Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Szerda húsvét nyolcadában 04.24
  2019-04-25 12:37:48, csütörtök
 
  SZENTLECKE az Apostolok Cselekedeteiből
Péter apostol Jézus Krisztus nevében gyógyít.
Péter és János apostol egyszer a három órai imádság idején fölmentek a templomba.
Volt egy születése óta béna ember, akit naponta elhoztak, és letettek a templom úgynevezett Ékes-kapujánál, hogy alamizsnát kéregessen a templomba menőktől. Meglátta Pétert és Jánost, akik éppen belépni készültek a templomba, és alamizsnát kért tőlük.
Péter Jánossal együtt rátekintett, és megszólította: ,,Nézz ránk! Erre feléjük fordult abban a reményben, hogy kap tőlük valamit. Péter azonban így folytatta: ,,Aranyom, ezüstöm nincs. De amim van, azt neked adom: a názáreti Jézus Krisztus nevében kelj fel, és járj!"
Megfogta a béna kezét, és felsegítette. Azonnal életerő szállt a lábába, felugrott, és járni kezdett. Bement velük a templomba, járt-kelt, örömében ugrándozott, és dicsőítette Istent.
Az egész nép látta, hogy jár, és Istennek hálálkodik. Ráismertek, hogy ő az a béna koldus, aki a templom Ékes-kapujánál szokott ülni. Megdöbbentek, és nem tudták, hová legyenek a csodálkozástól, hogy ez történt vele.
Ez az Isten igéje. ApCsel 3,1-10

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Amikor Jézus a kenyeret megtörte, felismerték őt a tanítványok.
...... ..............


Húsvétvasárnap ketten a tanítványok közül egy Emmausz nevű faluba mentek, amely Jeruzsálemtől hatvan stádiumra (két-három óra járásnyira) fekszik. Útközben megbeszélték egymás között mindazt, ami történt. Míg beszélgettek és vitatkoztak, egyszerre maga Jézus közeledett feléjük, és hozzájuk szegődött. Ők azonban nem ismerték meg őt, mert látásukban akadályozva voltak. Jézus megkérdezte őket: ,,Milyen dolgokról beszélgettetek egymással útközben?" Erre szomorúan megálltak, és egyikük, akit Kleofásnak hívtak, ezt válaszolta neki: ,,Te vagy talán az egyetlen idegen Jeruzsálemben, aki nem tudja, mi történt ott ezekben a napokban?"
Ő megkérdezte: ,,Miért, mi történt?" Azok ezt felelték: ,,A názáreti Jézus esete, aki szóban és tettben nagy hatású próféta volt Isten és az egész nép előtt. Főpapjaink és elöljáróink kiszolgáltatták őt, hogy halálra ítéljék, és keresztre feszítsék. Pedig mi azt reméltük, hogy ő váltja meg Izraelt. Azóta, hogy ezek történtek, már három nap telt el, és néhány hozzánk tartozó asszony megzavart bennünket. Hajnalban a sírnál voltak, de nem találták ott a holttestét. Azzal a hírrel tértek vissza, hogy angyalok jelentek meg nekik, akik azt állították, hogy él. Közülünk néhányan el is mentek a sírhoz, és úgy találtak mindent, ahogyan az asszonyok mondták, őt magát azonban nem látták."
Jézus erre így szólt: ,,Ó, ti oktalanok és késedelmes szívűek! Képtelenek vagytok hinni abban, amit a próféták jövendöltek! Hát nem ezeket kellett elszenvednie a Messiásnak, hogy bemehessen dicsőségébe?" Azután Mózesen kezdve valamennyi prófétából megmagyarázta, ami az írásokban őróla szól.
Közben odaértek a faluhoz, ahová tartottak. Úgy tett, mintha tovább akarna menni. De azok marasztalták és kérték: ,,Maradj velünk, mert esteledik, és lemenőben már a nap." Betért tehát, hogy velük maradjon. Amikor asztalhoz ültek, kezébe vette a kenyeret, áldást mondott, megtörte, és odanyújtotta nekik. Erre megnyílt a szemük, és fölismerték. De ő eltűnt előlük.
Akkor azt mondták egymásnak: ,,Ugye lángolt a szívünk, amikor útközben beszélt hozzánk, és kifejtette az írásokat?"
Még abban az órában útra keltek és visszatértek Jeruzsálembe. Ott egybegyűlve találták a tizenegyet és társaikat. Azok ezzel fogadták őket: ,,Valóban feltámadt az Úr, és megjelent Simonnak!" Erre ők is elbeszélték, mi történt az úton, és hogyan ismerték fel Jézust a kenyértörésben.
Ezek az evangélium igéi. Lk 24,13-35

Imádság
Urunk, Te megadod nekünk, hogy mindig újra kezdhetünk! Te ajándékozod nekünk a jövőt. Minden nap érezzük, hogy múlik az idő, éveink száma véges. Urunk, mindannyian szeretnénk végtelen távlatokban élni. Szeretnénk megtapasztalni a soha el nem múló fényt, szeretnénk, ha mienk lehetne az élet teljessége. Kérünk, add, hogy az előttünk álló időt igazi gazdagodásra használhassuk. Add, hogy azt keressük mindig, ami soha véget nem ér. Add, hogy mindennapjainkban megtapasztalhassuk: a szeretet soha el nem múlik.

Mária Magdolna nem ismeri fel azonnal a feltámadt Krisztust, hanem csak akkor, amikor nevén szólítja őt az Úr. Ez volt számára az a jel, amely által meggyőződött arról, hogy Krisztus áll előtte és nem egy ismeretlen személy. Az emmauszi tanítványok, akikről a mai napon olvasunk, ehhez hasonlóan jártak. Órákon keresztül együtt mennek Jézussal, hallják szavait, de ez nem elég számukra ahhoz, hogy felismerjék az útitársul melléjük szegődő személyben Mesterüket. Ők is jelet kapnak, a kenyértörés jelét, amely felnyitja szemüket. A történet végigkíséri az ő lelki útjukat a csalódottságtól a tanúságtételig.
Kezdeti magatartásukon ne csodálkozzunk! Mesterüket keresztre feszítették, úgy gondolják, hogy a csodálatos történet véget ért. Amikor elkezdték követni Jézust, arra tették fel életüket, hogy tanítványai lesznek. De mit tegyen az, akinek már nincs Mestere? Tanítvány-e még az, akinek a Mestere meghalt? Így gondolkodik a két korábbi tanítvány. Amire korábban feltették az életüket, az nem létezik többé. Elindulnak visszafelé, hazafelé, Emmauszba, ahol korábban éltek. Gondolataikban is visszafelé haladnak, még mindig az elmúlt napok eseményei járnak fejükben. De a felismerés pillanata, a kenyértörés utánozhatatlan cselekedete, a megvilágosodás élménye rögtön megszünteti csalódottságukat és reményvesztettségüket. Megértik az eseményeket, megértik az Úr halálának és feltámadásának értelmét, és visszaindulnak az apostolokhoz, hogy beszámoljanak találkozásukról.
Merre haladok a húsvéti utamon?
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: csalódottságukat, kiszolgáltatták, csalódottságtól, találkozásukról, cselekedeteiből, visszaindulnak, feltámadásának, csodálkozástól, megvilágosodás, beszélgettetek, magatartásukon, tanúságtételig, kenyértörésben, megtapasztalni, gondolataikban, utánozhatatlan, húsvétvasárnap, megszólította, használhassuk, beszámoljanak, csodálkozzunk, megmagyarázta, jeruzsálemben, jeruzsálemtől, megbeszélték, beszélgettek, megdöbbentek, elszenvednie, apostolokhoz, visszatértek, odanyújtotta, marasztalták, jeruzsálembe, felsegítette, gazdagodásra, meggyőződött, három órai, templom úgynevezett, templomba menőktől, názáreti Jézus, béna kezét, templom Ékes-kapujánál, kenyeret megtörte, tanítványok közül, egyetlen idegen, sírnál voltak, hírrel tértek, asszonyok mondták, próféták jövendöltek, írásokban őróla, órában útra, evangélium igéi, Apostolok Cselekedeteiből, Jézus Krisztus, Meglátta Pétert, Péter Jánossal, EVANGÉLIUM Szent Lukács, Amikor Jézus, Azután Mózesen, Mária Magdolna, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Cicus virággal  Március 15-re emlékve  Facebookon kaptam  Mélységes szomorúsággal  Március 15-re emlékve  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  William Shakespeare-től idéze...  Szép estét  Facebookon kaptam  A csonk és a facsemete  Alvó kislány  Illuziói ne legyen senkinek, a...  Facebookon kaptam  Házi botox  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Aranyosi Ervin: Súgom a békét...  Meghitt estéken . . .  Facebookon kaptam  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Cicus virággal  Dóró Sándor: Ma  ...és mégis ráismersz  Éljen a magyar szabadság!  Alvó baby  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  Lelkünk mélyén rejlik legnagyo...  Facebookon kaptam  Sötétség és világosság  A csonk és a facsemete  1848. március 15-én  Atyám !  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Intelem  Facebookon kaptam  Esti kép  Emlékeimben mindenütt ott vagy...  Jó éjszakát  " A gondolat is rezgés. Minél ...  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  képre írva Március 15 -re emlé...  Rőzsehordó nő szobra  William Shakespeare-től idéze...  Amikor még rangja volt...  Facebookon kaptam  Isteni zsebkendők  Facebookon kaptam  Alvó baby  A magukat nyílt és őszinte emb...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Március 15 emlékére virágba bo...  Mai harmónia kártyám  A halolaj és a hal még a migré...  Rejtő Jenő versei  Szép estét  Rendhagyó tavaszköszöntő Horto...  Könnyáztatta asszonysorsok  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Hernádkak  Akinek vaj van a fején...  Facebookon kaptam  Csörög a telefonom  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  A Mindenható Istenben bízva  Akinek vaj van a fején...  Amikor még rangja volt...  Szép álmokat!  Márciusi eső  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tanuljuk meg tisztelni más ors...  A csonk és a facsemete  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Mi a különbség  Szép estét kedves látogatóimna...  Alvó baby  Szép Álmokat  gyöngyöstarjáni vérszilva faso...  Az ünnepről  Őri István - Dal az életről  Jóga férfiaknak  Facebookon kaptam  Rejtő Jenő versei  " A gondolat is rezgés. Minél ...  Jó éjszakát  Aranyosi Ervin: Súgom a békét...  Facebookon kaptam  Nem mindegy  Jó éjszakát 
Bejegyzés Címkék
három órai, templom úgynevezett, templomba menőktől, názáreti Jézus, béna kezét, templom Ékes-kapujánál, kenyeret megtörte, tanítványok közül, egyetlen idegen, sírnál voltak, hírrel tértek, asszonyok mondták, próféták jövendöltek, írásokban őróla, órában útra, evangélium igéi, élet teljessége, előttünk álló, szeretet soha, feltámadt Krisztust, ismeretlen személy, emmauszi tanítványok, útitársul melléjük, kenyértörés jelét, történet végigkíséri, csodálatos történet, elmúlt napok, felismerés pillanata, kenyértörés utánozhatatlan, megvilágosodás élménye, húsvéti utamon, csalódottságukat, kiszolgáltatták, csalódottságtól, találkozásukról, cselekedeteiből, visszaindulnak, feltámadásának, csodálkozástól, megvilágosodás, beszélgettetek, magatartásukon, tanúságtételig, kenyértörésben, megtapasztalni, gondolataikban, utánozhatatlan, húsvétvasárnap, megszólította, használhassuk, beszámoljanak, csodálkozzunk, megmagyarázta, jeruzsálemben, jeruzsálemtől, megbeszélték, beszélgettek, megdöbbentek, elszenvednie, apostolokhoz, visszatértek, odanyújtotta, marasztalták, jeruzsálembe, felsegítette, gazdagodásra, meggyőződött, rátekintett, tanítványok, akadályozva, elbeszélték, eseményeket, kenyértörés, feszítették, dicsőségébe, cselekedete, egybegyűlve, fölismerték, gondolkodik, tanítványai, felismerjék, jövendöltek, megkérdezte, megszünteti, úgynevezett, elöljáróink, végigkíséri, felismerték, távlatokban, dicsőítette, mindannyian, ajándékozod, ugrándozott, vitatkoztak, ismeretlen, holttestét, prófétából, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1027
  • e Hét: 4617
  • e Hónap: 25300
  • e Év: 228213
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.