Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A görögdinnye 9 jótékony hatása
  2018-06-07 08:02:28, csütörtök
 
   
  A görögdinnye egészségügyi előnyei közé tartozik a vesebetegségek, a magas vérnyomás, a rák , a cukorbetegség , a szívbetegségek , a hőveszteség, a makula degeneráció és az impotencia megelőzése.


Ami a görögdinnye teljes gyógyhatásait illeti, nagymértékben függ a görögdinnye és az érettség változatosságától. A béta-karotin és a likopin általában nagy mennyiségben található benne, ha a görögdinnye teljesen érett.



A Görögdinnye Táplálkozási Értéke
A görögdinnye egészséges vagy jótékony hatásai főleg az egyedülálló tápanyagokból,vitaminokból , ásványi anyagokból és szerves vegyületekből származnak. Ezek közé tartozik a jelentős mennyiségű C-vitamin , kalcium , magnézium , rost, fehérje és nagy mennyiségű kálium . Továbbá tartalmaznak A - vitamint, B6-vitamint , niacint , tiamint és karotinoidok és fitonutriensek széles választékát, beleértve a likopint is!

A Görögdinnye Egészségügyi Előnyei
A görögdinnye összes fenti összetevője hozzájárul az egészségre gyakorolt ​​jelentős hatásukhoz; vizsgáljuk meg az alábbi előnyök további részleteit.

Kezeli a vese rendellenességeket
A görögdinnye sok káliumot tartalmaz, ami nagyon hasznos a toxikus lerakódások tisztításában a vesében. Ezenkívül segítenek a húgysav koncentrációjának csökkentésében a vérben, ezáltal csökkentve a vesekárosodás esélyét és a vesekövek kialakulását. Ezen túlmenően, mivel magas a víztartalma, a görögdinnye vizelet hajtó hatású , ami ismét hasznos a vesék tisztítására. A görögdinnye-ben jelen lévő antioxidánsok hosszú ideig is biztosítják a vesék egészségét, és csökkentik a korai öregedés jeleit, például a ráncokat és a bőröregedéseket.

Megakadályozza a hőgutát
A görögdinnye hatékonyan csökkenti a testhőmérsékletet és a vérnyomást. Sok ember a trópusi régiókban minden nap nyáron délután eszi ezt a gyümölcsöt, hogy megvédje magát a hőgutáktól. A görögdinnye nagy vízmennyisége is serkenti a felesleges folyadéktól való szabadságot izzadság formájában, ami tovább melegíti a testet a forró nyári napokban.

Szabályozza a vérnyomást
A görögdinnyében jelen levő kálium és magnézium mennyisége nagyon előnyös a vérnyomás csökkentése szempontjából. A káliumot vasodilatátornak tekintik, ami azt jelenti, hogy felszabadítja az ereket és az artériákat, ezáltal stimulálja a véráramlást és csökkenti a szívkoszorúér stresszét . Az ilyen gyümölcsökben jelen levő karotinoidok megakadályozzák az artériák és az erek keményedését, ezáltal csökkentik a vérnyomást és a vérrögök , agyvérzés, szívrohamok és az érelmeszesedés esélyét.

Megakadályozza a rákot
A görögdinnye az utóbbi években nagy figyelmet szentelt, elsősorban a likopin lenyűgöző szintje miatt, amely egy karotinoid fitonutriens vegyület, amely egyre inkább összefügg a rákmegelőzéssel. A likopin jelentősen csökkentette a prosztata, a mell, a vastagbél, a tüdő és az endometriális rák kockázatát. Összességében a C-vitamin antioxidáns potenciálja és a likopin hatása között a görögdinnye nagyszerű rákellenes gyümölcs!



Ellenőrzi a cukorbetegséget
A cukorbetegek , akiknek alacsony energiájú és alacsony cukorszintű tápláléka van, gyakran panaszkodnak az éhezés miatt, mivel nem kapják meg a vágyott táplálékukat, ami azt jelenti, hogy félig táplálják őket. A görögdinnye jó kiegészítés lehet számukra. Annak ellenére, hogy ízletes ízű, a olyan kevés kalóriát eredményez, mivel teljes tömegének kilencvenkilenc százaléka vízből áll. Továbbá a vitaminok és ásványi anyagok, például a kálium és a magnézium segítenek az inzulin helyes működésében a szervezetben, csökkentve ezáltal a vércukorszintet.

Az arginin, a görögdinnye más komponense, nagyon hatásos az inzulin hatásának fokozására a vércukorszintre.

A cukorbetegeknek ideális étel lehett curries, steaks és saláta , amelyek görögdinnye-rudakból készülnek, és amelyek még alacsonyabbak a cukorban.

Szív Egészség
A likopin, a görögdinnyeben gazdag karotinoid, javítja a szívműködést. A béta-karotin, amelyet nagy antioxidáns és öregedésgátló tulajdonságaikról ismert, megőrzi a fiatalokat, és megakadályozza az életkorral kapcsolatos szívproblémákat.

A görögdinnye, a C-vitamin, a karotinoidok és a kálium (a kálium csökkenti a szívrohamot) csökkenti a koleszterinszintet, és megóvja a szívét számos veszélyes körülménytől.

Megakadályozza a makuladegenerációt
Ne aggódj a szemek egészségéért és a makuladegenerációért, ha sok görögdinnyét eszel. A béta-karotin, a C-vitamin, a lutein és a zeaxantin köszönhetően a szeme jól védett lesz.

Ők biztosítják a szemünk védelmét az életkorral összefüggő vakságtól és degenerációktól, és megakadályozzák a szemet olyan betegségektől, mint a szemek és az optikai idegek felszívódása, valamint a glaukóma.

Jót tesz a libidónak
A görögdinnyében lévő arginin segíthet az erekciós gondok leküzdésében, és stimuláló hatással van a libidóra nőknél és férfiaknál egyaránt.



Forrás: organicfacts.net
 
 
0 komment , kategória:  Egészség,életmód  
Címkék: vasodilatátornak, vércukorszintet, cukorbetegeknek, megakadályozzák, vércukorszintre, kilencvenkilenc, bőröregedéseket, rákmegelőzéssel, szívproblémákat, degenerációktól, cukorbetegséget, megakadályozza, érelmeszesedés, vesebetegségek, görögdinnyében, görögdinnyeben, szívbetegségek, csökkentésében, fitonutriensek, gyümölcsökben, vegyületekből, összességében, endometriális, tápanyagokból, felszabadítja, öregedésgátló, szívkoszorúér, cukorbetegség, tisztításában, vízmennyisége, betegségektől, alacsonyabbak, szempontjából, antioxidánsok, vesekárosodás, nagymértékben, görögdinnye egészségügyi, magas vérnyomás, makula degeneráció, impotencia megelőzése, görögdinnye teljes, érettség változatosságától, likopin általában, görögdinnye teljesen, görögdinnye egészséges, egyedülálló tápanyagokból, jelentős mennyiségű, görögdinnye összes, egészségre gyakorolt, alábbi előnyök, toxikus lerakódások, húgysav koncentrációjának, Görögdinnye Táplálkozási Értéke, Görögdinnye Egészségügyi Előnyei, Szív Egészség,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Akarat  Png férfi  Paul David Tripp Április 21  s immár én is felragyogva, ért...  Mai harmónia kártyám  képre írva  Alvó cicák  Szép álmokat!  Nem számIt  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Szép estét kedves látogatóimna...  Fehér virág  Neked tudnod kell  Az engedelmesség miért nem vál...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Reggel van  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Png virág  Egy bizonyos határt  Adakozás  Aki nem dolgozik, ne is egyék  A televizió nem a kultúrát kép...  Png virág  Erdőn  Png fotel  Rátalálsz  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Paul David Tripp Április 21  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Tanuld meg ezt a versemet  Egy maradéktalanul uralt világ  Tanuld meg ezt a versemet  A jó emberek mindig szépek mar...  Éretlen vers  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Kerüld el az evangélium örömén...  Nem tudhatod  Szép estét kedves látogatóimna...  Lóhere  Sokan azt tartják  Csak a fogyatkozás látható  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Lóhere  Facebookon kaptam  Akarat  Minden harmadik...  Png virág  Akarat  Akarat  Jónás Tamás – Végtelen b...  Png nő  Albert Einstein gondolata  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Fekete-erdő desszert  Png ház  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Png rózsa csokor  Png telefon  A jó emberek mindig szépek mar...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Kaffka_Margit  Png virág  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam Annuska bar...  Png kislány  Soha ne kedvezz...  képre írva  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam Annuska bar...  Nevem  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Nem tudhatod  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk... 
Bejegyzés Címkék
görögdinnye egészségügyi, magas vérnyomás, makula degeneráció, impotencia megelőzése, görögdinnye teljes, érettség változatosságától, likopin általában, görögdinnye teljesen, görögdinnye egészséges, egyedülálló tápanyagokból, jelentős mennyiségű, görögdinnye összes, egészségre gyakorolt, alábbi előnyök, toxikus lerakódások, húgysav koncentrációjának, vesekárosodás esélyét, vesekövek kialakulását, görögdinnye vizelet, vesék tisztítására, görögdinnye-ben jelen, vesék egészségét, korai öregedés, görögdinnye hatékonyan, trópusi régiókban, görögdinnye nagy, felesleges folyadéktól, forró nyári, görögdinnyében jelen, vérnyomás csökkentése, káliumot vasodilatátornak, szívkoszorúér stresszét, ilyen gyümölcsökben, erek keményedését, érelmeszesedés esélyét, utóbbi években, likopin lenyűgöző, karotinoid fitonutriens, likopin jelentősen, likopin hatása, görögdinnye nagyszerű, éhezés miatt, vágyott táplálékukat, olyan kevés, magnézium segítenek, inzulin helyes, inzulin hatásának, görögdinnyeben gazdag, életkorral kapcsolatos, kálium csökkenti, szívét számos, szemek egészségéért, zeaxantin köszönhetően, szemünk védelmét, életkorral összefüggő, optikai idegek, görögdinnyében lévő, erekciós gondok, libidóra nőknél, vasodilatátornak, vércukorszintet, cukorbetegeknek, megakadályozzák, vércukorszintre, kilencvenkilenc, bőröregedéseket, rákmegelőzéssel, szívproblémákat, degenerációktól, cukorbetegséget, megakadályozza, érelmeszesedés, vesebetegségek, görögdinnyében, görögdinnyeben, szívbetegségek, csökkentésében, fitonutriensek, gyümölcsökben, vegyületekből, összességében, endometriális, tápanyagokból, felszabadítja, öregedésgátló, szívkoszorúér, cukorbetegség, tisztításában, vízmennyisége, betegségektől, alacsonyabbak, szempontjából, antioxidánsok, vesekárosodás, nagymértékben, gyógyhatásait, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 4 db bejegyzés
e év: 41 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 745
  • e Hét: 1183
  • e Hónap: 7555
  • e Év: 58346
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.