|
2014-11-10 20:25:01, hétfő
|
|
|
Narancsos libaleves libatepertős maceszgombóccal
...... ......
...... .....
Hozzávalók:
8 személynek:
4 db libacomb (a bőre és a zsírja leszedve, kisütve tepertőnek)
5 dkg vaj
1 fej vöröshagyma
10 dkg sárgarépa
5 dkg zeller
5 dkg gyökér
5 dkg zöldborsó
4 db csiperke gomba
1 dl fehérbor
3 dl tejszín
3 l tyúkhúsleves
1 csokor petrezselyem
só
bors
2 evőkanál narancsos mustár (vagy narancs reszelt héja és 2 evőkanál mustár)
A gombóchoz:
10 dkg pászka
2 tojás
1 dl víz
3 dkg libatepertő
6 evőkanál libazsír
só
bors
1 evőkanál finomra vágott petrezselyem
Elkészítés:
1. A libacombot megtisztítjuk, a bőrét és a zsírját leszedjük, és a sütőben szépen lassan ropogósra kisütjük kb. 140 fokon. Leszűrjük, kihűtjük, ledaráljuk (ezt tesszük a maceszgombócba).
2. A pászkát apróra daráljuk, összekeverjük a hozzávalókkal úgy, hogy tejbegríz sűrűségű legyen. Pihentetjük kb. 1 órát. Közben elkészítjük a levest.
3. A libahúst levágjuk a csontról, összekockázzuk. A vajon megdinszteljük a finomra vágott hagymát, rádobjuk a libahúst, és tovább pirítjuk. Ha elforrta a levét, hozzátesszük a kockázott zöldségeket, és felengedjük a fehérborral, húslével, tejszínnel, sózzuk, borsozzuk. Narancsos mustárral ízesítjük.
4. A masszából kis gombócokat formázunk, belefőzzük a levesbe.
|
|
|
0 komment
, kategória: Márton napi |
|
Címkék: maceszgombóccal, megdinszteljük, maceszgombócba, összekockázzuk, összekeverjük, hozzávalókkal, megtisztítjuk, petrezselyem, hozzátesszük, tyúkhúsleves, libatepertős, libatepertő, vöröshagyma, pihentetjük, felengedjük, zöldségeket, fehérborral, elkészítjük, belefőzzük, libacombot, elkészítés, tejszínnel, ledaráljuk, gombócokat, tepertőnek, személynek, hozzávalók, sárgarépa, formázunk, ízesítjük, borsozzuk, mustárral, narancsos, masszából, tejbegríz, kockázott, zsírja leszedve, libacombot megtisztítjuk, zsírját leszedjük, sütőben szépen, pászkát apróra, libahúst levágjuk, vajon megdinszteljük, finomra vágott, kockázott zöldségeket,
|
|
|
|
zsírja leszedve, libacombot megtisztítjuk, zsírját leszedjük, sütőben szépen, pászkát apróra, libahúst levágjuk, vajon megdinszteljük, finomra vágott, kockázott zöldségeket, maceszgombóccal, megdinszteljük, maceszgombócba, összekockázzuk, összekeverjük, hozzávalókkal, megtisztítjuk, petrezselyem, hozzátesszük, tyúkhúsleves, libatepertős, libatepertő, vöröshagyma, pihentetjük, felengedjük, zöldségeket, fehérborral, elkészítjük, belefőzzük, libacombot, elkészítés, tejszínnel, ledaráljuk, gombócokat, tepertőnek, személynek, hozzávalók, sárgarépa, formázunk, ízesítjük, borsozzuk, mustárral, narancsos, masszából, tejbegríz, kockázott, zöldborsó, libaleves, leszűrjük, gombóchoz, leszedjük, ropogósra, evőkanál, daráljuk, kisütjük, kihűtjük, levágjuk, leszedve, sűrűségű, libazsír, libahúst, elforrta, rádobjuk, pirítjuk, fehérbor, húslével, csiperke, csontról, libacomb, pászkát, sütőben, zsírját, hagymát, levesbe, finomra, narancs, kisütve, reszelt, tejszín, tesszük, vágott, közben, levest, legyen, zsírja, apróra, sózzuk, tovább, lassan, mustár, zeller, csokor, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
47466 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 2873
- e Hét: 8674
- e Hónap: 41828
- e Év: 275575
|
|
|