Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Dr. Léhmann György segít a bedőlt devizahiteleseknek
  2013-11-29 13:35:20, péntek
 
   
  DR. LÉHMANN GYÖRGY (8600 Siófok Szűcs u. l. - tel. 84/313-176 és 06-20/49-39-85l) irata e-mail: lehmann@invitel.hu ==========================================================================
Budapesti Közjegyzői Kamara Elnökének elismerése nyomán Nincs olyan nap, amikor újabb és újabb olyan végrehajtási eljárásokról ne tájékoztatnának, melyeket a tisztességtelen szerződési feltételeket már bírósági ítélet szerint is tartalmazó közjegyzői okiratok záradékolása folytán rendeltek el.

Ezeket a törvénytelen végrehajtási eljárásokat a közjegyzők nem csak a semmiségen alapuló érvénytelen kölcsönszerződések közokirati formában történő elkészítése folytán, hanem a végrehajtási eljárásokhoz elengedhetetlen úgynevezett ,,ténytanúsítvány" elnevezésű közokiratoknak adósok távollétében történő törvénytelen, és a mai napig is folyamatosan végzett elkészítésével idézik elő.

Az iratom mellékleteként olvasható július 10-i keresetlevél-mintám terjesztése után bíztam abban, hogy a kölcsönszerződésekkel érintett közjegyzők abbahagyják törvénysértő és rendkívüli károkat okozó magatartásukat, de az újabb végrehajtási eljárások megkezdése alapján úgy látom, hogy az érintett közjegyzők nagyon elszántak és kockáztatnak. Kockáztatják vagyonukat, egzisztenciájukat, mindenüket ezek a közjegyzők szerintem abban bízva, hogy megúszhatják a bankokkal együtt károkozó magatartásuk miatti kártérítési felelősségüket

Dr. Parti Tamáshoz, a Budapesti Közjegyzői Kamara Elnökéhez hasonló felfogású közjegyzői tisztségviselők útmutatása alapján. Bíznak abban, hogy bíróság előtt majd meg tudják magyarázni kártérítési perükben a megmagyarázhatatlant. Mivel legsürgősebb célom most az, hogy a soron következő törvénytelen végrehajtási eljárásokat mindenképpen törvényes eszközökkel akadályozzam, a közjegyzők elszántsága folytán a kártérítési felelősségük miatti konkrét jogi lépések megtételére kénytelen vagyok felhívni az adósokat az alábbiak szerint. =================

Július 15-én este a Duna Televízió Közbeszéd műsorában volt szerencsém a közjegyzői kártérítési felelősség témakörben találkozni Dr. Parti Tamás közjegyző úrral, és annak ellenére, hogy egybefüggően talán két mondatot sem mondhattam el a műsorban, Dr. Parti Tamás Elnök úrnak az alábbi link megnyitása esetén hallható szavai igen hasznosak voltak a közjegyzői felelősség egyértelművé tételéhez:

http://www.dunatv.hu//musor/videotar?vid=706979

És akkor nézzük azt, hogy szó-szerint mit mondott ebben a műsorban Dr. Parti Tamás közjegyző: 17:07 perces állástól kezdődően:
,,Még egyszer mondom a közjegyzői forma nem érvényességi feltétele a szerződésnek ...a közjegyzőre azért van szükség, hogy per nélkül közvetlen bírósági végrehajtás keretében végrehajtható legyen a követelés, ha az adós nem fizet."

Ha még nem tudta volna eddig a közjegyzői nyilatkozatig valaki, a közjegyzői kamarai elnök ismeri el azt, hogy az adós tehát azért fizeti ki az egyébként jogszabály szerint egyáltalán nem kötelező közjegyzői részvételt és közokirati formába öntését a szerződésnek, hogy vele, tehát az adóssal szemben per nélkül lehessen közvetlen bírósági végrehajtást a hitelezőnek elrendeltetni.

Mintha nekem kellene megvenni a kötelet ahhoz, hogy azzal a kötéllel engem felakaszthassanak.
Majd 17:50 perces állástól Dr. Parti Tamás az alábbiak szerint folytatja: ,,A ténytanúsítvány alapján nincsen helye végrehajtásnak, a ténytanúsítványt azért veszik fel a bankok a szerződéseikbe és azért készülnek ténytanúsítványok, mert a bíróság az elmúlt tíz évben minden egyes végrehajtási ügyben kérte igazoltatni azt a bankokkal, hogy mennyi a tényleges, a szerintük fennálló tartozása az adósnak De még egyszer hangsúlyozom, hogy nem a ténytanúsítvány alapján záradékolják a közjegyzői okiratot, hanem az adós fizetési kötelezettsége alapján."
Ennél pontosabban én sem tudtam volna megfogalmazni.

Tehát Dr. Parti Tamás, a Budapesti Közjegyzői Kamara Elnöke ezáltal elismerte azt, hogy

- közjegyzők által készített kölcsönszerződések ténylegesen a bankok szerződései

- közjegyzők által készített ténytanúsítványok azt tanúsítják, hogy a bankok szerint
mennyi a tartozásuk az adósoknak,

- közjegyzők által készített ténytanúsítványok nélkül az elmúlt 10 évben egyetlen
esetben sem volt lehetséges bíróság előtt per nélkül a végrehajtás elrendeltetése.

Valamint Dr. Parti Tamás Elnök úr ezeknek az elismeréseknek összegzése alapján azt is elismerte, hogy az adósok tartozásának összegét meghatározó ténytanúsítványt adósok távollétében a hitelező bankok szerinti összegnek megfelelően foglalja közokiratba a közjegyző.
Amekkora összeget a bank tetszése szerint közöl, annyi lesz a közjegyző által közokiratba foglalt tartozásának összege tényként megállapítva az adósnak.
És ezen közokiratba foglalt tény alapján teszi lehetővé a közjegyző azt, hogy per nélkül, közvetlen végrehajtással követelőzzenek az adóssal szemben.
Azokkal az adósokkal szemben, akik a közjegyző részére nem csekély mértékű díjat fizették.
-----------------------------

Nem látom értelmét hosszas jogszabályi magyarázatnak ezek után ahhoz, hogy ennek az egész devizaalapú kölcsönszerződéssel kapcsolatos romlottságnak, erkölcstelenségnek bizonyítottságára lehessen következtetni az ilyen közjegyzői magatartás mellett.
=================

Az adósok részéről lehetséges, közjegyzők felé címzett felszólításhoz elegendőnek látom mindösszesen az alábbi jogszabályhelyre hivatkozni:
,,195. § (1) Az olyan papír alapú vagy elektronikus okirat, amelyet bíróság, közjegyző vagy más hatóság, illetve közigazgatási szerv ügykörén belül, a megszabott alakban állított ki, mint közokirat teljesen bizonyítja a benne foglalt intézkedést vagy határozatot, továbbá az okirattal tanúsított adatok és tények valóságát, úgyszintén az okiratban foglalt nyilatkozat megtételét, valamint annak idejét és módját. Ugyanilyen bizonyító ereje van az olyan okiratnak is, amelyet más jogszabály közokiratnak nyilvánít".

Ennek az 1952. évi III. tv-ben olvasható rendelkezésnek alkalmazásával tehát a közjegyző a hitelező által közölt számadat szerint közokiratba foglalt ténytanúsítvány alapján valótlanul bizonyítja azt, hogy kétséget kizáróan pontosan annyival tartozik az adós, amennyit a hitelező a közjegyzővel az adós megkérdezése nélkül közölt.

És úgy közli a közjegyző ezt az adatot, tényt valódinak, hogy közben tudja azt, hogy PSZÁF által indított peres eljárásokban hozott bírói ítéletek szerint hemzseg a semmiséget eredményező tisztességtelen szerződési feltételtől a kölcsönszerződés, azaz jól tudja azt, hogy az általa ténytanúsítványnak nevezett közokiratba foglalt adat a szerződés részbeni érvénytelensége folytán nem valódi.

Csak azért, hogy a törvénytelen végrehajtási eljárás érdekében tenni kész közjegyzőnek fel ne merülhessen gondolatában sem az, hogy a hitelező által adósi tartozásként közölt számadat valós adat, célszerűnek látom azt, ha minden adós a kölcsönszerződését készítő közjegyző felé a következő iratot juttatja el ajánlott küldeményként a jövőben:

=================

Dr. ...... ........... .....közjegyző részére
Cím:...... ........... ........... ......

Tisztelt Közjegyző Úr/Asszony!
Alulírott ...... ........... ........... ........nevű ...... ........... ......szám alatti lakóhelyű adósok az Ön közreműködésével kölcsönszerződést írtunk alá ...... ........... ........időpontban ...... ........... ........... .....Bank hitelezővel. Tekintettel arra, hogy a PSZÁF által eddig indított, tisztességtelen szerződési feltételek megállapítására irányuló peres eljárásokban a bíróságok megállapították azt, hogy hasonló kölcsönszerződésekben tucatnál több tisztességtelen szerződési feltétel került rögzítésre, b e j e l e n t j ü k azt, hogy a fentiekben részletezett, Ön által készített kölcsönszerződésünket részben semmisnek, tekintjük. Erre tekintettel a hitelező nincs abban a helyzetben, hogy valós, érvényes szerződés esetén esedékes tartozásunk összegét Önnel közölje, ennek megállapítására csak közöttünk létrejövő egyezség, vagy bírósági eljárás esetén kerülhet sor. Fentiekre tekintettel k é r j ü k Önt arra, hogy jövőben sem ténytanúsítványt, sem másféle, velünk szemben lehetséges végrehajtási eljáráshoz szükséges iratot ne adjon ki azért, mert azoknak valóságtartalma nincs, a szerződésünk tisztességtelen szerződési feltételeire ezúton is, kifejezetten hivatkozunk. Amennyiben figyelmeztetésünk ellenére a hitelező részére bármiféle iratot kiad, úgy a kártérítési peres eljárást haladéktalanul Ön ellen bíróság előtt megindítjuk.

...... ...........201.. .... .... napján.

Tisztelettel:Előttünk, mint tanuk előtt:

név:-------------------------------------------
lakás: ---------------------------------------------------
a d ó s o k
név:-------------------------------------------
lakás:______________________________

=================

Természetesen szóba jöhetne fenti magatartások további elemzése után az is, hogy esetleges büntetőjogi felelősségrevonás miatt hivatali visszaélés bűncselekményére hivatkozva a közjegyző, mint hivatalos személy ellen feljelentéssel lehet élni. Eddigi tapasztalatom alapján azonban tudom azt, hogy a gazdasági, hatalmi és politikai elit szolgálólányaként tevékenykedik az ügyészség, ezért nem javaslom ez ilyen eljárást.

Siófokon 2011. július 31. napján.

Léhmann György
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: kölcsönszerződés, ténytanúsítványt, jogszabályhelyre, közreműködésével, bűncselekményére, ténytanúsítvány, tisztességtelen, megállapítására, valóságtartalma, elengedhetetlen, tisztségviselők, megállapították, érvénytelensége, tájékoztatnának, rendelkezésnek, felszólításhoz, kötelezettsége, magatartásukat, szerződéseikbe, közokiratoknak, követelőzzenek, alkalmazásával, végrehajtásnak, feljelentéssel, elismeréseknek, mellékleteként, végrehajtással, haladéktalanul, elkészítésével, elrendeltetése, felelősségüket, tapasztalatom, magyarázatnak, elrendeltetni, romlottságnak, tevékenykedik, tisztességtelen szerződési, törvénytelen végrehajtási, semmiségen alapuló, végrehajtási eljárásokhoz, iratom mellékleteként, újabb végrehajtási, érintett közjegyzők, közjegyzők szerintem, bankokkal együtt, soron következő, közjegyzők elszántsága, kártérítési felelősségük, alábbiak szerint, közjegyzői kártérítési, alábbi link, közjegyzői felelősség, Léhmann György, LÉHMANN GYÖRGY, Siófok Szűcs, Budapesti Közjegyzői Kamara Elnökének, Parti Tamáshoz, Budapesti Közjegyzői Kamara Elnökéhez, Duna Televízió Közbeszéd, Parti Tamás, Parti Tamás Elnök, Tehát Dr, Budapesti Közjegyzői Kamara Elnöke, Valamint Dr, Tisztelt Közjegyző Úr,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
06.16. 19:02 Chikungunya-láztól betegedtek meg izlandi turisták Spanyolországban
06.16. 19:02 A Fox televízió felmérése szerint Joe Biden támogatottsága nagyobb, mint Do...
06.16. 18:51 Vihar - M1: két részre szakadt az ország
06.16. 18:42 HFL - Fölényesen nyert a Kijev Capitals
06.16. 18:41 A törvényesség mellett tüntettek Moszkvában az oknyomozó újságíró hamis meg...
06.16. 18:21 Simán verte Ciprust a magyar női labdarúgó-válogatott
06.16. 18:01 Az amerikai külügyminiszter diplomáciai erőfeszítéseket szorgalmaz az Ománi...
06.16. 16:51 Megnyílnak a Csepel Művek épületei a nyitott gyárak hétvégéjén
06.16. 16:43 A hatos lottó nyerőszámai és nyereményei
06.16. 16:43 Elhunyt Reviczkyné Köteles Erzsébet olimpiai bajnok tornász
Tudjátok ?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
Kívánhatok kellemes ünnepeket?
Szerintetek lesznek jó karácsonyi filmek a TV-ben?
még több kérdés
Blog Címkék
Szenvedés  Havas téli kép - és - tavaszi ...  Kellemes Pünkösdi Ünnepeket!  Szárított árnika  Jöjj Szentlélek Istenünk!  Dsida Jenő: Pünkösd  Amikor a pünkösd napja eljött,...  Érdemes élni - Ottilia képe sz...  Jó reggelt , szép napot  Zsálya  Pünkösd.......  Pünkösd a Lélek ünnepe!  Pünkösd  Áldott Pünkösdi Ünnepeket  Facebookon kaptam  Aloe vera  Facebookon kaptam Cs Ildikót...  Békés vasárnapot - Pünkösd kös...  Kétféle – kétfelé.  Csíksomlyói búcsú  Az aminosavakról - jó tudni  Facebookon kaptam  Pünkösdi virrasztás a templomu...  Pünkösd  Pünkösd  Érdemes élni - Ottilia képe sz...  Pünkösdi álom !  Piros és sárga rózsákból egy c...  Engedjük, hogy a Szentlélek ak...  Áldott Pünkösdi ünnepet......  Szenvedés  Kétféle – kétfelé.  Vizililiom  Szép Pünkösd vasárnapot  Pünkösd  Ma június 10. van. Pünkösdhétf...  Pünkösd napja  2019. Június 9., vasárnapi Nap...  Áldott ünnepeket!  Ölbey Irén Pünkösdi lélek  Facebookon kaptam  Szenvedés  Szent, vagyis tökéletes, mint ...  Pünkösdi nagy búcsú. 06.08 Cs...  Kosztolányi Dezső: Pünkösd  Pünkösd.......  Piros Pünkösd napján imádkozta...  Facebookon kaptam  Engedjük, hogy a Szentlélek ak...  Áldott Pünkösdi Ünnepeket!  Szenvedés  Kellemes hétvégét  Elhozta az Isten...  Dsida Jenő: Pünkösd  Pünkösd  Pünkösd  Pünkösdi nagy búcsú. 06.08 Cs...  Facebookon kaptam Cs Ildikót...  Facebookon kaptam Cs Ildikót...  dr. Székely János szentbeszéde...  Áldott Pünkösdi Ünnepeket  Rózsa és galamb  Kérek egy kávét  Fábry Kornél: A hit nem magánü...  Aranyvessző és gyógyhatásai  Szép Pünkösd vasárnapot  Dsida Jenő: Pünkösd  Dorosné Éva szép képei, szomba...  Pünkösd - az Egyház születésna...  Balassi Bálint Borivóknak való  Szèp napot kívánok  Havas téli kép - és - tavaszi ...  Békegalamb jött  Benedek Elek:Pünkösdi harangok...  Facebookon kaptam  Jó reggelt , szép napot  Megalvadt idő - Százharmincötö...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Labdarúgás - Eb-selejtező, 3. ...  Galamb  Szép Pünkösdi napot  Dsida Jenő - Pünkösdi várakozá...  Pünkösd  Engedjük, hogy a Szentlélek ak...  Pünkösd  Kellemes hétvégét  Facebookon kaptam  Pünkösd  Facebookon kaptam  Pünkösdi királyság...Dáma Lova...  Áldott Pünkösdi Ünnepeket!  Amikor elérkezett Pünkösd napj...  Pünkösd  Nincs időm  Szárított árnika  Engedjük, hogy a Szentlélek ak...  Szenvedés  Paradicsom  Áldott pünkösdi ünnepeket 
Bejegyzés Címkék
tisztességtelen szerződési, törvénytelen végrehajtási, semmiségen alapuló, végrehajtási eljárásokhoz, iratom mellékleteként, újabb végrehajtási, érintett közjegyzők, közjegyzők szerintem, bankokkal együtt, soron következő, közjegyzők elszántsága, kártérítési felelősségük, alábbiak szerint, közjegyzői kártérítési, alábbi link, közjegyzői felelősség, közjegyzői forma, szerződésnek &#8230, közjegyzőre azért, közjegyzői nyilatkozatig, közjegyzői kamarai, adós tehát, egyébként jogszabály, adóssal szemben, hitelezőnek elrendeltetni, kötelet ahhoz, kötéllel engem, ténytanúsítvány alapján, ténytanúsítványt azért, szerintük fennálló, közjegyzői okiratot, adós fizetési, bankok szerződései, bankok szerint, végrehajtás elrendeltetése, elismeréseknek összegzése, adósok tartozásának, hitelező bankok, bank tetszése, közjegyző által, adósokkal szemben, közjegyző részére, egész devizaalapú, ilyen közjegyzői, adósok részéről, alábbi jogszabályhelyre, olyan papír, megszabott alakban, benne foglalt, okirattal tanúsított, okiratban foglalt, olyan okiratnak, hitelező által, adós megkérdezése, semmiséget eredményező, szerződés részbeni, következő iratot, bíróságok megállapították, fentiekben részletezett, hitelező nincs, hitelező részére, kártérítési peres, kölcsönszerződés, ténytanúsítványt, jogszabályhelyre, közreműködésével, bűncselekményére, ténytanúsítvány, tisztességtelen, megállapítására, valóságtartalma, elengedhetetlen, tisztségviselők, megállapították, érvénytelensége, tájékoztatnának, rendelkezésnek, felszólításhoz, kötelezettsége, magatartásukat, szerződéseikbe, közokiratoknak, követelőzzenek, alkalmazásával, végrehajtásnak, feljelentéssel, elismeréseknek, mellékleteként, végrehajtással, haladéktalanul, elkészítésével, , ,
2019.05 2019. Június 2019.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 10 db bejegyzés
e év: 53 db bejegyzés
Összes: 7481 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 223
  • e Hét: 223
  • e Hónap: 11034
  • e Év: 59127
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.