Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Törvényesített magzatgyilkossá
  2008-05-01 19:05:16, csütörtök
 
  Súlyos népirtó Európai Tanács törvény készülőben: Abortuszlegalizáció!
2008. április 30. szerda miepplusz.hu

Vatikáni bírálat az Európa Tanács abortusztervezete ellen. A tervezet "ellentétben áll az emberi jogokkal" - írja Elio Sgreccia bioetikai ügyekkel foglalkozó kúriai püspök a L'Osservatore Romano hasábjain. A művi terhességmegszakításban az a döntés is benne van, hogy megsemmisítik egy meg nem született gyermek életét, amely "alapvetően ugyanannyit ér, mint az anyáé" - mondja a Pápai Életvédő Akadémia elnöke.

A kockázatmentes és legális abortusz követelésével az Európa Tanács hivatalos dokumentumaiban először kerül elő az "abortuszhoz való jog" kifejezése. "Egy dolog a meghatározott körülmények között végrehajtott terhességmegszakításokat engedélyezni vagy büntetlenné tenni, de egészen más azt jogként értelmezni" - hangsúlyozza Sgreccia.

A testi épséghez való jog

A vatikáni etikai szakértő megdöbbenését fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a tervezet szövege kizárólag a nő egészségével és a szociális költségekkel érvel, a meg nem született ember méltóságáról pedig szó sem esik.

A püspök ellentmondásosnak tartja azt is, hogy a dokumentum minden embernek megadja a testi épséghez és a saját testéről való rendelkezéshez fűződő jogot, a meg nem született magzatnak azonban ezt nem biztosítja. Az embriót azonban nem lehet a terhes nő részévé redukálni - hívja fel a figyelmet a püspök.

Sgreccia visszautasítja a vádat, hogy a katolikus egyház meg akarja fosztani a nőket önrendelkezési joguktól. Ez a "populista" állítás "távol áll az egyház tanításától és szándékától". Hogyan is lehet a fiatalok szexuális nevelése során ezeket az alapvető témákat semlegesen és az erkölcsi értékekre való tekintet nélkül bemutatni a fiataloknak?

Az Európa Tanács parlamenti közgyűlése április 16-án foglalt állást a nők abortuszhoz való jogáról. A döntés értelmében a 47 tagállamban, ahol még nem ilyen a szabályozás, a strasbourgi parlament határozata értelmében az abortuszt legálissá kell tenni.

Bíró László püspök levélben tiltakozott az Európa Tanács abortuszliberalizációs terve ellen

Az Európa Tanács április 16-án előterjesztett jelentéstervezete felszólítja a tagországokat: biztosítsák, hogy minden nő korlátozás nélkül élhessen az "abortuszhoz való jogával". A Tanácskozó Gyűlés 102:69 arányban megszavazta a tervezetet. A MKPK családreferens püspöke előzőleg levelet intézett az Európa Tanács magyar parlamenti képviselőihez.

A strasbourgi székhelyű Európa Tanács (amelynek 47 ország között Magyarország is a tagja) az osztrák szocialista képviselőnő által előterjesztett Jelentéstervezetében abból indult ki, hogy az abortusz a legtöbb európai országban legális, mégis sok különböző feltételhez kötik végrehajthatóságát, ahol pedig tilos, ott elszaporodik a titokban, bizonytalan és veszélyes körülmények között végrehajtott abortusz.

A szervezet felszólítja a tagországokat, hogy "dekriminalizálják" az abortuszt, azaz mentesítsék mind az érintett nőket, mind az abortusz végrehajtásában közreműködőket (orvost, segítőit, tanácsadókat, stb.) bármiféle büntethetőségtől, garantálják, hogy minden nő korlátozás nélkül élhessen de jure és de facto a biztonságos és legális abortuszhoz való jogával; fogadjanak el olyan stratégiákat, amelyek elősegítik a férfiaknak és a nőknek a hatékony fogamzásgátláshoz ésszerű áron való hozzájutását; intézkedjenek, hogy az ifjúság ennek megfelelő szexuális felvilágosításban részesüljön.

Az ülés előtt Bíró László, a MKPK családreferens püspöke az alábbi levelet intézte az Európa Tanács magyar parlamenti képviselőihez:

Az Európa Tanács igen tisztelt képviselőjének


Tisztelt Képviselő Úr, Képviselő Asszony!

Azzal a kéréssel fordulok Önhöz, hogy a Gisela Wurm osztrák képviselőnő által ez év április 16-án az Európai Parlamentben szavazásra előterjesztendő Doc. 11537 sz. "A biztonságos és legális abortusz biztosítása Európában" című Jelentést utasítsa el.

Súlyos aggodalommal tölt el minket, hogy a Jelentésben foglalt Határozat elfogadásával feladásra kerül az Európa Tanács eddigi konszenzusa. Eddig ugyanis érvényben volt az elv, miszerint az erkölcsi kérdéseket érintő szabályozások - ezek közé tartozik az abortusz ügye is - az egyes országok hatáskörébe tartoznak. A Jelentés által szándékolt paradigmaváltás veszélyezteti azt a politikai folyamatot, amely Európát értékorientálttá van hivatva tenni.

Ennek a határozatnak az elfogadásával az Európa Tanács "az abortuszhoz való jog" korlátlan érvényesítéséért szállna síkra, ezt pedig sem az európai, sem a nemzetközi jog nem ismeri. Le kell szögeznünk, hogy "az abortuszhoz való jog" nem tartozik a "szexuális és reprodukciós jog" körébe, mint azt sokan állítják. Az "abortuszhoz való jog" alapvetően elutasítandó, mert ez az ún. "jog" ellentétben áll az Európai Emberjogi Konvencióval, amelynek éppen az a célja, hogy védje az emberi méltóságot és az emberi jogokat. Az emberi méltóságnak azonban megkerülhetetlen sarokköve az élethez való jog, ez pedig megilleti a meg nem születettet is.

A határozattervezetnek az a követelése, hogy az Európa Tanács tagországaiban "dekriminalizálják" az abortuszt, és garantálják annak effektív végrehajtását (l. a 7.1. és 7.2. pontot) végső soron oda vezetne, hogy a nők számára megszűnne minden akadály, hitelét veszítené a nekik nyújtott bármiféle segítség. Ennek következtében nem kerülhetne sor orvosi megfontolásokra, feloldódnának az időhöz kötött korlátozások és a tanácsadásokon való részvételi kötelezettség, így felszámolásra kerülnének a tanácsadási lehetőségek (l. 3. Pont) is.

Nem látjuk nyomát annak, hogy a Jelentés kellő mértékben kitérne a nők konfliktushelyzetére. Sem a gyermeknek az élethez való jogáról, sem a nők a támogatásáról és megfelelő tanácsokkal való ellátásáról nem történik említés. Hiányoljuk továbbá az európai törvénykezési helyzet figyelembevételét, a Jelentés ugyanis nem vesz tudomást arról, hogy sok európai országban különbséget tesznek a "törvényes" és a "büntetlen" cselekmények között, így segítve az önrendelkezési jog és a még meg nem születettek élethez való joga közötti különbségtételt. Ugyancsak hiányoljuk annak figyelembevételét, hogy a nők az abortusz következtében gyakran egészségi és pszichikai károsodást szenvednek. Az erről szóló különböző tanulmányok fontos tudományos adalékok, ezekre a nyilvánosság figyelmét is rá kell irányítani. Sajnos a Jelentés ezeknek az eredményeknek nem szentel kellő figyelmet.

Az "abortuszhoz való jog" helyett kívánatos volna a konfliktus- és krízishelyzetekbe kerülő, gyermeket váró nők számára olyan intézkedéseket követelni, amelyek bátorítják őket a gyermek melletti döntésre.

Nyomatékosan kérjük Képviselő Urat/Asszonyt, szavazatával utasítsa el a Jelentést.

Tisztelettel üdvözli

Bíró László
a MKPK családreferens püspöke,
a Magyar Katolikus Családegyesület elnöke


A Tanácskozó Gyűlés április 16-án több mint négyórás éles hangú vita, 16 támogató és 14 elutasító felszólalás meghallgatása és mintegy 70 módosító javaslat elvetése után, 102 szavazattal 69 ellenében elfogadta a jelentéstervezetet.

Egy francia képviselő az ülés után kijelentette: "Társadalmunk valóban a halál kultúrájában él."

(Magyar Kurír)

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: megkerülhetetlen, érvényesítéséért, büntethetőségtől, értékorientálttá, különbségtételt, családegyesület, paradigmaváltás, megfontolásokra, dokumentumaiban, előterjesztendő, végrehajtásában, intézkedéseket, közreműködőket, előterjesztett, családreferens, kockázatmentes, tanácsadásokon, tagországaiban, visszautasítja, rendelkezéshez, önrendelkezési, képviselőjének, következtében, veszélyezteti, végrehajtását, támogatásáról, megdöbbenését, tagországokat, meghatározott, eredményeknek, elfogadásával, követelésével, feloldódnának, meghallgatása, képviselőihez, intézkedjenek, emberi jogokkal, meghatározott körülmények, testi épséghez, vatikáni etikai, tervezet szövege, szociális költségekkel, püspök ellentmondásosnak, dokumentum minden, saját testéről, embriót azonban, katolikus egyház, nőket önrendelkezési, egyház tanításától, fiatalok szexuális, alapvető témákat, erkölcsi értékekre, Európai Tanács, Európa Tanács, Elio Sgreccia, Osservatore Romano, Pápai Életvédő Akadémia, Bíró László, Tanácskozó Gyűlés, Tisztelt Képviselő Úr, Képviselő Asszony, Gisela Wurm, Európai Parlamentben, Európai Emberjogi Konvencióval, Képviselő Urat, Magyar Katolikus Családegyesület, Magyar Kurír,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Png nő  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Png nő  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Akarat  Jó éjszakát  képre írva  Neked tudnod kell  Csak a fogyatkozás látható  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Makszim Gorkij gondolata  Lóhere  Facebookon kaptam  Idő  A sors  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Png kutya  Radikális szeretet  Fekete István - Akác  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Mindig jusson idő nevetni  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Egy bizonyos határt  Akarat  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Png csokor  Reggel van  Reggel van  Png csokor  Mindig jusson idő nevetni  Garai Gábor - Takarítás  Nevem  Reggel van  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Png telefon  Szívem  Bounty krémes  George Byron - Ahogy itt jár -...  Akarat  Hogy lehet megtartani  Png rózsa csokor  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Szép estét  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Png nő  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Kövesd a cowboyt!  Alázat  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Nevem  Mindig jusson idő nevetni  Alázat  Nevem  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Alázat  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Png virág  Nem tudhatod  Bounty krémes  Png virág  A másik dolog, 
Bejegyzés Címkék
emberi jogokkal, meghatározott körülmények, testi épséghez, vatikáni etikai, tervezet szövege, szociális költségekkel, püspök ellentmondásosnak, dokumentum minden, saját testéről, embriót azonban, katolikus egyház, nőket önrendelkezési, egyház tanításától, fiatalok szexuális, alapvető témákat, erkölcsi értékekre, döntés értelmében, strasbourgi parlament, abortuszt legálissá, strasbourgi székhelyű, osztrák szocialista, legtöbb európai, szervezet felszólítja, érintett nőket, abortusz végrehajtásában, hatékony fogamzásgátláshoz, ifjúság ennek, ülés előtt, alábbi levelet, kéréssel fordulok, erkölcsi kérdéseket, abortusz ügye, egyes országok, politikai folyamatot, abortuszhoz való, emberi méltóságot, emberi jogokat, emberi méltóságnak, élethez való, nekik nyújtott, időhöz kötött, tanácsadásokon való, tanácsadási lehetőségek, európai törvénykezési, abortusz következtében, erről szóló, nyilvánosság figyelmét, gyermek melletti, francia képviselő, ülés után, halál kultúrájában, megkerülhetetlen, érvényesítéséért, büntethetőségtől, értékorientálttá, különbségtételt, családegyesület, paradigmaváltás, megfontolásokra, dokumentumaiban, előterjesztendő, végrehajtásában, intézkedéseket, közreműködőket, előterjesztett, családreferens, kockázatmentes, tanácsadásokon, tagországaiban, visszautasítja, rendelkezéshez, önrendelkezési, képviselőjének, következtében, veszélyezteti, végrehajtását, támogatásáról, megdöbbenését, tagországokat, meghatározott, eredményeknek, elfogadásával, követelésével, feloldódnának, meghallgatása, képviselőihez, intézkedjenek, szabályozások, felszámolásra, kötelezettség, megsemmisítik, törvénykezési, végrehajtott, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 799
  • e Hét: 2509
  • e Hónap: 11113
  • e Év: 47054
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.