Belépés
lilagondolatok.blog.xfree.hu
Keresd meg azt az embert, aki mosolyt csal az arcodra, mert csak egyetlen mosoly kell ahhoz, hogy fantasztikussá tegyen egy rossz napot.Találd meg azt, akitől s... Papp Györgyné
1944.11.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Makk István: „AZ ÖRÖK FEJLŐDÉS KOZMIKUS ÚTJA
  2015-04-04 23:38:07, szombat
 
 





Makk István: ,,AZ ÖRÖK FEJLŐDÉS KOZMIKUS ÚTJA I. kötet"-ből részlet.


HÚSVÉT ÜNNEPKÖRE
A megváltás misztériuma


A bűnbeesett ember, a bűnbeesett emberiség kiűzetett a Paradicsomból. (I. Mózes 3:24 alapján). A Föld bukott szellemseregek helye, akik a szeretet elvétől eltérve paradicsomi világokból buktunk alá a Földre. Ebből az ős szellembukásból való felébredésünk az ősember állapottal kezdődött, és ez az ébredés és fejlődés az emberi kultúrákon át a mai napig folyamatosan tart. A Szentírás szerint a reinkarnáció és örök fejlődés boldogító távlatában.

Az emberiség három legnagyobb ünnepe a Szentháromság hármas ünnepköre: Karácsony- Húsvét- Pünkösd. A hármas ünnepkör az isteni szeretet lehajlása az isteni elvektől elhajolt, messze számkivetésbe szakadt tékozló fiú, az emberiség felé. A hármas ünnepkör a Szentháromság hazahívó szózata az emberiség szellemi ébresztésére.

Karácsony a mennyei Atya végtelen szeretetének ünnepe, aki az isteni szférákból kiszakadt földi szellemlégiónak Fiát, az isteni szeretetet adja, hogy a hazafelé vezető úton világító fáklya legyen.
Húsvét a Fiú, a Megváltó Isteni Szeretet ünnepe. Azé az isteni szereteté, amely a gonosz erejét oldva, önmagát feláldozza az emberiségért.

Pünkösd a Szent Szellem, a vezérlő szellemi hierarchia ünnepe, aki a Fiú, az isteni szeretet erőivel vezérli a földi szellemlégiót, az isteni állapotok felé vezető úton.

Ennek a hármas ünnepkörnek mennyei szózata az ünnepkörökben évenként újra megismétlődik. A dicső múlt tudatunkban annyira homályba borult, hogy évezredeken át újra és újra megismétlődő ünnepkörök szózata szükséges, hogy ennek tudatára ébredjünk és elhatározzuk, hogy elindulunk a hazafelé vezető úton.


Húsvét ünnepe

Húsvét a megváltó Isteni szeretet ünnepe. Kíséreljük meg pár gondolattal megközelíteni a megváltás kozmikus fogalmát. A Föld bukott szellemseregek helye, akik kegyelemként kapják újra fejlődésre a földi életsorozatokat. Az emberiség évmilliók során, bukottsága miatt állandóan önti magából az alacsonyrendű hatásokat, amelyek fokozatosan mind áthatolhatatlanabbá váló karmaszövedéket vontak az egész Föld köré. Az emberiség gonosz elvei kibocsátásával a világot, mint óriási lendítőkereket, mind nagyobb gyorsulással kezdte az ellentét irányába forgatni. A történelem folyamán hatalmas küldöttek, próféták megkísérelték ezt a gigászi lendítőkereket megállítani, de erejük kevésnek bizonyult. Egészen más hatalomnak, a Messiásnak, Krisztusnak kellett testet öltenie, hogy ennek a lendítőerőnek végzetes forgását ellenkező irányba, a fejlődés irányába forgassa.
A Kozmoszt három Isteni principium tartja egyensúlyban: az Isteni Bölcsesség, az Isteni Szeretet és az Isteni Erő.
Az Isteni Bölcsesség előtt öröktől fogva világos volt, hogy a gonoszt az első alaptulajdonság, a tudás, az ismeretek közlésével megjavítani nem lehet. Öröktől fogva világos volt, hogy a gonoszt, a harmadik aspektussal, a végtelen Isteni Erővel leigázni lehet ugyan, de jobbá tenni nem. Isten nem leigázni, hanem jobbá tenni, megváltani akarta az emberiséget. Krisztus, midőn megváltásunkra testbe öltözött, isteni erőit önmagából kiüresítette, hogy a gonosz közel férhessen hozzá.
Az Isteni Szeretet beállt a gonosz elv kellős közepébe, ennek a gigászi lendítőkeréknek a forgásában. Az Isteni Szeretet odahelyezte magát a lendítőkerék küllői közé. Az Úr teste, ebben az irtózatos erőhatásban összeroppant, de a lendítőkerék megállt. A megváltás ténye folytán a kárhozati szféráktól a mennyei szférákig óriási hasadás támadt. A Föld mélyébe, a kárhozatba süllyedt szellemek milliárdjai, az Úr szeretetáldozata folytán oldódnak a kárhozat mélyéből, és a testetöltések kegyelmi sorozatán át emelkednek a dicső szellemállapotok felé. Ez az oldódás a kárhozat mélyéből a mai napig folyamatosan tart. Ezért látszik úgy, mintha a Krisztusi megváltás nem érte volna el a célját, azaz az emberiség erkölcsi színvonala 2000 év óta nem változott. Ez azért van, mert akik a megváltás kegyelmi erőit felhasználják, a mennyei szférákba távoznak és helyükre lépnek a kárhozat geológiai szféráiból állandóan oldódó szellemlégiók, akik a megváltás hatására megkapják a testetöltések kegyelmi sorozatát. Az ezredfordulóra már hat milliárd ember lesz a Földön.

A Krisztusi megváltás a földi szellemlégió részére kozmikus fordulatot hozott. A magas mennyei szférák Krisztus szeretetáldozatának hatására nyíltak meg a mélyre bukott szellemek felé. A megváltásig a felső szférákba emelkedés nem volt lehetséges. A földi szellemlégió által termelt kárhozatos következmények gyűrűrendszerében az egész Föld vergődött. Az Úr szeretetáldozatával ezt az egész világkarma szövedéket felhasította, és a szféráktól a Föld mélyéig hatoló rést ütött rajta. Az életet adó krisztusi erők állandóan ömlenek a mennyei magasságokból, elárasztják a mélybukott emberiséget és visznek mindeneket az egyetemes fejlődés felé. Ez Húsvét, a megváltás kozmikus jelentősége






 
 
0 komment , kategória:  Makk István  
Címkék: szellemállapotok, szeretetáldozata, szellembukásból, karmaszövedéket, szellemlégiónak, életsorozatokat, lendítőkeréknek, alaptulajdonság, kibocsátásával, szellemseregek, következmények, lendítőkereket, megváltásunkra, ezredfordulóra, szentháromság, szellemlégiót, felébredésünk, ünnepkörökben, számkivetésbe, megkísérelték, szellemlégiók, testetöltések, magasságokból, felhasználják, megközelíteni, alacsonyrendű, megismétlődik, lendítőerőnek, paradicsomból, folyamatosan, egyensúlyban, szellemlégió, reinkarnáció, kiüresítette, ébresztésére, lendítőkerék, megváltás misztériuma, bűnbeesett ember, bűnbeesett emberiség, szeretet elvétől, ősember állapottal, emberi kultúrákon, emberiség három, hármas ünnepkör, isteni szeretet, isteni elvektől, emberiség felé, emberiség szellemi, mennyei Atya, isteni szférákból, isteni szeretetet, hazafelé vezető, Makk István, ÖRÖK FEJLŐDÉS KOZMIKUS ÚTJA, HÚSVÉT ÜNNEPKÖRE, Megváltó Isteni Szeretet, Szent Szellem, Isteni Bölcsesség, Isteni Szeretet, Isteni Erő, Isteni Erővel,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 27  képre írva  Devecsery László - Húsvét  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az erdőterápia egészségre gyak...  Boldog virágvasárnapot minden...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sonka vásár  Facebookon kaptam  Úgy sajog ez a vad tavasz,  A nagyhét eseményei  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 25  Nárcisz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  J. Donald Walters  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 26  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Az erdőterápia egészségre gyak...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó kutyák  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Sárkány  Facebookon kaptam  Óraállítás  Leereszkedés és olvadás  Boldogság  Facebookon kaptam  Dsida Jenő: ÚT A KÁLVÁRIÁRA  Amikor Jézusnak gondjai voltak...  Heltai Jenő: Március  Facebookon kaptam  Ratkós beszületései a szereplő...  Szép estét  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 27  virágvasárnap  Facebookon kaptam  Most - segíts meg Mária ,  Graffiti bölcsesség  Facebookon kaptam  képre írva  Esti képek  képre írva  J. Donald Walters  Facebookon kaptam Krisztinától  Paul David Tripp Március 26  Amikor Jézusnak gondjai voltak...  Facebookon kaptam  2004-es kivégzés után  Az idegen országok éghajlata  Szívet megérintő . . .  Facebookon kaptam  Humor is meg nem is szerinted?  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Kékfestőről pár szóban  Facebookon kaptam  Aki belekortyol  Idővel az ember megérti, hogy ...  Nem jár  Amikor Jézusnak gondjai voltak...  Facebookon kaptam  Nem jár  Nagyon furcsa szeretni valaki...  Facebookon kaptam  Fotó: Fiatal pár (Szék –...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Nárcisz  Virágvasárnap: az élet és a re...  Facebookon kaptam  A tavasz nem csak önmagában sz...  Facebookon kaptam  Alvó baby  Egy hét kihagyás  virágvasárnap  Alvó kisfiú  Alvó baby  képre írva  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Az izmaink nem csak testmozgás... 
Bejegyzés Címkék
megváltás misztériuma, bűnbeesett ember, bűnbeesett emberiség, szeretet elvétől, ősember állapottal, emberi kultúrákon, emberiség három, hármas ünnepkör, isteni szeretet, isteni elvektől, emberiség felé, emberiség szellemi, mennyei Atya, isteni szférákból, isteni szeretetet, hazafelé vezető, isteni szereteté, gonosz erejét, vezérlő szellemi, földi szellemlégiót, isteni állapotok, hármas ünnepkörnek, ünnepkörökben évenként, dicső múlt, megváltó Isteni, megváltás kozmikus, földi életsorozatokat, emberiség évmilliók, alacsonyrendű hatásokat, egész Föld, emberiség gonosz, ellentét irányába, történelem folyamán, gigászi lendítőkereket, lendítőerőnek végzetes, fejlődés irányába, első alaptulajdonság, ismeretek közlésével, harmadik aspektussal, végtelen Isteni, gonosz közel, gigászi lendítőkeréknek, lendítőkerék küllői, irtózatos erőhatásban, lendítőkerék megállt, megváltás ténye, kárhozati szféráktól, mennyei szférákig, kárhozatba süllyedt, kárhozat mélyéből, testetöltések kegyelmi, dicső szellemállapotok, emberiség erkölcsi, megváltás kegyelmi, mennyei szférákba, kárhozat geológiai, megváltás hatására, földi szellemlégió, magas mennyei, mélyre bukott, felső szférákba, egész világkarma, mennyei magasságokból, mélybukott emberiséget, egyetemes fejlődés, szellemállapotok, szeretetáldozata, szellembukásból, karmaszövedéket, szellemlégiónak, életsorozatokat, lendítőkeréknek, alaptulajdonság, kibocsátásával, szellemseregek, következmények, lendítőkereket, megváltásunkra, ezredfordulóra, szentháromság, szellemlégiót, felébredésünk, ünnepkörökben, számkivetésbe, megkísérelték, szellemlégiók, testetöltések, magasságokból, felhasználják, megközelíteni, alacsonyrendű, megismétlődik, lendítőerőnek, paradicsomból, folyamatosan, egyensúlyban, szellemlégió, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 113 db bejegyzés
e év: 442 db bejegyzés
Összes: 12932 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 967
  • e Hét: 4225
  • e Hónap: 26125
  • e Év: 115735
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.