Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Eltűnőben az államosított nyugdíjpénz
  2013-10-03 11:46:33, csütörtök
 
  1855 milliárd forint ment az államadósság csökkentésére


Eltűnőben az államosított nyugdíjpénz


2013. 10. 3. 05:00|Utolsó módosítás: 2013. 10. 3. 08:30|Pénzügy


Alig 200 milliárd forint van már csak a 3 ezer milliárd forintnyi államosított nyugdíjvagyonból. Legutóbb az önkormányzatoktól átvett adósság törlesztésére költött belőle az állam.
Mik ezek?

Két évvel a magánnyugdíj-pénztári rendszer államosításának kezdete, és szűk másfél évvel a vagyon államhoz kerülése után alig van már meg valami az egykori megtakarításokból. Az Államadósság Kezelő Központ honlapján szereplő adatok szerint a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap (NYRA) vagyona július végén már csak 218,7 milliárd forint volt, ennyi maradt abból a több mint 3 ezer milliárdból, amit a pénztártagok után a kasszák az államnak átadtak.

Az idei évet egyébként már az eredeti vagyon alig tizedével, 316 milliárd forinttal indította az alap, amiből mintegy 100 milliárd forintnyit apránként használtak fel. Áprilisban egy kisebb tételt, árfolyamértéken számolva nem egészen 87,5 millió forintnyi állampapírt vontak be, ez a pénz a Pénztárak Garancia Alapjától (PGA) származott a tavaly visszalépett magánnyugdíj-pénztári tagok után. Júniusban a tavaly és idén megszűnt magánnyugdíjpénztárak végelszámolása során az alaphoz került mintegy 11,7 milliárd forintnyi állampapírt vásárolt vissza az állam. Júliusban pedig azért csökkent a vagyon jelentősebb mértékben, mert a helyi önkormányzatoktól átvett hitelek részleges előtörlesztésre 81,3 milliárd forintot használt fel az alapból az állam.

Az alapban 2011 májusának végén 2945,3 milliárd forint volt, ennyit utaltak át az első körben visszalépett pénztártagok után a magánkasszák. Tavaly is történtek átutalások az alapba, az Országgyűlés elé beterjesztett jelentés szerint a kasszák és a PGA második körös visszalépők után 33,8 milliárd forintban és némi euróban, valamint fontban denominált állampapírt, emellett 15,5 milliárd forintot, 5,6 millió eurót és 3,65 millió dollárt adott át az alapnak. Emellett a végelszámolással megszűnt Erste és Aegon pénztárak után is kapott az alap összesen csaknem 5 milliárd forintot.

A pénz egy részét reálhozam és tagdíjkiegészítés címén vissza kellett fizetni a tagoknak. 2011 nyarán 233,2 milliárd forintot költött el így az állam. A vagyon legnagyobb része az államadósság csökkentésére ment el. Az idén ugyan csak kisebb tételekkel járult már hozzá az alap az adósság mérsékléséhez, 2011-ben viszont több mint 1400 milliárd forintnyi állampapírt vontak be ennek érdekében, és tavaly is 355 milliárd forintot fordítottak erre a célra, ebből 243 milliárd forint az IMF felé fennálló tartozásunkat csökkentette.

2011-ben az alap összesen 460 milliárd forinttal támogatta a központi költségvetést és a nyugdíjkasszát. Tavaly év végén pedig az csökkentette vagyonát, hogy a részvények egy részét átadták az MNV részére 136,2 milliárd forint értékben. A vagyonra hatással volt még ezenkívül a piacok alakulása is, 2011-ben 18,4 milliárd forintot bukott az állam a kényszerből eladott értékpapírokon. Tavaly már szerencsésebben alakultak az értékesítések, 5,8 milliárd forintnyi árfolyamnyereség keletkezett.
Részvények az alapban
Az NYRA vagyona legnagyobb részben részvényekből és befektetési alapokból állt július végén. A portfólióban a forinteszközök értéke 93,1 milliárd forint volt, a devizaeszközöké 125,6 milliárdot tett ki. A forinteszközökön belül a befektetési jegyek és ETF-ek aránya a legjelentősebb, meghaladja a 70 százalékot, a részvényeké 22 százalék körül van.
A devizaeszközökön belül a közvetlen részvénybefektetések a legfontosabbak, 57 százalék az arányuk. Befektetési jegyek és ETF-ek adják a deviza értékpapírok 35 százalékát. Viszonylag jelentős emellett a külföldi vállalati kötvények aránya is.

http://www.vg.hu/penzugy/eltunoben-az-allamositott-nyugdijpenz-412988
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: devizaeszközökön, végelszámolással, nyugdíjvagyonból, forinteszközökön, adósságcsökkentő, árfolyamnyereség, államosításának, szerencsésebben, devizaeszközöké, árfolyamértéken, előtörlesztésre, végelszámolása, legjelentősebb, legfontosabbak, nyugdíjkasszát, értékpapírokon, forinteszközök, részvényekből, költségvetést, nyugdíjreform, tartozásunkat, törlesztésére, csökkentésére, mérsékléséhez, beterjesztett, értékesítések, államadósság, visszalépett, pénztártagok, magánnyugdíj, csökkentette, portfólióban, országgyűlés, államosított, magánkasszák, értékpapírok, államadósság csökkentésére, államosított nyugdíjpénz, önkormányzatoktól átvett, vagyon államhoz, egykori megtakarításokból, több mint, pénztártagok után, államnak átadtak, idei évet, eredeti vagyon, kisebb tételt, tavaly visszalépett, alaphoz került, vagyon jelentősebb, helyi önkormányzatoktól, alapban 2011, Államadósság Kezelő Központ, Adósságcsökkentő Alap, Pénztárak Garancia Alapjától,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Könyvek  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Kövesd a vezetőt  Facebookon kaptam  Az angyali üdvözlet  Facebookon kaptam Krisztinától  képre írva  J. Donald Walters  Ködvirágok  Facebookon kaptam  A nagyhét eseményei  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Búzavirág  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Boldog virágvasárnapot minden...  képre írva  Esti képek  Szép estét  képre írva  Sonka vásár  Virág lány  Az angyali üdvözlet  Paul David Tripp Március 25  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Havasi gyopár  Facebookon kaptam  Figyeld meg az "én"-t  Virág vasárnap  Szeretettel !  képre írva  képre írva  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Galaktikus kapcsolat  Alvó baby  Nagy Feró megmondta?  Szép álmokat!  Jó éjszakát  Vérnyomáscsökkentés  Facebookon kaptam  Devecsery László - Húsvét  Facebookon kaptam  Tedd őt foglyul, Uram  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Haja van  Manna OWell tollából  Esti Ima !  Facebookon kaptam  képre írva  képre írva  Öröknek hinni . . .  képre írva  Facebookon kaptam  Nárcisz  képre írva  képre írva  Tedd őt foglyul, Uram  Szívet megérintő . . .  Jó éjszakát  Devecsery László - Húsvét  Virág lány  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Apu  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Virágvasárnap a húsvét előtti  Virágos mező  Facebookon kaptam  Szeretettel !  képre írva  Facebookon kaptam  Tibeti harangvirág  Leereszkedés és olvadás  Görgess  Facebookon kaptam  Az angyali üdvözlet  Öröknek hinni . . .  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Nem látom őket  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Mire jók ?  Apu  Tedd őt foglyul, Uram  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Itt most virá...  Könyvek  Manna OWell tollából  Facebookon kaptam  Sonka vásár  Facebookon kaptam  képre írva  Esti kép  Jó reggelt, jó napot mindenkin... 
Bejegyzés Címkék
államadósság csökkentésére, államosított nyugdíjpénz, önkormányzatoktól átvett, vagyon államhoz, egykori megtakarításokból, több mint, pénztártagok után, államnak átadtak, idei évet, eredeti vagyon, kisebb tételt, tavaly visszalépett, alaphoz került, vagyon jelentősebb, helyi önkormányzatoktól, alapban 2011, első körben, végelszámolással megszűnt, alap összesen, részét reálhozam, vagyon legnagyobb, idén ugyan, adósság mérsékléséhez, központi költségvetést, csökkentette vagyonát, részét átadták, vagyonra hatással, piacok alakulása, kényszerből eladott, forinteszközök értéke, forinteszközökön belül, befektetési jegyek, devizaeszközökön belül, deviza értékpapírok, külföldi vállalati, devizaeszközökön, végelszámolással, nyugdíjvagyonból, forinteszközökön, adósságcsökkentő, árfolyamnyereség, államosításának, szerencsésebben, devizaeszközöké, árfolyamértéken, előtörlesztésre, végelszámolása, legjelentősebb, legfontosabbak, nyugdíjkasszát, értékpapírokon, forinteszközök, részvényekből, költségvetést, nyugdíjreform, tartozásunkat, törlesztésére, csökkentésére, mérsékléséhez, beterjesztett, értékesítések, államadósság, visszalépett, pénztártagok, magánnyugdíj, csökkentette, portfólióban, országgyűlés, államosított, magánkasszák, értékpapírok, allamositott, befektetési, nyugdijpenz, nyugdíjpénz, keletkezett, milliárdból, kényszerből, visszalépők, állampapírt, részvényeké, fordítottak, jelentősebb, áprilisban, legnagyobb, részvények, származott, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 427
  • e Hét: 2085
  • e Hónap: 18878
  • e Év: 151795
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.