Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Angyalszó - Feltámadtam; A feltámadás tanúja; Bennünk él
  2019-04-21 13:27:00, vasárnap
 
  ...... ............


Feltámadtam
Húsvétvasárnap az ünnepi szentmise bevonulási éneke így kezdődik: ,,Feltámadtam és veled vagyok!"
Jézus imája ez a mennyei Atyához. Jézusé, aki a kereszten azt érezte, hogy
még az Atya is elhagyta őt, ezért fohászkodott így: ,,Én Istenem, én Istenem, miért hagytál el engem?" (Mt 27,46).
A feltámadt Krisztus most átéli, átérzi az Atyával való egységét: ,,Feltámadtam és veled vagyok!" Majdnem azt mondtam, hogy ,,újra" átéli az egységet, de ennek a szónak nincs létjogosultsága, mert a mennyei Atya és a Fiú egysége, szeretetkapcsolata a kereszten való szenvedéskor és a kereszthalálkor sem szakadt meg, az Atya akkor sem hagyta el a Fiút.
A szentmisében és más szertartásokon mindig csodálatos, amikor Jézus szavaival imádkozunk, imádkozhatunk. Ilyenkor az ő nevében és vele együtt szólíthatjuk meg az Atyát.
A feltámadt Úrral együtt száll a mai ünnepen az ég felé az imánk: ,,Feltámadtam és veled
vagyok!" Túl azon, hogy most is Jézussal együtt imádkozunk, ebben az imában benne van az is, hogy mi is feltámadtunk a bűnből, új életre támadtunk. Ahogyan Krisztus test szerinti
feltámasztása az Atya ajándéka, ugyanúgy a mi lélek szerinti feltámadásunk szintén az Atyának köszönhető, ő adja nekünk a benne való újjászületés kegyelmét. És ebben a rövid imában kifejezzük egyúttal reményünket is, hogy az Atya halálunk után a mi testünket is fel fogja támasztani az örök életre. Ebből a reményből az örök élet reményéből fakad a mi húsvéti örömünk. Miután bejárta a halál országát és az alvilág birodalmát, Jézus feltámadt, újra az Atya jobbján ül, onnan mondja:
,,Feltámadtam és veled vagyok!", mi pedig innen, a földről, a földi életből sóhajtunk az ég felé. Az Úr szava az örökkévalóságból, a miénk a véges földi életből szól, ő a megdicsőülés hangján, mi a remény hangján szólunk.
Emberi értelmünket egyik leginkább foglalkoztató kérdésünkre ad választ a mai ünnep, Krisztus feltámadásának napja. Arra a kérdésre, hogy mi lesz halálunk után? A felelet pedig így hangzik:
nem a halálé az utolsó szó, nem ér minden véget a halálunkkal, hanem Isten képes minket is feltámasztani egy új életre, az örök életre..

A feltámadás tanúja.
Feltámadt Urunk, Jézus Krisztus!
A te feltámasztásod a halálból a mennyei Atya cselekedete. Ő ajándékozott neked új életet. Még a halál, önként és engedelmességből vállalt kereszthalálod sem szakíthatott el téged Atyádtól.
A kereszten átélted a tőle való elszakítottságot, feltámadásod pillanatában pedig átélted, hogy újra együtt vagy az Atyával.
Hisszük, hogy az Atyának hatalma van ahhoz, hogy minket is feltámasszon majd a halálból, mert azt
szeretné, hogy örökké vele éljünk.
Hisszük, hogy feltámadtunk Krisztussal és mindig az Atyával akarunk lenni és maradni.
Tégy minket a feltámadás tanújává és hirdetőjévé!

Bennünk él.
Amikor megvalljuk, hogy hiszünk a ránk váró feltámadásban, akkor ez a bizonyosság nem tudományos érveken és bizonyítékokon alapul, hanem annak tényén, hogy Krisztus
feltámadt a halálból.
Hitünk szerint az Úr azért támadt fel a halálból, hogy nekünk, akik hiszünk benne, örök életünk legyen.
A temetőkben, a síremlékeken gyakran olvassuk a feliratot: ,,Emléked örökké él a szívünkben." Jézus feltámadása ennél sokkal többet jelent, hiszen ő nem azért támadt fel, hogy emléke élő maradjon a tanítványok szívében és a későbbi évszázadok folyamán a benne hívők és őt követők szívében, hanem azért támadt új életre, hogy bennünk éljen és mi vele járhassuk életutunkat az örökkévalóság felé.
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Címkék: engedelmességből, elszakítottságot, örökkévalóságból, kereszthalálkor, létjogosultsága, szertartásokon, húsvétvasárnap, feltámasztásod, feltámadásának, kereszthalálod, bizonyítékokon, feltámasztani, imádkozhatunk, foglalkoztató, feltámadásban, feltámadásunk, örökkévalóság, feltámasztása, szenvedéskor, szentmisében, ajándékozott, fohászkodott, szakíthatott, feltámadásod, feltámadtunk, pillanatában, feltámasszon, síremlékeken, szólíthatjuk, újjászületés, megdicsőülés, feltámadása, reményünket, feltámadtam, cselekedete, bizonyosság, ünnepi szentmise, mennyei Atyához, feltámadt Krisztus, szónak nincs, mennyei Atya, kereszten való, feltámadt Úrral, imában benne, benne való, rövid imában, örök életre, örök élet, halál országát, alvilág birodalmát, földi életből, véges földi, Ahogyan Krisztus, Feltámadt Urunk, Jézus Krisztus,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Mindent de mindent visszakap  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  Jó nap volt  Anyák napjára  Facebookon kaptam Krisztina b...  Martin Buber, A haszidim meséi  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Bornyi Veronika haiku verse  Jázmin  Robert Merle tollából  Jánosházy György: Fogd a kezem  James Allen  Alvó cicák  Kertem  Facebookon kaptam  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Vannak emberek  Esterházy Péterre emlékezünk  Jázmin  Jó nap volt  Facebookon kaptam  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Facebookon kaptam  Megígért békesség  Facebookon kaptam  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Segíts neki dicsérni Téged  Egy gondolat  Kertem  Jó nap volt  Facebookon kaptam  Walter Chrysler mondta  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  képre írva  James Allen  Paul David Tripp Április 15  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  Azért kaptad  Mindig lesz olyan  Márai Sándor tollából  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Latinovits Zoltán tollából  Paul David Tripp Április 15  Egy barátság története  Önmaga ellenére  képre írva  Egy barátság története  Facebookon kaptam  Bársony székben  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Jó éjszakát  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Töröld le  Facebookon kaptam  James Allen  Esterházy Péter: Harmonia c...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Esterházy Péter: Harmonia c...  Magyar költészet napja  "Ez egy csoda"  Jánosházy György: Fogd a kezem  Isten hűségének mértéke  Facebookon kaptam Krisztinától  Segíts neki dicsérni Téged  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Facebookon kaptam  "Ez egy csoda"  Martin Buber, A haszidim meséi  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Robin Wight pitypang szobra  Robin Wight pitypang szobra  Esterházy Péter: Harmonia c...  Isten hűségének mértéke  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindig lesz olyan  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Szabó T. Anna - Pitypang  Facebookon kaptam  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva 
Bejegyzés Címkék
ünnepi szentmise, mennyei Atyához, feltámadt Krisztus, szónak nincs, mennyei Atya, kereszten való, feltámadt Úrral, imában benne, benne való, rövid imában, örök életre, örök élet, halál országát, alvilág birodalmát, földi életből, véges földi, megdicsőülés hangján, remény hangján, felelet pedig, feltámadás tanúja, kereszten átélted, tőle való, feltámadás tanújává, ránk váró, síremlékeken gyakran, tanítványok szívében, későbbi évszázadok, benne hívők, örökkévalóság felé, engedelmességből, elszakítottságot, örökkévalóságból, kereszthalálkor, létjogosultsága, szertartásokon, húsvétvasárnap, feltámasztásod, feltámadásának, kereszthalálod, bizonyítékokon, feltámasztani, imádkozhatunk, foglalkoztató, feltámadásban, feltámadásunk, örökkévalóság, feltámasztása, szenvedéskor, szentmisében, ajándékozott, fohászkodott, szakíthatott, feltámadásod, feltámadtunk, pillanatában, feltámasszon, síremlékeken, szólíthatjuk, újjászületés, megdicsőülés, feltámadása, reményünket, feltámadtam, cselekedete, bizonyosság, tanítványok, krisztussal, kérdésünkre, életutunkat, hirdetőjévé, értelmünket, halálunkkal, tudományos, temetőkben, megvalljuk, imádkozunk, kifejezzük, feltámadás, bevonulási, csodálatos, köszönhető, évszázadok, reményéből, támasztani, szívünkben, birodalmát, feltámadt, támadtunk, feliratot, kereszten, leginkább, szavaival, kegyelmét, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2073
  • e Hét: 18465
  • e Hónap: 31141
  • e Év: 264888
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.