Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
2019. május 21. – Kedd napi evangélium
  2019-05-20 23:26:42, hétfő
 
  SZENTLECKE az Apostolok Cselekedeteiből
Pál és Barnabás első missziós útjukról visszatérnek a szíriai Antióchiába, és beszámolnak apostoli munkájukról.
Amikor Pál és Barnabás Lisztrában hirdette a Krisztusról szóló tanítást, utánuk jött néhány zsidó pizídiai Antióchiából és Ikóniumból. Ezek úgy fellázították a népet, hogy a lisztraiak megkövezték Pált; majd abban a hitben, hogy meghalt, a városon kívülre vonszolták. De mikor a tanítványok köréje gyűltek, fölkelt és bement a városba.
Másnap Barnabással együtt útra kelt Derbébe. Ebben a városban is hirdették az evangéliumot, és sok tanítványt toboroztak.
Ezután visszafordultak Lisztrába, Ikóniumba és Antióchiába. Erőt öntöttek a tanítványok lelkébe, buzdították őket, hogy tartsanak ki a hitben, mert ,,sok viszontagságon át kell bemennünk az Isten országába". Az egyes egyházak élére kézrátétellel elöljárókat rendeltek, és végül imádkozva és böjtölve az Úr oltalmába ajánlották őket, akinek hívei lettek.
Pizídián keresztül haladva Pamfíliába jutottak. Miután pedig Pergében hirdették az Úr igéjét, lementek Attáliába. Innét azután visszahajóztak (a szíriai) Antióchiába, ahonnan egykor elindultak Isten rendeléséből a rájuk bízott munka teljesítésére.
Megérkezésük után összehívták az egyházat, és elbeszélték, mi mindent tett az Isten általuk, és hogyan tárta fel a pogányok előtt a hit kapuját.
Ezután jó ideig a tanítványok körében tartózkodtak.
Ez az Isten igéje. ApCsel 14,19-28

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
Jézus búcsúzóul az ő békéjét hagyja övéire.
...... ........... ......


Az utolsó vacsorán mondott beszédében Jézus így szólt tanítványaihoz: ,,Békességet hagyok rátok. Az én békémet adom nektek. Nem úgy adom, ahogy a világ adja nektek. Ne nyugtalankodjék szívetek, és ne csüggedjen! Hiszen hallottátok, hogy azt mondtam: Elmegyek, de visszajövök hozzátok. Ha szeretnétek engem, örülnétek annak, hogy az Atyához megyek, mert az Atya nagyobb nálam. Előre megmondtam nektek, mielőtt megtörténnék, hogy ha majd bekövetkezik, higgyetek. Már nem sokat beszélek veletek, mert jön a világ fejedelme. Rajtam ugyan nincs hatalma; hogy azonban megtudja a világ, hogy szeretem az Atyát: úgy cselekszem, amint az Atya meghagyta nekem."
Ezek az evangélium igéi. Jn 14,27-31a

Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! Te vagy a Jó Pásztor, aki összegyűjtöd és őrzöd nyájadat, az Egyházat. Te fáradhatatlanul indulsz az elveszett bárányok után és visszavezeted őket a közösségbe. Te ismered és nevükön szólítod mindazokat, akik nyájadhoz tartoznak. A kereszten életedet adtad a juhokért, minden emberért, értünk. Hívj napjainkban is fiatalokat szolgálatodra, akik téged követve egész életükkel a te szeretetedet közvetítik az embereknek, és a te tanításodat hirdetik. Segíts minket, hogy az evangéliumhoz méltóan éljünk!

Elmélkedés
A mai evangéliumi részletben Jézus újabb ígéreteket ad apostolainak, s ezzel felkészíti őket arra az időre, amikor ő már nem lesz személyesen a földön. Az apostolok számára, az Úr mennybemenetelekor válik világossá, hogy a mennyből a földre eljövő Üdvözítőnek földi küldetése befejezése után vissza kell térnie a mennybe, de műve ezután is folytatódni fog. Az Úr már a mennybemenetel előtt, az utolsó vacsorán nyíltan beszélt arról, hogy vissza fog térni az ő Atyjához. Távozása előtt gondoskodott róla, hogy igéjével és szentségeivel továbbra is velünk maradjon az idők végezetéig. Szentségi jelenlétének legcsodálatosabb módja az Oltáriszentség.
A mai részlet azzal zárul, hogy Jézus szeretetből engedelmeskedik az Atyának és teljesíti a tőle kapott küldetést. Megtestesülése, világrajövetele az Atya akaratának megfelelően történt. Isten országának hirdetése során mindig azt tanította, amit az Atyától hallott és az Atya bízott rá. Csodái, csodás gyógyításai előtt mindig az Atyához fohászkodott, hogy e tetteiben is az Atya szeretete és irgalma nyilvánuljon meg. A mennyei Atyának engedelmeskedett akkor is, amikor vállalta a szenvedést és megváltásunkért feláldozta magát a kereszten. Ennek a végsőkig elmenő engedelmességnek lett a jutalma, hogy az Atya feltámasztotta őt a halálból. Jó volna, ha az Úr példájából tanulva mi is minden helyzetben azt tennénk, amit Isten kíván tőlünk.
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: engedelmeskedett, engedelmességnek, legcsodálatosabb, fáradhatatlanul, engedelmeskedik, megváltásunkért, visszafordultak, világrajövetele, cselekedeteiből, nyugtalankodjék, feltámasztotta, tanítványaihoz, oltáriszentség, mennybemenetel, megtestesülése, viszontagságon, visszahajóztak, fellázították, szolgálatodra, kézrátétellel, szentségeivel, teljesítésére, evangéliumhoz, visszavezeted, bekövetkezik, megtörténnék, fohászkodott, tartózkodtak, jelenlétének, visszatérnek, antióchiából, apostolainak, megérkezésük, gondoskodott, rendeléséből, összegyűjtöd, szíriai Antióchiába, lisztraiak megkövezték, városon kívülre, tanítványok köréje, tanítványok lelkébe, egyes egyházak, rájuk bízott, pogányok előtt, tanítványok körében, utolsó vacsorán, világ adja, világ fejedelme, evangélium igéi, elveszett bárányok, kereszten életedet, evangéliumhoz méltóan, Apostolok Cselekedeteiből, Amikor Pál, Barnabás Lisztrában, Másnap Barnabással, EVANGÉLIUM Szent János, Jézus Krisztus, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Próbálj meg ...  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Alázat  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Esti kép  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Png lepke  Png csokor  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Adakozás  képre írva  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Nagyi telefonál  Nem tudhatod  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Akarat  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Alázat  Idő  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Leonardo da Vinci gondolata  Png kislány  Minden harmadik...  Ágai Ágnes – Csendélet  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Szép álmokat!  Erdőn  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  képre írva  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  képre írva  Nevem  Fehér virág  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Kerüld el az evangélium örömén...  Radikális szeretet  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Akik bántanak téged  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Szép estét kedves látogatóimna...  Akarat  Ágai Ágnes – Csendélet  Alázat  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Png férfi  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Akarat  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Szívem  Egy lelki imádság  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Szép estét  Ágai Ágnes – Csendélet  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Bounty krémes  Szép napot kívánok  Nagyon különös  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Akarat  képre írva  Leonardo da Vinci gondolata  Radikális szeretet  Alázat  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Png ház 
Bejegyzés Címkék
szíriai Antióchiába, lisztraiak megkövezték, városon kívülre, tanítványok köréje, tanítványok lelkébe, egyes egyházak, rájuk bízott, pogányok előtt, tanítványok körében, utolsó vacsorán, világ adja, világ fejedelme, evangélium igéi, elveszett bárányok, kereszten életedet, evangéliumhoz méltóan, apostolok számára, földre eljövő, mennybemenetel előtt, idők végezetéig, tőle kapott, mennyei Atyának, végsőkig elmenő, engedelmeskedett, engedelmességnek, legcsodálatosabb, fáradhatatlanul, engedelmeskedik, megváltásunkért, visszafordultak, világrajövetele, cselekedeteiből, nyugtalankodjék, feltámasztotta, tanítványaihoz, oltáriszentség, mennybemenetel, megtestesülése, viszontagságon, visszahajóztak, fellázították, szolgálatodra, kézrátétellel, szentségeivel, teljesítésére, evangéliumhoz, visszavezeted, bekövetkezik, megtörténnék, fohászkodott, tartózkodtak, jelenlétének, visszatérnek, antióchiából, apostolainak, megérkezésük, gondoskodott, rendeléséből, összegyűjtöd, nyilvánuljon, evangéliumot, szeretetedet, elöljárókat, tanításodat, antióchiába, folytatódni, elbeszélték, hallottátok, krisztusról, tanítványok, napjainkban, evangéliumi, beszámolnak, üdvözítőnek, személyesen, munkájukról, szeretetből, összehívták, buzdították, megfelelően, szeretnétek, barnabással, megkövezték, visszajövök, gyógyításai, elindultak, országának, fiatalokat, pamfíliába, ajánlották, akaratának, tanítványt, toboroztak, szentlecke, megmondtam, lisztrában, befejezése, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 9255
  • e Hét: 20885
  • e Hónap: 54039
  • e Év: 287786
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.