erőmet,
szüleim is nagyon, és-sok-sok ember.

Ma sem bánom, hogy tehettem,
bár erőm lenne, még az egyszer.
De már nem lehetséges ez nekem,
szervezetem a kórt nem győzi le.

Minden nyomorúságban, szenvedésben.
elestem felkeltem, s tovább mentem.
Álmodni nem tudok tovább, lehetetlen,
egy szál szépséges viola, jó lenne ha szólhatna,

helyettem, hangosan sírna- zokogna,
de szépséges lila szín, talán reményről ír,
tudom virágom, nem adtam fel a sok kínt"
ne haragudj rám, kincsem, és mindenem!

Te az őszinte barátságot is jelképezed,
szépen járt a művésznek ecsetje.
Eddig megtaláltam, most nem lelem,
kiutat, hiába is kérem én a Jó Istent.

Szegénynek születtem a világra,
gazdag volt szívem lelkem szeretete.
Amíg itt szenvedek, addig is, így lesz,
mert én ruhám nem forgatom más kedvére.

Köpönyegforgatója senkiért nem voltam,
leírtam nagyon őszintén, amit akartam.
Közelgő időm hamarosan lejárhat,
barátaim másom nincs odaadom nektek,

e verset kedves és gyönyörűséges virággal,
fogadjátok sok szeretettel tőlem el.
Emlékezni nem fog rám,,az,, akinek kellene!
Alig várja az utolsó percemet, ne lélgezzem...!

Nem baj, legalább nem szenvedek vele,
jó lenne itt lenni, sok reményt, szépet adni:
Nektek kedves ismerőseimnek,barátaimnak,
és kiknek segítettek verseimnek mondanivalója.

Szegénynek születtem erre a világra,
pénzem nékem nem igen volt soha.
Amit hagyok magam után verseket,
a többi fájdalmam örökre magammal viszem!

Szebenyi Judit@2021-02-19
 
 
0 komment , kategória:  Mai költők versei  
Az Iparkamara VR szemüvegeket vásárol,
  2021-02-20 22:13:19, szombat
 
 


Végre megtudtam miért kellett vállalkozói tevékenységem alatt kamarai tagságot fizetnem, ha segitségért fordultam hozzájuk, ajánlatuk csak annyi volt , nem hozzájuk tartozik, vigyem az ügyet a biróságra,

Az Iparkamara VR szemüvegeket vásárol, miközben a csődközeli vállalkozások tagdíjait behajtja

Tegnap hozta nyilvánosságra a HVG a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara összes 2 millió forint feletti szerződését, 2012-től kezdve. A listában, ahogy azt már sokan megírták, csak úgy hemzsegnek a furcsábbnál furcsább, drágábbnál drágább, a vállalkozók és vállakozások érdekképviseletével elég nehezen összeegyeztethető tételek.

Csak néhányat említsünk ezek közül, a teljesség igénye nélkül.

Különböző, a WorldSkills versenyre (,,Szakmák Olimpiája") való felkészüléshez és az azon való részvételhez kapcsolódó költségek, amik közül csak a legérdekesebbek: a versenyen való fotózásért 3,6 millió, a ,,mentális felkészítésért" összesen (csak tavaly) közel tízmillió.

Ezeken kívül 18,6 millió forint VR szettek beszerzésére a Media Marktnak (és további közel 18 millió VR fejlesztésekre), és 32,68 millió forint a Bakony Balaton Média Kft-nek infografikákra.

A fent említett tételek csak azok a furcsa tételek közül, amikre az MKIK a koronavírus járvány alatt költött.
Tehát, amíg az Iparkamrának regisztrációs díjat fizető vállalkozások tömege került szorult helyzetbe, amíg az egyéni vállalkozók sorra váltak fizetésképtelenné, amíg a kamara elnöke Parragh László inkább a járvány kezelésében valóban első vonalban álló önkormányzatok felé fizetendő iparűzési adó összegét csökkenttette a miniszterelnökkel a felére, addig az általa vezetett szervezet VR felszerelésre, drága fotózásra és soha nem látott infografikákra költötte a hozzá befolyó pénzeket.

Az, hogy ezek helyett inkább a vállalkozásokat segítse, mondjuk azzal, hogy elengedi a kamarai tagságot (legalább a legszorultabb helyzetben lévő egyéni, kis és középvállalkozások számára) fel sem merült.

Független.Szolidáris.A tied.Támogasd a Mércét!
Sőt, amikor két hete ezzel kapcsolatban kérdezték Parragh Lászlót, ő az ATV-nek azt mondta, szerinte ez annyira kis összeg, hogy az aki ezt nem tudja kifizetni, az inkább ne is vállalkozzon.

Ezzel a kijelentéssel az adott helyzetben két probléma is van. Egyrészt, lehet hogy annak, aki Jaguárral jár, és a város egyik legimpozánsabb irodaépületében bérel évente egy luxuslakás árából irodát, annak ez kis összeg, de olyankor, amikor a vállalkozások és emberek tömegeinek bevétele szűnik meg, ez több napi megélhetést is jelenthet, vagy egy fűtés, telefon, villanyszámlát.

Lehet, hogy Parragh Lászlónak ez kevés pénz, de ahogy azt a ,,pesti flaszteren" mondani szokás, sokan azért lehajolnánk érte.
Másrészt, amikor ,,valaki vállalkozik" akkor nem azzal számol, hogy egy világjárvány miatt ideiglenesen le kell húznia a redőnyt. Főleg nem azzal számol, hogy azt sem tudja majd meddig kell zárva tartania. Ahogy most sem tudja megmondani biztosra senki, hogy mikor nyithatnak újra szolgáltató- és vendéglátó egységek, mikor lesznek újra rendezvények stb. Lehet hogy nyáron, lehet hogy egy év múlva, sőt.

Ráadásul a vállalkozások jelentős része nem azért vállalkozik, mert ebben a formában szeretne mindenáron jövedelemhez jutnia a munkája után, hiszen rengetegen belekényszerülnek ebbe a működési formába, alkalmazottként nem kapnának állást, így különböző vállalkozási formákon keresztül kénytelenek számlázni munkájuk után.

Az, akinek már most nulla forint a bevétele és igyekszik kivárni a járvány végét teljes bizonytalanságban, vakon fizeti be a kamarának a tagdíját, hiszen lehet, hogy a vállalkozása meg sem fogja élni az újranyitást.

A koronavírus járvány előtt az MKIK-nak jutott 7,2 millió forint a Rogán Antal-féle elektronikus aláírás rendszer bevezetésére, a megelőző években (ugyanazon vállalkozóknak) további közel 50 millió forint a ,,mentális felkészítés" nevű tételre és 18 millió forint Sao Paolo-i utazásokra (szintén a WorldSkills versenyeken való részvételre) és a Kamarának sikerült 1,4 milliárd forintot összespórolnia egy régóta vágyott saját székházra.

Tehát Parragh László, miközben aprópénznek nevezi a nekik befizetendő 5000 forintot, aközben milliárdokon ül. Milliárdokon, amiket jelen helyzetben, mint megannyi más, adófizetői forintokból működő szerv (lásd: önkormányzatok) átcsatornázhatna a járvány nyomán húzódó gazdasági válság miatt nehéz helyzetbe került vállalkozások megsegítésébe, akiknek elvileg az érdekeit képviseli.

Ha az 5000 forint valóban annyira kevés, akkor itt lenne az ideje, hogy az Iparkamara is le tudjon mondani róla, legalább ideiglenesen, ahogy olyan sokan mondunk le a normális élet alapjairól, bevételeinkről, szabadságunkról, azért, hogy életeket mentsünk és egymásnak segítsünk.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2021.02 2021. Február 2021.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 108 db bejegyzés
e év: 1049 db bejegyzés
Összes: 8887 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 128
  • e Hét: 1424
  • e Hónap: 7680
  • e Év: 66829
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.