|
2021-01-03 08:33:55, vasárnap
|
|
|
Hozzávalók:
125 g lencse
50 g szalonna (füstölt)
1 közepes fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
250 g marhalábszár
1.5 evőkanál fűszerpaprika
2 teáskanál só
3 csipet fehér
bors (őrölt)
1 teáskanál köménymag (őrölt)
2 db babérlevél
0.5 db paradicsom
0.5 db TV paprika
0.5 csokor petrezselyemzöld
1 db sárgarépa
1 db petrezselyemgyökér
2 csapott teáskanál ételízesítő
1800 ml víz
Elkészítés:
A lencsét a főzés előtti este hideg vízbe áztatjuk.
Az apró kockára vágott szalonnát elkezdjük sütni.
Addig hevítjük, amíg ki nem olvad a zsírja.
Ha esetleg szárazabb és kevés zsiradékot enged,
akkor pótolhatjuk egy kevés sertés zsírral.
Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és a
reszelt fokhagymát, majd együtt sütjük tovább.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt
köménnyel.
A szalonnás hagymához adjuk a kockára vágott húst,
majd addig pirítjuk, amíg el nem fő a leve és a hús ki
nem fehéredik.
Az edényt lehúzzuk a tűzről, majd a húsra szórjuk a
pirospaprikát. Felöntjük kb. 300 ml hideg vízzel, majd
alaposan összekeverjük. Beletesszük a paradicsomot,
a paprikát és a babérlevelet, majd elkezdjük főzni.
Kb. fél óra főzés után hozzáadjuk a karikára vágott
répát és fehérrépát, majd felöntjük a maradék vízzel.
Ízlés szerint adunk hozzá ételízesítőt, majd beletesszük
a petrezselymet.
Újabb fél óra főzés után a leveshez adjuk a lencsét és
puhára főzzük.
|
|
|
0 komment
, kategória: Gasztronómia 1. |
|
Címkék: petrezselyemzöld, petrezselymet, összekeverjük, fűszerpaprika, pirospaprikát, babérlevelet, ételízesítőt, marhalábszár, paradicsomot, vöröshagymát, pótolhatjuk, beletesszük, ételízesítő, vöröshagyma, hozzáadjuk, paradicsom, elkészítés, babérlevél, fehérrépát, megszórjuk, fokhagymát, zsiradékot, hozzávalók, szalonnát, fehéredik, szárazabb, borsozzuk, szalonnás, teáskanál, hagymához, elkezdjük, köménnyel, felöntjük, köménymag, sárgarépa, fokhagyma, főzés előtti, apró kockára, kevés sertés, apróra vágott, szalonnás hagymához, kockára vágott, edényt lehúzzuk, húsra szórjuk, karikára vágott, maradék vízzel, leveshez adjuk,
|
|
|
|
főzés előtti, apró kockára, kevés sertés, apróra vágott, szalonnás hagymához, kockára vágott, edényt lehúzzuk, húsra szórjuk, karikára vágott, maradék vízzel, leveshez adjuk, petrezselyemzöld, petrezselymet, összekeverjük, fűszerpaprika, pirospaprikát, babérlevelet, ételízesítőt, marhalábszár, paradicsomot, vöröshagymát, pótolhatjuk, beletesszük, ételízesítő, vöröshagyma, hozzáadjuk, paradicsom, elkészítés, babérlevél, fehérrépát, megszórjuk, fokhagymát, zsiradékot, hozzávalók, szalonnát, fehéredik, szárazabb, borsozzuk, szalonnás, teáskanál, hagymához, elkezdjük, köménnyel, felöntjük, köménymag, sárgarépa, fokhagyma, áztatjuk, pirítjuk, hevítjük, lehúzzuk, karikára, leveshez, paprikát, alaposan, szalonna, evőkanál, szerint, esetleg, szórjuk, csapott, zsírral, füstölt, reszelt, lencsét, maradék, paprika, kockára, közepes, edényt, apróra, főzzük, vágott, sütjük, vízzel, tűzről, puhára, tovább, együtt, sózzuk, csipet, előtti, csokor, zsírja, gerezd, sertés, lencse, adunk, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
59 db bejegyzés |
e év: |
566 db bejegyzés |
Összes: |
34577 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 0
- e Hét: 10242
- e Hónap: 19626
- e Év: 152180
|
|
|