Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
5. nagyböjti hét szombat 04.13
  2019-04-13 06:58:22, szombat
 
  OLVASMÁNY Ezekiel próféta könyvéből
Szétszórt népét összegyűjti majd az Isten, örök szövetségre lép velük, és köztük él.
Prófétája által szól az Úr: Én kiragadom Izrael fiait a népek közül, ahová elhurcolták őket. Összegyűjtöm őket mindenhonnan, és a saját földjükre vezetem őket.
Egy néppé teszem Őket országomban, és Izrael hegyein egy király kormányozza majd őket, és nem alkotnak többé két népet, és nem oszlanak többé két országra.
Nem szennyezik be többé magukat bálványaikkal, tévelygéseikkel és bűneikkel. Kiszabadítom őket minden tévelygésükből, amellyel vétkeztek, megtisztítom őket, és az én népem lesznek, én meg az ő Istenük leszek.
Szolgám, Dávid lesz majd a királyuk, és egyetlen pásztora lesz mindnyájuknak. Törvényeimhez igazodnak, és szemük előtt tartják parancsaimat, és teljesítik azokat.
Azon a földön laknak majd, amelyet szolgámnak, Jákobnak adtam, s amelyen atyáitok is laktak. Ők is ezen laknak majd, fiaik is, sőt fiaik fiai is, mindörökre, és szolgám, Dávid lesz a fejedelmük mindörökké.
A béke szövetségét kötöm velük, s ez örök szövetség lesz. Megerősítem és megsokasítom őket, és felállítom közöttük szentélyemet, örök időkre.
Köztük lesz hajlékom, és én az ő Istenük leszek, ők meg az én népem lesznek. Akkor megtudják a nemzetek, hogy én vagyok az Úr, én szentelem meg Izraelt, mert szentélyem mindörökre köztük lesz.
Ez az Isten igéje. Ez 37,21-28

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
Jézus meghal, hogy egybegyűjtse Isten szétszóródott gyermekeit.
.........


Lázár feltámasztása után a Mártához és Máriához jött zsidók közül sokan hittek Jézusban, mert látták, amit cselekedett.
Némelyek azonban elmentek a farizeusokhoz, és jelentették, hogy mit tett Jézus. Erre a főpapok és a farizeusok összehívták a főtanácsot, és így tanakodtak: ,,Mit tegyünk? Ez az ember sok csodát művel. Ha engedjük, hogy folytassa, mindnyájan hisznek majd benne. Aztán jönnek a rómaiak, és elpusztítják szentélyünket és népünket."
Közülük az egyik, Kaifás, aki abban az évben főpap volt, ezt mondta nekik: ,,Ti nem tudtok semmit. Gondoljátok csak meg: Jobb, ha egy ember hal meg a népért, minthogy az egész nemzet elpusztuljon!"
Ezt pedig nem magától mondta, hanem mint annak az évnek főpapja prófétaként megjövendölte, hogy Jézus a népért hal meg; sőt nemcsak a népért, hanem hogy egybegyűjtse Isten szétszóródott gyermekeit.
Attól a naptól kezdve megegyeztek abban, hogy megölik őt. Ezért Jézus nem mutatkozott többé nyilvánosan a zsidók előtt, hanem visszavonult a pusztaság melletti vidékre, egy Efrém nevű helységbe, és ott tartózkodott tanítványaival együtt.
Közeledett a zsidók húsvétja. A vidékről már az ünnepek előtt sokan felzarándokoltak Jeruzsálembe, hogy megszentelődjenek. Ezek keresték Jézust, és még a templomban is beszélgettek róla: ,,Mit gondoltok, eljön-e az ünnepre?"
A főpapok és a farizeusok ugyanis ekkor már kiadták a rendeletet, hogy aki tud valamit Jézus tartózkodási helyéről, jelentse, hogy elfoghassák őt.
Ezek az evangélium igéi. Jn 11,45-57

Imádság
Uram, Jézus Krisztus! Olykor nem érzem közelséged, nem hallom hangod, nem látlak téged, nem ismerem fel szándékaidat és nincs erőm engedelmeskedni. Naponta küzdök hibáimmal és gyengeségeimmel, bűneim a mélybe taszítanak. A lelki mélység és sötétség rettenetes állapotából emelj fel engem! Erősítsd hitemet, hogy bátran megvalljalak téged, és irántad érzett szeretetem mindig hozzád vezessen és kössön!

A Lázár feltámasztása utáni eseményeket, e rendkívüli csoda hatását írja le a mai evangélium. A csoda után egyes jelenlévők szükségesnek tartották jelenteni az esetet a farizeusoknak. A hír hallatára a főtanács tagjai rögtön összegyülekeznek, hogy megvitassák a történteket, illetve azt, hogy mit tegyenek. A főtanács számára nem az a kérdés, hogy miként történhetett Lázár feltámasztása a halálból, hanem az jelent nekik gondot, hogy az esemény hatására ,,sokan hittek Jézusban." Úgy érzik, hogy egyre többen csatlakoznak Jézushoz és ez a tény gyengíti az ő szerepüket. Láthatjuk tehát, hogy miközben Jézus egyre jobban kinyilatkoztatja önmagát és isteni hatalmát, a zsidó vallási vezetők részéről egyre inkább fokozódik az ellenállás iránta. Miközben az egyik oldalon terjed az Isten országáról szóló örömhír és egyre többen fogadják azt el hittel a szívükben, a másik oldalon a hitetlenségből fakadó irigység, rosszindulat, féltékenység és gyilkos szándék növekszik.
Máskor legalább volt alapja az elutasításnak, hiszen sok esetben Jézus a törvény szó szerinti értelmével ellentétesen cselekedett. A halottfeltámasztással semmiféle törvényt nem sértett meg, mégis most éri el tetőfokát az ellene irányuló gyűlölet, ennek hatására döntenek arról a főtanácsban, hogy meg kell halnia.
Az események lassan minket is, mindannyiunkat állásfoglalásra késztetnek. Jézus mellett vagy ellene döntök?
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: összegyülekeznek, felzarándokoltak, kinyilatkoztatja, állásfoglalásra, tévelygéseikkel, gyengeségeimmel, engedelmeskedni, hitetlenségből, tanítványaival, tévelygésükből, mindannyiunkat, feltámasztása, szétszóródott, megjövendölte, farizeusoknak, szentélyünket, bálványaikkal, elutasításnak, törvényeimhez, farizeusokhoz, mindnyájuknak, csatlakoznak, féltékenység, szükségesnek, egybegyűjtse, szándékaidat, megvalljalak, ellentétesen, beszélgettek, elpusztuljon, kiszabadítom, megtisztítom, történhetett, elpusztítják, jeruzsálembe, visszavonult, népek közül, saját földjükre, néppé teszem, király kormányozza, földön laknak, fejedelmük mindörökké, béke szövetségét, farizeusok összehívták, évben főpap, egész nemzet, évnek főpapja, naptól kezdve, zsidók előtt, pusztaság melletti, zsidók húsvétja, ünnepek előtt, OLVASMÁNY Ezekiel, EVANGÉLIUM Szent János, Ezért Jézus, Jézus Krisztus, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Egy barátság története  IGEN így  Müller Péter tollából  Facebookon kaptam  Alvó kislány  Bornyi Veronika haiku verse  Jó éjszakát  Segíts neki dicsérni Téged  Vito Giaquinto gondolata  Egyszerű  Vito Giaquinto gondolata  Pitypang szökőkút  A felvilágosodás...  ajándék, mellyel meglepem  Jan Twardowski - Siessünk  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Van néhány kérdés, amin gondol...  Nem kell hozzá fürdőruhás  Minden tavaszból őrizz..  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó nap volt  Spenót fasírttal  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Robin Wight pitypang szobra  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Kertem  Somlyó Zoltán - Orgonával  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Bársony székben  Tanmese  Latinovits Zoltán tollából  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Bársony székben  képre írva  Egy gondolat  A sorsod  Szabó T. Anna - Pitypang  Alvó cicák  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A pitypang legendája  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Facebookon kaptam  Jó nap volt  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  James Allen  Paul David Tripp Április 12  Dóró Sándor: Embernek maradni  Ismeretlen: Ikarusz monda  Paul David Tripp Április 15  Paul David Tripp Április 12  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Csend  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy barátság története  Reményik Sándor: Pierrot &...  Isten hűségének mértéke  Egy párkányon  Robert Merle tollából  Egy gondolat  Minden tavaszból őrizz..  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Jan Twardowski - Siessünk  Megígért békesség  képre írva  Tavaszi este  Pitypang szökőkút  Ismeretlen: Ikarusz monda  Facebookon kaptam  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Annyira tisztelem a szabadságo...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól 
Bejegyzés Címkék
népek közül, saját földjükre, néppé teszem, király kormányozza, földön laknak, fejedelmük mindörökké, béke szövetségét, farizeusok összehívták, évben főpap, egész nemzet, évnek főpapja, naptól kezdve, zsidók előtt, pusztaság melletti, zsidók húsvétja, ünnepek előtt, farizeusok ugyanis, evangélium igéi, mélybe taszítanak, lelki mélység, csoda után, főtanács tagjai, főtanács számára, jelent nekik, esemény hatására, tény gyengíti, zsidó vallási, ellenállás iránta, egyik oldalon, másik oldalon, hitetlenségből fakadó, ellene irányuló, események lassan, összegyülekeznek, felzarándokoltak, kinyilatkoztatja, állásfoglalásra, tévelygéseikkel, gyengeségeimmel, engedelmeskedni, hitetlenségből, tanítványaival, tévelygésükből, mindannyiunkat, feltámasztása, szétszóródott, megjövendölte, farizeusoknak, szentélyünket, bálványaikkal, elutasításnak, törvényeimhez, farizeusokhoz, mindnyájuknak, csatlakoznak, féltékenység, szükségesnek, egybegyűjtse, szándékaidat, megvalljalak, ellentétesen, beszélgettek, elpusztuljon, kiszabadítom, megtisztítom, történhetett, elpusztítják, jeruzsálembe, visszavonult, mindenhonnan, parancsaimat, rosszindulat, összegyűjtöm, tartózkodási, szentélyemet, tartózkodott, megsokasítom, eseményeket, összehívták, állapotából, cselekedett, megegyeztek, elfoghassák, főtanácsban, gondoljátok, megerősítem, szövetségre, történteket, megvitassák, jelentették, nyilvánosan, összegyűjti, mutatkozott, szövetségét, elhurcolták, prófétaként, országomban, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1659
  • e Hét: 18051
  • e Hónap: 30727
  • e Év: 264474
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.