Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
6. évközi hét kedd 02.19
  2019-02-19 11:19:36, kedd
 
  OLVASMÁNY Mózes első könyvéből
Amikor Isten látta, hogy az emberek gonoszok lettek, elhatározta, hogy eltörli őket a föld színéről.
Miután az emberek elszaporodtak a földön, látta az Úr, hogy nagy az ember gonoszsága, és hogy szívének minden gondolata és vágya mindenkor a rosszra irányul. Meg is bánta, hogy embert alkotott a földön, nagyon bánkódott miatta.
Azért elhatározta: ,,Eltörlöm a föld színéről az embert, akit teremtettem; el az embert, a barmot, a csúszómászót és az égi madarat, mert bánom, hogy alkottam őket." Noé azonban kegyelmet talált az Úr előtt.
Miután Noé az Úr parancsára elkészítette a bárkát, azt mondta neki az Úr: ,,Menj be egész családoddal együtt a bárkába, mert egyedül téged találtalak igaznak ebben a nemzedékben! Végy minden tiszta állatból hetet-hetet, hímet és nőstényt; a nem-tiszta állatokból pedig kettőt-kettőt, hímet és nőstényt, hogy maradjon utódjuk az egész földön! Mert még hét nap, és azután negyven nap és negyven éjjel esőt bocsátok a földre és eltörlök a föld színéről minden élőlényt, amelyet alkottam."
Noé úgy tett, ahogyan az Úr megparancsolta neki. Hét nap elteltével aztán a vízözön hullámai elborították a földet.
Ez az Isten igéje. Ter 6,5-8;7,1-5.10

EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
Jézus emlékezteti tanítványait, hogy csodákkal igazolta isteni küldetését.
...... ........


A tanítványok egy alkalommal áthajóztak a Genezáreti-tavon. Elfelejtettek kenyeret vinni magukkal, és csak egy kenyerük volt a bárkában. Jézus a lelkükre kötötte: ,,Vigyázzatok! Óvakodjatok a farizeusok és Heródes kovászától!"
Ők egymásközt arról beszélgettek, hogy nem hoztak magukkal kenyeret. Jézus észrevette, és így szólt: ,,Mit tanakodtok azon, hogy nincs kenyeretek? Még most sem értitek, és nem fogjátok föl? Még mindig érzéketlen a szívetek? Van szemetek, és nem láttok? Van fületek, és nem hallotok? Nem emlékeztek arra, hogy amikor öt kenyeret megtörtem ötezer embernek, hány tele kosár maradékot szedtetek össze?" Azt válaszolták: ,,Tizenkettőt."
,,És amikor hetet törtem meg négyezer embernek, hány tele kosár maradékot szedtetek össze?" Azt felelték: ,,Hetet."
Erre újra megjegyezte: ,,Hogyan lehet, hogy még mindig nem értitek?"
Ezek az evangélium igéi. Mk 8,14-21

Imádság
Urunk, az irgalmasság Istene, könyörülj rajtunk, bűnösökön. Taníts meg bennünket a könyörületre és a megbocsátásra. Ne engedd, hogy hasonlóak legyünk a könyörtelen szolgához, aki nem követte ura irgalmasságát. Emlékeztess minket arra, hogy gyengeségeink miatt milyen sokszor esünk el életünk rögös útján. Szítsd fel szívünkben a megbocsátást és a segítő szándékot botladozó testvéreink iránt. Add meg nekünk az irgalom lelkét, hogy akaratod szerint kovásza legyünk eljövendő országodnak.

Elmélkedés:
Miután Márk evangélista leírja, hogy a farizeusok nem kaptak égi jelet, az evangélium azzal folytatódik, hogy a tanítványok pedig nem értik azokat a jeleket, amelyeket Mesterük a szemük láttára tesz. A farizeusok tehát az Isten országát meghirdető Jézust elutasító nemzedék képviselői, de a tanítványok szintén ennek a nemzedéknek a tagjai, őket is megkísérti a gonosz, bennük is megmutatkozik időnként az értetlenség, a kicsinyhitűség vagy éppen a hitetlenség.
Az apostolok Mesterük mellett korábban már kétszer is megtapasztalhatták, hogy Jézus kevés ennivalóból is képes több ezer embert jóllakatni. A két kenyérszaporítás világosan bizonyítja ezt. Ők viszont most, a Genezáreti-tavon hajózva aggódva beszélgetnek egymással arról, hogy nem hoztak magukkal ennivalót, nincs kenyerük. Jézus felidézi számukra az említett csodákat: emlékezzenek vissza, hogy egy nehéz helyzetben olyan megoldást adott, amire senki nem számított. Miért aggódnak most? Miért nem hisznek abban, hogy Jézus bármikor, most is tud segíteni? Miért nem gondolnak arra, hogy Isten számára nincs lehetetlen? Miért kerekedik felül bennük a kicsinyhitűség?
A rövid emlékezéssel és tanítással Jézusnak az a célja, hogy megerősítse az apostolok bizalmát és hitét. Felismerem-e azokat a jeleket, amelyeket az Úr mutat és erősödik-e általuk a hitem?
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: kenyérszaporítás, kicsinyhitűség, megparancsolta, megmutatkozik, gyengeségeink, megbocsátásra, elfelejtettek, irgalmasságát, elszaporodtak, beszélgettek, emlékezzenek, beszélgetnek, emlékezéssel, tanítványait, csúszómászót, elkészítette, elborították, megbocsátást, könyörületre, emlékezteti, tanítványok, folytatódik, megerősítse, nemzedékben, teremtettem, hitetlenség, nemzedéknek, családoddal, vigyázzatok, óvakodjatok, könyörtelen, testvéreink, emlékeztess, elhatározta, országodnak, értetlenség, emberek gonoszok, föld színéről, emberek elszaporodtak, ember gonoszsága, rosszra irányul, nem-tiszta állatokból, egész földön, vízözön hullámai, alkalommal áthajóztak, kenyerük volt, lelkükre kötötte, evangélium igéi, irgalmasság Istene, könyörtelen szolgához, segítő szándékot, irgalom lelkét, OLVASMÁNY Mózes, Amikor Isten, Miután Noé, EVANGÉLIUM Szent Márk, Miután Márk, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Jan Twardowski - Siessünk  Vidámság  Jan Twardowski - Siessünk  "Ez egy csoda"  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Latinovits Zoltán tollából  Alvó cicák  képre írva  Reményik Sándor: Pierrot &...  Latinovits Zoltán tollából  Nagy és kis csodák  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  A pitypang legendája  Csend  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Egy párkányon  Azért kaptad  Facebookon kaptam  Kertem  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Latinovits Zoltán tollából  József Attila – Keresek ...  Bornyi Veronika haiku verse  Egy párkányon  Ismeretlen: Ikarusz monda  Sík Sándor - Ha jő a perc  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Különleges  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy tavasz  Magyar költészet napja  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Szabó T. Anna - Pitypang  Pitypang szökőkút  Magamnak  40 felett  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tanmese  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Pitypang szökőkút  Kedvenc felismerésem az imádsá...  A hagyma antibakteriális hatás...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Mindent de mindent visszakap  Bársony székben  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Egyszerű  Csend  Zilahy Lajos gondolata  Anyák napjára  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Spenót fasírttal  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Facebookon kaptam  Hogyan válunk hűségesekké?  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Vidámság  Esterházy Péter: Harmonia c...  Egy gondolat  Facebookon kaptam Krisztinától  Esterházy Péterre emlékezünk  Mindig lesz olyan  Borzasztó  Somlyó Zoltán - Orgonával  Nevelőszülőkhöz adták,  Facebookon kaptam  A hagyma antibakteriális hatás...  Esterházy Péter: Harmonia c...  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  A Magyar Költészet napja alkal...  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Vidámság  Facebookon kaptam  Kertem  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  ajándék, mellyel meglepem  Szép estét kedves látogatóimna... 
Bejegyzés Címkék
emberek gonoszok, föld színéről, emberek elszaporodtak, ember gonoszsága, rosszra irányul, nem-tiszta állatokból, egész földön, vízözön hullámai, alkalommal áthajóztak, kenyerük volt, lelkükre kötötte, evangélium igéi, irgalmasság Istene, könyörtelen szolgához, segítő szándékot, irgalom lelkét, evangélium azzal, tanítványok pedig, szemük láttára, farizeusok tehát, tanítványok szintén, kicsinyhitűség vagy, apostolok Mesterük, említett csodákat, nehéz helyzetben, rövid emlékezéssel, apostolok bizalmát, kenyérszaporítás, kicsinyhitűség, megparancsolta, megmutatkozik, gyengeségeink, megbocsátásra, elfelejtettek, irgalmasságát, elszaporodtak, beszélgettek, emlékezzenek, beszélgetnek, emlékezéssel, tanítványait, csúszómászót, elkészítette, elborították, megbocsátást, könyörületre, emlékezteti, tanítványok, folytatódik, megerősítse, nemzedékben, teremtettem, hitetlenség, nemzedéknek, családoddal, vigyázzatok, óvakodjatok, könyörtelen, testvéreink, emlékeztess, elhatározta, országodnak, értetlenség, evangélista, válaszolták, megjegyezte, irgalmasság, ennivalóból, tizenkettőt, kenyeretek, tanakodtok, találtalak, észrevette, érzéketlen, emlékeztek, jóllakatni, evangélium, bizonyítja, parancsára, tanítással, egymásközt, kovászától, alkalommal, áthajóztak, küldetését, elteltével, genezáreti, helyzetben, lehetetlen, farizeusok, gonoszsága, állatokból, felismerem, képviselői, szívünkben, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3253
  • e Hét: 14315
  • e Hónap: 26991
  • e Év: 260738
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.