Belépés
vorosrozsa66.blog.xfree.hu
"Nyisd ki a szemed a szépségnek körülötted, nyisd meg az elméd az élet csodáinak, nyisd meg a szíved azoknak, akik szeretnek és mindig légy hű önmagadhoz!&... Drót Erika
1966.11.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A magas vérnyomás vészjósló tünetei
  2018-10-01 23:27:11, hétfő
 
  A magas vérnyomás vészjósló tünetei







Hazánkban a felnőtt lakosság jelentős hányada szenved magas vérnyomás miatt. Ha a magas vérnyomást nem kezelik, okozhat stroke-ot, szívinfarktust, de más krónikus betegségek kialakulásához is vezethet. Az első és legfontosabb lépés a megelőzés. Gyakran nevezik ugyan ,,csendes gyilkosnak", azonban néhány jellemző tünet felhívhatja rá a figyelmet.

A vérnyomást rendszerint valamelyik karon mérik felfújható mandzsettás vérnyomásmérő segítségével. A vérnyomás értéket higanymilliméterben (Hgmm) adják meg és két számból áll. Az első szám azt a nyomást mutatja a kar fő artériájában, ami a szív összehúzódásakor alakul ki (szisztolés vérnyomás). A második a szívverések közti szünetben mérhető nyomást mutatja (diasztolés vérnyomás).

A vérnyomás értékeket négy kategóriára lehet osztani. A vérnyomás értéke akkor nem kóros, ha 140/90 Hgmm alatt van, de 120/80 Hgmm alatt lenne optimális. A kardiovaszkuláris betegségek kockázata a nyugalmi vérnyomás emelkedésével együtt nő.

Mi okozhat magas vérnyomást? A magas vérnyomás számos különböző tényezőtől függ. Oka lehet a szorongás, a túl sok koffeinfogyasztás, a dohányzás, a környezeti hatások, a toxinok, a stresszes életmód. Magas vérnyomást okozhat még a depresszió, a daganatos megbetegedések, a pajzsmirigy betegségei, a terhesség, az elhízás, a vesebetegség és az alvási apnoé.

Milyen jelei vannak a magas vérnyomásnak? A homályos látás, ha vér jelenik meg a vizeletben vagy zümmögő hang megjelenése a fülben, a szédülés, a légszomj, az orrvérzés, az extrém fáradtság, a szabálytalan szívverés, a lüktető érzés a mellkasban, a nyakon vagy a fülben és a szűnni nem akaró fejfájás.

Milyen következményekkel járhat a kezeletlen vérnyomás? Verőértágulattal, az artériák sérüléseivel, szívbetegséggel, szívelégtelenséggel, vesebetegséggel, látásvesztéssel - csak hogy néhányat említsünk.

Hogyan tarthatja normál tartományban a vérnyomását? Az egészséges, növényi alapú táplálkozás sokat segíthet. Ilyen lehet a mediterrán diéta, amely főleg az egészséges zsírokra és a vörös húsok mellőzésére koncentrál. A mediterrán diéta sok gyümölcsöt és zöldséget tartalmaz. A diétázók rendszeresen kis mennyiségű vörösbort is fogyasztanak, amely resveratrolban gazdag, amelynek vérnyomáscsökkentő szerepe van.

A vérnyomáscsökkentéshez csökkenteni szükséges a sóbevitelt. Ennek érdekében kerülje a feldolgozott élelmiszereket, ellenben fogyasszon sok zöldséget és gyümölcsöt. A nyers, növényi alapú táplálékok alacsony sótartalmúak és magas értékű tápanyagokban gazdagok.

A vérnyomás csökkentéséhez a szervezetünknek vitaminokra és ásványi anyagokra is szüksége van. Például koenzim Q10-re, magnéziumra, kalciumra, vasra, káliumra, D-vitaminra és omega-3 zsírsavakra.

A rendszeres testmozgás egy kiváló mód arra, hogy a vérnyomását csökkentse. Ezzel mérsékelni tudja a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának kockázatait is. Nem beszélve arról, hogy a testedzés segít leküzdeni a stresszt is, amely szintén okozója lehet a magas vérnyomás kialakulásának.
Link
 
 
0 komment , kategória:  GYÓGYSZER NÉLKÜL  
Címkék: verőértágulattal, összehúzódásakor, vesebetegséggel, szívbetegséggel, szervezetünknek, látásvesztéssel, kialakulásához, kialakulásának, élelmiszereket, resveratrolban, szívinfarktust, megbetegedések, csökkentéséhez, emelkedésével, tápanyagokban, vérnyomásmérő, tartományban, artériájában, legfontosabb, segítségével, sérüléseivel, vérnyomásnak, vesebetegség, szabálytalan, fogyasztanak, feldolgozott, sótartalmúak, rendszeresen, zsírsavakra, magnéziumra, vitaminokra, rendszerint, megjelenése, érrendszeri, kockázatait, mandzsettás, magas vérnyomás, felnőtt lakosság, magas vérnyomást, vérnyomást rendszerint, vérnyomás értéket, első szám, nyomást mutatja, szív összehúzódásakor, szívverések közti, vérnyomás értékeket, vérnyomás értéke, kardiovaszkuláris betegségek, nyugalmi vérnyomás, környezeti hatások, stresszes életmód, daganatos megbetegedések,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A másik dolog,  Julian Brass gondolata  Nevem  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Szabolcska Mihály – Ákác...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  s immár én is felragyogva, ért...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Png nő  Png virág  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Őrizkednünk kell...  Alázat  Radikális szeretet  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Egy bizonyos határt  Egy hatékony szolga  Png fotel  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Erdőn  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Szép estét kedves látogatóimna...  A jó emberek mindig szépek mar...  Jó éjszakát  Garai Gábor - Takarítás  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Png ház  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Szívem tiéd  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Kövesd a cowboyt!  Nagyon különös  Minden harmadik...  Adakozás  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Bertolt Brecht -től idézet  Elköszönt  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Próbálj meg ...  Leonardo da Vinci gondolata  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Fehér virág  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Png férfi  Próbálj meg ...  Fekete-erdő desszert  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Éretlen vers  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Akarat  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
magas vérnyomás, felnőtt lakosság, magas vérnyomást, vérnyomást rendszerint, vérnyomás értéket, első szám, nyomást mutatja, szív összehúzódásakor, szívverések közti, vérnyomás értékeket, vérnyomás értéke, kardiovaszkuláris betegségek, nyugalmi vérnyomás, környezeti hatások, stresszes életmód, daganatos megbetegedések, pajzsmirigy betegségei, alvási apnoé, magas vérnyomásnak, homályos látás, vizeletben vagy, extrém fáradtság, szabálytalan szívverés, lüktető érzés, nyakon vagy, kezeletlen vérnyomás, artériák sérüléseivel, mediterrán diéta, egészséges zsírokra, vörös húsok, diétázók rendszeresen, feldolgozott élelmiszereket, vérnyomás csökkentéséhez, szervezetünknek vitaminokra, rendszeres testmozgás, vérnyomását csökkentse, testedzés segít, verőértágulattal, összehúzódásakor, vesebetegséggel, szívbetegséggel, szervezetünknek, látásvesztéssel, kialakulásához, kialakulásának, élelmiszereket, resveratrolban, szívinfarktust, megbetegedések, csökkentéséhez, emelkedésével, tápanyagokban, vérnyomásmérő, tartományban, artériájában, legfontosabb, segítségével, sérüléseivel, vérnyomásnak, vesebetegség, szabálytalan, fogyasztanak, feldolgozott, sótartalmúak, rendszeresen, zsírsavakra, magnéziumra, vitaminokra, rendszerint, megjelenése, érrendszeri, kockázatait, mandzsettás, vérnyomását, felhívhatja, szívverések, kategóriára, táplálkozás, mellőzésére, pajzsmirigy, csökkenteni, környezeti, vérnyomást, szisztolés, depresszió, betegségek, diasztolés, tényezőtől, mediterrán, táplálékok, gyümölcsöt, fogyasszon, rendszeres, testmozgás, mérsékelni, csökkentse, sóbevitelt, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 18977 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 332
  • e Hét: 2003
  • e Hónap: 12356
  • e Év: 71609
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.