Belépés
klarika47.blog.xfree.hu
Ha érted a saját lényedet, érted mindenki lényét. Kiss Tiborné
1947.10.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Alma
  2018-06-10 19:09:39, vasárnap
 
  1. Az alma kiváló forrása a rostoknak

Már egy alma csodálatos, megmosott héja biztosítja az ön számára az élelmi rost ajánlott napi bevitelének 17%-át. A rost félelmetesen jót tesz az emésztése egészségnek, segíti a bélmozgások rendszerességét és aktiválja az emésztési és gyomornedveket, amik segítik lebontani az ételt, hogy aztán a tápanyag azokból felszívódhasson. Emellett segít tisztítani a vastagbeket, eltüntetni a felgyülemlett zsírt és koleszterint és lerakódott maradványokat, ezzel önnek ajándékozva a boldogság, egészség és a teljsem megújulás érzésést kívül és belül.

2. Támogatják a fogak egészsége érdekében tett erőfeszítést

Mind az alma húsa, mind a héja nagyon jót tesz a fogak számára, mivel ezek együttműködve megtisztítják azt a baktériumtól, plakkoktól és savas lerakódásoktól. Egy almaszelet elrágcsálása stimulálja a nyál kiválasztását, ami lúgosítja a szájat és nem hagy semmilyen lehetőséget a baktériumok számára. Egy nap egy alma, a fogorvost távol tartja!

3. Az alma megvédi az szív és érrendszert

Az alma telis tele van rostokkal, antioxidánsokkal, flavonoidokkal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal, amik mind együtt működnek annak érdekében, hogy az ön szive erős és egészséges maradjon. Gazdag forrása a könnyen felszívódó rostnak, amit pektinnek neveznek, ami bizonyítottan segít lejebb vinni a rossz koleszterin ( LDL) szintet a szervezetben, ezzel artériáit tisztán és erősen hagyva maga után. Az alma húsa tartalmaz olyan erőteljes antioxidánsokat, amik segítenek csökkenteni a zsírok oxidációját és semlegesítij a nyomást a vérerekben. Az alma héja tartalmaz kvercetint, ami egy vezető flavondoid ami enyhíti a gyulladást a szív és érrendszerben. Minden oka meg van arra, hogy az almát válassza, ha egészséges és erős szívre vágyik.

4. Segít a fogyásban

Kutatások feltárták, hogy az alma remek anyagcserebeindító, ami azt jelenti, hogy ön bármit fogyaszt, azt a szervezete sokkal gyorsabban fogja elégetni és nem fogja elraktározni az ételt. Egy alma kevesebb, mint 100 kalóriát tartalmaz, de rengeteg rostot és természetes cukrot, ami azt jelenti, hogy ön tovább érzi majd magát jóllakottan és az édes száját is lekenyerezheti ezzel. Az alma héja pedig tartalmaz egy egyeti anyagot, amit ursolic savnak neveznek ami bizonyítottan csökkenti az elhízás kockázatát azzal, hogy stimulálja a barna zsír és az izmok növekedését. Az alma minden bizonnyal löketet ad a kalóriaégetésnek önt vékonyabban és egészségesebben hagyva a háta mögött.

5. Javítják a tüdőfunkciót és csökkentik az asztmát

A kutatások az alma utánozhatatlan tulajdonságáról az asztma tüneteinek és súlyosságának csökkentésében még mindig csak úton vannak, de ami biztos, az az, hogy tényleg segítenek azoknak, akik légzési nehézségekkel küzdenek. Már sokan rámutattak ennek az erős flavonoidnak, a kvercetinnek a gyógyító hatására, ami minden alma héjában megtalálható és összefüggésbe hozható azzal, hogy a tüdő működését kiemelkedően javítja. Az alma emellett csodálatos és erőteljes gyulladáscsökkentő anyagokat is tasrtalmaz, amik segítenek abban, hogy könnyedén lélegezzen és a tüdeje pedig jól érezze magát. Számos asztmás beteg kezdte el a gyógyulását almával támogatni és beszámolóik alapján drámai enyhülést éltek át.

6. Növelik a koncentrációs időtartamot

Számtalan kutatás mutatta már ki, hogy egy alma reggeli elfogyasztása jobban fel kelti az embert, mint egy bögre kávé ami az alma hatásának köszönhető az agyban. Az alma nemcsak eltávolítja a veszélyes szabad gyököket a szervezetből, ami által ön fiatalabbnak és erősebbnek érezheti magát, de emellett erős antioxidánsokat és fitotápanyagokat is biztosítanak, amik hatalmasat dobnak az agy erején. Egy bizonyos kémiai anyag az agyban, amit acetilkolinnak neveznek és azért felelős, hogy biztosítsa a megfelelő koncentrációszintet, az emlékezőképesség megtartását és a probléma megoldás képességét, ezt pedig az alma természetesen stimulálja. Az alma még gyakoribb fogyasztása szintén összefüggésbe hozható az Alzheimer és Parkinson-kór kialakulásának kockázatának csökkentésével.

7. Megtámadják a megfázást

Egy alma biztosítja a szervezete számára az ajánlott C-vitamin afag 15%-át, ami egy remek immunrendszererősítővé teszi és elengedhetetlenné teszi a megfázás elleni harcban. A kvercetin és az antioxidánsok, amik megtalálhatóak az alma héjában és húsában megerősítik a test legerősebb katonáit és nem hagynak a bacilusoknak semmi esélyt arra, hogy önt ágynak döntsék. 500 mililter almalé csak az ajánlott napi C-vitamin bevitel 6 %-át biztosítja, ami azt jelenti, hogy a nyers, friss alma a legjobb a megfázás legyőzéséhez vagy ha szeretne immunrendszerének egy kis lökést adni.

8. Segítenek kiegyensúlyozni a vércukorszintet

Bár az almának az íze édes, de ez ne tévesszen meg senkit, mivel az alma remek forrása a véregyensúlyozó tápanyagoknak, még a cukorbetegek számára is. Tartalmaznak polifenolokat, amik olyan anyagok, amik csökkentik a glükóz felszívódását és növelik a szénhidrátok minőségét, amik felszívódnak a vastagbélben. Emellett stimulálják az inzulin receptorokat a szervezet minden sejtjében, ami segít a cukrot elküldeni az éltető szerveknek, amiknek a leginkább szüksége van a cukorra, ahelyett, hogy az csak vándorolna a vérben. A nagy mennyiségű élelmi rost megelőzi a vércukor bomlását, együtt dolgozva a szénhidrátokkal és tápanyagokkal biztosítva ezzel szervezetének az optimális táplálékellátást mindenféle mellékhatások nélkül.

9. Erőt ad, ha gyengének érzi magát

Az alma felfrissítő támogatást ad a leggyengébb betegeknek is, talán ez az, amiért sok kórház beleilleszti az étrendjébe az alma szeleteket. Az erőteljes antioxidánsok a megtisztító vízzel kombinálva megtalálhatók az almában, amik segítenek méregteleníteni az egész szervezetet emellett pedig felszabadító érzetet biztosítanak az ajkaktól a lábujjakig. Az alma emellett lúgosító étel, ami azt jelenti, hogy bacilusok, baktériumok, de még rákos sejtek se lesznek képesek megmaradni, emellett pedig a szervezet számára energiát, vitalitást és életerőt biztosítanak a gyorsabb felgyógyulás érdekében.





 
 
0 komment , kategória:  Gyümölcs 1.  
Címkék: táplálékellátást, antioxidánsokkal, kalóriaégetésnek, fitotápanyagokat, emlékezőképesség, tulajdonságáról, rendszerességét, felszívódhasson, méregteleníteni, antioxidánsokat, kiegyensúlyozni, vércukorszintet, véregyensúlyozó, egészségesebben, szénhidrátokkal, gyomornedveket, megtalálhatóak, kialakulásának, utánozhatatlan, lekenyerezheti, lerakódásoktól, csökkentésével, acetilkolinnak, csökkentésében, flavonoidokkal, mellékhatások, felszívódását, antioxidánsok, polifenolokat, tápanyagokkal, elfogyasztása, koncentrációs, bizonyítottan, összefüggésbe, maradványokat, felgyülemlett, alma kiváló, alma csodálatos, élelmi rost, rost félelmetesen, emésztése egészségnek, bélmozgások rendszerességét, tápanyag azokból, felgyülemlett zsírt, teljsem megújulás, fogak egészsége, alma húsa, héja nagyon, fogak számára, almaszelet elrágcsálása, nyál kiválasztását, baktériumok számára,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Virág vasárnap  Csak egy életed van....  Esti kép  Facebookon kaptam  Alvó baby  Vérnyomáscsökkentés  Facebookon kaptam  Vérnyomáscsökkentés  Táplálékok a máj egészségének ...  Facebookon kaptam  Apu  Haja van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Figyeld meg az "én"-t  Nem hazudnak  Facebookon kaptam  Sir Andrew Lloyd Webber  Reményik Sándor: Itt most virá...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  A víz abszolút súlya nem számí...  Könyvek  Facebookon kaptam  Alvó kutyák  Szép estét kedves látogatóimna...  képre írva  Halhatatlan boldog percek . ....  Facebookon kaptam  Áldott, békés, szép Virágvasár...  Az angyali üdvözlet  Facebookon kaptam  Levél lány  Reményik Sándor: Itt most virá...  Az izmaink nem csak testmozgás...  Facebookon kaptam  Havasi gyopár  Apu  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Kékfestőről pár szóban  Az út  Facebookon kaptam  Sir Andrew Lloyd Webber  Esti kép  Facebookon kaptam  Apu  Kezdjük annak a megértésével,....  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Görgess  Facebookon kaptam  A jó kedv a világon  Csak egy életed van....  A víz abszolút súlya nem számí...  képre írva  Reményik Sándor: Itt most virá...  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Szép estét  Sir Andrew Lloyd Webber  Alvó baby  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Most - segíts meg Mária ,  Facebookon kaptam Krisztinától  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Sárkány  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  A pálma a győzelem és a diadal...  Facebookon kaptam  Alvó cica  képre írva  Tedd őt foglyul, Uram  Apu  Fényvarázslat  Facebookon kaptam  Az izmaink nem csak testmozgás...  Virágvasárnap: az élet és a re...  Facebookon kaptam  Boldogság  Nagy Feró megmondta?  képre írva  Válaszok a halál után  Soli Deo gloria  Heltai Jenő: Március  Manna OWell tollából  Facebookon kaptam  képre írva  Jézus amikor fölment a hegyre,... 
Bejegyzés Címkék
alma kiváló, alma csodálatos, élelmi rost, rost félelmetesen, emésztése egészségnek, bélmozgások rendszerességét, tápanyag azokból, felgyülemlett zsírt, teljsem megújulás, fogak egészsége, alma húsa, héja nagyon, fogak számára, almaszelet elrágcsálása, nyál kiválasztását, baktériumok számára, fogorvost távol, alma megvédi, alma telis, könnyen felszívódó, rossz koleszterin, zsírok oxidációját, alma héja, vezető flavondoid, almát válassza, alma remek, szervezete sokkal, alma kevesebb, édes száját, egyeti anyagot, elhízás kockázatát, barna zsír, izmok növekedését, alma minden, háta mögött, alma utánozhatatlan, asztma tüneteinek, erős flavonoidnak, gyógyító hatására, tüdő működését, alma emellett, tüdeje pedig, gyógyulását almával, koncentrációs időtartamot, alma reggeli, bögre kávé, alma hatásának, alma nemcsak, veszélyes szabad, bizonyos kémiai, emlékezőképesség megtartását, probléma megoldás, alma természetesen, alma biztosítja, szervezete számára, ajánlott C-vitamin, megfázás elleni, alma héjában, test legerősebb, bacilusoknak semmi, ajánlott napi, megfázás legyőzéséhez, véregyensúlyozó tápanyagoknak, cukorbetegek számára, glükóz felszívódását, szénhidrátok minőségét, inzulin receptorokat, szervezet minden, cukrot elküldeni, éltető szerveknek, leginkább szüksége, csak vándorolna, nagy mennyiségű, vércukor bomlását, optimális táplálékellátást, alma felfrissítő, leggyengébb betegeknek, alma szeleteket, erőteljes antioxidánsok, megtisztító vízzel, egész szervezetet, szervezet számára, gyorsabb felgyógyulás, táplálékellátást, antioxidánsokkal, kalóriaégetésnek, fitotápanyagokat, emlékezőképesség, tulajdonságáról, rendszerességét, felszívódhasson, méregteleníteni, antioxidánsokat, kiegyensúlyozni, vércukorszintet, véregyensúlyozó, egészségesebben, szénhidrátokkal, gyomornedveket, megtalálhatóak, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 10 db bejegyzés
e hónap: 111 db bejegyzés
e év: 499 db bejegyzés
Összes: 34510 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1090
  • e Hét: 3902
  • e Hónap: 20583
  • e Év: 129227
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.