|
2018-06-10 13:40:00, vasárnap
|
|
|
|
|
|
Klasszikus kovászos uborka
Az egyik legfinomabb és legegyszerűbben elkészíhető savanyúság a kovászos uborka. Ne költs nyáron a bolti vackokra, készítsd el magad!
Hozzávalók
1 db üvegre
Az uborkához
1.2 kg uborka - fürtös
1 csokor kapor (friss)
6 szem feketebors (egész)
5 gerezd fokhagyma
0.9 L víz (meleg)
2 evőkanál só
2 szelet kenyér - fehér (szikkadt)
Az üveg
1 db 1.7 L-es befőttes üveg
Elkészítés
20 perc
Először az uborkákat folyó víz alatt alaposan mossuk át.
Vágjuk le az uborkák végeit.
Az majd az egyik végüket egymásra merőlegesen vágjuk be.
Az üveg aljába tegyük bele a kapor felét és a borsokat.
Ezután rendezzük el benne az uborkákat. A vágatlan végük álljon kifelé, így könyebb lesz majd kiszedni őket az üvegből.
A tetejükre tegyük a maradék kaprot és a fokhagyma gerezdeket.
Végül felül zárjuk le a kenyérrel.
Nem forró, csak meleg vízben oldjuk fel a sót.
Egy széles pengéjű késsel csináljunk rést a sós víznek és töltsük fel az üveget.
Csészealjjal zárjuk le az üveget és tegyük ki a szabadra. Ha nagyon erősen tűz a nap, tegyük árnyékba, hogy roppanósak maradjanak az uborkák.
Így néz ki egy nappal később. A tetejéről szinte biztos, hogy elforrja a vizet és kilógnak majd kicsit az uborkák a léből. Ilyenkor mindenképp pótoljuk kellően sós vízzel, különben a felső ubik kiszáradnak.
Így néz ki két nappal később. Az időjárástól függően 3-4 nap alatt elkészül az uborka. Ezt kóstolással kell ellenőrizni.
A harmadik napon, ha tényleg elég érett, akkor szedjük le róla a kenyeret és a kaprot.
Az uborkákat műanyag dobozba tesszük.
Ráöntjük a levét egy szűrőn keresztül, hogy kenyér ne mehessen már bele, és rádobjuk a fokhagymákat is. Zárjuk le a dobozt és tegyük a hűtőbe fogyasztásig.
Elkészült a tökéletes kovászos uborka!
|
|
|
0 komment
, kategória: RECEPTEK - SALÁTÁK,SAVANYÚSÁG |
|
Címkék: legegyszerűbben, fokhagymákat, fogyasztásig, csészealjjal, merőlegesen, kiszáradnak, időjárástól, elkészíhető, ellenőrizni, kóstolással, legfinomabb, elkészítés, feketebors, mindenképp, maradjanak, roppanósak, hozzávalók, gerezdeket, savanyúság, klasszikus, csináljunk, kenyérrel, fokhagyma, tökéletes, tetejéről, keresztül, uborkákat, tetejükre, elkészült, rendezzük, uborkához, kiszedni, kilógnak, elforrja, befőttes, árnyékba, egyik legfinomabb, kovászos uborka, bolti vackokra, uborkákat folyó, uborkák végeit, egyik végüket, üveg aljába, kapor felét, vágatlan végük, tetejükre tegyük, maradék kaprot, fokhagyma gerezdeket, széles pengéjű, nappal később, tetejéről szinte, felső ubik,
|
|
|
|
egyik legfinomabb, kovászos uborka, bolti vackokra, uborkákat folyó, uborkák végeit, egyik végüket, üveg aljába, kapor felét, vágatlan végük, tetejükre tegyük, maradék kaprot, fokhagyma gerezdeket, széles pengéjű, nappal később, tetejéről szinte, felső ubik, időjárástól függően, harmadik napon, uborkákat műanyag, szűrőn keresztül, hűtőbe fogyasztásig, tökéletes kovászos, legegyszerűbben, fokhagymákat, fogyasztásig, csészealjjal, merőlegesen, kiszáradnak, időjárástól, elkészíhető, ellenőrizni, kóstolással, legfinomabb, elkészítés, feketebors, mindenképp, maradjanak, roppanósak, hozzávalók, gerezdeket, savanyúság, klasszikus, csináljunk, kenyérrel, fokhagyma, tökéletes, tetejéről, keresztül, uborkákat, tetejükre, elkészült, rendezzük, uborkához, kiszedni, kilógnak, elforrja, befőttes, árnyékba, alaposan, szabadra, szikkadt, vágatlan, ráöntjük, egymásra, vackokra, készítsd, mehessen, rádobjuk, kovászos, borsokat, kenyeret, pótoljuk, ilyenkor, evőkanál, különben, harmadik, elkészül, könyebb, üvegből, maradék, kellően, szedjük, műanyag, dobozba, tesszük, tényleg, függően, uborkák, végüket, töltsük, pengéjű, először, széles, késsel, , ,
|
|
|
|
2024. Március
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
| 1 | 2 | 3 | |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
18977 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 0
- e Hét: 1864
- e Hónap: 8138
- e Év: 57796
|
|
|