Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
„Képes vagyok elmenni akármeddig”
  2016-02-06 15:20:36, szombat
 
 
,,Képes vagyok elmenni akármeddig"


2016-02-06 07:15:06



Doros Judit

Pukli István, a Teleki Blanka Gimnázium igazgatója, az oktatási reformot követelők egyik harcos alakja azt mondja, nincs hová hátrálniuk, s nem nyugszik, amíg helyre nem jön, amit elrontottak.


- Miért épp Önök lettek a hermanosok legkeményebb támogatói?

- Mondhatnám, hogy történelmi elhivatottságból:már 1868-ban úgy alkották meg a népiskolai törvényt, hogy nem teremtettek hozzá megfelelő feltételeket. A mi iskolánk jogelődje volt az Első Pesti Tanítóképezde, amely végül biztosította a pedagógusképzést. Történelmi falak között tanítunk, igaz, az épület a végletekig leamortizálódott, a falakat jelenleg is állványzat és drótkerítés veszi körül, hogy az attika ne omoljon rá a Hermina útra. Kevés a mosdó, kidőlnek az öltözőszekrények oldalai, ezerévesek az elektromos kábelek, beázik a plafon, vödrökkel próbáljuk felfogni a beömlő esőt, soroljam még?

Olyan, kiemelt figyelmet és törődést igénylő iskolák tartoznak a tankerülethez - például a vakok vagy a siketek intézete -, amelyeknek már rég át kellett volna kerülniük a fővároshoz, tudomásom szerint még mindig nem történt meg az átszervezés. Kétezer-háromszáz pedagógusért felel a zuglói tankerület, amelynek összes adminisztrációját a polgármesteri hivatal három pici szobájában intézték évekig, rendszerint inkább rosszul, mint jól.



- Mi az, amit rosszul csinál a Klik?

- Az egyik példám nagyon friss: újabb dörgedelmes levelet kellett írnom a tankerületi igazgatónak, mert a negyvennyolc tanárom közül többen is adminisztrációs hibák miatt 30-40 ezer forinttal kevesebb fizetést kaptak februárban, mint amennyi járna nekik. Ha hozok egy határozatot, a legpiszlicsárébb ügyekben is három, különféle, dilettáns okokra hivatkozó határozatban utasítják el. Vagy: elfogyott a papír, hónapok óta kérvényezzük, mégse kapunk.

- A tanfelügyeleti rendszer jobban működik?

- Attól egyenesen kiver a víz. A 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet kimondja: az Oktatási Hivatalnak minden év július 31-ig jeleznie kell, hogy a következő tanévben konkrétan mely tanárokat fogják ellenőrizni. Hozzánk 2015. augusztus 25-én érkezett meg ez a lista a 2015. évi ellenőrzésre vonatkozóan. Felháborodtam, hogy ez törvénytelen, így nem ellenőrizhetnek, mert ez jogszabályellenes. Az OH is arctalan, élő emberrel csak a legritkább esetben lehet beszélni. Nem volt más választásunk, mint a szolid ellenállás. Mivel a rendszer számítógépes nyilvántartású, s egy szoftver küldi ki a lehetséges ellenőrzési időpontokat, mindegyikre visszaválaszoltam a ,,gépnek", hogy a dátum sajnos nem alkalmas. Így sikerült elejét vennünk a törvénytelen ellenőrzéseknek.
,,Olyanok üljenek le, akik nem a kormány emberei"
Fotó: Móricz-Sabján Simon / Népszabadság

- Akadnak olyan hangok, amelyek szerint azért az elitgimnáziumok lettek a tiltakozási hullám éllovasai, mert a KDNP tervei szerint őket darálhatja be elsőként az egyház: ha anyagilag ellehetetlenítik az iskolákat, s a tanárok belefáradnak a mindennapos krétahiányba, könnyebb lesz őket átvenni.

- Tisztázzuk mindjárt: nem vagyunk elitgimnázium. Megtisztel, hogy így gondolnak ránk, de a Teleki a főváros első ötven középiskolájának egyike, nem vagyunk éllovasok, hétköznapi gyerekek járnak hozzánk. Politikai eszmefuttatásba nem akarok belemenni, ez szakmai ügy, így nem reagálnék a KDNP-vel kapcsolatos felvetésre. Jómagam 2012-ben külső pályázóként kerültem az intézmény élére, s az akkori polgármesterrel, a fideszes Papcsák Ferenccel egyetlen alkalommal találkoztam a kinevezésem után. Behívatott, s azt mondta, nem érdekli, milyen párttal szimpatizálok, csak tegyek rendet az iskolában. Voltam én már Fidesz-pártkatona, akasztani való kommunista, most Soros-bérenc vagyok. Nem érdekelnek a címkék. Úgy látom, a jelenlegi, Klik elleni lázadás fő mozgatórugója nem pártalapú, sokkal inkább az dönti el a csatlakozást, hogy kinek van ehhez bátorsága. Ki az, aki mer csatlakozni, és ki az, aki inkább csendben marad.

- A hermanos Pilz Olivér - akivel a miskolci demonstráción együtt álltak ki, s olvasták fel követeléseiket - korábban azt mondta lapunknak: a közalkalmazotti tanács elnökeként ő járatja a száját, az igazgatója meg tartja helyette a hátát. Önért ki tartja a hátát?

- A nevelőtestület. Úgy gondoltam, hogy ha egy tantestületnek én vagyok a felelős vezetője - még ha a vezetői jogköreim nagy részét el is vették -, akkor kötelességem nekem kiállni a többiek nevében. Ha ez a kormány leszállna a magas lóról, és nem a saját egóját nézné, akkor egyetértene a követeléseinkkel, és megpróbálná helyrehozni, amit elrontott.

- S ha nem teszik?


- Az első most az, hogy a megalakulandó köznevelési kerekasztalhoz olyanok üljenek, akik nem a kormány emberei, szimpatizánsai, és közelről ismerik az oktatás gondjait. A Közalkalmazottak Országos Tanácsa a hermanosok kezdeményezésére már formálódik, e szervezet képviselőjének is ott a helye annál az asztalnál.

- Nem tart attól, hogy a kormány a kifárasztásukra játszik, s ilyen-olyan trükkökkel elhajlik majd az ütéseik elől? Bürokráciával, látszat-intézkedésekkel igyekszik befogni a pedagógusok száját?

- Mások nevében nem beszélhetek, de magamat jól ismerem, ezért nyugodt szívvel jelentem ki: képes vagyok elmenni akármeddig. Nem nyugszom meg, amíg helyre nem jön az, amit elrontottak.

http://nol.hu/belfold/kepes-vagyok-elmenni-akarmeddig-1600117?system=cachefrissit &ajax=1
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: közalkalmazottak, elhivatottságból, öltözőszekrények, követeléseinkkel, leamortizálódott, legpiszlicsárébb, pedagógusképzést, kezdeményezésére, ellehetetlenítik, középiskolájának, ellenőrizhetnek, eszmefuttatásba, közalkalmazotti, ellenőrzéseknek, kifárasztásukra, intézkedésekkel, polgármesterrel, elitgimnáziumok, adminisztrációs, nyilvántartású, kerekasztalhoz, követeléseiket, szimpatizánsai, képviselőjének, tantestületnek, nevelőtestület, tanfelügyeleti, tanítóképezde, demonstráción, elitgimnázium, felháborodtam, szimpatizálok, mozgatórugója, tankerülethez, megalakulandó, polgármesteri, oktatási reformot, hermanosok legkeményebb, népiskolai törvényt, végletekig leamortizálódott, falakat jelenleg, öltözőszekrények oldalai, elektromos kábelek, beömlő esőt, tankerülethez –, vakok vagy, siketek intézete, zuglói tankerület, polgármesteri hivatal, egyik példám, tankerületi igazgatónak, negyvennyolc tanárom, Doros Judit, Pukli István, Teleki Blanka Gimnázium, Első Pesti Tanítóképezde, Oktatási Hivatalnak, Móricz-Sabján Simon, Papcsák Ferenccel, Pilz Olivér, Közalkalmazottak Országos Tanácsa,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szép álmokat!  Gebhardt Nóra versei II.  Facebookon kaptam Krisztinától  Márai Sándor tollából  A hagyma antibakteriális hatás...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Zilahy Lajos gondolata  Jan Twardowski - Siessünk  Anyák napjára  Facebookon kaptam  Baranyi Ferenc - N i n c s  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  40 felett  Spenót fasírttal  Jánosházy György: Fogd a kezem  Paul Éluard - És egy mosoly  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sok ember olyan, mint a kaméle...  József Attila – Keresek ...  Tanmese  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Anyák napjára  A sorsod  Anyámról való emlékek  Latinovits Zoltán tollából  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Vito Giaquinto gondolata  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Ma van a magyar költészet napj...  Szép álmokat!  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Facebookon kaptam  Ady Endre - Mindegy átka  Facebookon kaptam  Walter Chrysler mondta  Azért kaptad  Egy gondolat  Ady Endre - Mindegy átka  Különleges  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Mindent de mindent visszakap  Eduardo Sacheri gondolata  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam Krisztinától  Anyámról való emlékek  Paul David Tripp Április 15  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  "Ez egy csoda"  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Magamnak  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Baranyi Ferenc - N i n c s  képre írva  Magamnak  Az ember emlékekből áll  Szép estét  jó reggelt  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Vannak emberek  Egy barátság története  Azért kaptad  Facebookon kaptam Krisztinától  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Otthon  Erdei gyöngyvirág  Szép estét  Tanácsok egy pszichológustól  Facebookon kaptam  Különleges  jó reggelt  Facebookon kaptam  Töröld le  Facebookon kaptam  Tavaszi este  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindent de mindent visszakap  Facebookon kaptam  Nagy és kis csodák  Facebookon kaptam  Különleges  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Embernek maradni  Latinovits Zoltán tollából 
Bejegyzés Címkék
oktatási reformot, hermanosok legkeményebb, népiskolai törvényt, végletekig leamortizálódott, falakat jelenleg, öltözőszekrények oldalai, elektromos kábelek, beömlő esőt, tankerülethez &#8211, vakok vagy, siketek intézete, zuglói tankerület, polgármesteri hivatal, egyik példám, tankerületi igazgatónak, negyvennyolc tanárom, legpiszlicsárébb ügyekben, tanfelügyeleti rendszer, következő tanévben, legritkább esetben, szolid ellenállás, rendszer számítógépes, szoftver küldi, lehetséges ellenőrzési, dátum sajnos, törvénytelen ellenőrzéseknek, kormány emberei&#8221, elitgimnáziumok lettek, tiltakozási hullám, tanárok belefáradnak, mindennapos krétahiányba, főváros első, intézmény élére, akkori polgármesterrel, fideszes Papcsák, kinevezésem után, hermanos Pilz, miskolci demonstráción, közalkalmazotti tanács, felelős vezetője, vezetői jogköreim, többiek nevében, kormány leszállna, magas lóról, saját egóját, első most, megalakulandó köznevelési, kormány emberei, oktatás gondjait, hermanosok kezdeményezésére, helye annál, kifárasztásukra játszik, ütéseik elől, pedagógusok száját, közalkalmazottak, elhivatottságból, öltözőszekrények, követeléseinkkel, leamortizálódott, legpiszlicsárébb, pedagógusképzést, kezdeményezésére, ellehetetlenítik, középiskolájának, ellenőrizhetnek, eszmefuttatásba, közalkalmazotti, ellenőrzéseknek, kifárasztásukra, intézkedésekkel, polgármesterrel, elitgimnáziumok, adminisztrációs, nyilvántartású, kerekasztalhoz, követeléseiket, szimpatizánsai, képviselőjének, tantestületnek, nevelőtestület, tanfelügyeleti, tanítóképezde, demonstráción, elitgimnázium, felháborodtam, szimpatizálok, mozgatórugója, tankerülethez, megalakulandó, polgármesteri, bürokráciával, belefáradnak, ellenőrzésre, törvénytelen, krétahiányba, feltételeket, biztosította, kötelességem, pedagógusért, csatlakozást, negyvennyolc, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1513
  • e Hét: 5277
  • e Hónap: 9022
  • e Év: 162518
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.