Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Egészen véletlen lehet
  2013-07-01 08:35:36, hétfő
 
   
  Egészen véletlen lehet

A feltételeket még ki sem hirdették, ő már megfelelt

Jenei Miklós

2013. június 26., szerda 14:53 |

Még a részleteket sem hirdették ki az októbertől kötelező üzemanyag-jelöléssel kapcsolatban, de már megvolt a cég, amelyik a leginkább megfelelt a követelményeknek. Egyelőre nem csak az nem világos, hogyan teljesíti majd a Femgas a még meg sem határozott feltételeket, de az sem, egyáltalán mire jó ez a benzinjelölés. Fónagy szerint az autóban sem karambol után kötjük be magunkat.
Kapcsolódó


A parlament még javában faragta a kötelező üzemanyag-jelölésről szóló szabályokat, Németh Lászlónét pedig még fel sem kérték arra, hogy hirdesse meg a rendszer részleteit, már megvolt a cég, amelyiket a meghívásos pályázaton a legalkalmasabbnak találtak arra, hogy a még meg sem határozott feltételeknek megfeleljen. A befutó a Femgas Kft., az öt indulóból egyedül az ő pályázata felelt meg a formai követelményeknek.

Ha megkötik vele a szerződést, a Femgas építheti ki a jelölőanyag-rendszert, és az ellenőrzéshez szükséges berendezést. Van ok a siettségre, azt ugyanis már megszavazták, hogy októbertől csak olyan benzint, illetve gázolajat tankolhatunk majd a magyar kutakon, amelyet előzőleg valamilyen módon megjelöltek. (Ennek a korábbi indoklás szerint az a célja, hogy megnehezítsék a fekete kereskedelmet - ha bárhol jelölés nélküli benzint találnak, arról tudható lenne, hogy illegásan hozták forgalomba.) Itt lenne tehát az ideje, hogy valaki mindezt kidolgozza, csakhogy egyelőre hivatalosan még nem fektették le azokat az elvárásokat sem, amelyeket a rendszernek tudnia kellene.
Kell, de hogyan?

A javaslat első, decemberi verziója ugyan még tartalmazta a jelölés részletszabályait - kikötötték többek közt, hogy milyen fizikai tulajdonságoknak kell megfelelnie, feltételül szabták, hogy ne legyen hamisítható és ne tegyen kárt a járműben, valamint, hogy molekuláris szinten ágyazódjon be a termékbe - Rogán Antal zárószavazás előtti módosítója végül kivette ezeket a részeket.
000 Hkg8707772
Fotó: Romeo Gacad

Nem kerültek be a törvénybe az elemző, ellenőrző berendezésre vonatkozó kritériumok sem. Itt többek közt olyan szempontok szerepeltek, hogy a berendezés - amivel a jelölőanyagot vizsgálják - legyen autóra szerelhető, a mérés pontossága nem haladhatja meg az 5 százalékos eltérést, az értékeléshez ne legyen szükség laboratóriumra. Illetve volt egy olyan, - a normaszövegben kissé szokatlan - ragozású feltétel is, miszerint "az elemzés eredményeit legfeljebb hét perc alatt megkapjuk."
Ez nem illik a törvénybe

Hogy ezeket az utolsó pillanatban miért vették ki a törvény szövegéből, azt Rogán Antal zárószavazás előtti, tavaly decemberi módosítójában azzal indokolta, hogy a részleteket elég rendeleti szinten meghatározni, nem illik a jövedéki törvénybe. A jelölőanyag és az ellenőrzés részleteit, feltételeit tehát végül nem határozták meg, csak annyit szögeztek le, hogy a Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetség (MSZKSZ) feladata lesz a rendszer működtetése, áprilisban pedig egy munkabizottság is létrejött, hogy előkészítse a pályázatot a rendszer kiépítésére.

A sürgető határidő miatt az MSZKSZ a kormány elvárásainak megfelelően munkához is látott. Nem csak kihirdették a pályázatot, de már az alkalmas céget is megtalálták. Az MSZKSZ-t június 14-én fel is hatalmazták arra, hogy megkösse a szerződést a rendszer kiépítésére a Femgas Kft-vel.
Az MSZKSZ

Az MSZKSZ egy speciális, sajátos jogi személy. Feladatát az iparági önkormányzatiság alapján, de emellett államigazgatási felügyelet melletti szervezetként látja el. Az MSZKSZ nem költségvetési szerv, működését saját forrásból fedezi. Mindezek mellett valójában a piacoknak sem a szereplője, hiszen a működését szabályozó törvények előírják számára a versenysemleges működés követelményét, amelyek alapján tartózkodnia kell a piaci működés megzavarásától.

Németh Lászlóné azonban csak egy májusban beadott és június 22-én kihirdetett salátatörvényben kapott egyáltalán felhatalmazást arra, hogy a jelölőrendszer jellemzőit rendeletben meghatározza, felhatalmazása a szöveg szerint ráadásul valójában csak októbertől hatályos. Magyarul hónapokkal azelőtt megvolt az alkalmas cég, minthogy egyáltalán meghatározták volna, hogy mire kell alkalmasnak lennie.
Elhullott versenytársak

A meghívásos tenderre egyébként öt pályázót hívtak meg. A pályázatok benyújtásának határideje május 13 volt. Ekkorra azonban mindössze két pályázó küldte meg az ajánlatát, az MSZKSZ bíráló bizottsága pedig formai hibák miatt az egyik pályázatot visszadobta, hiánypótlásra szólították fel. Mivel a cég nem reagált a felhívásra, az ajánlatot érvénytelennek nyilvánították. Maradt a Femgas.

A sikeres pályázó június 5-én már bemutatót is tartott a jelölőanyag és az ellenőrző berendezés gyakorlati alkalmazásáról, a műszaki egyeztetés ezzel le is zárult, az értékelést elküldték a döntéshozóknak, akik június 14-én arról döntöttek, hogy szerződjenek a Femgas Kft-vel.
Sok kérdés maradt

Mi alapján alakították ki a pályázati feltételeket, folytattak műszaki egyeztetést, ha még a jelölőanyag jellemzőit meghatározó rendelet sem jött ki? Hogy adhattak június 14-én felhatalmazást az MSZKSZ-nek a szerződéskötésre, ha Németh Lászlóné akkor még a felhatalmazást sem kapta meg arra, hogy meghatározza a rendszer kialakításának a részleteit? A rendszernek elvileg októbertől már működnie kellene, mi lesz, ha Németh Lászlóné olyan feltételeket alakít ki rendeletben, amelynek a leszerződött pályázó nem is tud megfelelni?

Megkérdeztük ezekről az MSZKSZ-t és a fejlesztési minisztériumot is, utóbbi az előbbihez irányított, előbbi az utóbbihoz, mondván a jogszabályok indokairól, megjelenéséről, tartalmáról nem adhatnak számot, az ő feladatuk csak azok végrehajtása. A szövetség az Indexnek ugyanakkor saját tevékenységéről részletesen beszámolt, amelyből legalább kiderült, hogyan tudták megoldani a helyzetet az idő és a minisztérium szorításában.
A korábbi szöveget vették alapul

Azt mondták, ők a pályázat kiírásakor abból a törvényjavaslatból indultak ki, amelybe végül a jelölőanyag és az ellenőrző berendezés jellemzői nem kerültek be, elvégre "azok nem szakmai ellenérvek miatt maradtak ki a törvényjavaslatból". A pályázatot úgy hirdették meg, hogy azt jogkövetkezmény nélkül, bármikor, indoklás nélkül visszavonhatják vagy eredménytelennek minősíthetik. A pályázat nyertesével pedig a szerződést csak akkor írják alá, ha Németh Lászlóné rendeletét kihirdetik, és a szöveg szakmai része alapvetően megegyezik a decemberi törvénymódosító javaslatból kikerült résszel.

Úgy tűnik, tehát a kormánynak valamiért annyira sürgős a jelölőrendszer bevezetése, hogy még a szokásos eljárásrendet is megborítja, csak azért, hogy októbertől működhessen a rendszer. Pedig valójában nem teljesen világos az sem, hogy pontosan miért van szükség az egészre? A benzin kicsit biztosan drágább lesz, ha még valamit bele kell keverni, és hogy pusztán emiatt jelentősen nőni fognak a jövedéki adóbevételek, az erősen kérdéses.

Az elérhető információk szerint ugyanis a benzin fekete kereskedelme nem ölt olyan méretet, hogy indokolhatná az általános jelölőrendszer bevezetését. Magyarország az Európai Bizottság felé nem jelzett ilyen problémát a benyújtott üzemanyag-minőségi jelentésekben.
A karambolt kell megelőzni

Fónagy János fideszes képviselő az országgyűlésben lényegében el is ismerte, nem a múltbeli negatív tapasztalatok miatt kell bevezetni a rendszert. "Nem azért kötöm be magam a gépkocsival, mert előző nap karamboloztam" - mondta. Szerinte azért van szükség a jelölésre, hogy a "jövőben se kerülhessen sor visszaélésekre."

A Femgast a szolnoki illetőségű Remeczki Ferenc vezeti, a céget 2011-ben alapították. Remeckinek egy sor másik cége is van, tavaly vette át az irányítást a Budai Malomipari Kft.-ben is, a Femgashoz a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Közgép korábbi többségi tulajdonrésze került. A BM-ben a céginfo.hu adatai szerint egyébként Nyerges Zsolt a mai napig jelen van, az ismert nagyvállalkozó a felügyelőbizottság tagja maradt.


http://index.hu/gazdasag/2013/06/26/benzin/?utm_source=facebook&utm_medium=sh are&utm_campaign=action_ids=587621244605660&fb_action_types=og.recommends &fb_source=aggregation&fb_aggregation_id=288381481237582
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: salátatörvényben, szerződéskötésre, tulajdonságoknak, követelményeknek, önkormányzatiság, eredménytelennek, jogkövetkezmény, visszavonhatják, törvénymódosító, államigazgatási, versenysemleges, országgyűlésben, tevékenységéről, felhatalmazást, érvénytelennek, nyilvánították, megzavarásától, minisztériumot, jelölőrendszer, nagyvállalkozó, normaszövegben, laboratóriumra, érdekeltségébe, megjelenéséről, felhatalmazása, kialakításának, döntéshozóknak, visszaélésekre, alkalmazásáról, munkabizottság, kereskedelmet, meghatározták, versenytársak, feltételeknek, tulajdonrésze, benzinjelölés, októbertől kötelező, leginkább megfelelt, rendszer részleteit, meghívásos pályázaton, legalkalmasabbnak találtak, formai követelményeknek, ellenőrzéshez szükséges, magyar kutakon, korábbi indoklás, fekete kereskedelmet, rendszernek tudnia, javaslat első, jelölés részletszabályait, jelölőanyagot vizsgálják, mérés pontossága, normaszövegben kissé, Jenei Miklós, Németh Lászlónét, Femgas Kft, Rogán Antal, Romeo Gacad, Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetség, Femgas Kft-vel, Németh Lászlóné, Európai Bizottság, Fónagy János, Remeczki Ferenc, Budai Malomipari Kft, Simicska Lajos, Nyerges Zsolt,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
10.22. 15:32 Minden vádpont alól felmentette a bíróság Csíkszereda polgármesterét és alp...
10.22. 15:32 Krónika 7. rész (közlekedési egyezmény)
10.22. 15:31 Szálló por - Nyíregyházán és Szegeden még mindig egészségtelen a levegő
10.22. 15:21 Profession.hu: a cégvezetők jelentős része támogatja a távmunkát
10.22. 15:12 Zenés kísérleti film készül A horror filozófiája címmel
10.22. 15:11 Az ukrajnai Zaporizzsjába indít járatot a Wizz Air Budapestről
10.22. 15:11 Török offenzíva - Kreml: Putyin tájékoztatást vár Erdogantól terveiről
10.22. 15:02 Nem bűncselekmény többé az abortusz Észak-Írországban
10.22. 15:02 Önkormányzat 2019 - Banán január 12-én választanak új polgármestert
10.22. 15:02 Európai Bizottság: a Juncker-terv 1,1 millió munkahely létrejöttét segített...
Tudjátok ?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
Kívánhatok kellemes ünnepeket?
még több kérdés
Blog Címkék
San Marino. Italia......  Rózsa a kézben  Ezer ingyenes logikai játék  Szép őszi napot , hétvégét  Jó éjszakát gyerekek  Őszi kép  Ferenc pápa a missziók világna...  San Marino. Italia......  Kristina Calu - Eggyel több T...  Ezer ingyenes logikai játék  Szíves üdvözlet  Napi bölcselet  Kosztolányi idézet  Szèp estét  Szép család.......  Jó reggelt , szép napot  Facebookon kaptam  Kellemes délutáni időtöltést  Szép őszi napot  Kasó Tibor - Bölccsé tesz az ő...  Őszi kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Rózsa a kézben  Napi bölcselet  Őszi kép  A nagy fogásra várva......  Néhány egyszerű gyakorlat segí...  Naplemente  Krizantém  Őszi kép  Jó reggelt , szép napot  Kiváló hétvégét  Szép színes páva - Pinterest  Napfényes szép őszi hetet - Ár...  Farkas Éva versei  Facebookon kaptam  Legyen nagyon szép napod  Naplemente  Harmónia......  Boldog IV. Károly 10.21  Törökország.......  Izland........  NEKünk is helyünk van a NEK-en...  Téged látlak Uram...  Kellemes kikapcsolódást  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok!  Őszi kép  Facebookon kaptam Krisztina...  Argentína......  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jászapáti - Kétszáznyolcadik n...  Évközi 29. vasárnap 10.20  Harmónia......  Aranyos Ervin - Úgy döntöttem  Nő őszi öltözékben  B. Szabó Károly: Réveteg  A jóság  B. Szabó Károly: Réveteg  Facebookon kaptam  Szívből köszöntelek!  Néhány egyszerű gyakorlat segí...  Szèp napot kívánok  Vasárnapi üdvözlet  Mai harmónia kártyám  Cica szerelem. és családszeret...  Dezső Virág Emberek...  Őszi kép  Nefelejcs pillangóval  Őszirózsák  Törökország.......  Ferenc pápa a missziók világna...  Ady Endre: Köszönet az életért  Menjetek, tegyetek tanítványom...  Rózsák  Jászapáti - Kétszáznyolcadik n...  Szép estét  Szíves üdvözlet  Ékszerei vannak  Cica szerelem. és családszeret...  Szèp estét kedves látogat...  Vízcseppes fehér virágok  Aranyosi Ervin: Én és a tükörk...  Pécs - Havi hegyi kegytemplom ...  Őszi kép  Katona Bálint: Maradék idő ver...  Ferenc pápa a missziók világna...  Mit tegyél a negatív érzelmekk...  Facebookon kaptam  Őszi kép  Kukorelly Endre : Talán a könn...  Őszi kép  A jóság  - 2019.október 20-án vasárnap ...  Őszi csokor  Kellemes kávézást!  Kukorelly Endre : Talán a könn...  Kosztolányi idézet 
Bejegyzés Címkék
októbertől kötelező, leginkább megfelelt, rendszer részleteit, meghívásos pályázaton, legalkalmasabbnak találtak, formai követelményeknek, ellenőrzéshez szükséges, magyar kutakon, korábbi indoklás, fekete kereskedelmet, rendszernek tudnia, javaslat első, jelölés részletszabályait, jelölőanyagot vizsgálják, mérés pontossága, normaszövegben kissé, elemzés eredményeit, utolsó pillanatban, törvény szövegéből, részleteket elég, jövedéki törvénybe, ellenőrzés részleteit, rendszer működtetése, rendszer kiépítésére, sürgető határidő, kormány elvárásainak, alkalmas céget, iparági önkormányzatiság, működését szabályozó, versenysemleges működés, piaci működés, májusban beadott, jelölőrendszer jellemzőit, szöveg szerint, meghívásos tenderre, pályázatok benyújtásának, egyik pályázatot, ajánlatot érvénytelennek, sikeres pályázó, ellenőrző berendezés, műszaki egyeztetés, értékelést elküldték, pályázati feltételeket, jelölőanyag jellemzőit, rendszer kialakításának, rendszernek elvileg, leszerződött pályázó, fejlesztési minisztériumot, előbbihez irányított, jogszabályok indokairól, minisztérium szorításában, korábbi szöveget, pályázat kiírásakor, pályázat nyertesével, szerződést csak, szöveg szakmai, decemberi törvénymódosító, kormánynak valamiért, jelölőrendszer bevezetése, szokásos eljárásrendet, benzin kicsit, jövedéki adóbevételek, erősen kérdéses, elérhető információk, benzin fekete, általános jelölőrendszer, karambolt kell, országgyűlésben lényegében, múltbeli negatív, szolnoki illetőségű, céget 2011-ben, ismert nagyvállalkozó, salátatörvényben, szerződéskötésre, tulajdonságoknak, követelményeknek, önkormányzatiság, eredménytelennek, jogkövetkezmény, visszavonhatják, törvénymódosító, államigazgatási, versenysemleges, országgyűlésben, tevékenységéről, felhatalmazást, érvénytelennek, nyilvánították, megzavarásától, minisztériumot, jelölőrendszer, nagyvállalkozó, normaszövegben, laboratóriumra, érdekeltségébe, megjelenéséről, felhatalmazása, , ,
2019.09 2019. Október 2019.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64001 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 727
  • e Hét: 3074
  • e Hónap: 28592
  • e Év: 385881
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.