|
2020-12-07 16:07:39, hétfő
|
|
|
HOZZÁVALÓK
70 dkg marhanyak
40 dkg szárazbab
1 ek zsír
1 szál sárgarépa
1 szelet karalábé
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöld
1 db zöldpaprika
1 szem paradicsom
1 csap ek pirospaprika
1 egész babérlevél
kevés majoránna
őrölt bors
só
1 mk kömény
kevés ételízesítő
ELKÉSZÍTÉS
Forró zsiradékon megpirítjuk a finomra aprított vöröshagymát, rajta megfuttatjuk
a zúzott fokhagymát és a köményt, a felkockázott marhahúst rátesszük, pár percig
dinszteljük, amíg a hús kifehéredik. A tűzről lehúzzuk, megszórjuk pirospaprikával
elkeverjük, és felengedjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi.
Amíg a leves felforr, a beáztatott babot előfőzzük: bő vízben, a forrástól számított
5 perc múlva a puffasztó levét leöntjük, a forró babot a forró leveshez adjuk.
(Hideg vízhez ne adjuk, mert a forró bab megedződik, és nehezebben puhul meg.)
Ha kell, vizet öntünk rá, hogy bőven ellepje.
A levest fűszerezzük sóval, borssal, majoránnával, babérral, és takarékon főzzük
tovább. Amikor félpuha a hús, belerakjuk a zöldséget, a zöldséglevél-csokrot, az
egész paprikát, a paradicsomot, és további vizet adunk hozzá, sóval, fűszerekkel
utánaízesítjük, majd takarékon puhára főzzük.
A főzés ideje alatt a tojásból, a lisztből, egy csipet sóval, egy kis tálban kemény
(levestészta keménységű) tésztát gyúrunk, kicsit pihentetjük, majd enyhén
lisztezett tálcára csipegetjük.
Amikor a hús és a bab puha, a csipetkét is beleadjuk, és pár perc alatt készre
főzzük.
Tálalás előtt a főtt zöldséglevél csokrot, zöldpaprikát, paradicsomot eltávolítjuk
a levesből.
|
|
|
0 komment
, kategória: Gasztronómia 1. |
|
Címkék: petrezselyemzöld, pirospaprikával, utánaízesítjük, paradicsomot, pirospaprika, eltávolítjuk, vöröshagymát, megfuttatjuk, felkockázott, zöldpaprikát, majoránnával, zöldséglevél, ételízesítő, levestészta, megpirítjuk, fűszerezzük, felengedjük, kifehéredik, fűszerekkel, dinszteljük, vöröshagyma, pihentetjük, csipegetjük, zöldpaprika, paradicsom, megszórjuk, elkészítés, babérlevél, megedződik, zsiradékon, nehezebben, keménységű, fokhagymát, elkeverjük, beáztatott, lisztezett, finomra aprított, zúzott fokhagymát, felkockázott marhahúst, tűzről lehúzzuk, leves felforr, beáztatott babot, forrástól számított, puffasztó levét, forró babot, forró leveshez, levest fűszerezzük, főzés ideje, csipet sóval, főtt zöldséglevél,
|
|
|
|
George Byron - Ahogy itt jár -... Ami embereknek lehetetlen, az... Még csak most kezdődik a nap Adakozás Egy maradéktalanul uralt világ Szép estét kedves látogatóimna... Bounty krémes Alázat Leonardo da Vinci gondolata Miért nem menti meg Jézus a jó... Ágai Ágnes – Csendélet Nagyi telefonál Png ház Facebookon kaptam Az a nap, amelyik nevetés nélk... Sokan azt tartják Facebookon kaptam Krisztinától Facebookon kaptam Zilahy Lajos gondolata Paul David Tripp Április 19 A másik dolog, képre írva Szívem tiéd Kellemes vasárnapi kikapcsolód... Facebookon kaptam A jó emberek mindig szépek mar... Boldog születésnapot a ma ünne... A nemzeti hovatartozás kulturá... Hogyan lehet Jézust szenvedély... Facebookon kaptam Az engedelmesség miért nem vál... Nagyon különös Facebookon kaptam Szívem tiéd képre írva Szívem tiéd Sose bánj semmit Popper Péter szavai Facebookon kaptam Tavaszi kép Mai harmónia kártyám Alázat Png virág Egy maradéktalanul uralt világ Régi emberek, akikre máig büsz... Bounty krémes Ami embereknek lehetetlen, az... Aki nem dolgozik, ne is egyék Weöres Sándor - A hársfa mind ... Ne kapaszkodj magasabbra, Facebookon kaptam Nem számIt Facebookon kaptam Akarat Facebookon kaptam Akarat Akarat A boldog családok mind hasonló... s immár én is felragyogva, ért... Paul David Tripp Április 20 Facebookon kaptam Leonardo da Vinci gondolata Mi lenne ha Facebookon kaptam Kerüld el az evangélium örömén... Facebookon kaptam Krisztinától Szép álmokat! Nagyi telefonál Nem tudhatod Weöres Sándor - A hársfa mind ... Gyökössy Endre - Virágok virág... Kaffka_Margit Egy hatékony szolga Facebookon kaptam Szép estét Facebookon kaptam Cs Ildikótó... Soha ne kedvezz... Kellemes vasárnapi kikapcsolód... Fehér virág Szívem Kellemes délutánt kívánok Facebookon kaptam Kiss Éva - Amerre a ház lelke ... Nevem Alázat Kaffka_Margit Fekete-erdő desszert Weöres Sándor - A hársfa mind ... Facebookon kaptam Áprily Lajos - Gyümölcsoltó Szép napot kívánok Kövesd a cowboyt! Facebookon kaptam Örülök, hogy látlak! Reggel van Facebookon kaptam Png virág Facebookon kaptam Annuska bar... Segítsük barátainkat, hogy meg... Tanuld meg ezt a versemet
|
|
|
|
finomra aprított, zúzott fokhagymát, felkockázott marhahúst, tűzről lehúzzuk, leves felforr, beáztatott babot, forrástól számított, puffasztó levét, forró babot, forró leveshez, levest fűszerezzük, főzés ideje, csipet sóval, főtt zöldséglevél, petrezselyemzöld, pirospaprikával, utánaízesítjük, paradicsomot, pirospaprika, eltávolítjuk, vöröshagymát, megfuttatjuk, felkockázott, zöldpaprikát, majoránnával, zöldséglevél, ételízesítő, levestészta, megpirítjuk, fűszerezzük, felengedjük, kifehéredik, fűszerekkel, dinszteljük, vöröshagyma, pihentetjük, csipegetjük, zöldpaprika, paradicsom, megszórjuk, elkészítés, babérlevél, megedződik, zsiradékon, nehezebben, keménységű, fokhagymát, elkeverjük, beáztatott, lisztezett, hozzávalók, belerakjuk, takarékon, számított, rátesszük, zöldséget, előfőzzük, forrástól, szárazbab, puffasztó, marhanyak, sárgarépa, marhahúst, majoránna, csipetkét, fokhagyma, beleadjuk, karalábé, babérral, lehúzzuk, lisztből, aprított, leöntjük, tojásból, levesből, leveshez, paprikát, gyúrunk, csokrot, további, amennyi, ellepje, felforr, tésztát, tálalás, borssal, félpuha, köményt, tálcára, finomra, tovább, főzzük, amikor, vízhez, levest, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
74 db bejegyzés |
e év: |
581 db bejegyzés |
Összes: |
34592 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 1000
- e Hét: 8571
- e Hónap: 30838
- e Év: 163392
|
|
|