Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
48 éves korában elhunyt Karl Erik Böhn
  2014-02-02 23:51:57, vasárnap
 
  Vasárnapra virradóra a tonsbergi kórházban hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 49. évében elhunyt Karl Erik Böhn, a magyar női kézilabda-válogatott leukémiával kezelt szövetségi kapitánya.
48 éves korában elhunyt Karl Erik Böhn (Fotó: Mirkó István)
...


A norvég szakembernél februárban diagnosztizáltak leukémiát. Hat kemoterápiás kezelésen és egy csontvelő-átültetésen átesve novemberben úgy tűnt, hogy sikerült legyőznie a leukémiát, karácsony előtt aztán megkapta a kíméletlen diagnózist az orvosoktól, újra rákos sejteket találtak a szervezetében, a betegsége pedig gyógyíthatatlan. Böhn alternatív gyógykezelést is kipróbált, de nem tudtak áttörést elérni az állapotában.
NSO tv Emlékezés videó Link

Munkássága:
Böhn játékosként 1986 és 1993 között 126-szor ölthette magára a norvég válogatott mezét, karrierje befejezése után edzőnek állt. A norvég válogatottnál másodedzői feladatot látott el, majd irányította a Drammen férfi csapatát, 2002-től a Larvik edzői stábjában dolgozott, 2005-től vezetőedzőként. 2011 elején menesztették a csapattól - amellyel a 2008-as KEK-siker mellett ötszörös bajnok volt -, augusztus 30-án pedig kinevezték a magyar női válogatott szövetségi kapitányának. Ő volt az első külföldi szakvezető a magyar nemzeti csapat élén. Novembertől párhuzamosan ellátta a Győri ETO irányítását is, amellyel megnyerte a bajnokságot és a Magyar Kupát, és döntős volt a Bajnokok Ligájában. 2012-ben bronzérmet szerzett a válogatottal a szerbiai Európa-bajnokságon az öltözői tánca sokáig emlékezetes marad. Nem titkoltan nagyon megszerette a csapatot, az országot és a magyar embereket, már itt tartózkodásának elejétől csak KEB Lászlónak hívta magát, és betegsége alatt is folyamatosan nyomon követte az itthoni eseményeket.
- Görbicz Anita, a Böhnnel 2012-ben bajnok és kupa-győztes, BL-döntős Győr és a válogatott sztárja a Győri Audi ETO KC közleményében elmondta: sajnos csak rövid időt tölthettek együtt Karl Erikkel, de ez alatt a pár hónap alatt is megtapasztalhatták, hogy nemcsak kiváló szakember, hanem emberként is fantasztikus.
,,Egyedülálló módon tudott motiválni bennünket, játékosokat, hatására csodákat műveltünk a pályán. Halála óriási veszteség számunkra" - nyilatkozta Görbicz.
- Hajdu János, aki Karl Erik Böhn helyett megbízott kapitányként átmenetileg vezette a csapatot azt mondta: mindenki bízott Böhn felgyógyulásában, még akkor is, amikor azt mondták neki, hogy gyógyíthatatlan beteg. Kiemelte: azzal a szándékkal vette át tavaly a csapatot, hogy idén márciusban visszaadja neki. Éppen ezért ugyanazzal a stábbal, ugyanazokkal a játékosokkal vívta végig a világbajnokságot - tette hozzá Hajdu János.
- Böhn az elmúlt közel egy év során bizonyította, hogy kivételes akaraterővel rendelkezik, és a sajtó nyilvánossága előtt vívta meg harcát a szörnyű betegséggel. Blogot is vezetett a rák elleni harccal foglalkozó norvég oldalon, ahol tanácsaival próbálta segíteni sorstársait. A január elején publikált utolsó részben így fogalmazott:
.....Azt tanultuk, hogy a boldogságot és az örömöt kell keresni az életben, míg a fájdalom és a nehézségek negatív dolgok. Szerintem ez nem így van, mindkettőt meg kell tapasztalnunk. Biztosan mondhatom, hogy az elmúlt évem tele volt kihívásokkal, fájdalommal és nehézséggel, különösen, amikor karácsony előtt megkaptam a halálos ítéletemet. De január harmadikán úgy éreztem, most vagyok a legboldogabb és a legharmonikusabb. Nehéz elmagyarázni, hogy mi okozta ezt, de az átélt dolgok segítettek, hogy pozitívan viszonyuljak az élethez, és ne vegyek semmit túl komolyan. Mindannyian tudjuk, hogy egyszer meghalunk" - írta Böhn, aki végső tanácsokkal is ellátta olvasóit.
,,Vigyázz a szeretteidre!"
,,Éld az életed!"
,,Ne könnyű terhet, hanem erős hátat kérj!"
A játékosai imádták Karl Erik Böhnt (Fotó: Mirkó István)
.....



- Az egyik oldalon Andreas Smeby, Kjetil Kristoffersen és Tom Reidar Haraldsen, a másikon Tord Ellingsen, Erik Storhaug és Petter Kjaernes viszi majd a vasárnap elhunyt Karl Erik Böhn koporsóját a február 11-i temetésen - éppen úgy, ahogyan a magyar női kézilabda-válogatott néhai szövetségi kapitánya tavaly eltervezte.
........


Fotó 2013 Június
........

 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
Címkék: diagnosztizáltak, legharmonikusabb, felgyógyulásában, világbajnokságot, gyógyíthatatlan, tartózkodásának, vezetőedzőként, válogatottnál, gyógykezelést, nyilvánossága, tapasztalnunk, közleményében, kristoffersen, szervezetében, fantasztikus, ugyanazokkal, folyamatosan, játékosokkal, akaraterővel, bizonyította, kemoterápiás, kihívásokkal, kapitányként, szakembernél, szeretteidre, legboldogabb, elmagyarázni, menesztették, viszonyuljak, válogatottal, párhuzamosan, kapitányának, rendelkezik, egyedülálló, betegséggel, novemberben, tonsbergi kórházban, norvég szakembernél, kíméletlen diagnózist, betegsége pedig, norvég válogatott, norvég válogatottnál, csapattól –, 2008-as KEK-siker, első külföldi, magyar nemzeti, öltözői tánca, magyar embereket, itthoni eseményeket, válogatott sztárja, szándékkal vette, játékosokkal vívta, Karl Erik Böhn, Mirkó István, Győri ETO, Magyar Kupát, Bajnokok Ligájában, Görbicz Anita, BL-döntős Győr, Győri Audi ETO KC, Karl Erikkel, Hajdu János, Karl Erik Böhnt, Andreas Smeby, Kjetil Kristoffersen, Reidar Haraldsen, Tord Ellingsen, Erik Storhaug, Petter Kjaernes,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Pitypang szökőkút  képre írva  Facebookon kaptam Mírjam bará...  A hagyma antibakteriális hatás...  Ott van  Szép estét  Anyák napjára  Facebookon kaptam  Baranyi Ferenc - N i n c s  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Facebookon kaptam  Vidámság  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Esterházy Péterre emlékezünk  képre írva  Minden tavaszból őrizz..  Egy barátság története  Nagy és kis csodák  Anyámról való emlékek  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Pierrot &...  Mindent de mindent visszakap  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Ismeretlen: Ikarusz monda  Esterházy Péterre emlékezünk  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Müller Péter tollából  Mit ünnepelnek a görögök márci...  A felvilágosodás...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Magamnak  Önmaga ellenére  Facebookon kaptam  Otthon  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Borzasztó  Paul David Tripp Április 12  Otthon  Vidámság  Tanácsok egy pszichológustól  Előfordul, hogy  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Tanmese  Különleges  Baranyi Ferenc - N i n c s  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Facebookon kaptam  Hamvas Béla  Tavaszi este  A pitypang legendája  Facebookon kaptam  A felvilágosodás...  Sík Sándor - Ha jő a perc  Facebookon kaptam  Annyira tisztelem a szabadságo...  Jó éjszakát  Sok ember olyan, mint a kaméle...  képre írva  "Ez egy csoda"  Facebookon kaptam  Csend  Az ember  Jó éjszakát  Kertem  Facebookon kaptam  Előnyök, amelyeket a meditáció...  képre írva  Isten hűségének mértéke  Reményik Sándor: Pierrot &...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Martin Buber, A haszidim meséi  Facebookon kaptam  Az ember  Egy tavasz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Segíts neki dicsérni Téged  Eduardo Sacheri gondolata  Latinovits Zoltán tollából  Szép estét kedves látogatóimn...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Jó éjszakát  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Tanmese  Márai Sándor tollából  Az ember 
Bejegyzés Címkék
tonsbergi kórházban, norvég szakembernél, kíméletlen diagnózist, betegsége pedig, norvég válogatott, norvég válogatottnál, csapattól &#8211, 2008-as KEK-siker, első külföldi, magyar nemzeti, öltözői tánca, magyar embereket, itthoni eseményeket, válogatott sztárja, szándékkal vette, játékosokkal vívta, világbajnokságot &#8211, elmúlt közel, sajtó nyilvánossága, szörnyű betegséggel, január elején, örömöt kell, nehézségek negatív, elmúlt évem, halálos ítéletemet, átélt dolgok, játékosai imádták, egyik oldalon, másikon Tord, vasárnap elhunyt, február 11-i, diagnosztizáltak, legharmonikusabb, felgyógyulásában, világbajnokságot, gyógyíthatatlan, tartózkodásának, vezetőedzőként, válogatottnál, gyógykezelést, nyilvánossága, tapasztalnunk, közleményében, kristoffersen, szervezetében, fantasztikus, ugyanazokkal, folyamatosan, játékosokkal, akaraterővel, bizonyította, kemoterápiás, kihívásokkal, kapitányként, szakembernél, szeretteidre, legboldogabb, elmagyarázni, menesztették, viszonyuljak, válogatottal, párhuzamosan, kapitányának, rendelkezik, egyedülálló, betegséggel, novemberben, mindannyian, irányítását, tanácsaival, átmenetileg, állapotában, tanácsokkal, irányította, novembertől, sorstársait, megszerette, nyilatkozta, leukémiával, fájdalommal, nehézséggel, bajnokságon, emlékezetes, átültetésen, bajnokságot, játékosként, játékosokat, fogalmazott, boldogságot, eseményeket, válogatott, szövetségi, kinevezték, alternatív, másodedzői, bronzérmet, munkássága, befejezése, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2073
  • e Hét: 18465
  • e Hónap: 31141
  • e Év: 264888
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.