Belépés
klarika47.blog.xfree.hu
Ha érted a saját lényedet, érted mindenki lényét. Kiss Tiborné
1947.10.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Babgulyás
  2020-12-07 16:07:39, hétfő
 
  HOZZÁVALÓK

70 dkg marhanyak
40 dkg szárazbab
1 ek zsír
1 szál sárgarépa
1 szelet karalábé
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöld
1 db zöldpaprika
1 szem paradicsom
1 csap ek pirospaprika
1 egész babérlevél
kevés majoránna
őrölt bors

1 mk kömény
kevés ételízesítő

ELKÉSZÍTÉS

Forró zsiradékon megpirítjuk a finomra aprított vöröshagymát, rajta megfuttatjuk
a zúzott fokhagymát és a köményt, a felkockázott marhahúst rátesszük, pár percig
dinszteljük, amíg a hús kifehéredik. A tűzről lehúzzuk, megszórjuk pirospaprikával
elkeverjük, és felengedjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi.

Amíg a leves felforr, a beáztatott babot előfőzzük: bő vízben, a forrástól számított
5 perc múlva a puffasztó levét leöntjük, a forró babot a forró leveshez adjuk.
(Hideg vízhez ne adjuk, mert a forró bab megedződik, és nehezebben puhul meg.)
Ha kell, vizet öntünk rá, hogy bőven ellepje.

A levest fűszerezzük sóval, borssal, majoránnával, babérral, és takarékon főzzük
tovább. Amikor félpuha a hús, belerakjuk a zöldséget, a zöldséglevél-csokrot, az
egész paprikát, a paradicsomot, és további vizet adunk hozzá, sóval, fűszerekkel
utánaízesítjük, majd takarékon puhára főzzük.

A főzés ideje alatt a tojásból, a lisztből, egy csipet sóval, egy kis tálban kemény
(levestészta keménységű) tésztát gyúrunk, kicsit pihentetjük, majd enyhén
lisztezett tálcára csipegetjük.

Amikor a hús és a bab puha, a csipetkét is beleadjuk, és pár perc alatt készre
főzzük.

Tálalás előtt a főtt zöldséglevél csokrot, zöldpaprikát, paradicsomot eltávolítjuk
a levesből.





 
 
0 komment , kategória:  Gasztronómia 1.  
Címkék: petrezselyemzöld, pirospaprikával, utánaízesítjük, paradicsomot, pirospaprika, eltávolítjuk, vöröshagymát, megfuttatjuk, felkockázott, zöldpaprikát, majoránnával, zöldséglevél, ételízesítő, levestészta, megpirítjuk, fűszerezzük, felengedjük, kifehéredik, fűszerekkel, dinszteljük, vöröshagyma, pihentetjük, csipegetjük, zöldpaprika, paradicsom, megszórjuk, elkészítés, babérlevél, megedződik, zsiradékon, nehezebben, keménységű, fokhagymát, elkeverjük, beáztatott, lisztezett, finomra aprított, zúzott fokhagymát, felkockázott marhahúst, tűzről lehúzzuk, leves felforr, beáztatott babot, forrástól számított, puffasztó levét, forró babot, forró leveshez, levest fűszerezzük, főzés ideje, csipet sóval, főtt zöldséglevél,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
George Byron - Ahogy itt jár -...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Még csak most kezdődik a nap  Adakozás  Egy maradéktalanul uralt világ  Szép estét kedves látogatóimna...  Bounty krémes  Alázat  Leonardo da Vinci gondolata  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Ágai Ágnes – Csendélet  Nagyi telefonál  Png ház  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Paul David Tripp Április 19  A másik dolog,  képre írva  Szívem tiéd  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Boldog születésnapot a ma ünne...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  képre írva  Szívem tiéd  Sose bánj semmit  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Mai harmónia kártyám  Alázat  Png virág  Egy maradéktalanul uralt világ  Régi emberek, akikre máig büsz...  Bounty krémes  Ami embereknek lehetetlen, az...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Nem számIt  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Akarat  Akarat  A boldog családok mind hasonló...  s immár én is felragyogva, ért...  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam Krisztinától  Szép álmokat!  Nagyi telefonál  Nem tudhatod  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Kaffka_Margit  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Soha ne kedvezz...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Fehér virág  Szívem  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Nevem  Alázat  Kaffka_Margit  Fekete-erdő desszert  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Szép napot kívánok  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Reggel van  Facebookon kaptam  Png virág  Facebookon kaptam Annuska bar...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Tanuld meg ezt a versemet 
Bejegyzés Címkék
finomra aprított, zúzott fokhagymát, felkockázott marhahúst, tűzről lehúzzuk, leves felforr, beáztatott babot, forrástól számított, puffasztó levét, forró babot, forró leveshez, levest fűszerezzük, főzés ideje, csipet sóval, főtt zöldséglevél, petrezselyemzöld, pirospaprikával, utánaízesítjük, paradicsomot, pirospaprika, eltávolítjuk, vöröshagymát, megfuttatjuk, felkockázott, zöldpaprikát, majoránnával, zöldséglevél, ételízesítő, levestészta, megpirítjuk, fűszerezzük, felengedjük, kifehéredik, fűszerekkel, dinszteljük, vöröshagyma, pihentetjük, csipegetjük, zöldpaprika, paradicsom, megszórjuk, elkészítés, babérlevél, megedződik, zsiradékon, nehezebben, keménységű, fokhagymát, elkeverjük, beáztatott, lisztezett, hozzávalók, belerakjuk, takarékon, számított, rátesszük, zöldséget, előfőzzük, forrástól, szárazbab, puffasztó, marhanyak, sárgarépa, marhahúst, majoránna, csipetkét, fokhagyma, beleadjuk, karalábé, babérral, lehúzzuk, lisztből, aprított, leöntjük, tojásból, levesből, leveshez, paprikát, gyúrunk, csokrot, további, amennyi, ellepje, felforr, tésztát, tálalás, borssal, félpuha, köményt, tálcára, finomra, tovább, főzzük, amikor, vízhez, levest, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 74 db bejegyzés
e év: 581 db bejegyzés
Összes: 34592 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1000
  • e Hét: 8571
  • e Hónap: 30838
  • e Év: 163392
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.