|
2014-11-18 20:13:21, kedd
|
|
|
Őszi libacomb pecsenye a Konyhai Élet novemberi ajánlata:
Hozzávalók:
- 4 egész libacomb
- 20 dkg főtt gesztenye (egész)
- 15 dkg aszalt szilva
- 20 dkg édes szőlő
- 2 dl Tokaji aszú
- só, őrölt bors, étkezési keményítő
Elkészítése:
Az aszalt szilvát megmossuk, beáztatjuk a Tokaji borba. A szőlőt leszemezzük, megmossuk.
A libacombot megmossuk, a bőrös felén bevagdossuk és besózzuk. A bőrrel lefelé fordítva egy lábasba tesszük, annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Fedővel lefedve feltesszük párolni. Puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük. Itt már lassú tűzön sütjük, a saját zsírjában. Ha kevés zsír főtt ki belőle, tehetünk hozzá egy kis libazsírt.
Lassan pirosra, puhára sütjük. Mikor megsült, óvatosan kiszedjük, a zsírját leöntjük. Az edényben egy kevés zsírt hagyunk és a szilvát a gesztenyével lepirítjuk. Pároljuk pár percig, majd hozzáadjuk a szőlőt, pici borsot, felöntjük a borral (amiben a szilvát áztattuk), és csapott evőkanál keményítővel sűríthetjük. Kicsit bevonóképes lesz a mártás.
Tálalás előtt össze párolhatjuk a hússal, vagy csak mellé tálaljuk.
Köretnek hercegnő burgonyát ajánlok. |
|
|
0 komment
, kategória: Márton napi |
|
Címkék: elkészítése, hozzávalók, libazsírt, keményítő, megmossuk, ajánlata, libacomb, tálaljuk, lábasba, pirosra, ajánlok, lefedve, ellepje, tesszük, hagyunk, párolni, tokaji, belőle, szőlőt, aszalt, puhára, kiszed, kicsit, mártás, öntünk, szilva, lefelé, saját, vizet, annyi, éppen, lesze, besóz, párol, mikor, dítva, aszalt szilvát, szőlőt leszemezzük, libacombot megmossuk, bőrös felén, bőrrel lefelé, lábasba tesszük, saját zsírjában, zsírját leöntjük, kevés zsírt, gesztenyével lepirítjuk, szilvát áztattuk, Konyhai Élet,
|
|
|
|
aszalt szilvát, szőlőt leszemezzük, libacombot megmossuk, bőrös felén, bőrrel lefelé, lábasba tesszük, saját zsírjában, zsírját leöntjük, kevés zsírt, gesztenyével lepirítjuk, szilvát áztattuk, elkészítése, hozzávalók, libazsírt, keményítő, megmossuk, ajánlata, libacomb, tálaljuk, lábasba, pirosra, ajánlok, lefedve, ellepje, tesszük, hagyunk, párolni, tokaji, belőle, szőlőt, aszalt, puhára, kiszed, kicsit, mártás, öntünk, szilva, lefelé, saját, vizet, annyi, éppen, lesze, besóz, párol, mikor, dítva, bevag, felén, hozzá, tűzön, kevés, leönt, lassú, bőrös, zsírt, egész, előtt, sűrít, szőlő, őrölt, borba, össze, cegnő, pecse, köret, mellé, novem, áztat, nyítő, edény, Konyhai Élet, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
47466 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 266
- e Hét: 2447
- e Hónap: 35601
- e Év: 269348
|
|
|