Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Angyalszó- Boldog házasság, Irányadó válasz, Áldásodat kérve
  2018-10-07 22:01:24, vasárnap
 
  A szentírástudósok hangsúlyozzák, hogy a bibliai teremtéstörténetet, amely szerint Isten hat nap alatt teremtette meg az egész világmindenséget és az embert, s végül a hetedik napon megpihent munkája után, nem szó szerint kell értelmezni, hanem a létezés csodájára, a világ létezésére és az emberi élet értelmére rákérdező ember évszázadok során kialakult válaszát, magyarázatát fogalmazza meg. Mégpedig a hívő ember válaszát, aki a teremtett világban felismeri Isten
tevékenységét, rácsodálkozik a gondviselésre és elismeri Isten felsőbbségét.
A teremtéstörténet arra is választ keres, illetve választ ad, hogy mi az ember feladata földi élete során, mire hívja őt Isten.
Ezek szerint Isten férfinak és nőnek teremtette az embert, a férfit és a nőt egymás számára rendelte, s úgy rendelte, hogy kettőjük kapcsolatából származzon a szerelem, a házasság, a gyermekáldás és a család.
Ez az isteni szándék világosan kiolvasható a teremtéstörténetből.
Ugyanakkor a gyarló ember könnyen megfeledkezik erről az eredeti isteni szándékról, vagy pedig könnyebbnek tartja az életet, ha nem veszi azt figyelembe.
Erről tanúskodik a mai evangéliumban a farizeusok kérdése is a válással kapcsolatban: ,,Szabad-e a férjnek elbocsátania a feleségét?"
Jézus viszont kérdésére úgy válaszolnak, mintha nem ismernék Isten eredeti szándékát, és olyan részt idéznek a mózesi törvényből, amely saját véleményüket támasztja
alá.
Ezek szerint bizonyos feltételek mellett a házasságban élő férfinak joga volt ahhoz, hogy válólevelet
állítson ki és elbocsássa feleségét. Ezt az engedményt azonban Jézus nem tartja jónak, mert nem egyezik meg Isten akaratával és világosan kimondja, hogy az emberek keményszívűsége miatt engedi meg a mózesi törvény a válást.
A válás nem fér bele Isten tervébe.
Ezt bizonyítja, hogy bár a farizeusok kérdése a válással kapcsolatos, az Úr válasza a házasságra, annak igazi értelmére vonatkozik.
Tanításában nem emberi törvényekre és engedményekre hivatkozik, hanem a teremtő Isten szándékára.
A házasság akkor lesz boldog és békés, ha a házastársak a hitből merítenek erőt közös életükhöz.

Áldásodat kérve
Mindenható Istenünk! A házasságkötéshez, a házasság egyben tartásához, a családi békesség megőrzéséhez és a családtagok boldogságához az akarat nélkülözhetetlen.
Az emberi akarat gyenge, sérülékeny, de te meg tudod és meg akarod erősíti azt.
Segítsd a házasságra lépőket, hogy emberi akaratukra és szándékukra bizalommal kérjék a te
segítségedet, a te áldásodat! Segítsd felelősségteljes döntésükben a fiatalokat!
Segítsd a házastársakat, hogy egymás boldogságát mindenben előmozdítsák, és együtt haladjanak, valamint gyermekeiket is vezessék az üdvösség útján!
Segítsd a családokat, a szülőket és a gyermekeket, hogy boldogan éljenek!

Irányadó válasz
Napjainkban sokan megkérdezik, hogy miért ragaszkodik az Egyház a házasság felbonthatatlanságához, amikor a polgári törvények lehetővé teszik azt?
És miért ne válhatna el valaki, ha már nem érez szeretetet házastársa iránt?
Vigyázzunk ezekkel a könnyelmű kérdésekkel!
Vigyázzunk a bűnt felmenteni szándékozó magyarázatokkal!
Vigyázzunk a házastárs iránti tiszteletet és felelősséget nélkülöző feleletekkel! Jézus egykor mondott felelete manapság is irányadó, azaz senki nem helyezheti az isteni törvény elé az emberi törvényeket!
Senki ne hivatkozzon saját szabadságára, amikor válni akar, mert hiszen házassági ígéretét, esküjét is szabadon tette!
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Címkék: szentírástudósok, világmindenséget, teremtéstörténet, felelősségteljes, házasságkötéshez, nélkülözhetetlen, keményszívűsége, magyarázatokkal, rácsodálkozik, gondviselésre, tevékenységét, engedményekre, házastársakat, boldogságához, kapcsolatából, hangsúlyozzák, megfeledkezik, evangéliumban, segítségedet, előmozdítsák, magyarázatát, szabadságára, megőrzéséhez, felsőbbségét, gyermekáldás, feleletekkel, kapcsolatban, felelősséget, elbocsátania, véleményüket, gyermekeiket, kérdésekkel, házasságban, kapcsolatos, megkérdezik, tanításában, szentírástudósok hangsúlyozzák, egész világmindenséget, hetedik napon, létezés csodájára, világ létezésére, emberi élet, hívő ember, teremtett világban, teremtéstörténet arra, ember feladata, isteni szándék, gyarló ember, eredeti isteni, farizeusok kérdése, válással kapcsolatban, férjnek elbocsátania, Angyalszó- Boldog, Mindenható Istenünk,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Paul David Tripp Április 20  Egy lelki imádság  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Png csokor  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Alázat  A Megváltó szolgálatában  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Irgalom és ítélet  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Varga János Veniam - Fontos sz...  Akarat  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Png nő  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Bounty krémes  Kerüld el az evangélium örömén...  képre írva  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  A sors  Mit beszél, nem értem, hogy m...  A jó emberek mindig szépek mar...  Png lepke  Örülök, hogy látlak!  Hazára minden embernek szükség...  Akarat  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Kellemes délutánt kívánok  Régi emberek, akikre máig büsz...  Fekete-erdő desszert  Png rózsa csokor  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Png kislány  A televizió nem a kultúrát kép...  Akarat  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Akarat  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Rátalálsz  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Png virág  Az engedelmesség miért nem vál...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Lóhere  Kövesd a cowboyt!  Png kislány  Png virág  Az engedelmesség miért nem vál...  Akarat  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Szép álmokat!  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Idő  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék 
Bejegyzés Címkék
szentírástudósok hangsúlyozzák, egész világmindenséget, hetedik napon, létezés csodájára, világ létezésére, emberi élet, hívő ember, teremtett világban, teremtéstörténet arra, ember feladata, isteni szándék, gyarló ember, eredeti isteni, farizeusok kérdése, válással kapcsolatban, férjnek elbocsátania, mózesi törvényből, engedményt azonban, emberek keményszívűsége, mózesi törvény, válással kapcsolatos, teremtő Isten, házasság akkor, hitből merítenek, házasság egyben, családi békesség, családtagok boldogságához, akarat nélkülözhetetlen, emberi akarat, házasságra lépőket, üdvösség útján, polgári törvények, könnyelmű kérdésekkel, bűnt felmenteni, házastárs iránti, isteni törvény, emberi törvényeket, szentírástudósok, világmindenséget, teremtéstörténet, felelősségteljes, házasságkötéshez, nélkülözhetetlen, keményszívűsége, magyarázatokkal, rácsodálkozik, gondviselésre, tevékenységét, engedményekre, házastársakat, boldogságához, kapcsolatából, hangsúlyozzák, megfeledkezik, evangéliumban, segítségedet, előmozdítsák, magyarázatát, szabadságára, megőrzéséhez, felsőbbségét, gyermekáldás, feleletekkel, kapcsolatban, felelősséget, elbocsátania, véleményüket, gyermekeiket, kérdésekkel, házasságban, kapcsolatos, megkérdezik, tanításában, válólevelet, törvényekre, ragaszkodik, kiolvasható, törvényeket, döntésükben, boldogságát, szándékukra, napjainkban, gyermekeket, könnyebbnek, hivatkozzon, családtagok, házastársak, tiszteletet, válaszolnak, bizonyítja, törvényből, feltételek, vonatkozik, helyezheti, vigyázzunk, farizeusok, akaratukra, teremtette, figyelembe, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1664
  • e Hét: 3845
  • e Hónap: 36999
  • e Év: 270746
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.