Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Karácsonyi idő - január 3. csütörtök
  2019-01-03 15:10:03, csütörtök
 
  EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
Keresztelő János második tanúsága: Jézus az Isten Báránya!
...... .....


Abban az időben amikor Keresztelő János látta, hogy Jézus közeledik feléje, így szólt: ,,Íme, az Isten Báránya, aki elveszi a világ bűneit! Ő az, akiről azt mondtam: Utánam jön egy férfi, aki megelőz engem, mert előbb volt, mint én. Én sem ismertem öt, de azért jöttem, és azért keresztelek vízzel, hogy megismertessem őt Izraelben." János azután így folytatta tanúságtételét: ,,Láttam, hogy az égből, mint egy galamb, leszáll rá a Lélek, és rajta marad. Én sem ismertem őt, de aki küldött, hogy vízzel kereszteljek, az mondta nekem: »Akire látod, hogy rászáll a Lélek, és rajta marad, ő az, aki Lélekkel keresztel.« Én láttam, és tanúskodom arról, hogy ő az Isten Fia!"

SZENTLECKE Szent János apostol első leveléből
Aki Krisztusban marad, nem követ el bűnt.
Szeretteim!
Ha tudjátok, hogy Jézus az igazság, akkor azt is tudnotok kell, hogy mindaz, aki az igazság szerint cselekszik, őtőle született. Nézzétek, mekkora szeretettel van irántunk az Atya: Isten gyermekeinek hívnak minket, és azok is vagyunk. A világ azért nem ismer minket, mert őt sem ismeri.
Szeretteim, most Isten gyermekei vagyunk, de hogy mik leszünk, az még nem nyilvánvaló. Azt tudjuk, hogy ha ő megjelenik, hasonlók leszünk hozzá, mert látni fogjuk őt úgy, amint van. Mindaz, aki ebben reménykedik, megszentelődik, mert ő szent.
Aki vétkezik, megszegi a törvényt, mert a bűn törvényszegés. Tudjátok, hogy Jézus azért jött el, hogy elvegye bűneinket. Őbenne nincs bűn. Aki vétkezik, nem látta, és nem ismerte őt. Aki pedig megmarad őbenne, nem követ el bűnt.
Ez az Isten igéje. 1Jn 2,29-3,6

Imádság
Istenünk, te felbecsülhetetlen ajándékot helyeztél életünkbe. Mindenkinek fölajánlod a lehetőséget, hogy jelenléted fényének tükre lehessen. A Szentlélek által szereteted szándékát nem kőtáblákra, hanem szívünk mélységeibe vésed. És lelkünket betöltő békességed által képessé teszel minket arra, hogy szebbé tegyük mindazok életét, akiket reánk bíztál.

Miután János nyilvánvalóvá tette, hogy nem ő a Messiás, Jézusról kezd el beszélni, akinek ő az előfutára. Ez a jelenet már egy nappal azt követően történik, hogy a Jeruzsálemből érkező, nyilvánvalóan a főtanács küldötteiként fellépő papok és leviták kihallgatták Jánost személyét illetően. Jogosan feltételezzük, hogy ők feladatukat elvégezvén mindjárt távoztak is, s másnap már nem voltak ott, amikor Keresztelő János Jézust az ,,Isten Bárányának" nevezte. János tehát nem a korábbi kérdezőknek, hanem a jelenlévő népnek beszél, hozzájuk intézi tanúságtételét.
Az egykori hallgatóságban is és bennünk is felmerül az a kérdés, hogy honnan származnak János ismeretei Jézusról, s vajon mennyire megbízhatóak azok? János azt mondja, hogy isteni kinyilatkoztatás alapján állítja Jézusról, hogy ő a Messiás, az Isten Fia. A mindenható Isten tehát kinyilatkoztatást adott Fiáról Keresztelő Jánosnak. A kinyilatkoztatott természetfeletti igazságról, hogy tudniillik Jézus az Isten Fia, János egy természetes jel segítségével győződhet meg. Látja azt, hogy Jézusra galamb alakjában leszáll a Szentlélek. Isten a mi számunkra is úgy tárja fel természetfeletti titkait, igazságait, hogy azokról természetes jelek által megbizonyosodhatunk. Érdemes tehát észrevennünk az Isten által nekünk mutatott jeleket és meghallgatnunk a hiteles tanúságtételeket.
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: természetfeletti, kinyilatkoztatás, tanúságtételeket, megszentelődik, tanúságtételét, hallgatóságban, megismertessem, meghallgatnunk, nyilvánvalóvá, feltételezzük, törvényszegés, küldötteiként, nyilvánvalóan, jeruzsálemből, kihallgatták, segítségével, megbízhatóak, gyermekeinek, kereszteljek, észrevennünk, krisztusban, reménykedik, természetes, nyilvánvaló, kérdezőknek, mindenkinek, keresztelek, lehetőséget, feladatukat, mélységeibe, szeretettel, szeretteim, bárányának, igazságról, fölajánlod, kőtáblákra, időben amikor, világ bűneit, mondta nekem, igazság szerint, világ azért, főtanács küldötteiként, korábbi kérdezőknek, jelenlévő népnek, egykori hallgatóságban, mindenható Isten, kinyilatkoztatott természetfeletti, hiteles tanúságtételeket, EVANGÉLIUM Szent János, Keresztelő János, Isten Báránya, Isten Fia, SZENTLECKE Szent János, Miután János, Keresztelő János Jézust, Isten Bárányának”, Fiáról Keresztelő Jánosnak, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Fekete István - Akác  Mindig jusson idő nevetni  Szabolcska Mihály – Ákác...  Nevem  Kerüld el az evangélium örömén...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Őrizkednünk kell...  Png csokor  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Gonosz démon-álarc  Png kutya  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Szívem tiéd  Alázat  Sose bánj semmit  Szívem  Az igazi szeretetért rendszeri...  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Fehér virág  Hazára minden embernek szükség...  Alázat  Nem tudhatod  Alázat  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Alázat  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Alázat  Bounty krémes  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Neked tudnod kell  Egy maradéktalanul uralt világ  Egy bizonyos határt  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Szép napot kívánok  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Png lepke  Varga János Veniam - Fontos sz...  Kellemes délutánt kívánok  Egy maradéktalanul uralt világ  Szép estét kedves látogatóimna...  Mindig jusson idő nevetni  Szép estét  Alázat  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Png csokor  Adakozás  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Ágai Ágnes – Csendélet  Szívem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png virág  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
időben amikor, világ bűneit, mondta nekem, igazság szerint, világ azért, főtanács küldötteiként, korábbi kérdezőknek, jelenlévő népnek, egykori hallgatóságban, mindenható Isten, kinyilatkoztatott természetfeletti, hiteles tanúságtételeket, természetfeletti, kinyilatkoztatás, tanúságtételeket, megszentelődik, tanúságtételét, hallgatóságban, megismertessem, meghallgatnunk, nyilvánvalóvá, feltételezzük, törvényszegés, küldötteiként, nyilvánvalóan, jeruzsálemből, kihallgatták, segítségével, megbízhatóak, gyermekeinek, kereszteljek, észrevennünk, krisztusban, reménykedik, természetes, nyilvánvaló, kérdezőknek, mindenkinek, keresztelek, lehetőséget, feladatukat, mélységeibe, szeretettel, szeretteim, bárányának, igazságról, fölajánlod, kőtáblákra, keresztelő, tudniillik, szentlecke, békességed, elvégezvén, cselekszik, megjelenik, igazságait, tanúskodom, szentlélek, mindenható, származnak, evangélium, jelenléted, szereteted, előfutára, személyét, folytatta, lelkünket, leveléből, szándékát, keresztel, izraelben, született, győződhet, alakjában, számunkra, közeledik, bűneinket, könyvéből, ajándékot, helyeztél, életünkbe, ismeretei, jelenlévő, gyermekei, tudjátok, törvényt, vétkezik, megmarad, lélekkel, istenünk, fényének, lehessen, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1868
  • e Hét: 4049
  • e Hónap: 37203
  • e Év: 270950
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.